X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Ty też masz grupę krwi ujemną ... czy Twoja gin zlecała Ci POC 3 razy w ciąży ?! Czy tylko moja ma jakieś dziwne odchyły ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! :D
    KArolinka,nie rób mnie w konia :D

Karollinax26 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiecie co, ja to się cały czas boję czy nie schudłam, ostatnio waga u ginekolog pokazała mi 53,5 ... ciekawe czy uda mi się dobić do 55.
    Karolina to ile ty przybrała na wadze licząc od najniższej wagi w ciąży?
    Ja też tak się właśnie martwię co wizytę bo niby sporo jem a jakoś mało idzie waga w górę.
    Ja na studiach byłam strasznie chuda i nie wyglądało to dobrze, chyba lepiej w naszym przypadku trochę jednak przybrać w tej ciąży bo karmienie i tak zrobi swoje i będziemy chudły potem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, Ty też masz grupę krwi ujemną ... czy Twoja gin zlecała Ci POC 3 razy w ciąży ?! Czy tylko moja ma jakieś dziwne odchyły ?
    Moja prowadząca uważa że konflikt serologiczny w pierwszej ciąży nie występuje, a jak miałam badane przeciwciała antyRh to nic nie wyszło.
    A jeśli się okaże że dziecko też ma Rh- po mnie to i w kolejnej ciąży też konflikt może nie wystąpić i nie trzeba nawet po porodzie przyjmować tej immunoglobuliny.
    Ufam że ma rację :)
    Prowadzi mi tą ciążę tak jakby nie było ryzyka konfliktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:35

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dzięki! :D
    KArolinka,nie rób mnie w konia :D

Wybacz! 🙏🏼
    A Twój gin to facet ? 🕵🏼‍♂️ To zajrzy tu i ówdzie 😄

B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina to ile ty przybrała na wadze licząc od najniższej wagi w ciąży?
    Ja też tak się właśnie martwię co wizytę bo niby sporo jem a jakoś mało idzie waga w górę.
    Ja na studiach byłam strasznie chuda i nie wyglądało to dobrze, chyba lepiej w naszym przypadku trochę jednak przybrać w tej ciąży bo karmienie i tak zrobi swoje i będziemy chudły potem.

Basia, przed ciążą ważyłam 50, w pierwszym trymestrze schudłam i ważyłam 44,5. Czyli od tej wagi to prawie 9 kg, bo jeśli licząc od wagi sprzed ciąży to bardzo niewiele ...

U mnie też nic nie wyszło właśnie. Tylko że te przeciwciała miałam badane 3 razy i nie wiem czy się jej coś nie popieprzyło, może po prostu zapomniała. Za każdym razem nie wykryto tych przeciwciał. Oczywiście też mnie w 28 tc poinformowała o zastrzyku z immunoglobuliny ale raczej skłaniała się przy tym, że nie ma potrzeby żebym go przyjmowała.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 4 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wybacz! 🙏🏼
    A Twój gin to facet ? 🕵🏼‍♂️ To zajrzy tu i ówdzie 😄
    Facet,facet..ale niestety się okazało,że nie robi tych wymazów,więc muszę się tułać po świecie i szukać kogoś kto będzie chciał zajrzeć w otwory :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja ma z Biedronki za 700zl pozatym ze jest bardzo glosny na wysokich obrotach to niczym sie nie rozni od prawdziwego za 5000 zl od kolezanki. Spelnia wszystkie funkcje lacznie z robieniem bulki tartej czy mieleniem orzechow wloskich.....gotuje w nim ryz , na poczatku tez pare dan zrobilam ...teraz przewaznue ciasta zarabiam bo fajnie podgrzewa podczas mieszania.

noooo w życiu nie robiłam ciasta drożdżowego ale to z Thermomixa wymiata! sama bym nie wyrobiła :)

kupiłam te lody! Jem kawowe z borówkami, truskawkami i orzechami! HMMMMMMMMMMHHHHHHHHHHHHHH PYYYYYYYYYYYCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

B_002, mysla.nieskalana, MamaAga85, Paula 90, Lolka30, Kiwona, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok, mała jest faktycznie troszkę mniejsza ale miesci się w widełkach , wazy nieco ponad 2,4 kg. Wszystko ok. Szyjka 3 cm ale jest miękka już wiec zapowiada się dobrze🥰🥰🥰
    Powiedział ze nawet gdybym teraz urodziła to nikt się tym nie zmartwi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:44

B_002, mysla.nieskalana, Natalia-tosia, DorotaAnna, Fasolka77, Karollinax26, Tunia76, MamaAga85, KarmeLoVe, Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp, Kiwona, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, przed ciążą ważyłam 50, w pierwszym trymestrze schudłam i ważyłam 44,5. Czyli od tej wagi to prawie 9 kg, bo jeśli licząc od wagi sprzed ciąży to bardzo niewiele ...

U mnie też nic nie wyszło właśnie. Tylko że te przeciwciała miałam badane 3 razy i nie wiem czy się jej coś nie popieprzyło, może po prostu zapomniała. Za każdym razem nie wykryto tych przeciwciał. Oczywiście też mnie w 28 tc poinformowała o zastrzyku z immunoglobuliny ale raczej skłaniała się przy tym, że nie ma potrzeby żebym go przyjmowała.
    Ja też przeciwciała to miałam tylko raz badane i tyle.
    A co do wagi to 9kg to chyba całkiem nieźle. Fakt że schudłaś dużo i tą różnica od wagi sprzed ciąży jest niewielka, ale waga ciążowa, czyli dziecko plus to wszystko czego jest więcej w brzuchu waży te 9kg.
    U mnie różnica między najniższą wagą w ciąży a teraz wynosi 7,5kg. To mi się wydaje jakoś mało, a już 37tc mi leci. No ale nikt nie komentuje że jest źle, ani położna która waży, ani lekarka. Widocznie nie mam się czym przejmować.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nasza Malutka też ma regularne czkawki. Codziennie rano gdy się budzimy około 8 i zwykle druga późnym wieczorem 21-22. To już jest bardzo powtarzalne.

Gdzie można obejrzeć Chylke? Bo czytałam książkę i chętnie bym teraz dodała serial...

Znajoma ściągnęła z neta ale nie wiem skąd ...ma na pen drive i tak krąży po znajomych i rodzinie :) dzisiaj moja kolej :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z przeziębieniem się obudziłam :( nos zawalony i gardło zaczyna boleć. Od razu nastrój dużo gorszy :/ poszłam jeszcze spać żeby trochę odespac. A jak się obudziłam to złapał mnie taki bol/skurcz, ciężko powiedzieć, z prawej strony brzucha że nie byłam w stanie się ruszyć. Autentycznie się wystraszylam, nie byłam w stanie nic zrobić. Chciałam trochę nogę podkurczyc i się nie dało. Już myślałam że tak zostanę. Ale po paru minutach puściło. Trzeba mieć cały czas komórkę przy sobie bo nigdy nie wiadomo :/

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja zlapalam czkawke 2 razy.. Raz w 18-19tc i teraz jakos w zeszlym tyg.

mój czkał raz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mnie aż tak brzuch nie skacze. Po prostu czuję,najczęściej bardzo nisko,regularne pulsowanie jakby,jak bicie serca tylko wolne .

hmmm to może ja mylę walenie w denko z czkawką.. w sumie.. główkę ma w dół...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też przeciwciała to miałam tylko raz badane i tyle.
    A co do wagi to 9kg to chyba całkiem nieźle. Fakt że schudłaś dużo i tą różnica od wagi sprzed ciąży jest niewielka, ale waga ciążowa, czyli dziecko plus to wszystko czego jest więcej w brzuchu waży te 9kg.
    U mnie różnica między najniższą wagą w ciąży a teraz wynosi 7,5kg. To mi się wydaje jakoś mało, a już 37tc mi leci. No ale nikt nie komentuje że jest źle, ani położna która waży, ani lekarka. Widocznie nie mam się czym przejmować.

Basia, moja gin też nigdy nie mówiła, że waga jest zła albo za niska. Kilka razy śmiała się tylko, że ważę tyle co „dobry” kurczak :D

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Facet,facet..ale niestety się okazało,że nie robi tych wymazów,więc muszę się tułać po świecie i szukać kogoś kto będzie chciał zajrzeć w otwory :D

Oj nie martw się, znajdziesz szybciutko :D

Mistella, czyli super wieści z wizyty, to dobrze! :) poprzednia córka też chyba nie ważyła dużo ? :) najważniejsze, że w normie.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klitka Wojtusia też już skończona, tylko zdjęć brakuje w ramkach :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/357f32f05e15.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/539f194e354f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/480aaf93edd3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ce55b4c094.jpg

Fasolka77, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Mistella, Tunia76, DorotaAnna, Karmelllka90, B_002, Sansivieria, Anete, Wiewióreczka, Daffi, Lolka30, Misiabella, martusiawp, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie pochłaniam 1000 kcal... 037.gif i dobrze mi z tym!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 4 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir! Piękne macie te pokoiki <3

espoir lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 4 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,bardzo prawdopodobne.Jeśli to "walenie" w regularnych odstępach czasu to pewnie tak. Czaisz..takie pyk....pyk...pyk...pyk...:D

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ