X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcówkach kolejny a dziewczyna urodziła. Miała indukcję w 39+1 ale opisała szczegółowo i na prawdę piękny poród miała

Kasiulka90, Daffi lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Zmylam makijaż z oczu i czuje ze mnie cos kluje.. Mysle no cos mi wpadlo.. Zagladam uwaznie a tam co? Na gornej powiece zrobil mi sie taki babelek i mi rysuje po galce... Daje mi to duzy dyskomfort i nie moge zasnac. Co moge zrobić?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to chyba ten jęczmień? To chyba musi samo zejść

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie straaaasznie spanikowałam, że już się dziś do Was nie odezwę, a przecież któreś mógł wypaść czop! I w ogóle co ja w nocy będę robić... I jak mogłam nie zgłosić się do grupy na FB...co prawda fejsa nie używam, ale dzisiejsze straszne posunięcie administratorów skłoniło mnie do zapisania się do tej grupy :P
    Paula, ślę Ci zaproszenie :)

Karmelka, super wieści, ale z tymi chorymi to masakra....dziewczyny dobrze radzą, jedź z samiutkiego rana.

malutka_mycha, Paula 90, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na oko rumianek przykładam, zaparzam w szklance, mocze wacik i przykładam.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka na tą chwilę to chyba nigdzie nie pojadę. Już było super. Dostałam takie ataku kaszlu że masakra. Na prawym migdałku jakby mi coś siadło podczas oddychania mi " to" powietrze podrażnia i muszę kaszleć taki atak mam. Syropu już brać nie mogę :/. Zrobiłam inhalacje i boje się głowę na poduszce położyć.
    Zaraz znowu zacznę wyć... A do łazienki znowu ledwo wstałam. To moje spojenie to się rozlezie na bank

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka na tą chwilę to chyba nigdzie nie pojadę. Już było super. Dostałam takie ataku kaszlu że masakra. Na prawym migdałku jakby mi coś siadło podczas oddychania mi " to" powietrze podrażnia i muszę kaszleć taki atak mam. Syropu już brać nie mogę :/. Zrobiłam inhalacje i boje się głowę na poduszce położyć.
    Zaraz znowu zacznę wyć... A do łazienki znowu ledwo wstałam. To moje spojenie to się rozlezie na bank
    Ojej :( To chyba faktycznie nie jedź nigdzie, żeby później nie wróciło to przeziębienie ze zdwojoną siłą...psikaj Tantum i Fiordą, może coś pomoże.

Napisałaś o luteinie, że max do 36 tc. Ja dziś mam ostatnią tabletkę i właśnie myślę czy kupować kolejne opakowanie.

Daffi, chyba to jęczmień, stara metoda to pocieranie złotem (umytym wcześniej).

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, mnie lekarka powiedziała, że mam brać luteinę do 35 tygodnia.
    Słyszałam, że zdarzały się przypadki, że branie luteiny przedłużyło ciążę i dziewczyny się męczyły jeszcze długo po terminie porodu :P Także ja nie zamierzam brać dłużej xD

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka do 36 żeby już nie wyciszała luteina macicy, i szyjce dała się też skracać swobodnie. Ja dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę. I teraz mam zagwozdke bo mam wypisana luteinę dwie recepty obie na 100% absolutnie nie potrzebuje znowu tyłu tabletek za 60 zł :/ i się zastanawiam czy nie sprzedaliby mi jednego listka nie raz tak sprzedają niektóre leki. I mam 5 sztuk tabletek 50 mg więc od jutra byl brała rano 50 mg na noc 100 po 5 dniach już tylko 100 na noc do wizyty u prowadzącej i dałabym sobie spokój. Jak już będę w skończonym 36 tc tak jak mówił mi dzisiaj lekarz na Koperniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 00:30

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, właśnie też o tym myślałam i nie mam pojęcia. Też bym chciała 1 listek :) jakbyś była w aptece to daj znać.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi to chyba ten jęczmień? To chyba musi samo zejść
    Nie nie to nie jeczmien.. To jest jak taka grudka wystająca tylko trze mi o galke.

Znow franca zgaga daje popalić.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja leki mam odstawione ( duphaston) w 34 skończonym tyg, nie odczuwam różnicy bez niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miałam mega powalony sen.
    Śniło mi się że byłam świadkiem napaści seksualnej na Kim Kardashian na plazy. Pomogłam jej wstać i rozmawiałyśmy po polsku. Zaprowadziłam do takiego pomieszczenia gdzie było lobby, restauracja i jakieś sklepy. To wszystko było w wielkim muzeum, które miało też wystawy na zewnątrz a plaża była częścią rekreacyjna dla gości.
    Ona do mnie mówiła że jest w ciąży i teraz boi się że przez ten gwałt będzie miała dwójkę dzieci w brzuchu. Zadzwoniłam na pogotowie, nazwy ulic były niemieckie, mieli zaraz przyjechać. A ja w tym czasie poszłam do jednego ze sklepów pasażu żeby u mojego kolegi z pracy w sklepie w którym były tylko pióra i atramenty kupić atrament do mojego ulubionego pióra w kolorze grejpfrutowym :D

Zaraz ogarnę dodanie do grupy FB. Grupa jest dziewczyny tajna. Czyli nikt nie może tej grupy wyszukać jeśli nie zostanie do niej zaproszony. Wszystkie Wasze posty są całkowicie niemożliwe do odczytania dla osób spoza grupy (Waszych znajomych na przykład).

malutka_mycha, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wyślę męża, żeby molestował Panie w aptece ;) może się zgodzą sprzedać jeden listek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella bo ten duphastonu to od II trymestru uważam że nic już nie robi. W momencie wytworzenia się w pełni łożyska u mnie tylko powodował syfki na twarzy. Bo na pewno wierzę w jego działanie wcześniej. Ale na twardnienia brzuszka to moim zdaniem od nie działa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski mój mąż jest na grupie ;) haha ale tak serio on nie wchodzi w FB ja myślałam że usunęłam się po tym jak zobaczyłam Polcie ale ostatnio jak India dodała zdjęcie z domku mąż z pracy wysyła mi zdjęcie i pisze o jej patrz jaka słodka a a taka maleńka <3 no kocham go <3

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakim cudem Ty to wszystko zapamiętałas? :) A kolor atramentu zawodowy :D

Mi się wczoraj śniło że mąż ma kochankę. Mowie mu to, a on do mnie z tekstem że to nie sen :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:28

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super wieści :) no poza tymi smarkami....
    na targi idź, załóż maskę i już

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tego GBSa jak się ma dodatniego to się go ma podobno już na amen.
    Ja na początku ciąży miałam wymaz z pochwy był ujemy, ale wiecie co na tyle lekarzy co tam pchało palce ... Tyle luteiny... To ciul wie ... I jeszcze ten tyłek ;)

też nam tak mówiła ginekolog na SR, jak w 34 tc wyjdzie ujemny to już będzie ujemny

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Wiecie co.. Zmylam makijaż z oczu i czuje ze mnie cos kluje.. Mysle no cos mi wpadlo.. Zagladam uwaznie a tam co? Na gornej powiece zrobil mi sie taki babelek i mi rysuje po galce... Daje mi to duzy dyskomfort i nie moge zasnac. Co moge zrobić?

Daffi może jakieś kropelki z apteki? maść ze świetlikiem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2040 2041 2042 2043 2044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ