X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ....dzidzius na 32 tc ma normalna wage...ja nie wiem co oni wymyslalaja....1980g podobnie jak DOrota a ona chyba ma ciut starsza ciaze........stresuja niepotrzebinie czlowieka....

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Niestety nie wiem na czym ta seks kamera polega dokładnie ;). I też uważam że prawa rodzicielskie powinny zostać ograniczone. Nie wiem czy tam nie było odwołania od tego orzeczenia, nie pamiętam.

Karolinka ja też do pewnego czasu miałam tylko w opisie że poziom w normie. Doświadczony lekarz podobno na oko to ocenia, a mierzy poziom dopiero jak widzi na oko że może być coś nie tak. Tam się wtedy mierzy na usg chyba największą przestrzeń z płynem owodoniowym. Norma to 5-20. Ja mam 8, dla tego do obserwacji ale jeszcze bez tragedii.

można jeszcze mierzyć wielkość największej kieszonki :) moja największa miała wczoraj 7 :) pisze o tym mamaginekolog :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mniejszy niż otwór w miednicy :-D

hahaha! ciekawe kiedy mnie tym cyrklem zmierzą :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dzis mam 33 tydzien wiec mysle ze waga jest ok ......o ile dobrze pomierzyl w ekspresowym tempie.....w klinice zawsze mi dziecko wychodzi mniejsze niz u moje lekarza ale tam mierza 40 minut....

moze zaczac wolniej przyrastac bo lewy przeplyw jest zly i krew bez lekow bedzie gorzej "krazyc".....

obraczki to ja od grudnia nie wloze nawet na najmnieszy palec :(
    To bardzo ładna waga :) to Ty trochę później odstawiasz acard, pewnie że względu na przepływy. To dobrze, dziecku dłużej będzie łatwo :)

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    po wizycie...jak zwykle trwala 3 minuty....malego nawet nie widzialam na usg....

szyjka badana na fotelu podobno trzyma (bolalo jak cholera)

z badania usg podobno wszystko ok. waga 2180g

najbardziej go cisnienie interesowalo i opuchlizny.... (cisnienie ok wiec opuchliznami sie nie przejal) mowil ze lewa noga dlatego bardziej opuchnieta, bo zalezy jak macica uciska )

kontrola za 3 tygodnie wtedy tez pierwsze ktg i odstawienie acardu....

pytalam o wczesniejsza cesarke, mowil ze wszystko zalezy od przyrostu po odstawieniu acardu ...ale dla niego moj porod to daleka przyszlosc

dobrze ze za tydzien do kliniki jade tam fajnie mierza i zdjecia robia i wszystko tlumacza po lopacie......

Uwaga dziewczyny za 3 tygodnie przytylam 4 KILO.....ja pierdziele to chyba ta woda w nogach tyle wazy......

na pocieszenie droga powrotna kupilam 10 paczkow bo dawali 1 gratis :) kto to zje nie wiem, chyba szarancze jak przyjda ze szkoly :)

jak to wizyta 3 minuty??? no bez przesady! dobrze, że Cię lekarz troszkę uspokoił ale mierz to ciśnienie bo cholera wie jakie atrakcje nas jeszcze mogą czekać :)
    a pączki? dasz radę! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to piękna waga, gdzie ten drugi centyl niby jest? To jakaś porażka żeby tak ludzi straszyć. Dobrze ze te wymiary podskoczyly :)

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia wkladam strone olx bo tam kupilam wozek uzywany...pierwsze zdjecie obrazuje wlasnie te dwa podwozia parasolke i to normalne z duzymi kolami....mozna do obydwu wpinac gondole spacerowke i fotelik samochodowy

https://www.olx.pl/oferta/wozek-2-w-1-navington-caravel-super-zestaw-gratisy-CID88-IDr92Cr.html#b69d73a2f5

martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misia ....dzidzius na 32 tc ma normalna wage...ja nie wiem co oni wymyslalaja....1980g podobnie jak DOrota a ona chyba ma ciut starsza ciaze........stresuja niepotrzebinie czlowieka....

Stresant mój wczoraj 32+6 miał ok 1,9kg

stresant, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant waga dużo wyższa niż obstawiałaś! Świetne wieści :) Niewiele mniejszy Franuś od mojego brzdąca :)

stresant lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella niepotrzebnie stresują... wychodzicie do domku?

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 stopni, dobre powietrze a ja siedzę w domu :( zlana potem jak mysz. Nie wiem już czy się pocę z choroby czy z ciąży...
    Jak dobrze,że mąż skitrał mi ww na czarną godzinę i znalazłam!! Bo mam deprechę od tego samotnego siedzenia w domu. A na pewno spać nie pójdę bo kolejnej bezsennej nocy nie zniosę...

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to ja nie wiem co oni od Ciebie chcą! Zobacz u mnie dzisiaj też 1980 g a mam 34+0 dokładnie :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też bym wolała te ktg prywatnie bo i mi lokalizacja tej przychodni niepasujące, i tej położnej nie lubię za bardzo, i nie wiem na jakiej to zasadzie... ale co zeobic jak się umówiłam? A numeru do niej nie mam

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    16 stopni, dobre powietrze a ja siedzę w domu :( zlana potem jak mysz. Nie wiem już czy się pocę z choroby czy z ciąży...
    Jak dobrze,że mąż skitrał mi ww na czarną godzinę i znalazłam!! Bo mam deprechę od tego samotnego siedzenia w domu. A na pewno spać nie pójdę bo kolejnej bezsennej nocy nie zniosę...

Karmelka ja od pazdziernika siedze w domowym areszcie i mam wyjscia tylko w okreslone godziny...pierdolca mozna dostac......

ja sie tez poce dzis o 2 w nocy koszule mozna bylo wykrecac musialam przebrac na nowa.....zakatarzona ( tzn. zapchane zatoki) mam ciagle i licze ze do porodu mi juz chyba nie popuszcza :(

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelka ubierz się szczelnie, czapka na głowę i leć po te pączki. Nic ci się nie stanie jak na chwilę wejdziesz z domu a humor na pewno ci się poprawi jak sobie zjesz takie dobre rzeczy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Na marcówkach dziś urodziły się bliźniaki siłami natury. Dziewczyna napisała na stronie 870. Podziwiam, ja bym prosiła o CC w przypadku bliźniaków, tym bardziej że jedno z nich wyszło nogami najpierw.
    A ta co urodziła teraz w Indii 7raczki naturalnie!! Masakra!! Jest moim mistrzem. Nawet nie wiedziała że tyle dzieci nosi.. A my się tu przejmujemy szyjka skrócona o parę mm.. Hihi... A tam ma luziku ;p

B_002 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Misia to ja nie wiem co oni od Ciebie chcą! Zobacz u mnie dzisiaj też 1980 g a mam 34+0 dokładnie :(
    Oj to moja 2200 g w 32+4 to trochę duża :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś kolejny raz z domu musiałam wyjść, ale już wracam na szczęście. Dobrze że mam jeden z tych lepszych dni, bo wczoraj to bym nie miała energii.
    Byłam na kontroli u dentysty, wszystko super, nic nie trzeba robić, także wizytę mam z głowy i jestem spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 14:49

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem znaleźć sobie zajęcia :/ jestem tak marudna, że sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
    Chyba sobie pamaluje włosy ...ciekawe czy dam radę sama... A jak chałę odwale :p

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    można jeszcze mierzyć wielkość największej kieszonki :) moja największa miała wczoraj 7 :) pisze o tym mamaginekolog :)
    No właśnie o tą metodę z kieszonka mi chodziło :). To u Ciebie też za wiele tych wód nie ma. A co do włosów to chyba kwestia światła bo ich nie przyciemnialam.
    Stresant ślicznie wygladasz, udało mu się tym razem załapać na zdjęcie :).
    Karmelka ja nie jestem przeziębiona i nigdy się nie pocilam mocno, a teraz mam wrażenie że z dnia na dzień coraz gorzej! Jestem mokra dzień i noc :D.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ