Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama 18, grunt to jasno postawić warunki 😂
A ja dziś sobie pozwoliłam...byłam u rodziców na wsi na obiedzie i torcie z okazji 3.urodzin siostrzeńcajuż zapomniałam, że trawa jest zielona...a tu jeszcze przebiśniegi kwitną i tulipany wychodzą z ziemi - przedwiośnie pełną parą
Trochę pamiątkowych zdjęć przyjemniej mam
malutka_mycha, mysla.nieskalana, Tunia76, Karmelllka90, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Hahaha
Jeszcze tego dokładnie nie przemyślałam... Ale zaczynam od mocnego postanowienia.. Coś grupowo wymyslimy chyba nie nie??.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Dziewczyny a propo nowo odkrytych sklepów to ja znalazłam taki:
https://marsielledecor.pl/
Ceny bardzo spoko, wzory też. Np. pościel do wózka/kosza Mojżesza nowe wzory są po 49zl a z poprzedniej kolekcji po 25-29zł. Przescieradła ładne też maja. Jak któraś jeszcze czegoś szuka to warto zajrzeć.malutka_mycha, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Jak to jest dziewczyny z tym USG jak się chodzi na NFZ?
Bo ja w luxmedzie mam ich tyle samo. Czyli te 3 są przewidziane w okolicach 10-13tc, 18-22tc i 28-32tc, a co potem?
Mierzy ktoś jeszcze wtedy dziecko czy dopiero się okazuje ile waży gdy pojedziemy rodzić?
Ja jestem ciekawa wagi małej ale nie chce już wydawać na prywatne wizyty, zwłaszcza że prywatną panią doktor miałam tam gdzie mieszkałam wcześniej czyli na drugim końcu Krakowa w tym momencie. Moja prowadząca nie robi pomiarów na USG bo ma taki sprzęt w gabinecie który nie jest na tyle dokładny.
Jak to jest z tymi pomiarami? Skąd wiadomo jaka jest przewidywana waga dziecka przy porodzie?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Dziewczyny a propo nowo odkrytych sklepów to ja znalazłam taki:
https://marsielledecor.pl/
Ceny bardzo spoko, wzory też. Np. pościel do wózka/kosza Mojżesza nowe wzory są po 49zl a z poprzedniej kolekcji po 25-29zł. Przescieradła ładne też maja. Jak któraś jeszcze czegoś szuka to warto zajrzeć.Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Jak to jest dziewczyny z tym USG jak się chodzi na NFZ?
Bo ja w luxmedzie mam ich tyle samo. Czyli te 3 są przewidziane w okolicach 10-13tc, 18-22tc i 28-32tc, a co potem?
Mierzy ktoś jeszcze wtedy dziecko czy dopiero się okazuje ile waży gdy pojedziemy rodzić?
Ja jestem ciekawa wagi małej ale nie chce już wydawać na prywatne wizyty, zwłaszcza że prywatną panią doktor miałam tam gdzie mieszkałam wcześniej czyli na drugim końcu Krakowa w tym momencie. Moja prowadząca nie robi pomiarów na USG bo ma taki sprzęt w gabinecie który nie jest na tyle dokładny.
Jak to jest z tymi pomiarami? Skąd wiadomo jaka jest przewidywana waga dziecka przy porodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 16:21
-
nick nieaktualnyBasiu generalnie powinnaś mieć robione USG jeszcze. A na pewno w 38 tc generalnie ważne jest sprawdzanie przepływów.
Ta twoja doktorka w luxmedzie ona cię prowadzi jak na NFZ, także dziwna ta ich prywatna opieka.
Basiu jak nie chcesz płacić a chcesz sprawdzić tak porządnie jedz na IP.
Na Ujastku zrobia ci USG z waga i przepływami i KTG a na Kopernika też tylko że oni nie robią KTG chyba że będą widzieć jakieś wskazanie. U mnie mała miała wysokie tętno to zrobili.
Możesz podjechać to nic nie kosztuje nikt cię tam nie okrzyczg powiedz że się niepokoisz bo ruchy są słabsze i już.
A jeśli chcesz jednak zapłacić za USG polecam ci w scanmedzie na podgórskiej USG u dr Franaszek ona robi w czwartki i piątki i USG kosztuje 120 zł nie wiem czy takie z przepływami tyle samo ale ogólnie 120 złWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 16:42
-
Randka udana
Zamówiłam tikka Masala, jestem zakochana w tym smaku! Do tego shake z mango 😍
Tunia76, mysla.nieskalana, Lolka30, Wiewióreczka, Paula 90, Karmelllka90, Fasolka77, estrella, Kasiulka90, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Ja na zgagę migdały albo guma miętowa i daje radę 😉 w ciąży z córką zjadłam tonę Rennie a tu na szczęście nie ma 😉
Dzięki Karmelka za info odnośnie tych kluć 😉
Ja dopiero po obiadku - ryba w cieście,ziemniaki i kapusta kiszona 😜 tak czekałam na ten obiad a jakoś mi nie podszedł...z ryby ściągałam ciasto bo bałam się za dużego cukru...ostatnio wogóle po obiedzie mam jakiś zjazd... zjadam obiad i ledwo się trzymam;zasypiam na siedząco i jak uda się zmierzyć cukier to 70-80max a często jest tak,że przesypiam pomiar🙄
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi, jeszcze mam wizytę w najbliższy czwartek bo mi się kończy L4 to zapytam o to USG czy jakieś będę jeszcze miała takie z pomiarami. Bo ogólnie to mam ostatnio na każdej wizycie, prowadząca mi mówiła sobie chce sprawdzić międzi innymi ilość wód płodowych i położenie małej, także zawsze coś tam sprawdza, nie tak że zupełnie nic. Ale nie mierzy i nie podaje mi wagi. Muszę o to zapytać jak to wygląda. Na KTG mam się umówić w Żeromskim na 38tc, tak mi powiedziała.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lolka30 wrote:Karmelka pal sześć te mdłości, ale strasznie mnie męczy to uczucie że mi słabo, gorąco i mam takie wrażenie że straciłam wszystkie siły w nogach i rękach, jak po jakimś ostrym cardio
.
A co to za firma, którą poznałaś na targach?
Dziewczyny co do tego wina to ja kupowałam w Selgrosie i jest pyyycha, kosztuje ok 40zl ale warto.
zajadę w środę do Selgrosa! szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo byłam w zeszłym tygodniuFasolka77