X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka,bardzo prawdopodobne.Jeśli to "walenie" w regularnych odstępach czasu to pewnie tak. Czaisz..takie pyk....pyk...pyk...pyk...:D

ja to raczej czuję takie jakby z głębi studni :) ale to może faktycznie jest czkawka bo jest regularne :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir cudny pokoik!!! <3

idę na spacer spalić 1/10 kcal.... więcej pewnie nie dam rady :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, że ja wczoraj powiedziałam Mojemu, że coś czuję, że za jakieś 4 lata będę znowu chciała dziecko? :P zawsze chciałam 4 i mam dziwne wrażenie, że z moim charakterkiem nie odpuszczę :P

Fasolka77, malutka_mycha, Paula 90, mysla.nieskalana, stresant, Wiewióreczka, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla.nieskalana
    http://www.cbm.com.pl/kontakt
    Tutaj zrób wymazy

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a wiecie, że ja wczoraj powiedziałam Mojemu, że coś czuję, że za jakieś 4 lata będę znowu chciała dziecko? :P zawsze chciałam 4 i mam dziwne wrażenie, że z moim charakterkiem nie odpuszczę :P

no i fajnie! :) ja bym w sumie chciałam dwójkę.. ale nie wiem czy się uda i czy się zdecyduję :) jeśli tak to na wychowawczym by pasowało.. a propos.. jak się zaciąży na wychowawczym i pójdzie na L4 to to jest płatne? :) Karmellka Ty chyba tak planowałaś z tego co pamiętam :) Rozkmniniałas temat?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir piękny pokoik!!
    Ja coś czuje że 3 dziecko na przypomnienie i u nas będzie :) jakoś bardzo się to we mnie rozwinęło te całe pokłady miłości 🥰 a jeszcze nie dawno mówiłam że dzieci raczej nie a jeśli tak to jedno. Teraz wiem że Leonka będzie miała rodzeństwo jeśli Bóg da nam ta możliwość 🙏

Espoir jak po USG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no i fajnie! :) ja bym w sumie chciałam dwójkę.. ale nie wiem czy się uda i czy się zdecyduję :) jeśli tak to na wychowawczym by pasowało.. a propos.. jak się zaciąży na wychowawczym i pójdzie na L4 to to jest płatne? :) Karmellka Ty chyba tak planowałaś z tego co pamiętam :) Rozkmniniałas temat?
    Z tego co czytałam na mama prawnik L4 jest płatne normalnie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - ja też rozkminiałam ;) Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.

Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu aż sama nie wierze ze ten czas tak szybko leci ;) już się nie mogę doczekac środkowej wizyty.

Ja tez po urodzeniu pierwszego dziecka wiedziałam już ze musi mieć rodzeństwo, sama mam siostrę i brata i bardzo się z tego cieszę bo wspieramy się nawzajem ;) i zawsze można na nich liczyć.

mysla.nieskalana, malutka_mycha, Paula 90, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mysla.nieskalana
    http://www.cbm.com.pl/kontakt
    Tutaj zrób wymazy
    No ten adres mi podał też mój gin więc pewnie tam będę robić. Dziękuję <3

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mega produktywny dzień. Poodkurzałam z samego rana (nauczona doświadczeniem Mama18 zamykałam na bieżąco wszystkie drzwi, żeby w nie nie jebnąć), wyprałam i powiesiłam pranie, wstawiłam kolejne, odkurzyłam domową tapicerkę, byłam w przychodni po wyniki (toxo i wzwb czyste), aptece (arsenał na lepszy poród - liście maliny i wiesiołek - kupione), u weta kupiłam foresto (najlepsza obroża i globalnie wychodzi najtaniej, bo chroni aż 8 miesięcy na pchły i kleszcze), odwiedziłam spożywczy sklep, dzisiaj schabowe na obiad :P.

Teraz kończę drugie śniadanie (chałka z masłem), dopijam kawę i zaraz idę umyć naczynia i powiesić pranie. Ignaś dzisiaj też na pełnym gazie, wczoraj był spokojny.

Muszę tak od razu z grubej rury zaczynać każdy dzień. Bo ja te wszystkie moje "objawy" mam ze zgnuśnienia na bank. Od tego leżenia i wynajdywania.
    Spojenie mnie boli, pachwiny też. Ale nie myślę o tym, bo wiem, że jest ok.

W ogóle mam takie poczucie, że jakby coś to będę wiedziała, że to jest coś złego a nie tylko "dyskomfort". Jakoś tak ufam swojej intuicji ostatnio.

B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - ja też rozkminiałam ;) Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.

Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie :D
    Nie mogą wtedy już dać wypowiedzenia bo jest się w ciąży :)
    Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir śliczny pokoik! A ile książek, na prawdę super sprawa z tymi książeczkami i jak ładnie to na półce wygląda :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie mogą wtedy już dać wypowiedzenia bo jest się w ciąży :)
    Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.
    Aaaa widzisz, właśnie :D Ty to Basia masz głowę na karku. Moja głowa to ma ostatnio budyń zamiast szarych komórek.
    Nie mogą dać wypowiedzenia: alleluja :D

My bardzo byśmy chcieli rodzeństwo dla Igiego. Nawet mamy imiona już wybrane w sumie dla dziewczynki, bo wiadomo: parka musi być :D

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam dr o liscie malin , od 36 tyg można pic , nie zaszkodzą ale nie daje gwarancji ze pomogą hehe

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 🌺
    Czytałam, ale nie będę nadrabiać, bo nie da się dwóch dni. Jest tu naskrobane chyba najwięcej ze wszystkich wątków! 😂

Byliśmy w sobotę na tej sesji, poczułam się w końcu jak kobieta. Wiecie, mimo wszystko w domu mam na sobie dres, na wyjście się zrobię, ale zrobiona byłam dużo mocniej i pewność siebie mi powróciła. D patrzył tak jak patrzył kilka lat temu jak pierwszy raz zobaczył mnie nago! A ta miłość i ciepło w oczach! Wszystko super, ale babeczka mało profesjonalna. Nie zrobiliśmy kilku ujęć jakie chcieliśmy i zamiast takiej fajnej atmosfery stało się tak, że jakoś... Żeby zrobić. Często jestem po drugiej stronie obiektywu i wyjdaje mi się, że udaje mi się 😀 zapewnić ludziom też taka niezapomnianą atmosferę, a nie zdjęcia pyk pyk i już. Mimo wszystko nawet w tym pośpiechu gdzieś coś, między nami znowu jeszcze mocniej się zapaliło. Także pochwalę się efektami jak już dostanę zdjęcia. Odwazylam się nawet zrobić zdjęcia całkowicie bez bielizny, odkryta delikatnie materiałem, zobaczymy czy będzie się nadawało. Jak zakrylam co miałam zakryć, tez wam pokaże :D

Ponadto mam jutro wizytę. Jedziemy na usg 3trym na 11:30. I... Później wizytę mam 19.03, następna 9.04 wtedy też będzie gbs. Potem już ktg co tydzień. Jak patrzę na te wizyty, to dociera do mnie, że to już za chwilę,a te tygodnie upłyną szybciej niż się wydaje.

Od dziś nie wcinam słodkości! Tyję na potęgę, a to ostatnia prosta, ponoć tu tyję się najwięcej więc nie będę sobie dokładać.

Czkawka - jak dziecko wam czka 🤓 to jak myślicie, największe pykniecia są w miejscu buźki czy klatki? Młody mi chyba włożył czuprynke pięknie do dołu, oby tak został do porodu.

Poza tym 🍼🍼🍼🍼 u mnie dziś mleczna dolina. Pierwszy raz wstałam i dosłownie mi kapie na koszule. Oby kapalo tak samo jak będzie po drugiej stronie brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:40

mysla.nieskalana, Natalia-tosia, Fasolka77, Lolka30, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ja miałam wczoraj to samo przemyślenie odnośnie przeczucia i intuicji. Myślę,że wiedziałabym gdyby coś naprawdę złego się działo.Zresztą już od dawna tak mam,że podświadomie wyczuwam kiedy będzie wszystko ok,a kiedy coś się dzieje..

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Paula nawet jeśli dadzą wypowiedzenie to ono ma okres jakiś np 3 miesiące i wtedy jak dasz zwolnienie ciążowe to wypowiedzenie jest nieaktualne. Tak mi się wydaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Pytałam dr o liscie malin , od 36 tyg można pic , nie zaszkodzą ale nie daje gwarancji ze pomogą hehe
    Wiara czyni cuda 027.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula nawet jeśli dadzą wypowiedzenie to ono ma okres jakiś np 3 miesiące i wtedy jak dasz zwolnienie ciążowe to wypowiedzenie jest nieaktualne. Tak mi się wydaje
    Tak jak Basia pisała - nie mogą zwolnić ciężarnej :) Ale mi to humor poprawiło :D

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ