Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:tak to ona. ale zobacz ojciec to nagrywal ale na prawie 2 letni dramat dziecka pozwolil. przeciez mogl kilka filmow nagrac i leciec po pomoc. dziecko karta przetargowa bylo.. ona chciala pieknie wygladac i miec wszystko nie wazne w jaki sposob ale nie mogla byc gorsza od kolezanek ..
-
DorotaAnna wrote:Ja już po lekarzu- mały rośnie, ale waży 1980 g. Ma mały brzuszek i krótką kość udową (wychodzą poniżej 10 centyla). Ogólnie cały jest niebezpiecznie blisko tego 10 centyla...
ktg mam robić co tydzień, pobrał mi GBS. Mały nadal leży pośladkowo. Szyjkę sprawdził tylko ręcznie na fotelu mówi że miękka. Ale nie zmierzył jak zapytałam czemu to powiedział że już nie ma co się stresować bo jak zaczne rodzic to po prostu urodzę i nie ma co się denerwować xd
tydzień starszy od mojego i 200g więcej to dobrzechyba wagowo w połowie? na pewno podgoni z brzuszkiem i nóżką! nie denerwuj się Dorotko... mój ciut podgonił to i Twój da radę
fajnie, ze masz kontrolować co tydzień! Będzie dobrze!
Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Od zewnętrznego kącika do wewnętrznego. Tak że jak ropa się tworzy w wewnętrznym kąciku (a tam się tworzy bo tam jest gruczoł) to żebyś jej nie rozprowadzała po całym oku
Jeszcze raz sprawdziłam, w tej książce co czytam jest dokładnie na odwrót. Jak można takie byki w poradnikach popełniać. MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:51
-
Karmelllka90 wrote:Oglądam nianie w wielkim mieście i jest epizod o mamusi, która zarabia na dziecku w internecie.
Słyszycie o tej aferze na Instagramie o dziewczynie, która wrzucała zdjęcia swojej wystylizowanej córeczki w instalacji pokoiku a tak na prawdę laska z problemami znęcająca się nad swoim dzieckiem ?
nie słyszałam ale wszyscy znęcający się nad dziećmi powinni iść do kamieniołomu na kurwa 10 lat!DorotaAnna, Karmelllka90, malutka_mycha, estrella, Lili90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:tak to ona. ale zobacz ojciec to nagrywal ale na prawie 2 letni dramat dziecka pozwolil. przeciez mogl kilka filmow nagrac i leciec po pomoc. dziecko karta przetargowa bylo.. ona chciala pieknie wygladac i miec wszystko nie wazne w jaki sposob ale nie mogla byc gorsza od kolezanek ..
Daffi lubi tę wiadomość
-
Ale mam akcję dziewczyny z Inpostem
Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło.
Poszłam do paczkomatu odebrać 4 paczki, szybko jedną po drugiej odbierałam, niewielkie przesyłki, same materiałowe.
W domu otwieram i okazało się, że w jednej jest coś czego nie zamawiałam. Zorientowałam się wtedy dopiero że na etykiecie nie są moje dane i mój numer tylko kogoś innego.
Kurier musiał zamienić paczki wkładając je do paczkomatu, bo dostałam potwierdzenie na mailu że odebrałam swoją przesyłkę a tak na prawdę mam cudzą
Teraz gdzie jest moja?
Już dzwoniłam na infolinię i wyjaśniają sprawę.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Oj ja też bym chciała żeby moja się coś zaczęła skracac i rozpulchniac. Wprawdzie nie wiem z doświadczenia ale mogę sobie wyobrazić czym może skutkować przy porodzie twarda i długa szyjka
Dziewczyny czytam książkę o pielęgnacji i mam problem. Co książka lub położna to inaczej mówi o przemywaniu oczka więc pytam Was. Jak to w końcu ma być, przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz czy na odwrót?
Mycha wczoraj przepisywałam sobie "na czysto" moje bazgroły ze SR i oto czego nas uczyli
Przed kąpielą oczyszczamy buźkę- do przemywania używamy gaziki a nie waciki i albo używamy przegotowanej wody lub soli fizjologicznej. Oczyszczamy oczka, nosek, uszka i za uszami. Do każdego oczka używamy osobnego gazika. Zasadą jest, że oczyszczamy od zewnątrz oka do wewnątrz. Reszta buzi wodą.malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
B_002 wrote:Ale mam akcję dziewczyny z Inpostem
Poszłam do paczkomatu odebrać 4 paczki, szybko jedną po drugiej odbierałam, niewielkie przesyłki, same materiałowe.
W domu otwieram i okazało się, że w jednej jest coś czego nie zamawiałam. Zorientowałam się wtedy dopiero że na etykiecie nie są moje dane i mój numer tylko kogoś innego.
Kurier musiał zamienić paczki wkładając je do paczkomatu, bo dostałam potwierdzenie na mailu że odebrałam swoją przesyłkę a tak na prawdę mam cudzą
Teraz gdzie jest moja?
Już dzwoniłam na infolinię i wyjaśniają sprawę. -
Fasolka77 wrote:tydzień starszy od mojego i 200g więcej to dobrze
chyba wagowo w połowie? na pewno podgoni z brzuszkiem i nóżką! nie denerwuj się Dorotko... mój ciut podgonił to i Twój da radę
fajnie, ze masz kontrolować co tydzień! Będzie dobrze!
Właśnie nie pokazywał mi siatkę centylową to tak grubo poniżej 50 centyla
I zgadzam się co do tych kamieniołomów!👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Estrella tutaj połowa z nas ma co jakiś czas zjazd nastroju więc się nie przejmuj, to naturalne
A na szczęście poukladalo Wam się z tym remontem i zdazyliscie w sama porę. Basia też jeszcze niedawno miała rozpizdziel w domu, pewnych rzeczy się nie przewodzi ani nie przyspieszy. Że wszystkim na pewno zdazycie, tylko się nie przeciazaj! A w sprawie córki mąż ma rację, niestety siła rzeczy mniej będziesz miała dla niej czasu. Mam nadzieję że szybko się przedstawi i będzie Ci "pomagać" w opiece nad maluszkiem
A sama wiem też że remonty w tym stanie potrafią być bardzo męczące i wyczerpujące. Ale jak już będzie po to jest niesamowita ulga. Nawet wczoraj mężowi wspominałam, że jak sobie przypomnę malowanie sprzed miesiąca to tak się cieszę że to już za nami. Było, minęło i teraz można odpoczywać i cieszyć się efektem.
Także jak jeszcze się zmagacie z remontami to ja mam życzę cierpliwości i dużo energii bo remont wreszcie dobiegnie końca, ale wiem że w trakcie czas się dłuży. Będzie dobrze! Wyrobimy się wszystkie do porodówestrella, Kiwona lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ale mam akcję dziewczyny z Inpostem
Teraz gdzie jest moja?
Już dzwoniłam na infolinię i wyjaśniają sprawę.Inaczej chyba może być problem z odzyskaniem.
-
mysla.nieskalana wrote:Właśnie miałam pisać,że tam ojciec tak samo jebnięty jak i matka...Oboje do leczenia,tylko bezbronnego dziecka szkoda.
-
Natalia-tosia wrote:To teraz oby ten drugi odbiorca był tak samo uczciwy jak i Ty
Inaczej chyba może być problem z odzyskaniem.
Ale poczekam na kuriera, niech przyjedzie, zabierze tą przesyłkę i moją paczkę znajdzie, w końcu to jego pomyłka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:08
-
Daffi wrote:ogladalam film nagrany.. serce mi peklo jak ta dziewczynka plakala z glodu i on jej powiedzial zeby ja nakarmila a ona powiedziala ze nie da jej juz piersi i nie bedzie jej karmic...a wszystko przez to bo pieniazkow nie dostala i sie idiotka obrazila wyzywajac na dziecku.
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Kochana to że ona nie wie to jeszcze pikuś, gorzej ze dorośli nie wiedzą
te co pierwszy raz rodzą kompletnie nie wiedzą z czym przyjdzie się zmierzyć a dla aktualnych mamusie to też będzie przewrót. Mieć jedno dziecko a dwójkę w tym niemowlaka to jednak nie to samo
ale każdy z nas sobie z tym poradzi, nie ma innej opcji. Dla córki to na pewno nie będzie trauma bo ma wspaniałych rodziców którzy zrobią wszystko żeby jej to ułatwić. A o to przecież chodzi, żeby dać jak najwięcej miłości a reszta sama się ułoży. Więc już się nie smutaj
Postaram się już nie smucicdziękuję za miłe słowa :* Masz rację, wszystko się ułoży i będzie dobrze, tak trzeba myśleć
malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi co ty mówisz...aż tak? Ja to tylko czytałam artykuł, to tam było że bardzo wyzywała tą dziewczynkę bo płakała. I coś o tym,że on ja zdradzał.
Ale obstawiam, że większość tych idealnych mam na Instagramie to jedna wielka szopka. W ogóle powiem wam, że mnie to bawi jak ludzie idealizują swoje życie w internecie. A najbardziej to zauważa się wśród znajomych. -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Daffi co ty mówisz...aż tak? Ja to tylko czytałam artykuł, to tam było że bardzo wyzywała tą dziewczynkę bo płakała. I coś o tym,że on ja zdradzał.
Ale obstawiam, że większość tych idealnych mam na Instagramie to jedna wielka szopka. W ogóle powiem wam, że mnie to bawi jak ludzie idealizują swoje życie w internecie. A najbardziej to zauważa się wśród znajomych.