X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mnie moja Pani Doktor najpierw zbadała na fotelu, powiedziała że szyjka długa. A później jak zmierzyła na USG dowcipnym, to wyszło, że skróciła się ponad 2cm. Czyli takie zwykłe badanie palcami chyba nie wiele daje.
    A mi sie wydaje ze to zalezy od doswiadczenia lekarza.. usg tez mozna przestrzelic mierzac.
    moj gin tylko palpacyjnie mnie bada.. w pierwszej ciazy wszystko sie sprawdzilo, u bratowej teraz tez.. z rozwarciem biegala od polowy ciazy.. i ufam ze i umnie szyjka jest ok. choc teraz w poniedzialek juz zaczne dopytywac czy aby ona sie cos szykuje czy nadal twarda.. bo ja to bym jednak chciala zeby sie juz skracala i rozpulchniala;p jak nie to do rodzicow i na 4 pietro z 5 razy dziennie :D a potem OIOM z nadcisnienia i tachykardii :P

Natalia-tosia, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A mi sie wydaje ze to zalezy od doswiadczenia lekarza.. usg tez mozna przestrzelic mierzac.
    moj gin tylko palpacyjnie mnie bada.. w pierwszej ciazy wszystko sie sprawdzilo, u bratowej teraz tez.. z rozwarciem biegala od polowy ciazy.. i ufam ze i umnie szyjka jest ok. choc teraz w poniedzialek juz zaczne dopytywac czy aby ona sie cos szykuje czy nadal twarda.. bo ja to bym jednak chciala zeby sie juz skracala i rozpulchniala;p jak nie to do rodzicow i na 4 pietro z 5 razy dziennie :D a potem OIOM z nadcisnienia i tachykardii :P
    Też się nawet trochę cieszę, że ta szyjka moja już zaczęła się skracać, bo jak sobie przypominam poprzedni poród gdzie nie chciała ani drgnąć, sama wiesz o co mi chodzi na pewno :D

Daffi lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mnie moja Pani Doktor najpierw zbadała na fotelu, powiedziała że szyjka długa. A później jak zmierzyła na USG dowcipnym, to wyszło, że skróciła się ponad 2cm. Czyli takie zwykłe badanie palcami chyba nie wiele daje.
    Może masz rozwarcie na 2 cm i ona na długości nie straciła tylko na tym fragmencie zamkniętym?
    Jedna część szyjki jest w pochwie a druga część jest w macicy. Oni nie sięgają. Moja ginekolog mi zawsze mówię ile ma wg niej ta część pochwową a na USG zawsze wychodzi więcej bo dochodzi część maciczna.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A z okazji że mały jest mały powiedział że mogę zjeść dzisiaj 4 pączki xd
    Sa jakieś plusy :)
    A przepływy kiedy miałaś sprawdzane? Najwyżej będzie nadrabiać po narodzinach :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    to ta co maz mial jej dawac kase bo chciala zyc bogato i wystawnie a potem ze ja niby oszukal? i sie klocili i szarpali o ta dziewczynke?
    Jakaś Oliwia Pierzchała? Ja jej nie obserwowałam gdzieś na Interii czytałam. Że takie idealne życie 5 wózków dla dziecka idealny pokoj stylizacja. Laska się rozstała z tym mężem bulimiczka z jakimiś zaburzeniami dziecko płakało sobą wyzywała je od kurw szmat że ma się zamknąć. Ojciec to nagrywał... Dramat

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Może masz rozwarcie na 2 cm i ona na długości nie straciła tylko na tym fragmencie zamkniętym?
    Jedna część szyjki jest w pochwie a druga część jest w macicy. Oni nie sięgają. Moja ginekolog mi zawsze mówię ile ma wg niej ta część pochwową a na USG zawsze wychodzi więcej bo dochodzi część maciczna.
    Nie mam pojęcia, jakoś nie wnikałam. Ogólnie mózg przyćmiła mi wiadomość o tym, że Bianka się obróciła głową w dół ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ok z tymi pomiarami to ja coś wiem. Dlatego w pomiary szyjki wierzę już tylko dr Franaszek mam ją od pomiarów. A moja prowadzącą ma super doświadczenie mierzenia palcami. :)

Daffi lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka :/

Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jadę na pierwszą przejażdżkę z synem za kółkiem. Oj troszkę się denerwuję.

będzie dobrze! luzik :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia piekny brzusio <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Też się nawet trochę cieszę, że ta szyjka moja już zaczęła się skracać, bo jak sobie przypominam poprzedni poród gdzie nie chciała ani drgnąć, sama wiesz o co mi chodzi na pewno :D
    znam ten bol doskonale. szlam na oddzial z 2cm rozwarcia i ani rusz nnie drgało... po 3 dniach ruszyla koszmar. i to jeszcze bylam w 41+3.
    Filip do tego czasu to juz chyba ze 6kg by wazyl.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Dziewczyny, wczoraj robiłam :D
    Dzisiaj 14tc. Już jest duży. Jak zwykle u mnie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5e7e09907c.jpg

Renia faktycznie duży!!! ja taki miałam w 24tc :) idziesz jak burza!

Reniiata lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi właśnie piszę że była w jednej z lepszych paczkarni i mają limit - 10 pączków na osobę :D a że ona kupuje dla 5 osób to trochę lipa. Na szczęście babka za nią kupowałs mniej i jej swój przydział "oddała". Fajna paranoja :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ja mam stresa przed jutrzejszą wizyta. Ile waży mój pączuś, i jak z szyjką bo ostatnio mam różne doznania pochwowe. I nie nie są to orgazmy ... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:46

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jakaś Oliwia Pierzchała? Ja jej nie obserwowałam gdzieś na Interii czytałam. Że takie idealne życie 5 wózków dla dziecka idealny pokoj stylizacja. Laska się rozstała z tym mężem bulimiczka z jakimiś zaburzeniami dziecko płakało sobą wyzywała je od kurw szmat że ma się zamknąć. Ojciec to nagrywał... Dramat
    tak to ona. ale zobacz ojciec to nagrywal ale na prawie 2 letni dramat dziecka pozwolil. przeciez mogl kilka filmow nagrac i leciec po pomoc. dziecko karta przetargowa bylo.. ona chciala pieknie wygladac i miec wszystko nie wazne w jaki sposob ale nie mogla byc gorsza od kolezanek ..

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka mnie się wydaje duży ten bagażnik, a jestem przyzwyczajona do Toledo którym ostatnio przewozilismy nawet szafę z Ikei 234cm wysoka komode i inne rzeczy na raz ;). Na pewno jest szerszy od insigni bo nad nią też myśleliśmy. A kuga jest malutka naprawdę.

Mama36 jedziemy jutro o 10 na to otwarcie bo o 12 mąż wyjeżdża z Wrocławia na szkolenie na 3 dni, mam nadzieję że się uda kupić, a jak niebedzie jakieś super promocji to odpuscimy sobie zakup jutro. Wanienke też muszę kupić ;).

no pewnie szerszy tylko czy dłuższy :) sprawdzę sobie potem pojemność w necie :)
    na razie skończyłam walkę z łazienką.. muszę się ogarnąć, iść na zakupy, do paczkomatu a potem guru:)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki powiedział dokładnie „miękka, skrócona” ale ja nigdy nie miałam parcia żeby mi mówił dokładnie co wizytę ile ma ta szyjka. Ale się zdziwiłam jak mi tak powiedział xd

Daffi- lekarz trochę zaniepokojony. Mówi że najważniejsze że rośnie i nie spada poniżej 10 centyla z waga. Przepływy mam ok nawet dzisiaj sprawdzał. Pytał czy za bardzo z dietą cukrzycową nie przeginam.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka taxi mi gorących Paczków nie przywiezie. Chyba że policzy sobie z 200 złoty za transport. Musi jechać na Szewska i stanąć w kolejce, która ma prawdopodobnie setki ludzi. To może dla mnie zrobić tylko mój mąż

no tak... dziś kolejki... zapomniałam... jeszcze z domu nie wyszłam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski o ile wolne wykraczanie na długości jest ok to rozpulchnianie jeszcze za wczesnie!!! Tego jeszcze nie chcemy.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka :/

Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót?
    Od zewnętrznego kącika do wewnętrznego. Tak że jak ropa się tworzy w wewnętrznym kąciku (a tam się tworzy bo tam jest gruczoł) to żebyś jej nie rozprowadzała po całym oku

Fasolka77, estrella, Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2015 2016 2017 2018 2019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ