X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kobieta siedmioraczki urodzila silami natury....czytalyscie o tym?

Ciekawe czy dziewczyna z marcowek chciala SN bo jezeli tak to odwazna babka.....i odwazni lekarze....i wielkie ryzyko

Lolka BAsia zalapalam sie na zdjecia :) super wygladacie :)

Tunia ja mam duzy wozek retro z duza gondola i duza spacerowka i duzym podwoziem...ogolenie duzo miejsca zajmuje :) ale w zestawie bylo drugie podwozie (tylu parasolka) wiec sie sklada do super malych rozmiarow...a gondole mozna na plasko zlozyc ......wiec w samochodzie miejsca nie zajmie duzo

Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Lolka BAsia zalapalam sie na zdjecia :) super wygladacie :)
    Dziękuję :)
    Ale ja się nie załapałam na Twoje zdjęcia. Wrzuć jeszcze raz, bo chyba wczoraj wrzucałaś.
    Ja usuwam po 24h żeby każda miała możliwość zobaczyć :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie...jak zwykle trwala 3 minuty....malego nawet nie widzialam na usg....

szyjka badana na fotelu podobno trzyma (bolalo jak cholera)

z badania usg podobno wszystko ok. waga 2180g

najbardziej go cisnienie interesowalo i opuchlizny.... (cisnienie ok wiec opuchliznami sie nie przejal) mowil ze lewa noga dlatego bardziej opuchnieta, bo zalezy jak macica uciska )

kontrola za 3 tygodnie wtedy tez pierwsze ktg i odstawienie acardu....

pytalam o wczesniejsza cesarke, mowil ze wszystko zalezy od przyrostu po odstawieniu acardu ...ale dla niego moj porod to daleka przyszlosc

dobrze ze za tydzien do kliniki jade tam fajnie mierza i zdjecia robia i wszystko tlumacza po lopacie......

Uwaga dziewczyny za 3 tygodnie przytylam 4 KILO.....ja pierdziele to chyba ta woda w nogach tyle wazy......

na pocieszenie droga powrotna kupilam 10 paczkow bo dawali 1 gratis :) kto to zje nie wiem, chyba szarancze jak przyjda ze szkoly :)

B_002, Kiwona, estrella, Fasolka77, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No właśnie nam na SR też tak mówili dlatego teraz byłam lekko skolowana. Dobrze ze te informacje się potwierdzają. Mam nadzieję że już teraz zapamiętam :D

a mycie pupy i nakładanie kremiku od brzuszka do plecków!!! ;)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po drodze od lekarza wdeplam jeszcze na placowke w ktorej mialam pol etatu....
    szefowa z kwasnia mina jak zwykle pytala sie kiedy zamierzam wrocic do pracy...mowie ze po dwoch latach ....
    a ona na to ze kto wie czy bede sie miala gdzie wrocic? ja takie oczy ze czemu, ze umowe mam na stale?
    no ze do 1 klasy zapisalo sie tylko dwoje dzieci i kto wie czy placowki nie beda zamykac........
    bardzo mnie to zasmucilo takie czasy ze czlowiek sie ciagle musi bac o robote nawet jak ma umowe na stale.....z drugie strony co ja sie bede martwic co bedzie za dwa lata jak mnie jutro moga pochowac .....albo szefowa tez :)

no ale wierci mi to ciagle w glowie i tak nieprzyjemnie....oona to zawsze czlowiekowi potrafila humor popsuc......

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to skąd ta waga jak to usg tak szybko zrobił, przecież to trzeba pomierzyc żeby oszacować wagę. Porażka.
    a w którym Ty jesteś tygodniu?
    Czyli po odstawieniu Acardu dziecko może wolnej przyrastac?
    Oo ale mnie z tymi kg pocieszylac, też ostatnio szoku doznałam bo po 3 tygodniach było 4 kg a nie pomyślałam że to woda może być :D ja super opuchlizn nie mam ale już dzisiaj w nocy pierścionki sciagnelam bo zrobiło się ciasno

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a mycie pupy i nakładanie kremiku od brzuszka do plecków!!! ;)
    Tak, to akurat wiem :D

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz...Stał sie cud. Dzisiaj mialam usg z pomiarami, jeszcze nie dostalam go do reki, ale zapamietalam, bpd=81, ac= 292, fl= 58 lub 60 siat. Waga 1980g. 32 tc i 1 dzien. Powiedzieli kawał chłopa. W moczu wyszly mi ketony przez ta ich insuline i jak znam zycie dalej beda chcieli mnie trzymac na cukrzyce. Ale ja juz spieprzam stad na zadanie najwyzej. W poniedzialek mam zamiar. Pani dr ta od niedomierzania powiedziala ze bedzie rozmawiac z Pania ordynator by jutro mnie puscili. Tylko czuje ze infekcja mnie bierze i mialam ketony w moczu. Kuzwa no zaraz mi cos wynajda ;)

Kiwona, Fasolka77, estrella, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, Tunia76, Wiewióreczka, Rudzik1, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia specjalnie dla Ciebie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3eb5786a25.jpg

aha ja mam kasztanowe wlosy brazowe oczy.....malz ma czarne wlosy i niebieskie oczy.....a dzieci blondynki o niebieskich oczach......a zawsze myslalam ze brazowy jest dominujacy a nie niebieski......

Misiabella, estrella, martusiawp, Lolka30, Daffi, Franka2104, B_002 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant dobre wiadomości :) I całkiem duży maluch już siedzi w brzuchu.
    Który ty masz teraz tydzień?

4kg w 3 tyg to sporo ale może to rzeczywiście być przez te opuchlizny. Jak zejdą to i kilogramów będzie mniej.

A co do pączków to smacznego! Dzisiaj sobie nie żałuj :)

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A czy któraś z Was chodzi już regularnie na ktg?

Bo tak zaczęłam się zastanawiać może mi pomożecie. Chodzę prywatnie do gin on ma tam położną ale ona jest tylko do ważenia mierzenia ciśnienia i wyciągania karty z szafki. I dzisiaj mi powiedział że mam się do niej umówić na ktg. Więc po wizycie z nią rozmawiam I ona mówi że to ktg będzie mi robić w takiej przychodni, pytam ile to mnie będzie kosztowało. Położna na to że nic, że to na fundusz, że ona mi założy kartę i spoko będziemy robić raz w tyg ktg. Tylko problem jest taki że ja nie zapytałam o jaką kartę jej chodzi. No bo ja mam deklaracje na położną już złożoną w SR bo chce żeby tamta polozna przychodziła do mnienpo porodzie i w zasadzie na tej podstawie mam darmową SR. Myślicie ze ona będzie chciała żebym jej podpisała deklaracje ? Jest stara i raczej wątpię żeby przychodziła do pacjentek po porodzie więc może o inną kartę jej chodzi ? Może mi założy kartę u jakiegoś gin na NFZ? To by mi zwisało akurat

ja wczoraj zaczęłam, mam chodzić co tydzień ale chodzę prywatnie i płacę 30 zł / szt

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mniejszy niż otwór w miednicy :-D
    Leżę i kwiczę hahaha

martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia specjalnie dla Ciebie :)
    Ooo super! Dziękuję
    Super wyglądasz! Gdzie ty masz te opuchnięte nogi, ja widzę na zdjęciu ze masz bardzo zgrabne.
    Każda z nas wygląda tak ładnie w ciąży! A do tego wiosna idzie, co widać na zdjęciu. Tylko się cieszyć :)

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    A propo tłustego czwartku. Siostra mi dzisiaj rano powiedziała, że jak się szybko zje na raz 30 pączków to jednego się spali już podczas jedzenia! Także do dzieła :D

a stara przypowiednia mówi, że trzeba zjeść min 1 pączka aby się nam szczęściło ! no to dzieła!

estrella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant to skąd ta waga jak to usg tak szybko zrobił, przecież to trzeba pomierzyc żeby oszacować wagę. Porażka.
    a w którym Ty jesteś tygodniu?
    Czyli po odstawieniu Acardu dziecko może wolnej przyrastac?
    Oo ale mnie z tymi kg pocieszylac, też ostatnio szoku doznałam bo po 3 tygodniach było 4 kg a nie pomyślałam że to woda może być :D ja super opuchlizn nie mam ale już dzisiaj w nocy pierścionki sciagnelam bo zrobiło się ciasno
    dzis mam 33 tydzien wiec mysle ze waga jest ok ......o ile dobrze pomierzyl w ekspresowym tempie.....w klinice zawsze mi dziecko wychodzi mniejsze niz u moje lekarza ale tam mierza 40 minut....

moze zaczac wolniej przyrastac bo lewy przeplyw jest zly i krew bez lekow bedzie gorzej "krazyc".....

obraczki to ja od grudnia nie wloze nawet na najmnieszy palec :(

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Marcelina mi tak bardzo nisko na linii włosów łepetyną przewraca, nie cierpię tego uczucia ...

u mnie to samo! wali w denko normalnie! takie głuche dudnienie jakby w studni siedział :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant sprytny wózek z dwoma podwoziami.
    Nie widziałam takiego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do KTG to ja nie wiem jak jest na NFZ i z jednej strony bym chciała pójść z ciekawości, a z drugiej to nie chce mi się żadnych kart zakładać i deklaracji wypełniać u jakiś nienznanych lekarzy tylko po to żeby mieć KTG.
    Moja prowadząca kazała mi iść w 38tc do szpitala gdzie zamierzam rodzić, mówi że wcześniej nie ma potrzeby. W szpitalu jak pytałam to też mi powiedziano że pierwsze KTG robią od 38tc, więc poczekam skoro tak.
    Nie mam już siły żeby latać po lekarzach.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja też nie lubię jak Filip lepetyna kreci tak nisko. Jestem już w domu po wizycie. Szyjka zamknięta na 4 spusty, lekko skrócona, teraz ma 31mm. Niestety poziom wód plodowych bez zmian dalej 8. Mam dalej pić minimum 2,5l wody i będziemy obserwować, na razie nie ma co panikowac. Wg dr to nie był czop albo jakiś bardzo mały fragment. Pomiarów młodego dziś nie robił, będą na kolejnej wizycie za 2 tyg. A ja pije kawę, zjadłam już jednego paczka i patrzę na drugiego ;).

Łapcie update brzucha, tylko nie cytujcie bo zdjęcie z gębą więc później usunę ;).

pięknie Lolka!! troszkę włosy Ci ściemniały czy mi się wydaje? Brzusio prima sort!

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki udanych wizyt :) Misiabella, to rzeczywiście kawał chłopa! Życzę Ci, abys szybko wróciła do domku :)
    Boziu, zapamietywalam nadrabiajac Was, co mam której napisać, ale już się pogubiłam.
    Ale uwaga uwaga! Pierwsza partia ciuszków wyprana! :D Jestem z siebie taka dumna!
    No i odkurzylam porządnie całe mieszkanie, ogarnęłam ile się da, zaraz idę pod prysznic, potem lekcje z synem i czekamy na gości i solenizanta :) dobry ten dzień :) A jutro K bierze urlop i jedziemy się w końcu zameldowac i na zakupy dzieciowe, bo trzeba kupić materac, wanienka i szumisia :)

malutka_mycha, mysla.nieskalana, Fasolka77, estrella, B_002, martusiawp, Natalia-tosia, Lolka30, Tunia76, Misiabella, Franka2104, Wiewióreczka, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ