X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niebawem będę mierzona cyrklem :D

Mnie też złapał jakiś podły katar ...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie, szczególnie te co mają małolatow panuje jakieś straszny wirus jelitowy, wiecie o co chodzi.
    Ja mam katar właściwie non stop.. Muszę w nocy czasem się wysmarkac i rano bo nos zatkany. Nie jest jakiś duży ten katar ale męczący.
    Mnie już kręgosłup dziś rozrywa i na dole. Jakby już stamtąd wychodził. Już nic nie robię i nie chodzę nigdzie.
    Faworki usmazone! :)
    Mozna tyć

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahaha! ciekawe kiedy mnie tym cyrklem zmierzą :)
    Mnie dopiero przy przyjeciu na oddzial mierzyli. Jak to bolalo.. Jak one tym uciskaja.

angella908 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - mierza jak przyjmują do porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ten cyrkiel pamiętam ale tylko za pierwszym razem. Dziwne...

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nikt nie mierzył... ale na USG córka ważyła około 3500g, ostatecznie urodziła się z wagą 3140g. Może mierzą dopiero gdy dziecko jest duże lub, mam bardzo drobna?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no cud sie stal ;) Jutro ma ta Pani od usg rozmawiac z ordynator, by mnie wypuscili, ale jak bede miec ketony w moczu albo jakies badania krwi zleca to beda chcieli mnie trzymac. Masakra. Ja to wszystko moge w domu kontrolowac. Ale tu sa jacys psychomaniacy. Ta lekarka nie mogla uwierzyc ze maly tak podrosl, po dwa razy mnie mierzyla i glowa krecila. Wszyscy jej sie boja bo u niej zawsze wychodza mniejsze wymiary niz u innych. Po prostu niepotrzebnie mierzyli malego w tygodniu przyjecia 2 razy, a z lekarzem z zewnatrz 3, jemu wyszedl 10 centyl a im raz 6 ty we wtorek a w czwartek 2gi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:49

AniaKJ lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tu cos zalapalam i dziewczyny pytaja co mi jest bo wygladam na chora, mam zalzawione oczy, ucho mnie pobolewa i buzia otwarta bo nie moge oddychac. Co za pech. Ale dziekuje Bogu za to ze maly jest w normie, modlilam sie o 1700 g, a przynajmniej nie mniej niz 1600g, stresowalam, nie moglam spac po nocach i malo w depresje nie wpadlam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:55

relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a z tą waga która ma teraz to na który centyl wskoczył?
    Trzymam kciuki żeby Cie wypuścili, ketony to nie tragedia, szybko można się ich pozbyć. Więc oby teraz w krwi wszystko będzie cacy i wrócisz do synka :)

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella trzymam kciuki byś jednak wyszła do domu :) Mały faktycznie podrósł fajnie :)

ja juz w drodze do profesorka :) przed wyjściem znowu jadłam fasolkę po bretońsku i smażoną kiełbasę ale dziś nie zdążyłam już zmierzyć cukru bo dzwonił alarm jak ja się kąpałam przed wyjściem to kazałam córce wyłączyć a później już zapomniałam ...

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem, ale wg internetu to patrzac na 32 to bedzie 50siaty. Oni moga to rozpatrywac jako 33, to bedzie chyba ponad 10ty pewnie. Wg znalezionego przeze mnie usg z 10 tc to jestem dzis w ogole w 32 tc i 0 dni.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - mierza jak przyjmują do porodu

Nie wiem jak to jest ale mnie gin ma umówić ze swoją położną i będę mierzona niebawem, żeby wiedzieć czy nie kwalifikuję się do CC .

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No właśnie o tą metodę z kieszonka mi chodziło :). To u Ciebie też za wiele tych wód nie ma. A co do włosów to chyba kwestia światła bo ich nie przyciemnialam.
    Stresant ślicznie wygladasz, udało mu się tym razem załapać na zdjęcie :).
    Karmelka ja nie jestem przeziębiona i nigdy się nie pocilam mocno, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień coraz gorzej! Jestem mokra dzień i noc :D.

Stresant moje 7 jest super wynikiem, tydzien temu AFI mialam ok 14 wiec w srodku normy

Mamy opóźnienie u guru...czekam...ledwo dojechalam...tak mnie pecherz cisnal...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mnie dopiero przy przyjeciu na oddzial mierzyli. Jak to bolalo.. Jak one tym uciskaja.

To jak taki pomiar wyglada????

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam wczoraj o mierzenie, bo też się obawiam, że będę za wąska. Moja siostra miała cc z tego powodu. Gin powiedziała, że to przed samym porodem, teraz nie ma sensu, bo nie wiadomo ile dziecko urośnie itp

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To jak taki pomiar wyglada????
    To podobno wygląda jak duży cyrkiel którym mierza obwód. Ale nie wiedziałam że boli :/

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę u fryzjera, trzymajcie kciuki, żeby mi jakiś bubel na głowie nie wyszedł :D

malutka_mycha, Karmelllka90, stresant, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afi się mierzy albo jedną kieszonke wybiera się wtedy największą z czterech jeśli ona ma minimum 5 to znaczy że wody są w normie. Albo mierzy się wszystkie cztery kieszonki i sumuje. Tak jak Lolka pisała doświadczony ginekolog ocenia okiem. I ja mam tak przez ta moja od pomiarów. Jak jestem u rezydentów na IP :p zawsze mierzą wszystkie 4 kieszonki. Na Kopernika stażystka też mierzy wszystkie. A dr Nocuń na III trymestru mierzyła najwieksza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, zjadłabym watę cukrową :/

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz postanowiłam zrobić pączki. Nie sądziłam że będą aż tak lepsze niż kupne.
    Podsyłam zdjęcie i przepis który na nie znalazłam.
    Pół godziny roboty, naprawdę warto zrobić!
    ff20dd50b50dd632med.jpg

https://miksturownik.blogspot.com/2014/02/szybkie-paczusie.html?fbclid=IwAR0WzzfXutzA-bGZNMjjUiazukf1qHLqR99hvsxWeDEtUCYhhFPzrnvRF6Q

W przepisie tego nie ma, ale ja nadziałam je powidłem śliwkowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:36

DorotaAnna, estrella, Mama36, Wiewióreczka, stresant, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp, Anete lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 2021 2022 2023 2024 2025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ