X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - my też zrezygnowaliśmy ze wszystkich wyjazdów do porodu. My raczej jeździmy "w dzicz", baaaardzo dużo wędrujemy. Gdyby mi się tak zaczęła akcja w trasie na Morskie Oko to byłoby wesoło 😂
    Dlatego jak już będziemy wszyscy po tej stronie brzucha to cała czwórką jedziemy nad morze. Do lasu, kawałek od morza. 2km spacerku dziennie w jedną stronę do morza :-) Spokój, cisza, jezioro na terenie domków 😍

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota - ja dzisiaj zeżarłam dwa lody magnum. Pod rząd. Z ogromnym smakiem. I bez wyrzutów sumienia.

Lolka30, Fasolka77, DorotaAnna, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dorota - ja dzisiaj zeżarłam dwa lody magnum. Pod rząd. Z ogromnym smakiem. I bez wyrzutów sumienia.

jutro kupię Magnum!!!!! w dupie mam ta dietę! i kremówkę!

Paula 90, Kasiulka90, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę jadę do anestezjologa, w czwartek wizyta u gina. Będzie trochę ruchu w końcu.
    Zauważyłam że dużo lepiej się czuję jak się ruszam. Wystarczy że jeden dzień przeleze i potem mam taki zastój że dwa dni potrzebuje na rozruch. Dzisiaj maz był od rana w domu, niedawno pojechał do pracy. Poszłam z psem wokół bloku i już mnie brzuch, wiezadla i biodro bolały.

Może jutro popraktykuje jogi trochę. Joga jest dobra na wszystko 🕉️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jutro kupię Magnum!!!!! w dupie mam ta dietę! i kremówkę!
    Mialam dzika przyjemność z tego. I poprawił się humor momentalnie. Polecam 😉

Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę wam nasze łóżeczko :)
    Zwykle jest przykryte folią na razie żeby się nie kurzyło ale miałam gości wczoraj więc pomyślałam że ułożę te literki żeby było ładnie, potem będą albo wisiały na ścianie albo stały na półeczce.
    Tak już czekam na tą moją Zosię :)
    1339f1d71d65eb69med.jpg

Kasiulka90, DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana, Paula 90, Daffi, Fasolka77, Kiwona, Tunia76, Mama36, estrella, martusiawp, Wiewióreczka, Syska2202, Karmelllka90, Misiabella, Sansivieria, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, to może skałki w Olsztynie? Jura krakowsko-częstochowska. Z tego, co pamiętam, chodzenia nie jest strasznie dużo, a widoki przepiękne 😊 Idealnie nadaje się na jednodniowy wyjazd. Albo ogólnie jakieś ruiny zamku gdzieś w Waszej okolicy.
    Jak masz chęci, to nie rezygnuj teraz! Będziesz żałowała, a chodzi przecież o to, żeby spędzić ostatnie chwile w dwójkę gdziekolwiek poza domem. Jeśli nie chcesz daleko jechać to wybierzcie się nawet na spacer do lasu / na polanę / jakiś rezerwat przyrody na jeden dzień. Przejdziesz tyle, na ile będziesz się dobrze czuła.

Zobacz, Karmelka też pisała wczoraj, że rezygnuje, że nie jedzie na żadne targi, bo choroby, a ja wiedziałam, że i tak się tam zjawi na chwilę 😄😄 Jako jedyna jej poradziłam, żeby pojechała rano, kiedy jest mniej ludzi 😉

DorotaAnna, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka z wyjazdem nie pomogę i mysle że za jakiś czas sama chętnie skorzystam z Twoich rekomendacji takiej sielsko-anielskiej miejscówki :). A wino to z selgrosa jest półwytrawne wg mnie ;).

A ja widzę na kompie emotki wszystkie, te z telefonu też!

Kasiulka ja pościeli też nie kupuję, ale czaję się na prześcieradła od nich i otulacz muślinowy.

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ?
    emotki ;p

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja zjadłam dzisiaj dwa cukierki xd ;(

Ale powiem Wam że coraz mniej siły mam żeby się opierać słodyczom itp. Też tak macie? Im bliżej tego końca tym jakoś to tak na mnie działa uspokajająco i sobie na coraz więcej pozwalam. Zwłaszcza że Leoś jest malutki. A mąż wręcz każe mi go tuczyć! Xd ale to tak nie działa a on tego nie rozumie

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi na zgagę pomaga mleko. Ale chyba nie mam tak mocnej jak wy. Raz miałam obudziła mnie w nocy oj co za ogień ale szybko wypiłam mleko i poszłam spać.

Ja dzisiaj byłam z mężem na spacerze teraz pojechał po kolację i będzie seans z netfixem pod kocykiem.
    Dzisiaj wybornie mam mokra bielizna, ale intuicja mi mówi że to nie wody. Ale martwi mnie to, że bardziej mi to wygląda na problem z popuszczaniem. Chociaż mówiłyscie o tej bardzo wodnistej wydzielinie... że jest wzmożoną chyba Lili ?? Albo Kasionek??? Ja pierdziele chyba sobie nie sikam i nie czuję?!
    mialam dluzszy czas etap wodniestej wydzieliny.. tez myslalam ze posikuje ale w przeciwnym wypadku przeciez byloby czuc ze to mocz..
    teraz narazie mam przezroczysty i taki normalny lekko ciagnacy sluz. jak przed owu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, sory babo ale nie pomoge, choć bardzo bym chciała. Ale za to Cię ściskam wery macz, tylko nie siknij w majty ;)
    Ja też mogę do kina, chciałabym jeszcze ze 2 razy pójść przed porodem.
    Laski, sprawa ważna! Pakujemy torbę i oczywiście kupione gacie z akuku w rozmiarze 40 se mogę wsadzić w buty. Za małe. Jakie Wy kupowalyscie? Nie zapisałam bo naiwnie myślałam, że będą dobre e jednak jestem wieloryb. Help, jutro jadę na zakupy to bym już kupiła.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Pokażę wam nasze łóżeczko :)
    Zwykle jest przykryte folią na razie żeby się nie kurzyło ale miałam gości wczoraj więc pomyślałam że ułożę te literki żeby było ładnie, potem będą albo wisiały na ścianie albo stały na półeczce.
    Tak już czekam na tą moją Zosię :)
    1339f1d71d65eb69med.jpg

<3

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze się pochwalę że się ogolilam, ogarnęłam na ślicznie i siedzę taka "gotowa na wszystko". W razie gdyby poród się zaczął to pojadę w najlepszym możliwym nocnym wydaniu 😎
    I od razu +50 do pewności siebie.

Co nie zmienia faktu że mam wrażenie że urodzę dopiero w drugiej połowie kwietnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 20:54

DorotaAnna, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Fasolka, to może skałki w Olsztynie? Jura krakowsko-częstochowska. Z tego, co pamiętam, chodzenia nie jest strasznie dużo, a widoki przepiękne 😊 Idealnie nadaje się na jednodniowy wyjazd. Albo ogólnie jakieś ruiny zamku gdzieś w Waszej okolicy.
    Jak masz chęci, to nie rezygnuj teraz! Będziesz żałowała, a chodzi przecież o to, żeby spędzić ostatnie chwile w dwójkę gdziekolwiek poza domem. Jeśli nie chcesz daleko jechać to wybierzcie się nawet na spacer do lasu / na polanę / jakiś rezerwat przyrody na jeden dzień. Przejdziesz tyle, na ile będziesz się dobrze czuła.

Zobacz, Karmelka też pisała wczoraj, że rezygnuje, że nie jedzie na żadne targi, bo choroby, a ja wiedziałam, że i tak się tam zjawi na chwilę 😄😄 Jako jedyna jej poradziłam, żeby pojechała rano, kiedy jest mniej ludzi 😉

jak tylko pogoda dopisze to na bank gdzieś wyskoczymy ale już okolicę znamy od podszewki :) może dziś mam taki ujowy wieczór.. a jutro będę dalej czegoś szukać :) no zobaczymy :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja zamawiałam te i są spoko, rozmiar ok, są miękkie, nie drapiące.

https://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-l-xl-2-sztuki.html

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka z wyjazdem nie pomogę i mysle że za jakiś czas sama chętnie skorzystam z Twoich rekomendacji takiej sielsko-anielskiej miejscówki :). A wino to z selgrosa jest półwytrawne wg mnie ;).

A ja widzę na kompie emotki wszystkie, te z telefonu też!

Kasiulka ja pościeli też nie kupuję, ale czaję się na prześcieradła od nich i otulacz muślinowy.

mogę parę polecić :) nie ma sprawy :)
    a wino kupię w środę! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ślicznie wygląda to łóżeczko Zosi <3.

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Aga2606 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja nie pomogę co do wyjazdu tez mnie denerwuje jedzenie nie w domu teraz.

My dziś zrobiliśmy wypad pod miasto i był mały piknik:D (cukrzycowy;p) niby 2 h pochodziliśmy po takim lasku a baaardzo mi to poprawiło humor;)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Paula ja zjadłam dzisiaj dwa cukierki xd ;(

Ale powiem Wam że coraz mniej siły mam żeby się opierać słodyczom itp. Też tak macie? Im bliżej tego końca tym jakoś to tak na mnie działa uspokajająco i sobie na coraz więcej pozwalam. Zwłaszcza że Leoś jest malutki. A mąż wręcz każe mi go tuczyć! Xd ale to tak nie działa a on tego nie rozumie
    Mi też coraz trudniej trzymać dietę. A mąż ciągle czymś kusi. :(

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ