Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio kobieta siedmioraczki urodzila silami natury....czytalyscie o tym?
Ciekawe czy dziewczyna z marcowek chciala SN bo jezeli tak to odwazna babka.....i odwazni lekarze....i wielkie ryzyko
Lolka BAsia zalapalam sie na zdjeciasuper wygladacie
Tunia ja mam duzy wozek retro z duza gondola i duza spacerowka i duzym podwoziem...ogolenie duzo miejsca zajmujeale w zestawie bylo drugie podwozie (tylu parasolka) wiec sie sklada do super malych rozmiarow...a gondole mozna na plasko zlozyc ......wiec w samochodzie miejsca nie zajmie duzo
Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Lolka BAsia zalapalam sie na zdjecia
super wygladacie
Ale ja się nie załapałam na Twoje zdjęcia. Wrzuć jeszcze raz, bo chyba wczoraj wrzucałaś.
Ja usuwam po 24h żeby każda miała możliwość zobaczyć
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
po wizycie...jak zwykle trwala 3 minuty....malego nawet nie widzialam na usg....
szyjka badana na fotelu podobno trzyma (bolalo jak cholera)
z badania usg podobno wszystko ok. waga 2180g
najbardziej go cisnienie interesowalo i opuchlizny.... (cisnienie ok wiec opuchliznami sie nie przejal) mowil ze lewa noga dlatego bardziej opuchnieta, bo zalezy jak macica uciska )
kontrola za 3 tygodnie wtedy tez pierwsze ktg i odstawienie acardu....
pytalam o wczesniejsza cesarke, mowil ze wszystko zalezy od przyrostu po odstawieniu acardu ...ale dla niego moj porod to daleka przyszlosc
dobrze ze za tydzien do kliniki jade tam fajnie mierza i zdjecia robia i wszystko tlumacza po lopacie......
Uwaga dziewczyny za 3 tygodnie przytylam 4 KILO.....ja pierdziele to chyba ta woda w nogach tyle wazy......
na pocieszenie droga powrotna kupilam 10 paczkow bo dawali 1 gratiskto to zje nie wiem, chyba szarancze jak przyjda ze szkoly
B_002, Kiwona, estrella, Fasolka77, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:No właśnie nam na SR też tak mówili dlatego teraz byłam lekko skolowana. Dobrze ze te informacje się potwierdzają. Mam nadzieję że już teraz zapamiętam
a mycie pupy i nakładanie kremiku od brzuszka do plecków!!!DorotaAnna lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
po drodze od lekarza wdeplam jeszcze na placowke w ktorej mialam pol etatu....
szefowa z kwasnia mina jak zwykle pytala sie kiedy zamierzam wrocic do pracy...mowie ze po dwoch latach ....
a ona na to ze kto wie czy bede sie miala gdzie wrocic? ja takie oczy ze czemu, ze umowe mam na stale?
no ze do 1 klasy zapisalo sie tylko dwoje dzieci i kto wie czy placowki nie beda zamykac........
bardzo mnie to zasmucilo takie czasy ze czlowiek sie ciagle musi bac o robote nawet jak ma umowe na stale.....z drugie strony co ja sie bede martwic co bedzie za dwa lata jak mnie jutro moga pochowac .....albo szefowa tez
no ale wierci mi to ciagle w glowie i tak nieprzyjemnie....oona to zawsze czlowiekowi potrafila humor popsuc...... -
Stresant to skąd ta waga jak to usg tak szybko zrobił, przecież to trzeba pomierzyc żeby oszacować wagę. Porażka.
a w którym Ty jesteś tygodniu?
Czyli po odstawieniu Acardu dziecko może wolnej przyrastac?
Oo ale mnie z tymi kg pocieszylac, też ostatnio szoku doznałam bo po 3 tygodniach było 4 kg a nie pomyślałam że to woda może byćja super opuchlizn nie mam ale już dzisiaj w nocy pierścionki sciagnelam bo zrobiło się ciasno
-
Coz...Stał sie cud. Dzisiaj mialam usg z pomiarami, jeszcze nie dostalam go do reki, ale zapamietalam, bpd=81, ac= 292, fl= 58 lub 60 siat. Waga 1980g. 32 tc i 1 dzien. Powiedzieli kawał chłopa. W moczu wyszly mi ketony przez ta ich insuline i jak znam zycie dalej beda chcieli mnie trzymac na cukrzyce. Ale ja juz spieprzam stad na zadanie najwyzej. W poniedzialek mam zamiar. Pani dr ta od niedomierzania powiedziala ze bedzie rozmawiac z Pania ordynator by jutro mnie puscili. Tylko czuje ze infekcja mnie bierze i mialam ketony w moczu. Kuzwa no zaraz mi cos wynajda
Kiwona, Fasolka77, estrella, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, Tunia76, Wiewióreczka, Rudzik1, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Basia specjalnie dla Ciebie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3eb5786a25.jpg
aha ja mam kasztanowe wlosy brazowe oczy.....malz ma czarne wlosy i niebieskie oczy.....a dzieci blondynki o niebieskich oczach......a zawsze myslalam ze brazowy jest dominujacy a nie niebieski......Misiabella, estrella, martusiawp, Lolka30, Daffi, Franka2104, B_002 lubią tę wiadomość
-
Stresant dobre wiadomości
I całkiem duży maluch już siedzi w brzuchu.
Który ty masz teraz tydzień?
4kg w 3 tyg to sporo ale może to rzeczywiście być przez te opuchlizny. Jak zejdą to i kilogramów będzie mniej.
A co do pączków to smacznego! Dzisiaj sobie nie żałujstresant lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:A czy któraś z Was chodzi już regularnie na ktg?
Bo tak zaczęłam się zastanawiać może mi pomożecie. Chodzę prywatnie do gin on ma tam położną ale ona jest tylko do ważenia mierzenia ciśnienia i wyciągania karty z szafki. I dzisiaj mi powiedział że mam się do niej umówić na ktg. Więc po wizycie z nią rozmawiam I ona mówi że to ktg będzie mi robić w takiej przychodni, pytam ile to mnie będzie kosztowało. Położna na to że nic, że to na fundusz, że ona mi założy kartę i spoko będziemy robić raz w tyg ktg. Tylko problem jest taki że ja nie zapytałam o jaką kartę jej chodzi. No bo ja mam deklaracje na położną już złożoną w SR bo chce żeby tamta polozna przychodziła do mnienpo porodzie i w zasadzie na tej podstawie mam darmową SR. Myślicie ze ona będzie chciała żebym jej podpisała deklaracje ? Jest stara i raczej wątpię żeby przychodziła do pacjentek po porodzie więc może o inną kartę jej chodzi ? Może mi założy kartę u jakiegoś gin na NFZ? To by mi zwisało akurat
ja wczoraj zaczęłam, mam chodzić co tydzień ale chodzę prywatnie i płacę 30 zł / sztFasolka77
-
stresant wrote:Basia specjalnie dla Ciebie
Super wyglądasz! Gdzie ty masz te opuchnięte nogi, ja widzę na zdjęciu ze masz bardzo zgrabne.
Każda z nas wygląda tak ładnie w ciąży! A do tego wiosna idzie, co widać na zdjęciu. Tylko się cieszyćstresant lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:A propo tłustego czwartku. Siostra mi dzisiaj rano powiedziała, że jak się szybko zje na raz 30 pączków to jednego się spali już podczas jedzenia! Także do dzieła
a stara przypowiednia mówi, że trzeba zjeść min 1 pączka aby się nam szczęściło ! no to dzieła!estrella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Stresant to skąd ta waga jak to usg tak szybko zrobił, przecież to trzeba pomierzyc żeby oszacować wagę. Porażka.
a w którym Ty jesteś tygodniu?
Czyli po odstawieniu Acardu dziecko może wolnej przyrastac?
Oo ale mnie z tymi kg pocieszylac, też ostatnio szoku doznałam bo po 3 tygodniach było 4 kg a nie pomyślałam że to woda może byćja super opuchlizn nie mam ale już dzisiaj w nocy pierścionki sciagnelam bo zrobiło się ciasno
moze zaczac wolniej przyrastac bo lewy przeplyw jest zly i krew bez lekow bedzie gorzej "krazyc".....
obraczki to ja od grudnia nie wloze nawet na najmnieszy palecB_002 lubi tę wiadomość
-
Co do KTG to ja nie wiem jak jest na NFZ i z jednej strony bym chciała pójść z ciekawości, a z drugiej to nie chce mi się żadnych kart zakładać i deklaracji wypełniać u jakiś nienznanych lekarzy tylko po to żeby mieć KTG.
Moja prowadząca kazała mi iść w 38tc do szpitala gdzie zamierzam rodzić, mówi że wcześniej nie ma potrzeby. W szpitalu jak pytałam to też mi powiedziano że pierwsze KTG robią od 38tc, więc poczekam skoro tak.
Nie mam już siły żeby latać po lekarzach.
-
Lolka30 wrote:Ja też nie lubię jak Filip lepetyna kreci tak nisko. Jestem już w domu po wizycie. Szyjka zamknięta na 4 spusty, lekko skrócona, teraz ma 31mm. Niestety poziom wód plodowych bez zmian dalej 8. Mam dalej pić minimum 2,5l wody i będziemy obserwować, na razie nie ma co panikowac. Wg dr to nie był czop albo jakiś bardzo mały fragment. Pomiarów młodego dziś nie robił, będą na kolejnej wizycie za 2 tyg. A ja pije kawę, zjadłam już jednego paczka i patrzę na drugiego
.
Łapcie update brzucha, tylko nie cytujcie bo zdjęcie z gębą więc później usunę.
pięknie Lolka!! troszkę włosy Ci ściemniały czy mi się wydaje? Brzusio prima sort!Lolka30 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Gratki udanych wizyt
Misiabella, to rzeczywiście kawał chłopa! Życzę Ci, abys szybko wróciła do domku
Boziu, zapamietywalam nadrabiajac Was, co mam której napisać, ale już się pogubiłam.
Ale uwaga uwaga! Pierwsza partia ciuszków wyprana!Jestem z siebie taka dumna!
No i odkurzylam porządnie całe mieszkanie, ogarnęłam ile się da, zaraz idę pod prysznic, potem lekcje z synem i czekamy na gości i solenizantadobry ten dzień
A jutro K bierze urlop i jedziemy się w końcu zameldowac i na zakupy dzieciowe, bo trzeba kupić materac, wanienka i szumisia
malutka_mycha, mysla.nieskalana, Fasolka77, estrella, B_002, martusiawp, Natalia-tosia, Lolka30, Tunia76, Misiabella, Franka2104, Wiewióreczka, AniaKJ, Kasiulka90 lubią tę wiadomość