X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sobotę będę robiła FIT oponki ;)

B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    To jak taki pomiar wyglada????
    Dokladnie to przypomina cyrkiel i kazaly mi sie tylko klasc na boku i tu gdzie lono przykladala i z tylu tak jak szczypcami mnie chciałaby zlapac przycisnela to dosc mocno by zobaczyc czy miednica jest odpowiedniej budowy i biodra tez mierzyly. Bardzo boli jak uciskaja ten cyrkiel.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamietam żeby to bolało, ale byłam z regularnymi skurczami wiec może dlatego hehe

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden talarz faworkow już zniknął ale za to beza chyba nie wyszła :(
    Maz wczoraj zapiekanki robił i nie zwróciłam uwagi, że temp. była prawie 200 st. :(
    Trochę się spiekla z góry a boki i spod się nie zrobiły.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d51266d050.jpg

B_002, estrella, Wiewióreczka, Lolka30, Tunia76, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo Ci ludzie tu sa pierdolnieci

pamietacie wczoraj pisalam o porannej rozowie z dyra (ze osobiscie sie zajmie sprawa klepania corki po pupie i porozmawia z wychowawca i sprawa bedzie zalatwiona)

corka dzis znow zaplakana ze szkoly przyszla....
    wychowawczyni wziela ja na korytarz, wypytala o wszystko, po czym weszla z nia do klasy i powiedziala ze ktos z rodzicow dzwonil do dyrekcji i skarzyl sie na to, ze chlopcy w tej klasie sa niegrzeczni....i ze maja tydzien na poprawe swojego zachowania.......

oczywisice na przerwie wszyscy chlopcy przylecieli do corki mowili, ze jest skarzypyta a ze na pewno jej mama dzwonila do dyrekcji..... i ze takich rzeczy sie nie robi i ze nie mowi sie mamie o wszystkim......do konca dni jej dokuczali

tak sie kurwa zalatwia sprawy w szkole, to sa wyksztalceni pedagodzy i wychowawcy z " odpowiednim" podejsciem do dziecka......wiedzialam ze mam tego gowna nie ruszac bo bedzie smierdziec.......

i nie wiem co teraz mam robic czy dzwonic do dyrektorki zdac sprawozdanie jak wychowawca sprawe " ladnie" zalatwil i ze pieknie dziekuje....
    czy dzwonic do wychowawcy ja opierdolic.....ona to specjalnie zrobila bo byla wkurzona ze prosto do dyrekcji z ta sprawa szlam......

tak mi zal dziecka...ona zawsze byla taka radosna a teraz wrak , do szkoly nie chce chodzic brzuch ja ciagle boli......przeciez do psychologa nie pojde z nia bo to nie jej wina ze sa porypani w szkole .......albo do rodzicow tych dzieci zadzwonic ale to chyba tez nic nie da

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z puchnięcie stop ? W pierwszej ciazy spuchalm po 40 tygodniu, a teraz się już zaczyna, nobi wczyczytalam w internecie ze to może być niebezpieczne

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ale za to faworki wyglądają super!
    A beza nie jest taka łatwa, trzeba dokładnie pilnować temperatury, zdarza się że nie wyjdzie, nie przejmuj się :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z puchnięcie stop ? W pierwszej ciazy spuchalm po 40 tygodniu, a teraz się już zaczyna, nobi wczyczytalam w internecie ze to może być niebezpieczne
    Ja puchne od jakis 3 tyg. Nie jest to jakies mocne ale juz doleczki zostaja na kości piszczelowej. I o ile rano jest gorzej to jak pochodze to nogi mi szczupleja :p mialam dzis badania zobaczymy czy opuchlizna jest bo tak juz mam ( problemy z ukladem limfatycznym) czy sie cos dzieje. Mierze 3 razy dziennie cisnienie i wyglada wporzadku.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Po nocy masz spuchnięte? Mierz ciśnienie i zrób badanie moczu czy nie ma białka . To może być fizjologiczne a może byc zatrucie ciążowe. Dlatego nie wolno bagatelizować

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:

dzis bylam na wizycie kontrolnej bo tak mam spuchniete nogi...na to nie ma rady trzeba ale to kontrolowac z cisnieniem i bialkiem w moczu

ja mam lewa spuchnieta wiecej niz prawa ....lekarz mowi ze to przez ucisk w tym miejscu...puchna mi tez dlonie

ja wlasciwie jestem spuchnieta od grudnia....czyli 3 miesiac idzie...w dwoch poprzednich ciazach ( i to w miesiacach letnich) nie mialam ani ciutke opuchlizny....nie wiem od czego to zalezy

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant bardzo trudna sprawa.
    Ja bym na twoim miejscu poprosiła dyrektorkę o spotkanie równocześnie z wychowawczynią.
    Skoro taka jest to niech świeci oczami przed dyrekcją, a nie będzie się wyżywać na dziecku.

Misiabella, stresant, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant teraz jak sprawę ruszyłaś trzeba pociągnąć do końca. zadzwoń do rodziców chłopców i zwróć uwagę wychowawczyni. U mnie w szkole był psycholog szło się do niego i donosiło ;)

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny albo ja jestem nienormalna albo Ci ludzie tu sa pierdolnieci

pamietacie wczoraj pisalam o porannej rozowie z dyra (ze osobiscie sie zajmie sprawa klepania corki po pupie i porozmawia z wychowawca i sprawa bedzie zalatwiona)

corka dzis znow zaplakana ze szkoly przyszla....
    wychowawczyni wziela ja na korytarz, wypytala o wszystko, po czym weszla z nia do klasy i powiedziala ze ktos z rodzicow dzwonil do dyrekcji i skarzyl sie na to, ze chlopcy w tej klasie sa niegrzeczni....i ze maja tydzien na poprawe swojego zachowania.......

oczywisice na przerwie wszyscy chlopcy przylecieli do corki mowili, ze jest skarzypyta a ze na pewno jej mama dzwonila do dyrekcji..... i ze takich rzeczy sie nie robi i ze nie mowi sie mamie o wszystkim......do konca dni jej dokuczali

tak sie kurwa zalatwia sprawy w szkole, to sa wyksztalceni pedagodzy i wychowawcy z " odpowiednim" podejsciem do dziecka......wiedzialam ze mam tego gowna nie ruszac bo bedzie smierdziec.......

i nie wiem co teraz mam robic czy dzwonic do dyrektorki zdac sprawozdanie jak wychowawca sprawe " ladnie" zalatwil i ze pieknie dziekuje....
    czy dzwonic do wychowawcy ja opierdolic.....ona to specjalnie zrobila bo byla wkurzona ze prosto do dyrekcji z ta sprawa szlam......

tak mi zal dziecka...ona zawsze byla taka radosna a teraz wrak , do szkoly nie chce chodzic brzuch ja ciagle boli......przeciez do psychologa nie pojde z nia bo to nie jej wina ze sa porypani w szkole .......albo do rodzicow tych dzieci zadzwonic ale to chyba tez nic nie da
    Powiem Ci ze ja nie rozmawiałabym juz w ogole z ta wychowawczynia skoro tak zalatwila sprawę tylko od razu z dyrektor wspominając i kuratorium. To przez wychowawce corka nie ma teraz życia bardzo niepedagogicznie podeszla do tematu. Ja tez mialam jedna sytuacje ale jednak nie było to znęcanie się nad dzieckiem tylko sadzanie na siłę z najwiekszym lobuzem zeby go nauczyla i pilnowala jak sie powinien zachowywac. A nie Julka jest od wychowywania jego. Owszem moze wspomnieć koledze ze tak nie wypada ale on w tylu grzebal i ja chciał dotykac.. Obcial jej wlosy nozyczkami.. Kopal i zaczepial bez przerwy ale w koncu udalo sie sprawę zalatwic. Ponadto jest cos takiego jak nietykalnosc cielesna i w naszej szkole wyczulaja na to dzieci.. Jakim prawem ktos klepie kogos po pupie.. Dramat! Lekceważenie ze strony szkoly.

Misiabella, stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• angella908 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamietam czy po nocy były spuchnięte, a badania robiłam dziś czekam jeszcze wyniki

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella o ile dobrze zapamiętałam to ty też masz założony pessar?? Kiedy beda Ci go wyjmować? Też masz tak dużo wydzieliny przy tym krążku??
    Ja co prawda jakoś nie puchnę, rano mam tylko taka twarz opuchnietą trochę, ale na łydkach zrobily mi się takie białe plamki podobno od ucisku na żyłe główna.
    Dzisiaj i mnie dopadły bóle miesiaczkowe i w połączeniu z bólem w szyjce nie jest to przyjemne. A w ogole to nie wiem czy czop mi nie odchodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - ja bym chyba rozszarpała ta wychowawczynie. Poszłabym do niej i powiedziała że jej "pedagogiczne" podejście zgłaszam do kuratorium. Albo jeszcze lepiej poprosilabym dyrke i wychowawcę na spotkanie, przedstawiła sytuację i zażądała propozycji na rozwiązanie tego problemu. W razie braku satysfakcjonującej decyzji zgłosić wyżej.
    Jak w ogóle można tak bardzo nie mieć mózgu. Jebnieta wychowawczyni. Co ona nie zna dzieci? Nie wie jakie dzieci są?

Misiabella, stresant, Kiwona, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant no ja bym na Twoim miejscu rozniosła chyba tą babę! Nie wszyscy powinni być dopuszczani do pracy z dziećmi... nawet sobie nie zdają sprawy jak duży wpływ ma szkoła na kształtowanie takiego młodego człowieka. Na pewno osobiście powinnaś się tak przejść inporozmawiac i z nią i z jej przełożona że nie takiego rozwiązania oczekiwałaś żeby teraz córka zamiast być obmacywana to była szykanowana! Powinno się wytłumaczyć tym chłopcom że tak nie wolno! Powinna raczej zrobić godzinę wychowawczą na temat tego że każdy ma swoją przestrzeń osobistą i jeżeli ktoś sobie nie życzy żeby go dotykać to nie wolno tego robić, zwłaszcza po intymnych częściach ciała! No ona po prostu pokazała chłopcom: słuchajcie kazali mi wam zwrócić uwagę to wam zwracam, ale w zasadzie to tez uważam że nic takiego się nie stało. No taki komunikat dała dzieciakom! A dziewczynom że lepiej żeby dały się klepać po tyłku a potem łapać za cycki bo przynajmniej wszyscy maja święty spokój. Normalnie daj mi numer telefonu i słownik to ja jej wytłumaczę czy ona by się dobrze czuła jakby jacyś koledzy z pracy ja klepalinpo tyłku a przełożona by tak zareagowała! I nie ma tu tłumaczenia że to są dzieci, to się właśnie wszystko tak zaczyna!

Misiabella, stresant, Kiwona, Martusiazabka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dziś cały dzień w garach, padam z nóg! Obiad podany :) jedno z ulubionych dań mojej córeczki :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/335afeb3978b.jpg

DorotaAnna, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja też coraz czesciej mam te bóle okresowe- w sensie pojawiają się i znikają od paru dni, pare razy w ciągu dnia. A wydzieliny mam tak dużo że już 3 razy dziennie sprawdzam papierkiem czy to nie wody.

A jak czop odchodzi to papierek będzie pokazywał wody? Chociaż po opisie Daffi na pewno będę wiedziała że czop to czop :D

Daffi, Martusiazabka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zjadła łazanki. Maaaatko ale bym zjadła. Takie kwaśne dobrze i przyprawione.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ