X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co do mojego szału kupowania. To już serio trzymam się listy.
    A reszte będę na bieżąco kupować. Bo kupiłam np już pościel do lozeczka dawno mimo, że nie będzie mała na razie pod nią spala. I już mi się znudziła... Więc już nie kupuje na przód. Jak będzie czas na to że zacznie spać pod pościelą to zamówię jedną z funwithmum a druga z samiboo ;).
    Teraz chce jeszcze tylko kupić kocyk szałwiowy i na prawdę koniec . Zacznę kupować maskotki. Bo zapomniałam że jestem zakochana w maskotkach Bukowski i już kiedyś sobie mówiłam że moja corka będzie miała ich kolekcje. :P a no i czas zajać się sobą...w dzień kobiet idę na zabiegi na twarz i ciało z czekolady cukrzyca ciążowa niech się wali na ryj

ja też już nic nie kupuję... spotkałam się wczoraj z 3 koleżankami.. każda ma po min 2 dzieci i zgodnie stwierdziły NIE KUPUJ!!! NIE KUPUJ TEGO I TEGO BO CI SIĘ NIE PRZYDA!!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka to najwazniejsze ze tylko do siusiania :)
    Powiedz małżowi ze po połogu bedzie ogien. Kazda z nas jak odzyska sprawnosc to sie wyszaleje za wszystkie czasy :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja ruszam się tylko jak obrabiam męża 😂🤣 potem już tylko przyjmuje dogodne pozycję...łono by mi pękło jakbym miała na nim skakać :p chodź ja ostatnio namiętnie mecze prysznic...jak mi wtedy doooobrze

yyyy jakiś aqua orgazm czy co robisz z tym prysznicem? 2smiech2.gif

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mam w sypialni miodowe meble.
    Nie mogę znaleźć łóżeczka w takim kolorze.
    Nie wiem jakie kupić białe, sosnowe?

Tunia..no to teraz mówisz? ja dostałam miodowe od brata i K. je maluje na biało bo chciałam białe.... mogłyśmy deal'a zrobić ale już za późno :(

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale macie piekne te lozeczka :)
    Fasolka ja tez jezdze autem i zamierzam do samego porodu ale tylko w okolicy podziwiam za ploteczki z kolezankami....

Stresant ja bym mogła bez problemu jechać sama na drugi koniec PL.. tylko rozsądek mnie stopuje....tak jak teraz z tym wyjazdem.. nie lubię pchać się do miasta na zwiedzanie a jazda w dzicz obarczona jest ryzykiem... więc zostaniemy w domu ale zaraz zacznę szukać czegoś w okolicy na niedzielę.. mam nadzieję, że pogoda dopisze

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Poszłam myć podłogi bo już miałam dość leżenia. I wszystko byłoby git gdyby nie wracając pogasilam światła i wiecie jak to jest wpaść na otwarte drzwi. Poleciała mi krew z nosa i wargi. Aż się popłakałam, ale to chyba bardziej już z tej niemocy nade mną.. A nie z bólu. Nos mam spuchniety czuje ale i tak w nocy mam problemy z oddychaniem więc w sumie taka norma.
    Z wargi krew żale że z dziąseł przy myciu też mi leci to też norma.
    Chciałam iść do salonu czytać ale już chyba poleże w sypialni. Godzina i chłopacy do szkoły.
    Dziś wizyta.. Lekarz pomysli że mnie mój leje :D

nie wychodź z domu przez kilka dni bo posądzą M. o przemoc domową :) a na poważnie... AUĆ!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jeszcze chcialam sie z Wami podzielic przemysleniami na temat szczepionki na HPV, pisalam juz kiedys ze nie wiem czy szczepic moich nastolatkow czy nie?

poczytalam sobie i zdecydowalam ze nie bede szczepic......wyczytalam ze ochrona trwa tylko przez 5 max 8 lat( byalm w szoku bo na ulotkach ani w TV o tym nie mowia) bez sensu w czasie najwiekszej aktywosci seksualnej i zmiany partnerow przeciwciala diametralnie spadaja...... podobno silny organizm sam jest w stanie zwalczyc wirusa.....pisali tez o Australi w ktorej od dawna podawalo sie te szczepionki a efekty znikome w populacji
    U mnie w pracy kolega też się zastanawiał nad szczepieniem córki. I też doszli z żoną do wniosku, że nie szczepią.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o matko... też bym się wystraszyła :) co zjadłaś, że mierzyłaś ok 22?
    Dwie kromki chleba który mi nie wybija cukru (na maślance) z serkiem wiejskim. Zwykle jem to samo na ten ostatni posiłek

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A ja leżę cała noc i się zastanawiam czy jechać na IP...

a co się dzieje MENKA? ja jak się zastanawiam czy jechać czy po prostu jadę.. bo strach nie odejdzie sam.. po co się stresować... jak się sprawy mają? Mam nadzieję, że wszystko ok!?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto jeszcze dziś wizytuje? Mama18? Karola?
    Daffi Ty jutro?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No co Ty Paula!! Aż tyle? jak Ci wyszła cała krzywa? Ile ładujesz już insuliny? i jak z cukrami rano?
    Krzywa 101/225/163
    Biorę 20j.
    Moi dwaj diabetolodzy i tak są w szoku że tak pozno dopiero insulina była potrzebna. Bo prognozy były że wezmę od razu w 7tc.

A cukry rano znowu mi wzrosły. Były już 80/90 a od czterech dni 90/100. Więc zwiększam insulinę znowu.

11.03 mam wizytę u diabetologa i musimy uzgodnić jakaś dawkę insuliny i pogadać o tym moim spadku cukru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 08:45

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dziewczyny ja też nam libido większe ostatnio, ale możliwości ruchowe już bardzo słabe 😂. Ostatnio podczas kąpieli w wannie jak nas naszło to była niezła gimnastyka, aż sobie kolana pozdzierał 😂.

Karmelllka90, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Menka jeżeli nadal boli to może jednak jedź na ip...będziesz spokojniejsza...ale wcześniej faktycznie ciepły prysznic dla rozluźnienia(mnie też już kilka razy pomógł przed podjęciem decyzji o jechaniu na ip)...dawaj znać czy wszystko ok 😉trzymamy kciuki😉

Mama36 rety😣 współczuję...obyś z jakimś siniakiem w okolicy nosa/oczu nie została przez to...moja mama kiedyś koło drzwi od łazienki się jakoś rozjechała i przyfasoliła w drzwi to wyglądała jak ofiara przemocy domowej przez dobre parę dni🤐 w tym czasie była tylko u rodzinnego i na zdjęciu nosa żeby mieć pewność,że cały a na czas kiedy siniak był to zamknęła się w domu 🙄😐
    przyłożyłaś coś zimnego do tego miejsca?mam nadzieję,że obejdzie się bez silników u Cb...😉

Ja drugi dzień z rzędu ponad 130 na czczo🙄😡😡😡 no wkur***mnie to nie wąsko bo nic nowego nie jem ani nic a tu takie wyniki...

współczuję Ci MamaAga... mnie wkurza 93 rano... kilka dni <90 i znowu od 3 dni 91, 92, 93... sama nie wiem czy zwiększać dawkę ... wizytę u diablo mam 13.03...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 aleś narobila! To kara za mycie podłóg po nocach, żeby mi to było ostatni raz 😉. Mam nadzieję że szybko zapomnisz o przygodzie i nie będzie pamiątek na twarzy.

Mańka nie byłam nigdy na IP ale twój opis mnie zaniepokoil, mam nadzieję że jednak pojechałaś albo że już jest lepiej.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja dzisiaj wstaje od razu z pierdolnieciem😈 Zjadłam śniadanie i biorę się za robotę. Nie będę leżeć znowu cały dzień. Cukier rano 100. Już mnie to nawet nie wkurza.
    Mam plan poprac wszystkie narzuty, poodkurzac i muszę jechać do przychodni po wyniki. Po drodze po zakupy spożywcze i ta herbatę z liści maliny. Potem wracam i praktykuje jogę. Potem spacer z psem. U mnie świeci piękne słońce. Aż chce się żyć :-)

no to Paula plany na cały dzień! :) też muszę jechać na spożywcze zakupy, wybiorę się na spacer.. niestety sama bo MAJA cały czas się boi smyczy.. musimy z nią potrenować jeszcze w ogrodzie zanim się przyzwyczai .... podejdę do kuzynki po pen'a z Chyłką.. ponoć fajny serial :) może dziś spakuję Małego torbę do szpitala.. i tak powolutku zamykam temat wyprawki :)
    Na szczęscie w sobotę ogarnęliśmy porządki więc w domu czysto :) słoneczko świeci aż miło!

Miłego dnia dziewczyny!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, tak, ja jutro, na 13.15 :)
    Jutro będzie pobierać mi GBS, ciekawa jestem czy Marcela dobiła do 2500 ;)

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dwie kromki chleba który mi nie wybija cukru (na maślance) z serkiem wiejskim. Zwykle jem to samo na ten ostatni posiłek

Taka kolacyjka przed snem.. ja nie jem już.. kolacja o 20 i koniec

kupić te lody dziś czy dać sobie spokój?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jutro mam wizytę u gin to zapytam, jak nie do pójdę do rodzinnego, bo nie da się z tym funkcjonować 🥵
    Dzięki! 😘
    Karola jak zapytasz to napisz co ci powiedział z tym refluksem bo to rzeczywiście czasem męczy dość mocno. Ja nie biorę nic innego niż na zgagę. Wczoraj nawet udało mi się na noc jej pozbyć, Rennie dało radę.
    Jak zasnęłam tak obudziłam się teraz.
    Jednak goście w weekend i to dwie osoby na noc to jest dość męczące dla kogoś w tym stanie. Odespałam trochę.
    Dzisiaj nie mam wielkich planów, popołudniu mam coś z jednym projektem porobić, ale wcześniej mogę sobie dziś odpoczywać.
    Mąż zrobił wczoraj obiad na dzisiaj więc jak wróci to zjemy, ja się nie muszę przejmować. Coś czuję że będzie leniwy poniedziałek. I dobrze :)

Menka daj znać jak się czujesz!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak z rana odwiedziny kominiarza. Ale mnie zaskoczył :)
    A ja w pizamce taka w nieladzie otworzylam :p szybko polecialam zdjac pranie zeby mi się w razie czego o nic nie otarł :p

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kto jeszcze dziś wizytuje? Mama18? Karola?
    Daffi Ty jutro?
    Ja dzisiaj wizytuje. Na 11.10 mam.

Natalia-tosia, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ