X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Detektor na tym etapie nic ci nie powie. Teraz od tego jest KTG wychwyca czy nie ma spadków tętna.
    wiem,wiem,to tak sama dla siebie zawsze sprawdzam.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Taka kolacyjka przed snem.. ja nie jem już.. kolacja o 20 i koniec

kupić te lody dziś czy dać sobie spokój?
    Ja jem 20:30-21:00 tak żeby zmierzyć cukier, wziąć insulinę i lulu.

Weź sobie kup i zobacz jakie będziesz miała cukry. Przy takich jak my mamy to nie ma strachu :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Może ma dzień lenia;-)
    Moja Bianka też nie codziennie rusza się z taką samą częstotliwością ;-)
    Możliwe,nie robię paniki,bo rusza się tylko mniej jak wariat :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Mnie mój Brunio denerwuje od wczorajszego wieczora. Jakiś mało ruchliwy jest. Już nawet sprawdzałam detektorem,ale wszystko ok. Znaczy on się rusza,ale jak na niego to strasznie delikatnie jakoś i mnie to stresuje.W nocy mnie pare razy wybudził,nawet czkawkę miał.Niemniej jednak jakoś leniwie znów od rana się rusza. Już nie będę narzekać na wypychania więcej :P
    Czasem dzieci mają taki dzień. Moja też dziś od rana delikatnie się rusza, ale ważne że ją czuję. Mi to wystarczy.
    Po tym co wczoraj wyprawiała w moim brzuchu to chyba sama musi być zmęczona :P Dzisiaj może sobie delikatnie głaskać mamę a nie tak kopać mocno ciągle :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 4 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Moj sie tez malo rusza czasami i dwa dni czuje tylko czkawke ale zadnych ruchow....jak juz sie rusza to tylko przekreca z boku na bok raz ma dupke po prawej stronie raz po lewej...glowa w kanale a nogi na glowie :)
    No własnie,przekręcanie sie czuję ,musze też brać pod uwagę,że tam coraz mniej miejsca na dzikie harce :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Oj nie ja jestem na insulinie nocnej. Najlepsza ma Karolinka! Ona je wszystko całkowicie wszystko a ja musiałam z kilku rzeczy zrezygnować bo mi cukier podnosilo
    To Karola też ma cukrzycę?
    Jakoś nie zakodowałam.
    No to Karoli cukrzyca wygrywa. 😃

Fasolka77, Karmelllka90, Karollinax26 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    koniecznie Paula! sama jestem ciekawa co z tym spadkiem... daj koniecznie znac co Ci powie diablo
    ja mam już 22j... i też się zastanawiam czy zwiększyć bo mi moja powiedziała w lutym, że mam zwiększyć max do 22j... a od 3 dni mam 91,92,93.. więc znowu zaczęło rosnąć... ja mam wizytę 13.03... pewnie nie ma tragedii jak nie przekraczają 100... co sądzisz? mam zwiększyć? dziś jednak byłam w lekkim szoku bo jechałam na badania rano i o 6, 7 i 8 miałam niezmiennie 93... no szok! :)
    Ja bym słuchała diablo. Poszłabym z obawami do niego. Mój mi nie dał żadnej górnej granicy.

Wysłany: 4 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Czasem dzieci mają taki dzień. Moja też dziś od rana delikatnie się rusza, ale ważne że ją czuję. Mi to wystarczy.
    Po tym co wczoraj wyprawiała w moim brzuchu to chyba sama musi być zmęczona :P Dzisiaj może sobie delikatnie głaskać mamę a nie tak kopać mocno ciągle :)
    Za bardzo sie rusza-zle,za lekko-też niedobrze..i teraz już tak się będziemy martwic o wszystko do końca życia! :D

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj aż miałam takie kłucia w pochwie albo tam gdzie szyjka, trudno mi to było zlokalizować. Czasem miała też taki chwilowy ból jakby w okolicy jajnika.
    Chyba to wynikało z ruchów małej, ale będę obserwować czy się to powtarza. Pierwszy raz to miałam a ja nie jestem typem osoby która panikuje, więc uznałam że może to być normalne na tym etapie, ale że pojawiło się pierwszy raz to będę czujna czy się sytuacja nie powtarza.
    Wy czasem miałyście takie kłucia, wiecie od czego tak się dzieje?

gg64zbmhxvebnkcj.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,dziewczyny wizytujące,powodzenia!!!

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kamrellka Ty to nie masz cukrzycy :) przy takim menu i takich wynikach to musiał być jakiś błąd w diagnozie :)
    a propos prysznica to myślałam, że sama się prysznicujesz :) ale jak jest mąż to już inna bajka :)
    Ja mam takie samo zdanie o cukrzycy Karmelki ;-) Je wszystko, tyje aż miło a cukry poniżej normy 😊 A u nas paczek wybija cukru przez dwa dni 😂

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja wczoraj aż miałam takie kłucia w pochwie albo tam gdzie szyjka, trudno mi to było zlokalizować. Czasem miała też taki chwilowy ból jakby w okolicy jajnika.
    Chyba to wynikało z ruchów małej, ale będę obserwować czy się to powtarza. Pierwszy raz to miałam a ja nie jestem typem osoby która panikuje, więc uznałam że może to być normalne na tym etapie, ale że pojawiło się pierwszy raz to będę czujna czy się sytuacja nie powtarza.
    Ja czasem mam i to pare razy tak po sekundzie,ale zawsze to mija po jakimś czasie.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jeśli masz taką możliwość to super pomysł. Przynajmniej będziesz miała pewność co jest w składzie.
    Ja sobie muszę sprawić chyba porządny blender bo mam tylko taki ręczny z małymi ostrzami i już się trochę stępiły. Z zamrożonymi owocami by sobie nie poradził, a sorbet domowej roboty to super sprawa.

zainwestowałam w Thermomixa i taki sorbecik to minutka roboty :) polecam!

B_002, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja bym słuchała diablo. Poszłabym z obawami do niego. Mój mi nie dał żadnej górnej granicy.

zmienię igłę dzisiaj :) i zobaczymy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 4 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,chyba wkurzyłam swojego synka tymi pomówieniami..wraca mu jego aktywność wzmożona :D

B_002, Natalia-tosia, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Też miałam w piątek takie kłucia. Stwierdziłam, że skoro dziewczyny miały to luzik. Poczekam czy się będą powtarzać.
    Ale narazie spokój.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zainwestowałam w Thermomixa i taki sorbecik to minutka roboty :) polecam!
    Tak, to na pewno dobra inwestycja. Kiedyś robiłam sorbet w thermomixie u mojej babci, już lata temu. Ale to urządzenie tak wielofunkcyjne że pewnie warto kiedyś kupić :)
    Na razie za dużo wydatków mam, ale już o tym myślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:42

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak, to na pewno dobra inwestycja. Kiedyś robiłam sorbet w thermomixie u mojej babci, już lata temu. Ale to urządzenie tak wielofunkcyjne że pewnie warto kiedyś kupić :)
    Na razie za dużo wydatków mam, ale już o tym myślałam.
    Ja ma z Biedronki za 700zl pozatym ze jest bardzo glosny na wysokich obrotach to niczym sie nie rozni od prawdziwego za 5000 zl od kolezanki. Spelnia wszystkie funkcje lacznie z robieniem bulki tartej czy mieleniem orzechow wloskich.....gotuje w nim ryz , na poczatku tez pare dan zrobilam ...teraz przewaznue ciasta zarabiam bo fajnie podgrzewa podczas mieszania.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Malutka też ma regularne czkawki. Codziennie rano gdy się budzimy około 8 i zwykle druga późnym wieczorem 21-22. To już jest bardzo powtarzalne.

Gdzie można obejrzeć Chylke? Bo czytałam książkę i chętnie bym teraz dodała serial...

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karola jak zapytasz to napisz co ci powiedział z tym refluksem bo to rzeczywiście czasem męczy dość mocno. Ja nie biorę nic innego niż na zgagę. Wczoraj nawet udało mi się na noc jej pozbyć, Rennie dało radę.
    Jak zasnęłam tak obudziłam się teraz.
    Jednak goście w weekend i to dwie osoby na noc to jest dość męczące dla kogoś w tym stanie. Odespałam trochę.
    Dzisiaj nie mam wielkich planów, popołudniu mam coś z jednym projektem porobić, ale wcześniej mogę sobie dziś odpoczywać.
    Mąż zrobił wczoraj obiad na dzisiaj więc jak wróci to zjemy, ja się nie muszę przejmować. Coś czuję że będzie leniwy poniedziałek. I dobrze :)

Menka daj znać jak się czujesz!

Basia, dam znać. Jutro pójdę rano po wyniki krwi i chyba zajdę do lekarza rodzinnego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ