X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ojej :( To chyba faktycznie nie jedź nigdzie, żeby później nie wróciło to przeziębienie ze zdwojoną siłą...psikaj Tantum i Fiordą, może coś pomoże.

Napisałaś o luteinie, że max do 36 tc. Ja dziś mam ostatnią tabletkę i właśnie myślę czy kupować kolejne opakowanie.

Daffi, chyba to jęczmień, stara metoda to pocieranie złotem (umytym wcześniej).

Wiewiórka to nie bierz już, moja ginka też mówiła, że ostatnie opakowanie i odstawiamy także u mnie to za jakieś 2 tygodnie. W ogóle ja aplikuję 2x dziennie ale ostatnio zdarza mi się, że raz bo jak wpycham tabsa to czuję, że jeszcze poprzednia się nie rozpuściła....

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzień dobry, miałam mega powalony sen.
    Śniło mi się że byłam świadkiem napaści seksualnej na Kim Kardashian na plazy. Pomogłam jej wstać i rozmawiałyśmy po polsku. Zaprowadziłam do takiego pomieszczenia gdzie było lobby, restauracja i jakieś sklepy. To wszystko było w wielkim muzeum, które miało też wystawy na zewnątrz a plaża była częścią rekreacyjna dla gości.
    Ona do mnie mówiła że jest w ciąży i teraz boi się że przez ten gwałt będzie miała dwójkę dzieci w brzuchu. Zadzwoniłam na pogotowie, nazwy ulic były niemieckie, mieli zaraz przyjechać. A ja w tym czasie poszłam do jednego ze sklepów pasażu żeby u mojego kolegi z pracy w sklepie w którym były tylko pióra i atramenty kupić atrament do mojego ulubionego pióra w kolorze grejpfrutowym :D

Zaraz ogarnę dodanie do grupy FB. Grupa jest dziewczyny tajna. Czyli nikt nie może tej grupy wyszukać jeśli nie zostanie do niej zaproszony. Wszystkie Wasze posty są całkowicie niemożliwe do odczytania dla osób spoza grupy (Waszych znajomych na przykład).

no to miałaś niezły sen...mnie się śniła jakaś impreza i że myłam filiżanki na balkonie na IV p. i moja siostra przyszła i zaczęła się tak pchać, że aż się wygięła barierka i bałam się , ze wypadnę....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Paula jakim cudem Ty to wszystko zapamiętałas? :) A kolor atramentu zawodowy :D

Mi się wczoraj śniło że mąż ma kochankę. Mowie mu to, a on do mnie z tekstem że to nie sen :/
    Ja mam zawsze sny kolorowe, wielowątkowe i jestem pewna, że połowę zapomniałam zanim Wa napisałam. Mąż mi mówił, żebym spisywała, bo to się na książki czasem nadaje. Zdarza mi się, że śnią mi się sny w "odcinkach". W sensie że przez kilka dni śni mi się dosłownie serial. Każdej kolejnej nocy zaczyna się w momencie w którym skończyło się poprzedniej nocy :D

Ten atrament był prześliczny <3

Moja waga ruszyła z kopyta. Mam już 8kg na plusie. W lutym przybyło mi 2,5kg

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - a to nie jest włókniaczek? Mi się w ciąży porobiło kilka, pourywałam sama. Ale na oku bym się bała. Dermatolog na jednej wizycie to wymraża.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi zostało dużo luteiny w domu na pewno jedno opakowanie przynajmniej miałam 100, więc jakby któraś potrzebowała to ja mogę nawet wysłać bo po co ma się zmarnować

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ale nas przetrzymalas, juz myslalam ze Cie w szpitalu zostawili, super ze wszystko dobrze i kluseczka rosnie....ja bym na targi nie szla....ludzi zarazkow pelno po co ryzykowac...takich targow jeszcze bedzie na peczki

Tunia trzymaj sie i oszczedzaj glos to najprawdopodobniej wirusowe u mnie polowa rodziny nie mowi a ja chrzakam juz 3 dni

Karolinka chudzinka nasza albo Cie boli bos chuda i dla kosci stawow ciaza to duze obciazenie, albo jakis wirus po Tobie lazi i boli Cie wszystko....lez i odpoczywaj

powazne pytanie mam bo zaczynam stresowac.....juz druga noc z rzedu budzi mnie bol brzucha.....
    bol jest jak na okres i zachodzi na plecy.....dzis obudzilo mnie 3 razy, wczoraj tez 3 razy.....trudno powiedziec w jakich odstepach czasu, bo spalam.......dzis w nocy nawet myslam czy to nie nerka mnie boli (w zwiazku z opuchlizna) odwracam sie na drugi bok i po chwili przechodzi.........

no sama nie wiem co to jest, czy to od kregoslupa, czy juz skurcze....ale normalne to to nie jest......w czwartek mialam wizyte i wszytko bylo ok....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam zawsze sny kolorowe, wielowątkowe i jestem pewna, że połowę zapomniałam zanim Wa napisałam. Mąż mi mówił, żebym spisywała, bo to się na książki czasem nadaje. Zdarza mi się, że śnią mi się sny w "odcinkach". W sensie że przez kilka dni śni mi się dosłownie serial. Każdej kolejnej nocy zaczyna się w momencie w którym skończyło się poprzedniej nocy :D

Ten atrament był prześliczny <3

Moja waga ruszyła z kopyta. Mam już 8kg na plusie. W lutym przybyło mi 2,5kg

ja odkąd oglądnęłam BOHEMIAN RPASODY to jak wstaję w nocy siku to mam w głowie cały czas Gallileo, Gallileo, Gallileo, Gallileo, Gallileo, figaro, magnifico.... Bismillah, we will not let you go, let me go...nie wiem jak się tego pozbyć ;)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - super, że ok po wizycie. ja bym nie szła na targi. na pewno nie są one warte tego, żeby się jakimś gównem zarazić i bujać się z tym do końca ciąży. kuruj się, bo poród z chorobą albo połóg z chorobą to nic miłego - nawet dziecka nie będziesz mogła bezpiecznie przytulić, żeby nie zarazić

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja odkąd oglądnęłam BOHEMIAN RPASODY to jak wstaję w nocy siku to mam w głowie cały czas Gallileo, Gallileo, Gallileo, Gallileo, Gallileo, figaro, magnifico.... Bismillah, we will not let you go, let me go...nie wiem jak się tego pozbyć ;)

A ja ciągle nucę inną kwestię: Mama, just killed a man :D
    Ale ja mam sposób na to - puszczam sobie piosenke i ona leci w kółko aż do znudzenia. Na razie słucham trzeci dzień i dalej brzmi mi w głowie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:48

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STRESANT tez mi się 2x zdarzył w nocy taki ból w podbrzuszu... ale nie szedł na plecy... ja sądzę, że to jakiś poligon i ćwiczenia przed batalią.. ale zapytaj lekarza...

TUNIA zdrówka!!!

Karola leż i odpoczywaj!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubicie bajki to na polsacie zaraz będzie Mulan :)
    Ja uwielbiam bajki :D

Karollinax26, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja ciągle nucę inną kwestię: Mama, i killed a man :D
    Ale ja mam sposób na to - puszczam sobie piosenke i ona leci w kółko aż do znudzenia. Na razie słucham trzeci dzień i dalej brzmi mi w głowie :D

hahahaha no ja tylko w nocy.. nie wiem o co kaman.. siedzę na kibelku i w głowie mi leci ten tekst.. kładę się do łóżka i to samo... ja mam zgranych parę kawałków na pen drive i w samochodzie słucham.. też tak mam, że słucham do znudzenia w kółko ale jakoś mi się jeszcze nie znudziło :)

Paula a widziałaś to? Zwierzak wymiata :)

https://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 07:50

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant kochana, nigdy nie miałam takich bóli, nawet przy przeziębieniu. Myślę tak, jak Ty, że jednak ciąża bardzo obciążyła mój organizm i dlatego tak bardzo mocno wszystko odczuwam. Czuję się obolała jak po jakimś wypadku ... :(

Fasolka <3

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hahahaha no ja tylko w nocy.. nie wiem o co kaman.. siedzę na kibelku i w głowie mi leci ten tekst.. kładę się do łóżka i to samo... ja mam zgranych parę kawałków na pen drive i w samochodzie słucham.. też tak mam, że słucham do znudzenia w kółko ale jakoś mi się jeszcze nie znudziło :)

Paula a widziałaś to? Zwierzak wymiata :)

https://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY
    Nothing really matters but MOI :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina
    Kochana ja tak miałam przez trzy dni pod rząd jakiś tydzień temu. Miałam uczucie jakby mnie ktoś pobił. Nie dość że fizycznie to jeszcze psychicznie. Nie wiem co to było, chyba jakiś skok hormonów albo coś bo nawet wyjście z psem przed klatkę było ponad moje siły.
    Ale minęło. Trzymam kciuki żeby Tobie też tak przeszło jak u mnie jak za dotknięciem magicznej różdżki <3

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karolina
    Kochana ja tak miałam przez trzy dni pod rząd jakiś tydzień temu. Miałam uczucie jakby mnie ktoś pobił. Nie dość że fizycznie to jeszcze psychicznie. Nie wiem co to było, chyba jakiś skok hormonów albo coś bo nawet wyjście z psem przed klatkę było ponad moje siły.
    Ale minęło. Trzymam kciuki żeby Tobie też tak przeszło jak u mnie jak za dotknięciem magicznej różdżki <3

Kochana, u mnie tak jest już od dłuższego czasu, tylko raz się nasila a raz słabnie. Jest tak, że dwie noce są całkiem spoko, później ból wraca ze zdwojoną siłą i czuje się do dupy.
    Masz rację, nawet wyjście z psami przed blok jest wyczynem. Ja też wczoraj wieczorem wyszłam na dosłownie 5 minut i wracając do domu już tego żałowałam.

Ból uciążliwy. Oby przeszło, dzięki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:04

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi może jakieś kropelki z apteki? maść ze świetlikiem?
    Ide do okulisty w poniedzialek jak nie zejdzie. Ale ze wyszło tak nagle. Mi ciezko to opisać a sama nie da rady zrobic zdj posłużylam sie przykladowyk okiem zeby wam pokazac w ktorym to miejscu.. To jest małe i na pewno nie jeczmien..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57afd470fd47.png

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - a to nie jest włókniaczek? Mi się w ciąży porobiło kilka, pourywałam sama. Ale na oku bym się bała. Dermatolog na jednej wizycie to wymraża.
    Włókniaki to te takie jakby skorki wystajace? Kurcze nie ma nigdzie żadnego zdj w necie jak to wyglada zeby wam pokazac...

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Włókniaki to te takie jakby skorki wystajace? Kurcze nie ma nigdzie żadnego zdj w necie jak to wyglada zeby wam pokazac...

Włókniaki są też takie malutkie, ja mam włókniak na oku. To mam mniej niż 1mm u mnie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0923d3d5d12.jpg
    źródło: internet

Bywają oczywiście wielkie też, ale ja wyrywam zanim urosną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:15

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Włókniaki są też takie malutkie, ja mam włókniak na oku. To mam mniej niż 1mm u mnie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0923d3d5d12.jpg

Bywają oczywiście wielkie też, ale ja wyrywam zanim urosną :)
    To mam takie 1 na szyi i na rece mam inna formę wlokniaka ale zbadany juz.. Mialam zima usunac bo latem tego nie robią ale ze wzgledu ze w ciazy to nie usunelam jeszcze.
    To jest identyczne jak to na tym zdj tylko moje nie jest biale a rozowe.. Ale tak umiejscowione ze drazni gałke caly czas

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c3418e998ef.jpg

b2ujp2.png

‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ