X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak to ona. ale zobacz ojciec to nagrywal ale na prawie 2 letni dramat dziecka pozwolil. przeciez mogl kilka filmow nagrac i leciec po pomoc. dziecko karta przetargowa bylo.. ona chciala pieknie wygladac i miec wszystko nie wazne w jaki sposob ale nie mogla byc gorsza od kolezanek ..
    No ojciec z niego taki jak z niej matka! Ale podobno do Holandii wywiózł ta dziewczynkę...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja już po lekarzu- mały rośnie, ale waży 1980 g. Ma mały brzuszek i krótką kość udową (wychodzą poniżej 10 centyla). Ogólnie cały jest niebezpiecznie blisko tego 10 centyla... :( ktg mam robić co tydzień, pobrał mi GBS. Mały nadal leży pośladkowo. Szyjkę sprawdził tylko ręcznie na fotelu mówi że miękka. Ale nie zmierzył jak zapytałam czemu to powiedział że już nie ma co się stresować bo jak zaczne rodzic to po prostu urodzę i nie ma co się denerwować xd

tydzień starszy od mojego i 200g więcej to dobrze :) chyba wagowo w połowie? na pewno podgoni z brzuszkiem i nóżką! nie denerwuj się Dorotko... mój ciut podgonił to i Twój da radę :) fajnie, ze masz kontrolować co tydzień! Będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniata śliczny brzuszek! Ale faktycznie jaki duży, jak na 14tc to na prawdę spory.
    Ale może rośnie skokowo a potem już będzie wolniej :)

Reniiata lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Od zewnętrznego kącika do wewnętrznego. Tak że jak ropa się tworzy w wewnętrznym kąciku (a tam się tworzy bo tam jest gruczoł) to żebyś jej nie rozprowadzała po całym oku
    Super, dziękuję Ci bardzo. Muszę to sobie wielkimi literami nad przewijakiem napisać :D
    Jeszcze raz sprawdziłam, w tej książce co czytam jest dokładnie na odwrót. Jak można takie byki w poradnikach popełniać. Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:51

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oglądam nianie w wielkim mieście i jest epizod o mamusi, która zarabia na dziecku w internecie.
    Słyszycie o tej aferze na Instagramie o dziewczynie, która wrzucała zdjęcia swojej wystylizowanej córeczki w instalacji pokoiku a tak na prawdę laska z problemami znęcająca się nad swoim dzieckiem ?

nie słyszałam ale wszyscy znęcający się nad dziećmi powinni iść do kamieniołomu na kurwa 10 lat!

DorotaAnna, Karmelllka90, malutka_mycha, estrella, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tak to ona. ale zobacz ojciec to nagrywal ale na prawie 2 letni dramat dziecka pozwolil. przeciez mogl kilka filmow nagrac i leciec po pomoc. dziecko karta przetargowa bylo.. ona chciala pieknie wygladac i miec wszystko nie wazne w jaki sposob ale nie mogla byc gorsza od kolezanek ..
    Właśnie miałam pisać,że tam ojciec tak samo jebnięty jak i matka...Oboje do leczenia,tylko bezbronnego dziecka szkoda.

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam akcję dziewczyny z Inpostem :P Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
    Poszłam do paczkomatu odebrać 4 paczki, szybko jedną po drugiej odbierałam, niewielkie przesyłki, same materiałowe.
    W domu otwieram i okazało się, że w jednej jest coś czego nie zamawiałam. Zorientowałam się wtedy dopiero że na etykiecie nie są moje dane i mój numer tylko kogoś innego.
    Kurier musiał zamienić paczki wkładając je do paczkomatu, bo dostałam potwierdzenie na mailu że odebrałam swoją przesyłkę a tak na prawdę mam cudzą :P
    Teraz gdzie jest moja?
    Już dzwoniłam na infolinię i wyjaśniają sprawę.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka :/

Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót?

Mycha wczoraj przepisywałam sobie "na czysto" moje bazgroły ze SR i oto czego nas uczyli

Przed kąpielą oczyszczamy buźkę- do przemywania używamy gaziki a nie waciki i albo używamy przegotowanej wody lub soli fizjologicznej. Oczyszczamy oczka, nosek, uszka i za uszami. Do każdego oczka używamy osobnego gazika. Zasadą jest, że oczyszczamy od zewnątrz oka do wewnątrz. Reszta buzi wodą.

malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ale mam akcję dziewczyny z Inpostem :P Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
    Poszłam do paczkomatu odebrać 4 paczki, szybko jedną po drugiej odbierałam, niewielkie przesyłki, same materiałowe.
    W domu otwieram i okazało się, że w jednej jest coś czego nie zamawiałam. Zorientowałam się wtedy dopiero że na etykiecie nie są moje dane i mój numer tylko kogoś innego.
    Kurier musiał zamienić paczki wkładając je do paczkomatu, bo dostałam potwierdzenie na mailu że odebrałam swoją przesyłkę a tak na prawdę mam cudzą :P
    Teraz gdzie jest moja?
    Fajne chociaż coś masz? :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tydzień starszy od mojego i 200g więcej to dobrze :) chyba wagowo w połowie? na pewno podgoni z brzuszkiem i nóżką! nie denerwuj się Dorotko... mój ciut podgonił to i Twój da radę :) fajnie, ze masz kontrolować co tydzień! Będzie dobrze!

Właśnie nie pokazywał mi siatkę centylową to tak grubo poniżej 50 centyla :(

I zgadzam się co do tych kamieniołomów!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Estrella tutaj połowa z nas ma co jakiś czas zjazd nastroju więc się nie przejmuj, to naturalne :) A na szczęście poukladalo Wam się z tym remontem i zdazyliscie w sama porę. Basia też jeszcze niedawno miała rozpizdziel w domu, pewnych rzeczy się nie przewodzi ani nie przyspieszy. Że wszystkim na pewno zdazycie, tylko się nie przeciazaj! A w sprawie córki mąż ma rację, niestety siła rzeczy mniej będziesz miała dla niej czasu. Mam nadzieję że szybko się przedstawi i będzie Ci "pomagać" w opiece nad maluszkiem :)
    Dokładnie tak, masz rację! Za nasze zmiany nastroju odpowiedzialne są hormony, musimy to jakoś przetrwać.
    A sama wiem też że remonty w tym stanie potrafią być bardzo męczące i wyczerpujące. Ale jak już będzie po to jest niesamowita ulga. Nawet wczoraj mężowi wspominałam, że jak sobie przypomnę malowanie sprzed miesiąca to tak się cieszę że to już za nami. Było, minęło i teraz można odpoczywać i cieszyć się efektem.
    Także jak jeszcze się zmagacie z remontami to ja mam życzę cierpliwości i dużo energii bo remont wreszcie dobiegnie końca, ale wiem że w trakcie czas się dłuży. Będzie dobrze! Wyrobimy się wszystkie do porodów :)

estrella, Kiwona lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fajne chociaż coś masz? :D
    Jakieś ubranie, ale nie rozpakowywałam bo się zorientowałam że to jest coś czarnego, a ja zamawiałam białe prześcieradełko do łóżeczka.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Teraz gdzie jest moja?
    To teraz oby ten drugi odbiorca był tak samo uczciwy jak i Ty ;-) Inaczej chyba może być problem z odzyskaniem.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Właśnie miałam pisać,że tam ojciec tak samo jebnięty jak i matka...Oboje do leczenia,tylko bezbronnego dziecka szkoda.
    ogladalam film nagrany.. serce mi peklo jak ta dziewczynka plakala z glodu i on jej powiedzial zeby ja nakarmila a ona powiedziala ze nie da jej juz piersi i nie bedzie jej karmic...a wszystko przez to bo pieniazkow nie dostala i sie idiotka obrazila wyzywajac na dziecku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    To teraz oby ten drugi odbiorca był tak samo uczciwy jak i Ty ;-) Inaczej chyba może być problem z odzyskaniem.
    Szybko zareagowałam, więc możliwe że tamta paczka jeszcze nie została odebrana z paczkomatu. Ale w razie czego mam adres email i numer telefonu tej pani do której była przesyłka bo te dane są na etykiecie, jeśli odebrała to zawsze można się wymienić :)
    Ale poczekam na kuriera, niech przyjedzie, zabierze tą przesyłkę i moją paczkę znajdzie, w końcu to jego pomyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:08

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ogladalam film nagrany.. serce mi peklo jak ta dziewczynka plakala z glodu i on jej powiedzial zeby ja nakarmila a ona powiedziala ze nie da jej juz piersi i nie bedzie jej karmic...a wszystko przez to bo pieniazkow nie dostala i sie idiotka obrazila wyzywajac na dziecku.
    To był w ogóle jakiś kosmos,ona tłumaczyła,ze on ja oszukał bo miał byc bogaty...Oni byli jacyś oderwani od rzeczywistości.Widać też jak łatwo można w necie wykreować fałszywe,idealne życie.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kochana to że ona nie wie to jeszcze pikuś, gorzej ze dorośli nie wiedzą :) te co pierwszy raz rodzą kompletnie nie wiedzą z czym przyjdzie się zmierzyć a dla aktualnych mamusie to też będzie przewrót. Mieć jedno dziecko a dwójkę w tym niemowlaka to jednak nie to samo :) ale każdy z nas sobie z tym poradzi, nie ma innej opcji. Dla córki to na pewno nie będzie trauma bo ma wspaniałych rodziców którzy zrobią wszystko żeby jej to ułatwić. A o to przecież chodzi, żeby dać jak najwięcej miłości a reszta sama się ułoży. Więc już się nie smutaj :)

Postaram się już nie smucic :) dziękuję za miłe słowa :* Masz rację, wszystko się ułoży i będzie dobrze, tak trzeba myśleć :)

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi co ty mówisz...aż tak? Ja to tylko czytałam artykuł, to tam było że bardzo wyzywała tą dziewczynkę bo płakała. I coś o tym,że on ja zdradzał.
    Ale obstawiam, że większość tych idealnych mam na Instagramie to jedna wielka szopka. W ogóle powiem wam, że mnie to bawi jak ludzie idealizują swoje życie w internecie. A najbardziej to zauważa się wśród znajomych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Gwiazdeczko skrobnij coś czasem! dla orientacji :)

Będę częściej się odzywać :) słońce świeci to i humor trochę lepszy plus wsparcie tu na forum i jakoś tak lżej na sercu :)

B_002, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi co ty mówisz...aż tak? Ja to tylko czytałam artykuł, to tam było że bardzo wyzywała tą dziewczynkę bo płakała. I coś o tym,że on ja zdradzał.
    Ale obstawiam, że większość tych idealnych mam na Instagramie to jedna wielka szopka. W ogóle powiem wam, że mnie to bawi jak ludzie idealizują swoje życie w internecie. A najbardziej to zauważa się wśród znajomych.
    Były chyba 2 odcinki Uwagi o nich,co tam sie działo to aż włos sie jeżył...

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ