X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Estrella w podobnym tygodniu jesteśmy a ja nadal PRZED remontem- dopiero w tą sobotę zaczynamy robić.
    A czeka nas malowanie wszystkiego plus chyba na poprawke gładzi w jednym pokoju się zdecydujemy...Plus panele chcemy wymieniać i jeszcze nie wiem czy robimy demolke w kuchni i to uwaga-wszystko ma robić mój mąż sam po pracy gdzie w domu jest ok.18-19 i te głośne prace tylko do 20 można u nas plus ma na to weekendy.Niby liczymy na to,że zdążymy-wyjścia nie ma w sumie-trzeba zdążyć :) plus do tego musimy jeszcze skompletować wyprawkę do końca. Także no :)
    Trzeba być dobrej myśli :)

Ja leżę z umytą głową,czytam i popijam kawę :)ale zaraz się zbieram z łóżka :)

Ojj to u Ciebie zapowiada się jeszcze gorzej bo my tylko jeden pokój ogarnialismy. W takim razie trzymam kciuki żeby wszysyko udało Wam się ogarnąć bez problemu w o odpowiednim czasie :) żebys nie musiała się stresować na końcówce że z czymś nie zdążysz :)

P.s. Od razu mi lepiej kiedy ktoś inny ma gorzej :p typowa polska Grażyna ze mnie wyszła :P

MamaAga85, B_002, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu cudnie wyglądasz.
    Ty masz dołeczki w policzkach i w brodzie.
    Ekstra. :)
    No mam te 3 dołeczki, podobno były od razu od urodzenia widoczne jak zaczęłam robić minki. Mam nadzieję że córcia będzie je miała po mnie. Podobno dołeczki to genetycznie cecha dominująca :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mycha wczoraj przepisywałam sobie "na czysto" moje bazgroły ze SR i oto czego nas uczyli

Przed kąpielą oczyszczamy buźkę- do przemywania używamy gaziki a nie waciki i albo używamy przegotowanej wody lub soli fizjologicznej. Oczyszczamy oczka, nosek, uszka i za uszami. Do każdego oczka używamy osobnego gazika. Zasadą jest, że oczyszczamy od zewnątrz oka do wewnątrz. Reszta buzi wodą.
    No właśnie nam na SR też tak mówili dlatego teraz byłam lekko skolowana. Dobrze ze te informacje się potwierdzają. Mam nadzieję że już teraz zapamiętam :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta Pierzchalska jest od Nas z Wrocka, a Oni dawno już są razem spowrotem :)

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi co ty mówisz...aż tak? Ja to tylko czytałam artykuł, to tam było że bardzo wyzywała tą dziewczynkę bo płakała. I coś o tym,że on ja zdradzał.
    Ale obstawiam, że większość tych idealnych mam na Instagramie to jedna wielka szopka. W ogóle powiem wam, że mnie to bawi jak ludzie idealizują swoje życie w internecie. A najbardziej to zauważa się wśród znajomych.
    byl reportaz gdzies.. sa te filmiki rozmowa jej z nim.. jak ją konfrontowli z tym co maz nagrywal.. a jej tlumaczenia byly takie ze mialabym ochote jej przywalic w twarz. na pewno jest gdzies w sieci ten reportaz.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No mam te 3 dołeczki, podobno były od razu od urodzenia widoczne jak zaczęłam robić minki. Mam nadzieję że córcia będzie je miała po mnie. Podobno dołeczki to genetycznie cecha dominująca :)
    ja uwielbiam doleczki :P
    moj M ma 1 ale julka nie ma zadnego chyba ze liczymy ten w pepku i tam na dole hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:19

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was chodzi już regularnie na ktg?

Bo tak zaczęłam się zastanawiać może mi pomożecie. Chodzę prywatnie do gin on ma tam położną ale ona jest tylko do ważenia mierzenia ciśnienia i wyciągania karty z szafki. I dzisiaj mi powiedział że mam się do niej umówić na ktg. Więc po wizycie z nią rozmawiam I ona mówi że to ktg będzie mi robić w takiej przychodni, pytam ile to mnie będzie kosztowało. Położna na to że nic, że to na fundusz, że ona mi założy kartę i spoko będziemy robić raz w tyg ktg. Tylko problem jest taki że ja nie zapytałam o jaką kartę jej chodzi. No bo ja mam deklaracje na położną już złożoną w SR bo chce żeby tamta polozna przychodziła do mnienpo porodzie i w zasadzie na tej podstawie mam darmową SR. Myślicie ze ona będzie chciała żebym jej podpisała deklaracje ? Jest stara i raczej wątpię żeby przychodziła do pacjentek po porodzie więc może o inną kartę jej chodzi ? Może mi założy kartę u jakiegoś gin na NFZ? To by mi zwisało akurat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:22

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ta Pierzchalska jest od Nas z Wrocka, a Oni dawno już są razem spowrotem :)
    I to dziecko z nimi??

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja uwielbiam doleczki :P
    moj M ma 1 ale julka nie ma zadnego chyba ze liczymy ten w pepku i tam na dole hahaha
    Bardzo jestem ciekawa do kogo będzie mała podobna. Ja z wyglądu mam więcej cech dominujących niż mój mąż. Ja mam brązowe oczy i włosy, raczej większy nos, dołeczki, a mąż ma jasne włosy, zielone oczy, ale mimo to jakoś mam przeczucie że córka będzie podobna do taty :)
    Ciekawe to bardzo jak będzie rzeczywiście.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja tam na zdjęciu z usg widziałam wagę 1875g no to prawie 1,9kg. Super! Dzisiaj się na pewno potwierdzi, że chłopak zdrowo rośnie :)

Paula oby to był pierwszy i ostatni taki spadek cukru. Dobrze, że mąż był przy Tobie

Basia wyglądasz cudnie! <3

Stresant ja się na Twoje zdjęcia też nie załapałam :(

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę :)

Byłam wczoraj w kinie na „Green book” i polecam, super film, zasłużył na oscara :)

B_002, Paula 90, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Bardzo jestem ciekawa do kogo będzie mała podobna. Ja z wyglądu mam więcej cech dominujących niż mój mąż. Ja mam brązowe oczy i włosy, raczej większy nos, dołeczki, a mąż ma jasne włosy, zielone oczy, ale mimo to jakoś mam przeczucie że córka będzie podobna do taty :)
    tez sie nie moge doczekac. u nas ja mam jasne wlosy a M ciemne.. i Jula tez ma ciemne... ja mam zielony oczy a m niebieskie i mloda ma takie ciezko okreslic ani jakos super zielone ani niebieskie;p
    po mezu miala kepke wloskow na plecach nad pupa ale juz sie dawno wytarly wloski.
    tez jestem ciekawa jak bedzie wygladal Filip.

b2ujp2.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja nie pomogę niestety, kompletnie się na tym nie znam. Ale chyba żeby założyć kartę na NFZ musisz deklaracje wypełnić.

Ja mam jakiś kosmos z tymi poloznymi. Byłam u siebie w przychodni żeby spytać jak to wygląda z wizytami po porodzie. To mi babka w rejestracji powiedziała że po porodzie mąż ma się zgłosić do poradni dziecięcej z jakimiś papierami że szpitala i tam się umówić na wizyty domowe. Tylko dziecko chce zapisać do innej przychodni a teraz korzystać z poloznej z mojej przychodni. A ta babka w rejestracji nic nie wspominała o spotkaniach przed porodem. Chyba jest niedoinformowana, muszę przedzwonić już bezpośrednio do położnych. Tylko nie wiem jak to ugryźć, czułam się jak intruz który się czegoś domaga. A jeszcze nie mam wszystkich informacji i ciężko o cokolwiek się wyklocac.

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tez sie nie moge doczekac. u nas ja mam jasne wlosy a M ciemne.. i Jula tez ma ciemne... ja mam zielony oczy a m niebieskie i mloda ma takie ciezko okreslic ani jakos super zielone ani niebieskie;p
    po mezu miala kepke wloskow na plecach nad pupa ale juz sie dawno wytarly wloski.
    tez jestem ciekawa jak bedzie wygladal Filip.
    Ja jestem cała po tacie :) Tata miał ciemne włosy i identyczny kolor oczu, miał sporo pieprzyków na ciele, też mam, ale takie dużo mniejsze i ledwo widoczne.
    Po mojej mamie mam chyba tylko budowę ciała dość podobną bo mama to drobna blondynka z niebieskimi oczami. Ale babcia mi zawsze powtarzała, że sposób poruszania się i gestykulowania mam po tacie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

Mój mąż też brązowe oczy i ciemne włosy, ja jak byłam mała miałam blond który później przeszedł w mysi i oczy zielone. Młoda jest blondynka o zielonych oczach a myślałam że odziedziczy wygląd po tacie :) ciekawe jak druga będzie wyglądała bo na zdjęciach usg nosek i policzki zupełnie jak u starszej :)

Dziewczyny dobrze mówią oczka od zewnątrz do wewnątrz, ja używalam jalowych kompresow z medicomp 5x5 cm idealne do oczek, polecam :)

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jako człowiek niecierpliwy w gorącej wodzie kąpana to się baaaardzo nie mogę doczekać tego żeby zobaczyć jak moja mała wygląda.

B_002 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo tłustego czwartku. Siostra mi dzisiaj rano powiedziała, że jak się szybko zje na raz 30 pączków to jednego się spali już podczas jedzenia! Także do dzieła :D

B_002, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Tunia76, martusiawp, estrella, Kasiulka90, Daffi, Paula 90, Kiwona, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dorota ja nie pomogę niestety, kompletnie się na tym nie znam. Ale chyba żeby założyć kartę na NFZ musisz deklaracje wypełnić.

Ja mam jakiś kosmos z tymi poloznymi. Byłam u siebie w przychodni żeby spytać jak to wygląda z wizytami po porodzie. To mi babka w rejestracji powiedziała że po porodzie mąż ma się zgłosić do poradni dziecięcej z jakimiś papierami że szpitala i tam się umówić na wizyty domowe. Tylko dziecko chce zapisać do innej przychodni a teraz korzystać z poloznej z mojej przychodni. A ta babka w rejestracji nic nie wspominała o spotkaniach przed porodem. Chyba jest niedoinformowana, muszę przedzwonić już bezpośrednio do położnych. Tylko nie wiem jak to ugryźć, czułam się jak intruz który się czegoś domaga. A jeszcze nie mam wszystkich informacji i ciężko o cokolwiek się wyklocac.

Z tymi przychodniami to w ogóle są jakieś jaja, mam wrażenie ze one funkcjonują jak chcą nie zwracając uwagi na to że do czegoś są zobligowane według prawa

malutka_mycha lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja myślę że tam też połowa jest kompletnie niedoinformowana. Części się nie chce a reszta nie ma pojęcia o czym ja mówię.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    I to dziecko z nimi??
    Tak

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mój mąż ma czarne włosy, piwne oczy i dziure w brodzie. Syn to cała ja szatyn, oczy niebieskie, ale dziura w brodzie jest.
    Ja to uwielbiam te doleczki w policzkach, ale u mnie w rodzinie nikt nie ma.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ