X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas przed ciąża brałam leki na refluks, to była czasowa kuracja i pomogła, teraz mi wszystko wróciło silniejsze, ciekawa jestem czy w ciąży można coś na to brać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem co to refluks.
    Ale teraz w ciąży mam jak Basia... Zgaga i cofki kwasow co daje jeszcze wiekszy pozar.

Ja tymczasem idę spac.. Nie mogę sie wizyty doczekac.
    A moj zestaw na noc przygotowany

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1070c5fc421d.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jak te Manti ? Pomaga ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i w smaku dla mnie lepsze niz rennie. Dzis opilam sie mleka przed snem to i zgagi nie mialam. Standardowo siusiu i jak zwykle chcialam bardzo a nie moglam zrobic.. Wrr w dzien normalnie bez problemu a te nocne sikanie takie utrudnione.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pobudka ale nie chce mi się siusiu więc nie wstaje.
    Wstawanie kojarzy mi się juz z wyciskaniem ciężarów... Uda się... Albo nie uda :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam myć podłogi bo już miałam dość leżenia. I wszystko byłoby git gdyby nie wracając pogasilam światła i wiecie jak to jest wpaść na otwarte drzwi. Poleciała mi krew z nosa i wargi. Aż się popłakałam, ale to chyba bardziej już z tej niemocy nade mną.. A nie z bólu. Nos mam spuchniety czuje ale i tak w nocy mam problemy z oddychaniem więc w sumie taka norma.
    Z wargi krew żale że z dziąseł przy myciu też mi leci to też norma.
    Chciałam iść do salonu czytać ale już chyba poleże w sypialni. Godzina i chłopacy do szkoły.
    Dziś wizyta.. Lekarz pomysli że mnie mój leje :D

Menka888, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę cała noc i się zastanawiam czy jechać na IP...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A ja leżę cała noc i się zastanawiam czy jechać na IP...
    A co się dzieje? Na spokojnie..

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A co się dzieje? Na spokojnie..
    Cały wieczór twardnial mi brzuch ale tak miałam od kilku tygodni, po chwili odpuszczalo i tak kilkanaście razy dziennie. Uważałam to za normalne. Ale odkąd się położyłam do łóżka brzuch zaczął się mocno spinać i tak co 2 minuty aż w końcu został twardy jak skala do teraz. Ale najgorsze jest to, mała znalazła się jakiś strasznie na dole! Leży od polowkowych główka w dół i czule jej rączki i główkę dosłownie 2-3 palce poniżej linii majtek a nóżki na wysokości pępka! Brzuch od góry jest pusty, jak wyciągam brzuch to do pępka jest płaski i tylko sam dół jest wypchany. Postaram się zaraz zdjęcie zrobić, nie chce światła palić bo mąż i tak spi na czuja, jak tylko się porusze to się zrywa i pyta co się dzieje, czy wszystko ok. Mąż jak to poczul, zerwał się z łóżka, zaczął się ubierać i kazał się pakować do szpitala. Siedzę od 2 godzin w salonie, żeby chłopak pospal trochę bo zaraz idzie do pracy.
    Jak mała się rusza to czuję straszny dyskomfort jakby miała mi zaraz wypaść, kłuje mnie w pochwie, bolą jakby jajniki i okropnie pachwiny, że kroczki robię co 10 cm.
    I nie wiem czy panikuje, czy to normalne? Leżę, obserwuje i myślę czy jechać na IP czy czekać na czwartkowa wizytę...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, dla spokoju ducha podskoczylabym na izbę. Daj znać, jak się sytuacja rozwija.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ale masz przygody w nocy, też sobie porę na mycie podlog wybrałaś :)

Menka weź sobie może ciepły prysznic na rozluźnienie, lyknij nospy i magnezu i poczekaj godzinkę. A jak nic nie przejdzie to wtedy coś zadzialasz. Ja tak bym zrobiła ale to każda musi sama zdecydować, wiesz najlepiej jak się czujesz. Zaufaj instynktowi

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka kurde sama nie wiem. Ciężko powiedzieć: nie jedź przejdzie Ci, bo nie wiem co to może być. Mój mały np. Trzyma się tylko prawej strony, z lewej mogłabym mieć jeszcze jedno dziecko, normalnie widać Żr tam jest pusto. Ale on tak ma od samego początku. Jak coś Cię niepokoi to jedź na IP naprawdę. Lepiej sprawdzić niż potem pluć sobie w brodę.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc za mną, żadna pozycja nie była dobra, w każdej cos bolało. A najbardziej dokuczaly mi biodra, jestem jak zombie.
    Karola, ja też mam refluks. I też leczylam to przed ciaza, bo ja mam wadę w budowie tego odcinka od przełyku do żołądka, jest zbyt krótki. Nienawidzę refluksu, bo tabletki na zgage są zwykle zbyt słabe a picie płynów wzmaga refluks. Wypiłam w nocy szklankę zimnego mleka, ale potem musiałam spać na siedzaco. Przed ciaza jakiś czas brałam contix w różnych dawkach ale też potem odstawilam bo miałam dość prochow a objawy w zasadzie ustąpiły i wracały sporadycznie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Menka, spróbowałabym nospe i prysznic. Dobrze dziewczyny piszą.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka i jak ? Daj znać

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka jeżeli nadal boli to może jednak jedź na ip...będziesz spokojniejsza...ale wcześniej faktycznie ciepły prysznic dla rozluźnienia(mnie też już kilka razy pomógł przed podjęciem decyzji o jechaniu na ip)...dawaj znać czy wszystko ok 😉trzymamy kciuki😉

Mama36 rety😣 współczuję...obyś z jakimś siniakiem w okolicy nosa/oczu nie została przez to...moja mama kiedyś koło drzwi od łazienki się jakoś rozjechała i przyfasoliła w drzwi to wyglądała jak ofiara przemocy domowej przez dobre parę dni🤐 w tym czasie była tylko u rodzinnego i na zdjęciu nosa żeby mieć pewność,że cały a na czas kiedy siniak był to zamknęła się w domu 🙄😐
    przyłożyłaś coś zimnego do tego miejsca?mam nadzieję,że obejdzie się bez silników u Cb...😉

Ja drugi dzień z rzędu ponad 130 na czczo🙄😡😡😡 no wkur***mnie to nie wąsko bo nic nowego nie jem ani nic a tu takie wyniki...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ja bym pojechala na IP, jesli cos cie niepokoi to jedz, chosby dla swojego spokoju. Pewnie nie dzieje sie nic zlego ale zawsze lepiej sprawdzjc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś niepokoi po to jest IP.. Za który swoją drogą płacimy z własnej kieszeni żeby jechać. Ja wieże Menka że jest wszystko dobrze ale, Twój stres na pewno nie pomaga. Ty spokojna =dzidzia spokojna.
    Daj znać :)
    Ja jestem tak nieprzytomna że tyle co szykuje dla młodego do szkoły i idę leżeć dalej. W lustrze się jeszcze nie widziałam.. Czuję tylko nos spuchniety. Sieroctwo pierwsza klasa co tu dużo mówić.
    Ale jakie ładne podłogi pomyte mam. Widok bardzo ładny :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ciężka noc za mną, żadna pozycja nie była dobra, w każdej cos bolało. A najbardziej dokuczaly mi biodra, jestem jak zombie.
    Karola, ja też mam refluks. I też leczylam to przed ciaza, bo ja mam wadę w budowie tego odcinka od przełyku do żołądka, jest zbyt krótki. Nienawidzę refluksu, bo tabletki na zgage są zwykle zbyt słabe a picie płynów wzmaga refluks. Wypiłam w nocy szklankę zimnego mleka, ale potem musiałam spać na siedzaco. Przed ciaza jakiś czas brałam contix w różnych dawkach ale też potem odstawilam bo miałam dość prochow a objawy w zasadzie ustąpiły i wracały sporadycznie.

Czyli moja pamięć mnie jednak nie zawodzi, bo pamiętałam że to chyba Ty o tym wspominałaś. Strasznie uciążliwe to jest, też od dwóch dni zasypiam prawie na siedząco. A czy w ciąży coś na to brałaś ? Ostatnio spotkałam znajomą i mówiła mi, że jej właśnie też się refluks odezwał a też jest w ciąży i bierze Polprazol bodajże. Zastanawiam się czy gin może mi coś na to przepisać.

Menka, ja bym siebie obserwowała ale to ja, pamiętaj :)
    U mnie Marcelina też obejmuje tylko prawą stronę i tylko prawe żebro mi łomocze, a jak zaczyna kręcić łepetynką tak bardzo nisko, to aż się trzymam za brzuch, bo też mam to wrażenie że zaraz wypadnie. Jeśli sytuacja Cię bardzo niepokoi, to jedź, pewnie!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wstaje od razu z pierdolnieciem😈 Zjadłam śniadanie i biorę się za robotę. Nie będę leżeć znowu cały dzień. Cukier rano 100. Już mnie to nawet nie wkurza.
    Mam plan poprac wszystkie narzuty, poodkurzac i muszę jechać do przychodni po wyniki. Po drodze po zakupy spożywcze i ta herbatę z liści maliny. Potem wracam i praktykuje jogę. Potem spacer z psem. U mnie świeci piękne słońce. Aż chce się żyć :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ