Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia-tosia wrote:Mnie moja Pani Doktor najpierw zbadała na fotelu, powiedziała że szyjka długa. A później jak zmierzyła na USG dowcipnym, to wyszło, że skróciła się ponad 2cm. Czyli takie zwykłe badanie palcami chyba nie wiele daje.
moj gin tylko palpacyjnie mnie bada.. w pierwszej ciazy wszystko sie sprawdzilo, u bratowej teraz tez.. z rozwarciem biegala od polowy ciazy.. i ufam ze i umnie szyjka jest ok. choc teraz w poniedzialek juz zaczne dopytywac czy aby ona sie cos szykuje czy nadal twarda.. bo ja to bym jednak chciala zeby sie juz skracala i rozpulchniala;p jak nie to do rodzicow i na 4 pietro z 5 razy dzienniea potem OIOM z nadcisnienia i tachykardii
Natalia-tosia, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:A mi sie wydaje ze to zalezy od doswiadczenia lekarza.. usg tez mozna przestrzelic mierzac.
moj gin tylko palpacyjnie mnie bada.. w pierwszej ciazy wszystko sie sprawdzilo, u bratowej teraz tez.. z rozwarciem biegala od polowy ciazy.. i ufam ze i umnie szyjka jest ok. choc teraz w poniedzialek juz zaczne dopytywac czy aby ona sie cos szykuje czy nadal twarda.. bo ja to bym jednak chciala zeby sie juz skracala i rozpulchniala;p jak nie to do rodzicow i na 4 pietro z 5 razy dzienniea potem OIOM z nadcisnienia i tachykardii
Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Mnie moja Pani Doktor najpierw zbadała na fotelu, powiedziała że szyjka długa. A później jak zmierzyła na USG dowcipnym, to wyszło, że skróciła się ponad 2cm. Czyli takie zwykłe badanie palcami chyba nie wiele daje.
Jedna część szyjki jest w pochwie a druga część jest w macicy. Oni nie sięgają. Moja ginekolog mi zawsze mówię ile ma wg niej ta część pochwową a na USG zawsze wychodzi więcej bo dochodzi część maciczna. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:to ta co maz mial jej dawac kase bo chciala zyc bogato i wystawnie a potem ze ja niby oszukal? i sie klocili i szarpali o ta dziewczynke?
-
Karmelllka90 wrote:Może masz rozwarcie na 2 cm i ona na długości nie straciła tylko na tym fragmencie zamkniętym?
Jedna część szyjki jest w pochwie a druga część jest w macicy. Oni nie sięgają. Moja ginekolog mi zawsze mówię ile ma wg niej ta część pochwową a na USG zawsze wychodzi więcej bo dochodzi część maciczna. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:A mi sie wydaje ze to zalezy od doswiadczenia lekarza.. usg tez mozna przestrzelic mierzac.
Daffi lubi tę wiadomość
-
Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka
Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót? -
Natalia-tosia wrote:Też się nawet trochę cieszę, że ta szyjka moja już zaczęła się skracać, bo jak sobie przypominam poprzedni poród gdzie nie chciała ani drgnąć, sama wiesz o co mi chodzi na pewno
Filip do tego czasu to juz chyba ze 6kg by wazyl.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Mama mi właśnie piszę że była w jednej z lepszych paczkarni i mają limit - 10 pączków na osobę
a że ona kupuje dla 5 osób to trochę lipa. Na szczęście babka za nią kupowałs mniej i jej swój przydział "oddała". Fajna paranoja
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Jakaś Oliwia Pierzchała? Ja jej nie obserwowałam gdzieś na Interii czytałam. Że takie idealne życie 5 wózków dla dziecka idealny pokoj stylizacja. Laska się rozstała z tym mężem bulimiczka z jakimiś zaburzeniami dziecko płakało sobą wyzywała je od kurw szmat że ma się zamknąć. Ojciec to nagrywał... Dramat
-
Lolka30 wrote:Fasolka mnie się wydaje duży ten bagażnik, a jestem przyzwyczajona do Toledo którym ostatnio przewozilismy nawet szafę z Ikei 234cm wysoka komode i inne rzeczy na raz
. Na pewno jest szerszy od insigni bo nad nią też myśleliśmy. A kuga jest malutka naprawdę.
Mama36 jedziemy jutro o 10 na to otwarcie bo o 12 mąż wyjeżdża z Wrocławia na szkolenie na 3 dni, mam nadzieję że się uda kupić, a jak niebedzie jakieś super promocji to odpuscimy sobie zakup jutro. Wanienke też muszę kupić.
no pewnie szerszy tylko czy dłuższysprawdzę sobie potem pojemność w necie
na razie skończyłam walkę z łazienką.. muszę się ogarnąć, iść na zakupy, do paczkomatu a potem guru:)Fasolka77
-
Co do szyjki powiedział dokładnie „miękka, skrócona” ale ja nigdy nie miałam parcia żeby mi mówił dokładnie co wizytę ile ma ta szyjka. Ale się zdziwiłam jak mi tak powiedział xd
Daffi- lekarz trochę zaniepokojony. Mówi że najważniejsze że rośnie i nie spada poniżej 10 centyla z waga. Przepływy mam ok nawet dzisiaj sprawdzał. Pytał czy za bardzo z dietą cukrzycową nie przeginam.
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Fasolka taxi mi gorących Paczków nie przywiezie. Chyba że policzy sobie z 200 złoty za transport. Musi jechać na Szewska i stanąć w kolejce, która ma prawdopodobnie setki ludzi. To może dla mnie zrobić tylko mój mąż
no tak... dziś kolejki... zapomniałam... jeszcze z domu nie wyszłamFasolka77
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka
Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót?Fasolka77, estrella, Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️