X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Pytałam dr o liscie malin , od 36 tyg można pic , nie zaszkodzą ale nie daje gwarancji ze pomogą hehe
    A gdzie to można kupić? W Rossmannie może będą mieli?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Basia apteka i sklep zielarski

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja kupiłam w Gemini.
    Takie mam za 3,45zł:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65f125b329f1.jpg

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja kupiłam w Gemini.
    Takie mam za 3,45zł:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65f125b329f1.jpg
    Ja już właśnie nie mam co zamawiać w Gemini na razie, będę szukać stacjonarnie w okolicznych aptekach w takim razie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też tak mam z dolegliwościami i siedzeniem. U mnie akurat lepiej działa ruch i działanie. Czuję się później zmęczona i w niektórych miejscach obolala ale to jest taki znany bol, że zmęczenia. A te bóle związane z ciąża doprowadzają mnie do szału bo nie mam na nie wpływu :) A nie cierpię nie mieć na coś wpływu :)

Karmelove mam nadzieję że śliczne Wam te zdjęcia wyjdą :) ja może kiedyś mojego na coś takiego namowie, albo dogadam się z mama żeby kupiła nam w prezencie i nie będzie miał wyjścia :D
    Szkoda tylko że babeczka się nie sprawdziła, jak w każdym zawodzie, niektórzy nadają się bardziej inni mniej.
    Ja też od dzisiaj mam zakaz słodyczy, mam nadzieję że wytrzymam :D

nick nieaktualny, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj bardziej produktywna jestem hahahah 🤭
    Wstałam od razu się umyłam ubrałam cukier śniadanie.... Zdjęłam pranie zrobiłam porządek w garderobie. Wyniosłam pościel do wietrzenia na balkon. Wietrze sypialnie i pokój malej. Zjadłam drugie śniadanie, i brzuch mi stwardniał bo mała szaleje i te kłucia w szyjce kazały się położyć. I odpalę netflixa... Super że obiad mam z wczoraj 🤪
    No leżenie to lek jednak, brzuch miękki i kłucia przeszly w pochwie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dzisiaj taki pozytywny dzień, że mordka mi się cieszy non stop.
    Wysyłam Wam tej pozytywnej energii, bo mam tyle, że starczy dla wszystkich i jeszcze mi zostanie.

Patrze na zdjęcia synka i nie mogę się doczekać <3

mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove czkawka jest bardziej odczuwalna bliżej główki dziecka.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny, mam dzisiaj taki pozytywny dzień, że mordka mi się cieszy non stop.
    Wysyłam Wam tej pozytywnej energii, bo mam tyle, że starczy dla wszystkich i jeszcze mi zostanie.

Patrze na zdjęcia synka i nie mogę się doczekać <3
    No właśnie to miałam pisać, że widać że masz dziś dobry nastrój :)
    Ja też się cieszę ciepłą i ładną pogodą. Słońce zagląda do mieszkania to od razy mam lepszy humor.

nick nieaktualny, mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - ja też nienawidzę nie mieć na coś wpływu. Dlatego poród to dla mnie duże wyzwanie, bo wiem, że stracę kontrolę. Fizycznie - wiadomo, że będzie trudno. Ale u mnie też psychiczny aspekt braku kontroli sytuacji :) Nie lubię niespodzianek raczej.

malutka_mycha, B_002, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także tak, + 9 kg od najniżej wagi w ciąży! :)

bd576fbe6182a5d8med.jpg

A teraz lecę robić obiad, kurczaka pieczonego z warzywami i pieczonymi ziemniakami ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysla.nieskalana, B_002, DorotaAnna, Tunia76, Martusiazabka, Natalia-tosia, Wiewióreczka, Daffi, Anete, MamaAga85, Lolka30, Fasolka77, Kiwona, Syska2202, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już właśnie nie mam co zamawiać w Gemini na razie, będę szukać stacjonarnie w okolicznych aptekach w takim razie :)
    Mi Gemini pod domem otworzyli :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki GBS - oba ujemne 👍 chociaż tyle że w razie porodu nie będzie sie stresowała że antybiotyk za późno podadzą bo zanim dojadę zanim mnie przyjmują podadzą to np urodzę. Bo jak widzę laski z marca szybkie fajne porody mają

mysla.nieskalana, Karollinax26, nick nieaktualny, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ta cała waga ciążowa ci się w brzuchu zmieściła.
    Poza tym chudzinka jesteś. Brzuszek śliczny, jakbyś arbuza połknęła w całości, dosłownie :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam wynik gbs- ujemny, także spoko.

A wiecie mój siedzi dupą na dole główkę ma pod żebrami a ja czkawkę właśnie bardziej na dole odczuwam. Może to nie czkawka? :O

Ale ostatnio słyszałam z brzucha te pstryknie o którym kiedyś pisałyście :D strasznie to zabawne

nick nieaktualny, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pięknie wyglądasz :) taka szczuplutka i taka piłeczka dosłownie :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Karolka jak ty przytylas 9 kg, to może te moje 12 kg faktycznie jest w brzuchu i piersiach. Bo skoro mieszczę się we wszystkie ubrania z przed ciąży, mąż mówi że nie przytyłam ... Jedynie jak woda podejdzie to jestem nabrzmiała na stopach i dłoniach... A piersi z C do F podskoczyły

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka dziecko czka całym ciałem nie tylko główka. A ty ja będziesz odczuwała w tym miejscu w którym ma najmocniej przyparta część ciała do ściany macicy. Moja jak jest przytulona główka w pupy czuję na pupie jak ma głowę przy szyjce czuję na czyjce. Ale jak plecki oparła o ścianę macicy to czułam właśnie jak całe plecki skaczą z brzuchem właśnie po prawej stronie a nie czułam na szyjce

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A wiecie mój siedzi dupą na dole główkę ma pod żebrami a ja czkawkę właśnie bardziej na dole odczuwam. Może to nie czkawka? :O

Może Twój trenuje pierdzenie? :D

KarmeLoVe, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula aż miło czytać taki dobry humor:) ja tez mam tak ze jak siedzę w domu to mam milion dolegliwosci.

Właśnie jestem u okulisty i będą mi sprawdzać siatkówkę czy nie mam przeciwwskazań do SN bo już mam wadę ponad -6:;(( paula jaka ty masz wadę? Sprawdzali Ci tez z tymi kroplami rozszerzającymi źrenice? Pamietam ze u Ciebie nie było problemu i na to tez liczę...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ