X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, sory babo ale nie pomoge, choć bardzo bym chciała. Ale za to Cię ściskam wery macz, tylko nie siknij w majty ;)
    Ja też mogę do kina, chciałabym jeszcze ze 2 razy pójść przed porodem.
    Laski, sprawa ważna! Pakujemy torbę i oczywiście kupione gacie z akuku w rozmiarze 40 se mogę wsadzić w buty. Za małe. Jakie Wy kupowalyscie? Nie zapisałam bo naiwnie myślałam, że będą dobre e jednak jestem wieloryb. Help, jutro jadę na zakupy to bym już kupiła.

dzieki Kiwona :)

ja kupiłam w takim rozmiarze jaki noszę chyba... albo rozmiar większe... i na razie wchodzą bez problemu.. mnie zadek na razie nie urósł... sam bebzol rośnie :) zamów on- line większe i już :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    mialam dluzszy czas etap wodniestej wydzieliny.. tez myslalam ze posikuje ale w przeciwnym wypadku przeciez byloby czuc ze to mocz..
    teraz narazie mam przezroczysty i taki normalny lekko ciagnacy sluz. jak przed owu.
    U mnie raz jest gęsta, a raz wodnista, ale bez majtek nie da rady chodzić. Jedynie w nocy śpię bez majtek ale zawsze tak robiłam, przed ciążą też.
    A jak z domu wychodzę to wkładka obowiązkowa.
    No tak to już jest w końcówce ciąży i chyba musimy ten fakt zaakceptować bo to normalne.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A tak jeszcze się pochwalę że się ogolilam, ogarnęłam na ślicznie i siedzę taka "gotowa na wszystko". W razie gdyby poród się zaczął to pojadę w najlepszym możliwym nocnym wydaniu 😎
    I od razu +50 do pewności siebie.

Co nie zmienia faktu że mam wrażenie że urodzę dopiero w drugiej połowie kwietnia...

chciałaś powiedzieć "desperate housewives"?
    51finger.gif

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu śliczne łóżeczko. 😃
    Moje kolorki.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Paula ja zjadłam dzisiaj dwa cukierki xd ;(

Ale powiem Wam że coraz mniej siły mam żeby się opierać słodyczom itp. Też tak macie? Im bliżej tego końca tym jakoś to tak na mnie działa uspokajająco i sobie na coraz więcej pozwalam. Zwłaszcza że Leoś jest malutki. A mąż wręcz każe mi go tuczyć! Xd ale to tak nie działa a on tego nie rozumie
    Jeny, ja tak samo 😖 Jem codziennie coraz więcej słodyczy i za każdym razem sobie obiecuję, że jutro już nie zjem. A wchodzę na wagę co rano i się łapię za głowę. Dzisiaj mi wskoczyło już +12, a jeszcze 2 miesiące ciąży przede mną. Ponoć teraz najwięcej przybiorę 😑 Ale wiecie co? Czuję się super, miałam dzisiaj jakiś przypływ energii, dobrego humoru i nie przejmuję się wagą. Najważniejsze, żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło, a ja zrzucę kilogramy! Nawet jeśli nie wszystkie, nawet jeśli w biodrach będę szersza to trudno. Macierzyństwo jest tego warte 😊 Czuję się stuprocentową kobietą! 😍

DorotaAnna, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu śliczne łóżeczko. 😃
    Moje kolorki.
    Ja bardzo lubię kolor miętowy, potem myślę żeby połączyć go z jakimś brzoskwiniowym i w takich kolorach zrobić pokoik. Ale to w jakimś poźniejszym czasie.
    W łóżeczku na razie skromnie ale nie planuję pościeli na początek tylko kocyki, otulacze, rożki. Ochraniaczy na początek nie chcę a o materiałowych organizerach myślę bo to może być przydatna rzecz. Ale chyba poczekam aż dziecko będzie na świecie i zobaczę czy by się wtedy takie kieszonki przy łóżeczku przydały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 21:18

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeny, ja tak samo 😖 Jem codziennie coraz więcej słodyczy i za każdym razem sobie obiecuję, że jutro już nie zjem. A wchodzę na wagę co rano i się łapię za głowę. Dzisiaj mi wskoczyło już +12, a jeszcze 2 miesiące ciąży przede mną. Ponoć teraz najwięcej przybiorę 😑 Ale wiecie co? Czuję się super, miałam dzisiaj jakiś przypływ energii, dobrego humoru i nie przejmuję się wagą. Najważniejsze, żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło, a ja zrzucę kilogramy! Nawet jeśli nie wszystkie, nawet jeśli w biodrach będę szersza to trudno. Macierzyństwo jest tego warte 😊 Czuję się stuprocentową kobietą! 😍
    Ja mam "problem" odwrotny. Jem te słodycze, ciasta, ogólnie wszystko. Potem jak jest ważenie u lekarza to się modlę żeby coś przybyło na wadze bo jakoś mi się wydaje że przebieram za mało. No ale chyba taki mam metabolizm, nie wiem już. Najważniejsze żeby dziecko rosło odpowiednio, ale ja też nie mogę być wychudzona po ciąży bo jeszcze karmienie przecież mnie czeka. Nie chcę żeby zostały sama skóra i kości na mnie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja bardzo lubię kolor miętowy, potem myślę żeby połączyć go z jakimś brzoskwiniowym i w takich kolorach zrobić pokoik. Ale to w jakimś poźniejszym czasie.
    W łóżeczku na razie skromnie ale nie planuję pościeli na początek tylko kocyki, otulacze, rożki. Ochraniaczy na początek nie chcę a o materiałowych organizerach myślę bo to może być przydatna rzecz. Ale chyba poczekam aż dziecko będzie na świecie i zobaczę czy by się wtedy takie kieszonki przy łóżeczku przydały :)
    Też uwielbiam miętowy.
    Ochraniacze dostałam używane od szwagierki, ale nie wiem, czy będę zakładać. Jako organizer chcę kupić te pojemniki w Ikei.
    Może jeden sprawdzi się jako miseczka na wodę do przemywania pupci.
    Przewijak będzie na łóżeczku i nie mam gdzie położyć miseczki z wodą 😞
    Zobaczę, będę testować.

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Też uwielbiam miętowy.
    Ochraniacze dostałam używane od szwagierki, ale nie wiem, czy będę zakładać. Jako organizer chcę kupić te pojemniki w Ikei.
    Może jeden sprawdzi się jako miseczka na wodę do przemywania pupci.
    Przewijak będzie na łóżeczku i nie mam gdzie położyć miseczki z wodą 😞
    Zobaczę, będę testować.
    Ja kupiłam te pojemniki z Ikei. Planuję je zamontować przy przewijaku, zobaczymy jak się sprawdzą :)
    Przy łóżeczku troszkę z tym trudniej bo boczne elementy są trochę zbyt grube a z przodu nie wiem czy to będzie wygodne żeby te pojemniki tak wystawały. Okaże się w praktyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 21:29

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam "problem" odwrotny. Jem te słodycze, ciasta, ogólnie wszystko. Potem jak jest ważenie u lekarza to się modlę żeby coś przybyło na wadze bo jakoś mi się wydaje że przebieram za mało. No ale chyba taki mam metabolizm, nie wiem już. Najważniejsze żeby dziecko rosło odpowiednio, ale ja też nie mogę być wychudzona po ciąży bo jeszcze karmienie przecież mnie czeka. Nie chcę żeby zostały sama skóra i kości na mnie.
    Oj Basiu. Jak ja bym chciała mieć skórę i kości. Mieć wystające żebra i kości miednicy. I żeby uda się nie ocierały o siebie. Rozmarzyłam się.
    Ja to nawet nie wiem jak to jest być szczupłą osobą 😥

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia jeśli będziesz miała taki sztywny, drewniany przewijak nakładany na łóżeczko to spokojnie możesz sobie powiesić te pojemniki z ikei. Ja zamierzam w dwóch najmniejszych mieć wodę, jedna do buzi i jedna do pupy (tak zalecala położna na SR), w tym większym będą waciki noi kosz na zużyte pieluszki waciki.
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dzieki Kiwona :)

ja kupiłam w takim rozmiarze jaki noszę chyba... albo rozmiar większe... i na razie wchodzą bez problemu.. mnie zadek na razie nie urósł... sam bebzol rośnie :) zamów on- line większe i już :)
    Niby oczywiste, ale w ogóle te akuku są ujowe wg mnie, ja zwykle noszę rozmiar 40 i takie kupiłam a mi tam nawet gira nie wlezie 🤣 dokupie z canpol największe i gites
    Jak humor? Lepiej coś? Czy lepiej nie pytać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 21:33

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja kupiłam te pojemniki z Ikei. Planuję je zamontować przy przewijaku, zobaczymy jak się sprawdzą :)
    Przy łóżeczku troszkę z tym trudniej bo boczne elementy są trochę zbyt grube a z przodu nie wiem czy to będzie wygodne żeby te pojemniki tak wystawały. Okaże się w praktyce.
    Też chcę zamontować na boku, ale łóżeczka. Nawet nie zakładam, że nie będą pasować.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Tunia jeśli będziesz miała taki sztywny, drewniany przewijak nakładany na łóżeczko to spokojnie możesz sobie powiesić te pojemniki z ikei. Ja zamierzam w dwóch najmniejszych mieć wodę, jedna do buzi i jedna do pupy (tak zalecala położna na SR), w tym większym będą waciki noi kosz na zużyte pieluszki waciki.
    https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    No właśnie tak planuję. Ale wszystko jeszcze w sklepie. Jakoś nie mogę się zabrać za dokończenie wyprawki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Niby oczywiste, ale w ogóle te akuku są ujowe wg mnie, ja zwykle noszę rozmiar 40 i takie kupiłam a mi tam nawet gira nie wlezie 🤣 dokupie z canpol największe i gites
    Jak humor? Lepiej coś? Czy lepiej nie pytać?
    Ja mam akuku i babyono. Babyono są dużo lepsze, bardziej elastyczne.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój glukometr mi właśnie pokazał 264.
    Umyłam ręce i jest 139. Smarowałam cycki maltanem i nie zmyłam. Ale zdziwko miałam niezłe

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ja od razu pomyślałam:
    Jezu co ta kobieta zjadła?

A taki wysoki cukier może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 21:53

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/439283b7dfcc.jpg

Tak to wygląda.

Tunia76, Kasiulka90, mysla.nieskalana, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też kupiłam te pojemniki z Ikei , myślę że posłużą długo - super sprawa :-) zestresowalyscie mnie z tymi majtkami po porodzie :-) hahaha mi dupa rośnie a majty już mam ;D jutro je zmierzę :-P a co do śluzu to ja też mam dużo u wydaje się choćbym usikiwala ale ja ciekawa - wzięłam lusterko i obserwowałam z 15 minut (nie śmiać się) B-) i faktycznie to tyle śluzu hahahaB-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 22:05

Tunia76, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Paula a ja od razu pomyślałam:
    Jezu co ta kobieta zjadła?

A taki wysoki cukier może być?
    Nie, to już bardzo wysoka hiperglikemia jak na ciąże. Jakbym taki miała cukier to bym na IP pojechała żeby mnie położyli na oddział i dawali insulinę.
    Taki cukier miałam na teście obciążenia glukoza. Obstawiam że teraz gdybym wypiła 75 glukozy to by spokojnie pękło 300+

‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ