X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Dziś nie ustawawiałam budzika na śniadanie i zastrzyk i różnica żadna w pomiarze więc teraz na weekendy już raczej nie będę ustawiać budzika--- BUDZIK TO ZŁO :)

Karmelka Ty tam się kuruj na maxa a targi odpuść lepiej bo ilość osób z zarazkami tam moze porażać...
    Ja wybierałam się na targi do Hamburga,bilety kupiliśmy nawet ale po tym jak nawet w mediach zaczęli informować o zwiększonej ilości zachorowań na grypę plus szkalratyne-odpuściliśmy...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi mam nadzieję,że nie zrobiło Ci się żadne zakażenie bakteryjne...W 2012 r. trzykrotnie miałam coś jakby małą czerwoną kropkę na zmianę na dolnej i górnej powiece,która po podaniu kropli i maści z antybiotykiem zmieniła się w normalną ropną jakby krostę(sorry,wiem,że fuj).Krople i maść "wyciągnęly"wszystko na wierzch i po kilku dniach to peękało.
    Odpukać,od tamtej pory niegdy więcej nie powrociło.

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi może rosnaca rzesa ci się zawinela jeszcze pod skórą i stąd ta i zrobił się stan zapalny. Tak jak się robią wzrastające włoski po depilacji.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ma cos takiego wlasnie pytalam ja.. Napisala mi ze to u niej nazywa sie dysfunkcja gruczolow Meiboma.
    Tylko pytanie czy to jest to samo czy tak jak pisze MamaAga ze cos w glebi siedzi i leki wyciagna.. Ale jaja normalnie ciagle cos.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi chyba nic innego poza okulista nie pozostaje.
    Ja dziś cały dzień lenie się w łóżku, na samą myśl robi mi się niedobrze. Ostatnio byłam bardzo aktywna a teraz czuje jakby wszystko się skończyło :/ oby do 13.03, od tego czasu wracam do akcji ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam jeszcze takie 2 bole brzucha.. Scisk i w kolana.. Powiedzialam tylko Julce ze jak poczuje ze nie dam rady to ma biec po tel i dzwonic do M. Ale po 2 razach przeszlo i znow zostap ten bol poziomy na wysokosci pepka. Serio nie wiem co to jest. Juz 2 razy taka akcja w 2 tyg. Dobrze ze wizyta u mojego gina w poniedziałek. W koncu bede mogla powiedzieć i niech mnie zbada.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle brzucha o tym czasie ciązy to już chyba norma. Jak rozmawiałam z siostrą a ona ma za 3 porody za sobą i mówię, że to lada dzień po brzuch w kroku i skurcze. To powiedziała że ostanie 4 tyg przed porodem do wieczne skurcze, bóle i myślenie że rodzisz. Mówiła, że nawet jak już masz kurcze regularne co 15 min to nie musi być porod bo ona tak miała i minęły po 2 godzinach. Jak będzie czas się skracać wtedy mam się cieszyć, bo rodze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:16

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybciej niz jak co 5 min bole nie jade bo nie ma sensu. No chyba ze wody odejda i beda mialy niewlasciwy kolor.
    Ale w pierwszej ciazy nie mialam takich boli w ogole.

A jeszcze chciałam spytac.. Czy zamierzacie pielegnowac czyms cialko malucha po kapieli?

b2ujp2.png

• Mistella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja duphaston brałam z powodu krwawień, na szczęście już ich nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - a to nie jest włókniaczek? Mi się w ciąży porobiło kilka, pourywałam sama. Ale na oku bym się bała. Dermatolog na jednej wizycie to wymraża.
    Mi się zrobiły na szyji. Właśnie drażnią ale boje się usunąć je sama :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka ja duphaston brałam z powodu krwawień, na szczęście już ich nie mam
    No właśnie potem o nich pomyślałam. Bo dupek w sumie też tak krwawienia i krwiaczki przepisują.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa dni takie, że ten brzuch kilka razy mi twardniał i się stresowałam a z tego stresu wydawało mi się, że mała się nie rusza.
    I doznałam dwóch skurczy przepowiadających ale bardzo delikatne.

Generalnie dzisiaj leżę bo spojenie piecze :/ skakanie po tych fotelach deskach do prasowania wczoraj bardzo niekorzystnie wpływają na moje spojenie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja szybciej niz jak co 5 min bole nie jade bo nie ma sensu. No chyba ze wody odejda i beda mialy niewlasciwy kolor.
    Ale w pierwszej ciazy nie mialam takich boli w ogole.

A jeszcze chciałam spytac.. Czy zamierzacie pielegnowac czyms cialko malucha po kapieli?
    Oliwka derma

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Bóle brzucha o tym czasie ciązy to już chyba norma. Jak rozmawiałam z siostrą a ona ma za 3 porody za sobą i mówię, że to lada dzień po brzuch w kroku i skurcze. To powiedziała że ostanie 4 tyg przed porodem do wieczne skurcze, bóle i myślenie że rodzisz. Mówiła, że nawet jak już masz kurcze regularne co 15 min to nie musi być porod bo ona tak miała i minęły po 2 godzinach. Jak będzie czas się skracać wtedy mam się cieszyć, bo rodze :)
    Kasiu a jak ty się czujesz? Bo u ciebie szyjka już długo miękka i skrócona prawda? Super się trzymacie z Jaśminką, a wyciszasz jeszcze skurcze czy już nie?

Kasionek lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też w lutym przytyłam 2.5kg. :(
    A tu jeszcze prawie 2 miesiące mi zostały

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja mam oliwkę i mleczko do pielęgnacji ciała.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - duphaston i luteina to to samo. Tylko duphaston to progesteron syntetyczny a luteina to czysty, naturalny progesteron.
    Ja brałam lutkę i dupka zamiennie. Dupka zaczęłam brać jak mi luteina dowcipna zrobiła podrażnienie wejścia do pochwy (wystarczyło 3 dni smarowania żelem provag i wszystko ładnie zeszło.

Daffi - ja planuję używać oliwki z babydream, ale to raczej jako środek do masażu. Bo oliwka nie nawilża tylko natłuszcza. Jeśli będzie miał suchą skórę to będziemy stosować lotion z babydream, ale to tylko jeśli coś się pojawi. Wg mojej położnej nie powinno się nakładać nic na dziecko dopóki jest ok bo skóra uczy się nawilżać sama. U części dzieci się uda, u części nie i wtedy trzeba smarować.
    My z mężem mamy skórę normalną, bez skłonności do wysuszeń albo przetłuszczeń. Liczę, że młody też będzie taką miał.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Paula też w lutym przytyłam 2.5kg. :(
    A tu jeszcze prawie 2 miesiące mi zostały

Wolałabym już nie "rosnąć", ale z drugiej strony to było nieuniknione. Mąż mi ostatnio właśnie uświadomił, że czego mogłam się spodziewać. W ciąży się rośnie i tyle. A przy mojej skłonności do tycia to i tak, że nie ma tych kg dużo. Ma facet rację w sumie.

Staram się nie łamać, ale czasem dopada mnie panika, że nie stracę tego już. Ale jeszcze troszkę i zobaczymy. Moja mama przy mnie przybrała prawie 40kg i schudła. Więc się da. A karmiła mnie piersią tylko przez 5 miesięcy.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ide do okulisty w poniedzialek jak nie zejdzie. Ale ze wyszło tak nagle. Mi ciezko to opisać a sama nie da rady zrobic zdj posłużylam sie przykladowyk okiem zeby wam pokazac w ktorym to miejscu.. To jest małe i na pewno nie jeczmien..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57afd470fd47.png

koniecznie idź Daffi bo to może być coś bakteryjnego :(

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak ja wiem że dupek to progesteron i lutka też tylko, w moim odczuciu lutka działa lepiej czy na szyjkę czy na twardnienia. Po swoich obserwacjach to mówię bo lutke biorę od 10 tc miałam przerwę jakoś na 2 czy 3 tygodnie ale szyjkę źle zmierzyli i wróciłam i tak dalej biorę. A dupka to od 4 tc brałam do hmmm jakoś pod koniec II trymestru przestałam i cera wtedy się poprawiła. Bo tak to miałam buzię jak poligon.

‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ