Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nawet nie wiem co to refluks.
Ale teraz w ciąży mam jak Basia... Zgaga i cofki kwasow co daje jeszcze wiekszy pozar.
Ja tymczasem idę spac.. Nie mogę sie wizyty doczekac.
A moj zestaw na noc przygotowany
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1070c5fc421d.jpg -
Tak i w smaku dla mnie lepsze niz rennie. Dzis opilam sie mleka przed snem to i zgagi nie mialam. Standardowo siusiu i jak zwykle chcialam bardzo a nie moglam zrobic.. Wrr w dzien normalnie bez problemu a te nocne sikanie takie utrudnione.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoszłam myć podłogi bo już miałam dość leżenia. I wszystko byłoby git gdyby nie wracając pogasilam światła i wiecie jak to jest wpaść na otwarte drzwi. Poleciała mi krew z nosa i wargi. Aż się popłakałam, ale to chyba bardziej już z tej niemocy nade mną.. A nie z bólu. Nos mam spuchniety czuje ale i tak w nocy mam problemy z oddychaniem więc w sumie taka norma.
Z wargi krew żale że z dziąseł przy myciu też mi leci to też norma.
Chciałam iść do salonu czytać ale już chyba poleże w sypialni. Godzina i chłopacy do szkoły.
Dziś wizyta.. Lekarz pomysli że mnie mój lejeMenka888, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:A co się dzieje? Na spokojnie..
Jak mała się rusza to czuję straszny dyskomfort jakby miała mi zaraz wypaść, kłuje mnie w pochwie, bolą jakby jajniki i okropnie pachwiny, że kroczki robię co 10 cm.
I nie wiem czy panikuje, czy to normalne? Leżę, obserwuje i myślę czy jechać na IP czy czekać na czwartkowa wizytę...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Mama ale masz przygody w nocy, też sobie porę na mycie podlog wybrałaś
Menka weź sobie może ciepły prysznic na rozluźnienie, lyknij nospy i magnezu i poczekaj godzinkę. A jak nic nie przejdzie to wtedy coś zadzialasz. Ja tak bym zrobiła ale to każda musi sama zdecydować, wiesz najlepiej jak się czujesz. Zaufaj instynktowi -
Menka kurde sama nie wiem. Ciężko powiedzieć: nie jedź przejdzie Ci, bo nie wiem co to może być. Mój mały np. Trzyma się tylko prawej strony, z lewej mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko, normalnie widać Żr tam jest pusto. Ale on tak ma od samego początku. Jak coś Cię niepokoi to jedź na IP naprawdę. Lepiej sprawdzić niż potem pluć sobie w brodę.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ciężka noc za mną, żadna pozycja nie była dobra, w każdej cos bolało. A najbardziej dokuczaly mi biodra, jestem jak zombie.
Karola, ja też mam refluks. I też leczylam to przed ciaza, bo ja mam wadę w budowie tego odcinka od przełyku do żołądka, jest zbyt krótki. Nienawidzę refluksu, bo tabletki na zgage są zwykle zbyt słabe a picie płynów wzmaga refluks. Wypiłam w nocy szklankę zimnego mleka, ale potem musiałam spać na siedzaco. Przed ciaza jakiś czas brałam contix w różnych dawkach ale też potem odstawilam bo miałam dość prochow a objawy w zasadzie ustąpiły i wracały sporadycznie. -
Menka jeżeli nadal boli to może jednak jedź na ip...będziesz spokojniejsza...ale wcześniej faktycznie ciepły prysznic dla rozluźnienia(mnie też już kilka razy pomógł przed podjęciem decyzji o jechaniu na ip)...dawaj znać czy wszystko ok 😉trzymamy kciuki😉
Mama36 rety😣 współczuję...obyś z jakimś siniakiem w okolicy nosa/oczu nie została przez to...moja mama kiedyś koło drzwi od łazienki się jakoś rozjechała i przyfasoliła w drzwi to wyglądała jak ofiara przemocy domowej przez dobre parę dni🤐 w tym czasie była tylko u rodzinnego i na zdjęciu nosa żeby mieć pewność,że cały a na czas kiedy siniak był to zamknęła się w domu 🙄😐
przyłożyłaś coś zimnego do tego miejsca?mam nadzieję,że obejdzie się bez silników u Cb...😉
Ja drugi dzień z rzędu ponad 130 na czczo🙄😡😡😡 no wkur***mnie to nie wąsko bo nic nowego nie jem ani nic a tu takie wyniki... -
nick nieaktualnyJak coś niepokoi po to jest IP.. Za który swoją drogą płacimy z własnej kieszeni żeby jechać. Ja wieże Menka że jest wszystko dobrze ale, Twój stres na pewno nie pomaga. Ty spokojna =dzidzia spokojna.
Daj znać
Ja jestem tak nieprzytomna że tyle co szykuje dla młodego do szkoły i idę leżeć dalej. W lustrze się jeszcze nie widziałam.. Czuję tylko nos spuchniety. Sieroctwo pierwsza klasa co tu dużo mówić.
Ale jakie ładne podłogi pomyte mam. Widok bardzo ładnyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ciężka noc za mną, żadna pozycja nie była dobra, w każdej cos bolało. A najbardziej dokuczaly mi biodra, jestem jak zombie.
Karola, ja też mam refluks. I też leczylam to przed ciaza, bo ja mam wadę w budowie tego odcinka od przełyku do żołądka, jest zbyt krótki. Nienawidzę refluksu, bo tabletki na zgage są zwykle zbyt słabe a picie płynów wzmaga refluks. Wypiłam w nocy szklankę zimnego mleka, ale potem musiałam spać na siedzaco. Przed ciaza jakiś czas brałam contix w różnych dawkach ale też potem odstawilam bo miałam dość prochow a objawy w zasadzie ustąpiły i wracały sporadycznie.
Czyli moja pamięć mnie jednak nie zawodzi, bo pamiętałam że to chyba Ty o tym wspominałaś. Strasznie uciążliwe to jest, też od dwóch dni zasypiam prawie na siedząco. A czy w ciąży coś na to brałaś ? Ostatnio spotkałam znajomą i mówiła mi, że jej właśnie też się refluks odezwał a też jest w ciąży i bierze Polprazol bodajże. Zastanawiam się czy gin może mi coś na to przepisać.
Menka, ja bym siebie obserwowała ale to ja, pamiętaj
U mnie Marcelina też obejmuje tylko prawą stronę i tylko prawe żebro mi łomocze, a jak zaczyna kręcić łepetynką tak bardzo nisko, to aż się trzymam za brzuch, bo też mam to wrażenie że zaraz wypadnie. Jeśli sytuacja Cię bardzo niepokoi, to jedź, pewnie! -
nick nieaktualnyJa dzisiaj wstaje od razu z pierdolnieciem😈 Zjadłam śniadanie i biorę się za robotę. Nie będę leżeć znowu cały dzień. Cukier rano 100. Już mnie to nawet nie wkurza.
Mam plan poprac wszystkie narzuty, poodkurzac i muszę jechać do przychodni po wyniki. Po drodze po zakupy spożywcze i ta herbatę z liści maliny. Potem wracam i praktykuje jogę. Potem spacer z psem. U mnie świeci piękne słońce. Aż chce się żyćFasolka77 lubi tę wiadomość