X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko dziewczyny, jutro wykupię w aptece chyba cały asortyment na zgagę! 🥵
    Karolina ja nie miałam zgagi od kilku dni i znowu dzisiaj wróciła. Aż mi się odbija co chwilę.
    Na noc spróbuję znowu Rennie, ale teraz to próbuję jeszcze naturalnie się pozbyć tego uczucia, wodę z cytryną piję, ponoć pomaga.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dla mnie mogło zawierac nawet pył z księżyca.. Dla tych dwóch kieliszków było warto.. Wspomnienia smakowe na całą ciaze hihi

Mamuśka18 to wino jest z gatunku wytrawnych w smaku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tylko tak szczerze mówiąc ja piłam przed ciążą alkohol żeby sponiewierało a nie dla smaku,więc dla mnie to ma wszystko słaby sens :D

czuj sie sponiewierana ciążą i hormonami :) a wino wypij dla smaku :p 35pijacy.gif
    35pijacy.gif
    35pijacy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:41

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja nagrałam Marcyśkę jak mnie trzepie po żebrach, filmik wysłałam M .. a on na to „to chyba musi boleć” ;)

ooo widzę Karola na relaksie :) 46dance.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jak to jest dziewczyny z tym USG jak się chodzi na NFZ?
    Bo ja w luxmedzie mam ich tyle samo. Czyli te 3 są przewidziane w okolicach 10-13tc, 18-22tc i 28-32tc, a co potem?
    Mierzy ktoś jeszcze wtedy dziecko czy dopiero się okazuje ile waży gdy pojedziemy rodzić?
    Ja jestem ciekawa wagi małej ale nie chce już wydawać na prywatne wizyty, zwłaszcza że prywatną panią doktor miałam tam gdzie mieszkałam wcześniej czyli na drugim końcu Krakowa w tym momencie. Moja prowadząca nie robi pomiarów na USG bo ma taki sprzęt w gabinecie który nie jest na tyle dokładny.
    Jak to jest z tymi pomiarami? Skąd wiadomo jaka jest przewidywana waga dziecka przy porodzie?
    Ja czy na NFZ czy z pakietu mam usg na każdej wizycie.Na NFZ na patologii ciszy robi lekarz który ma uprawnienia i dokładnie mierzy a na pakiet jest to takie usg pomocnicze i lekarz patrzy czy porostu jest ok ale wagę dziecka też podaję. Więc może zagadaj leakrza że chcesz takie usg pomocnicze a jak nie zrobi to wtedy tylko prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomaga mleko. Ale chyba nie mam tak mocnej jak wy. Raz miałam obudziła mnie w nocy oj co za ogień ale szybko wypiłam mleko i poszłam spać.

Ja dzisiaj byłam z mężem na spacerze teraz pojechał po kolację i będzie seans z netfixem pod kocykiem.
    Dzisiaj wybornie mam mokra bielizna, ale intuicja mi mówi że to nie wody. Ale martwi mnie to, że bardziej mi to wygląda na problem z popuszczaniem. Chociaż mówiłyscie o tej bardzo wodnistej wydzielinie... że jest wzmożoną chyba Lili ?? Albo Kasionek??? Ja pierdziele chyba sobie nie sikam i nie czuję?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek z twoim suwaczkiem to jest coś nie tak, ile ty masz już tygodniu kochana? Też jakoś zaraz donoszona ciąża prawda? Ile Jaśminowa waży teraz? Bo pamiętam jak bardzo się martwiłaś waga

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasionek z twoim suwaczkiem to jest coś nie tak, ile ty masz już tygodniu kochana? Też jakoś zaraz donoszona ciąża prawda? Ile Jaśminowa waży teraz? Bo pamiętam jak bardzo się martwiłaś waga
    Kasionek ma dziś 35+6 :D
    Karmelcia, ja też mam dużo wodnistych upławów teraz i to jest prawidłowe na tym etapie.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi na zgagę pomaga mleko. Ale chyba nie mam tak mocnej jak wy. Raz miałam obudziła mnie w nocy oj co za ogień ale szybko wypiłam mleko i poszłam spać.

Ja dzisiaj byłam z mężem na spacerze teraz pojechał po kolację i będzie seans z netfixem pod kocykiem.
    Dzisiaj wybornie mam mokra bielizna, ale intuicja mi mówi że to nie wody. Ale martwi mnie to, że bardziej mi to wygląda na problem z popuszczaniem. Chociaż mówiłyscie o tej bardzo wodnistej wydzielinie... że jest wzmożoną chyba Lili ?? Albo Kasionek??? Ja pierdziele chyba sobie nie sikam i nie czuję?!
    No ja niestety zauważyłam ostatnio,że mam delikatny problem z nietrzymaniem i tego nie czuję...mega to krępujące. A wiem,że to to po zapachu niestety :/

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 3 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak,że moje chodzenie bez bielizny i wkładek w ciągu dnia się skończyło. Teraz trzeba się zabezpieczać niestety,a wietrzenie zostawić tylko na noc.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na prawdę żadna z Was nie może polecić jakiejś fajnej miejscówki na weekendowy wypad? szukam i szukam i już zaczełam się irytowac.. czy jechać, czy nie? do głuszy czy do miasta? ja pierdole.. mam nerwa

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 nie wiem co ci polecić jakbym była odważna wyjazd pojechałabym do Pragi.
    Ale ja nawet do rodziców nie jadę bo ja czuję niepokój poza Krakowem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No ja jakoś ostatnio śmigam w samych dresach lub w koszuli a dzisiaj caly dzień ta bielizna była na pupie ... Kurde ciaza to piękny stan kocham ten brzuch kocham to maleństwo ale serio nie wiedziałam że takie krępujące sytuacje mnie czekają haha... Dobrze że mam was 🤗🤗 bo mąż chyba nie mógłby odpowiedzieć na moje pytanie. A w necie na bank wyczytałam że to wody.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 nie wiem co ci polecić jakbym była odważna wyjazd pojechałabym do Pragi.
    Ale ja nawet do rodziców nie jadę bo ja czuję niepokój poza Krakowem :/

no własnie jakiegos nerwa mam.. w Pradze byłam.. sama nie wiem czy jechac czy nie.. za dużo nie pozwiedzam a jechać po to, żeby się gdzie za dwie stówy przespać... lubię takie domki sielskie-anielskie ale tam z zasięgiem zwykle kłopot.. chyba do dupy pojadę a tak się zapowiadało, że dzień kobiet i ostatni przedporodowy wypad i romantico... a w chuj z tym wszystkim.. i ten glukometr mnie wkurwia.. i ta dieta pieprzona... ja chce loda.. i ciastko... i shake'a.... człowiek pójdzie do knajpy .. dostanie burgera to bułki nie zje kuźwa... burger średnio wysmażony.. dobrze, że K. kurczaka zamówił to się zamieniłam na mięsa... ja pierdole...

sorry ulało mi się.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 19:19

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 3 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,sama nie wiesz czego szukasz,więc my tym bardziej :D raczej ciężko tak coś polecić jak się nie zna preferencji zainteresowanego :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzięki dziewczyny. No ja jakoś ostatnio śmigam w samych dresach lub w koszuli a dzisiaj caly dzień ta bielizna była na pupie ... Kurde ciaza to piękny stan kocham ten brzuch kocham to maleństwo ale serio nie wiedziałam że takie krępujące sytuacje mnie czekają haha... Dobrze że mam was 🤗🤗 bo mąż chyba nie mógłby odpowiedzieć na moje pytanie. A w necie na bank wyczytałam że to wody.

ja sie po prostu bardziej pocę.. koło cycków, pod cyckami, w pachwinach... normalnie mam lekkie odparzenia.. w chuj mnie to wkurwia.. dziś mnie chyba wszystko wkurwia

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 3 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja sie po prostu bardziej pocę.. koło cycków, pod cyckami, w pachwinach... normalnie mam lekkie odparzenia.. w chuj mnie to wkurwia.. dziś mnie chyba wszystko wkurwia
    Pod cyckami też to mam..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka,sama nie wiesz czego szukasz,więc my tym bardziej :D raczej ciężko tak coś polecić jak się nie zna preferencji zainteresowanego :D

liczyłam na kilka proposals z którym mogłabym sobie wybrać ewentualnie ale faktycznie ja sama nie wiem czego chcę.. dymać 4-5h po to, żeby godzinę się przejść gdzieś i zdychać... spać za dwie stówy... wozić kuźwa probody, żreć na godzinę.. chyba sie nie kalkuluje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 3 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    liczyłam na kilka proposals z którym mogłabym sobie wybrać ewentualnie ale faktycznie ja sama nie wiem czego chcę.. dymać 4-5h po to, żeby godzinę się przejść gdzieś i zdychać... spać za dwie stówy... wozić kuźwa probody, żreć na godzinę.. chyba sie nie kalkuluje...
    Chyba,że sobie jakieś SPA weekendowe zafunduj na tego wkurwa.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Chyba,że sobie jakieś SPA weekendowe zafunduj na tego wkurwa.

a co mi w spa zaproponują? w ciąży chuja możesz.... chyba mam jakiś hormonalny szok... wyję i chichram się na zmianę... szok

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ