Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mysla.nieskalana wrote:Fasolka,bardzo prawdopodobne.Jeśli to "walenie" w regularnych odstępach czasu to pewnie tak. Czaisz..takie pyk....pyk...pyk...pyk...
ja to raczej czuję takie jakby z głębi studniale to może faktycznie jest czkawka bo jest regularne
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
a wiecie, że ja wczoraj powiedziałam Mojemu, że coś czuję, że za jakieś 4 lata będę znowu chciała dziecko?
zawsze chciałam 4 i mam dziwne wrażenie, że z moim charakterkiem nie odpuszczę
Fasolka77, malutka_mycha, Paula 90, mysla.nieskalana, stresant, Wiewióreczka, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
espoir wrote:a wiecie, że ja wczoraj powiedziałam Mojemu, że coś czuję, że za jakieś 4 lata będę znowu chciała dziecko?
zawsze chciałam 4 i mam dziwne wrażenie, że z moim charakterkiem nie odpuszczę
no i fajnie!ja bym w sumie chciałam dwójkę.. ale nie wiem czy się uda i czy się zdecyduję
jeśli tak to na wychowawczym by pasowało.. a propos.. jak się zaciąży na wychowawczym i pójdzie na L4 to to jest płatne?
Karmellka Ty chyba tak planowałaś z tego co pamiętam
Rozkmniniałas temat?
Fasolka77
-
nick nieaktualnyEspoir piękny pokoik!!
Ja coś czuje że 3 dziecko na przypomnienie i u nas będziejakoś bardzo się to we mnie rozwinęło te całe pokłady miłości 🥰 a jeszcze nie dawno mówiłam że dzieci raczej nie a jeśli tak to jedno. Teraz wiem że Leonka będzie miała rodzeństwo jeśli Bóg da nam ta możliwość 🙏
Espoir jak po USG?mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:no i fajnie!
ja bym w sumie chciałam dwójkę.. ale nie wiem czy się uda i czy się zdecyduję
jeśli tak to na wychowawczym by pasowało.. a propos.. jak się zaciąży na wychowawczym i pójdzie na L4 to to jest płatne?
Karmellka Ty chyba tak planowałaś z tego co pamiętam
Rozkmniniałas temat?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka - ja też rozkminiałam
Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.
Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenieFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 35 tygodniu aż sama nie wierze ze ten czas tak szybko leci
już się nie mogę doczekac środkowej wizyty.
Ja tez po urodzeniu pierwszego dziecka wiedziałam już ze musi mieć rodzeństwo, sama mam siostrę i brata i bardzo się z tego cieszę bo wspieramy się nawzajemi zawsze można na nich liczyć.
mysla.nieskalana, malutka_mycha, Paula 90, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj mega produktywny dzień. Poodkurzałam z samego rana (nauczona doświadczeniem Mama18 zamykałam na bieżąco wszystkie drzwi, żeby w nie nie jebnąć), wyprałam i powiesiłam pranie, wstawiłam kolejne, odkurzyłam domową tapicerkę, byłam w przychodni po wyniki (toxo i wzwb czyste), aptece (arsenał na lepszy poród - liście maliny i wiesiołek - kupione), u weta kupiłam foresto (najlepsza obroża i globalnie wychodzi najtaniej, bo chroni aż 8 miesięcy na pchły i kleszcze), odwiedziłam spożywczy sklep, dzisiaj schabowe na obiad
.
Teraz kończę drugie śniadanie (chałka z masłem), dopijam kawę i zaraz idę umyć naczynia i powiesić pranie. Ignaś dzisiaj też na pełnym gazie, wczoraj był spokojny.
Muszę tak od razu z grubej rury zaczynać każdy dzień. Bo ja te wszystkie moje "objawy" mam ze zgnuśnienia na bank. Od tego leżenia i wynajdywania.
Spojenie mnie boli, pachwiny też. Ale nie myślę o tym, bo wiem, że jest ok.
W ogóle mam takie poczucie, że jakby coś to będę wiedziała, że to jest coś złego a nie tylko "dyskomfort". Jakoś tak ufam swojej intuicji ostatnio.B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasolka - ja też rozkminiałam
Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.
Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie
Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Nie mogą wtedy już dać wypowiedzenia bo jest się w ciąży
Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.Ty to Basia masz głowę na karku. Moja głowa to ma ostatnio budyń zamiast szarych komórek.
Nie mogą dać wypowiedzenia: alleluja
My bardzo byśmy chcieli rodzeństwo dla Igiego. Nawet mamy imiona już wybrane w sumie dla dziewczynki, bo wiadomo: parka musi byćB_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! 🌺
Czytałam, ale nie będę nadrabiać, bo nie da się dwóch dni. Jest tu naskrobane chyba najwięcej ze wszystkich wątków! 😂
Byliśmy w sobotę na tej sesji, poczułam się w końcu jak kobieta. Wiecie, mimo wszystko w domu mam na sobie dres, na wyjście się zrobię, ale zrobiona byłam dużo mocniej i pewność siebie mi powróciła. D patrzył tak jak patrzył kilka lat temu jak pierwszy raz zobaczył mnie nago! A ta miłość i ciepło w oczach! Wszystko super, ale babeczka mało profesjonalna. Nie zrobiliśmy kilku ujęć jakie chcieliśmy i zamiast takiej fajnej atmosfery stało się tak, że jakoś... Żeby zrobić. Często jestem po drugiej stronie obiektywu i wyjdaje mi się, że udaje mi się 😀 zapewnić ludziom też taka niezapomnianą atmosferę, a nie zdjęcia pyk pyk i już. Mimo wszystko nawet w tym pośpiechu gdzieś coś, między nami znowu jeszcze mocniej się zapaliło. Także pochwalę się efektami jak już dostanę zdjęcia. Odwazylam się nawet zrobić zdjęcia całkowicie bez bielizny, odkryta delikatnie materiałem, zobaczymy czy będzie się nadawało. Jak zakrylam co miałam zakryć, tez wam pokaże
Ponadto mam jutro wizytę. Jedziemy na usg 3trym na 11:30. I... Później wizytę mam 19.03, następna 9.04 wtedy też będzie gbs. Potem już ktg co tydzień. Jak patrzę na te wizyty, to dociera do mnie, że to już za chwilę,a te tygodnie upłyną szybciej niż się wydaje.
Od dziś nie wcinam słodkości! Tyję na potęgę, a to ostatnia prosta, ponoć tu tyję się najwięcej więc nie będę sobie dokładać.
Czkawka - jak dziecko wam czka 🤓 to jak myślicie, największe pykniecia są w miejscu buźki czy klatki? Młody mi chyba włożył czuprynke pięknie do dołu, oby tak został do porodu.
Poza tym 🍼🍼🍼🍼 u mnie dziś mleczna dolina. Pierwszy raz wstałam i dosłownie mi kapie na koszule. Oby kapalo tak samo jak będzie po drugiej stronie brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:40
mysla.nieskalana, Natalia-tosia, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Paula,ja miałam wczoraj to samo przemyślenie odnośnie przeczucia i intuicji. Myślę,że wiedziałabym gdyby coś naprawdę złego się działo.Zresztą już od dawna tak mam,że podświadomie wyczuwam kiedy będzie wszystko ok,a kiedy coś się dzieje..
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Fasolka - ja też rozkminiałam
Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula nawet jeśli dadzą wypowiedzenie to ono ma okres jakiś np 3 miesiące i wtedy jak dasz zwolnienie ciążowe to wypowiedzenie jest nieaktualne. Tak mi się wydaje
Ale mi to humor poprawiło
B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość