X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Karmelka pal sześć te mdłości, ale strasznie mnie męczy to uczucie że mi słabo, gorąco i mam takie wrażenie że straciłam wszystkie siły w nogach i rękach, jak po jakimś ostrym cardio :D.
    A co to za firma, którą poznałaś na targach?

Dziewczyny co do tego wina to ja kupowałam w Selgrosie i jest pyyycha, kosztuje ok 40zl ale warto.
    Ototo! Dokładnie też się tak czuję jakby ktoś mnie pobił. :( w poprzedniej ciąży tak nie miałam... no ale ta ciąża to w ogóle jest zupełnie inna niż poprzednia:D.
    Karmelka musisz częściej sobie taką terapię robić, skoro Ci pomaga ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Firma Fun with mum.

Nie wiem czy gorzej mają, bo nie pytała o delegliwosci ale nie czułam się najwieksza a jednak babie wtedy lżej.

Ta firma powstała bodajze przed lullalove ;-)
    Albo równocześnie.

Dla mnie za dużo chcą za kawałek materiału ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bym wypiła wszystko na raz z nadzieją,że mnie trzepnie chociaż trochę :D
    Mi brakuje tego rozluźnienia po winku 🤤

mysla.nieskalana, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja bym wypiła wszystko na raz z nadzieją,że mnie trzepnie chociaż trochę :D
    Hahaha geniusz!!!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam syndrom niespokojnych nóg najgorsze uczucie w kostkach miałyście tak kiedyś? Jak sobie radzić... Masaż działa na chwilę ..,😫

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nagrałam Marcyśkę jak mnie trzepie po żebrach, filmik wysłałam M .. a on na to „to chyba musi boleć” ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny mam syndrom niespokojnych nóg najgorsze uczucie w kostkach miałyście tak kiedyś? Jak sobie radzić... Masaż działa na chwilę ..,😫
    Ja naciagalam.. Wyginalam nogi jakbym chciała je polamac wiem. O czym mówisz bo też tylko na chwilę pomaga. Ogólnie po prostu czekam jak minie ale idę się przejść :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja naciagalam.. Wyginalam nogi jakbym chciała je polamac wiem. O czym mówisz bo też tylko na chwilę pomaga. Ogólnie po prostu czekam jak minie ale idę się przejść :/
    Ja też naciągam i wyginam, i też g... pomaga ;) m.in.przez to chodzę spać tak późno, bo mam co noc i to jest straszne jak te nogi wierzgają...wolę się zmęczyć i zasnąć szybko.
    Karmelka, a przyciski od lampki jak np.chcesz zmienić natężenie światła, są bezglośne? Dopytuję, bo do dziś mogę wysłać zgłoszenie zwrotu mojej lampki. Mam śliczną super z super regulacją mocy światła ale barwa jest tylko chłodnawa i przyciski głośne.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja nagrałam Marcyśkę jak mnie trzepie po żebrach, filmik wysłałam M .. a on na to „to chyba musi boleć” ;)
    No raczej!!!!! Och ciężko im sobie to wyobrazić, a szkoda

Karollinax26 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ty zakupocholiczko! no w sumie dobrze że pojechałaś na te targi, nie wytrzymałabyś chyba w domu dzisiejszego dnia, a tak to zakupy zrobione i humor lepszy :)

Mama36 super to wino, nie słyszałam o nim, ale z chęcią wypróbuję. Jeszcze kilka miesięcy karmienia więc i abstynencji, takie winko się przyda :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Ty naprawdę jesteś maniaczką zakupów 😁

Weszlam na ich stronę nawet-wzory śliczne😍
    leżę już po małym spacerku do piekarni - coś mnie brzuch ćmi i jakby regularne "cykania"w pochwie czuje...rety🙄🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywołałyście mnie tym tematem wina :) aż się rozmarzyłam o lampce schłodzonego rieslinga. Muszę poczytać jak to jest przy kp, czy można odciagnać pokarm “na zapas” I raz na jakiś czas sobie pozwolić na małe szaleństwo

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je ten syndrom niespokojnych nog mialam od kolan w dół i to w najgorszym momencie jak bylam z Julka w szpitalu w grudniu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja też naciągam i wyginam, i też g... pomaga ;) m.in.przez to chodzę spać tak późno, bo mam co noc i to jest straszne jak te nogi wierzgają...wolę się zmęczyć i zasnąć szybko.
    Karmelka, a przyciski od lampki jak np.chcesz zmienić natężenie światła, są bezglośne? Dopytuję, bo do dziś mogę wysłać zgłoszenie zwrotu mojej lampki. Mam śliczną super z super regulacją mocy światła ale barwa jest tylko chłodnawa i przyciski głośne.
    Za pomocą lekkiego uderzenia włączasz wyłączasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka ty zakupocholiczko! no w sumie dobrze że pojechałaś na te targi, nie wytrzymałabyś chyba w domu dzisiejszego dnia, a tak to zakupy zrobione i humor lepszy :)

Mama36 super to wino, nie słyszałam o nim, ale z chęcią wypróbuję. Jeszcze kilka miesięcy karmienia więc i abstynencji, takie winko się przyda :)
    Byłam na prawdę krótko a od razu się lepiej czuje.

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karmelka Ty naprawdę jesteś maniaczką zakupów 😁

Weszlam na ich stronę nawet-wzory śliczne😍
    leżę już po małym spacerku do piekarni - coś mnie brzuch ćmi i jakby regularne "cykania"w pochwie czuje...rety🙄🤔
    Co do tych odczuć w pochwie. Pisałam wam ostatnio że miałam kłucia w pochwie i na prawdę były i mocne i słabe a sporo tego było a w dwa tygodnie szyjka tylko 2 mm mniejsza w pomiarze twarda zamknieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten syndrom niespokojnych nóg mam jako powrót z I trymestru. Ale wtedy miałam go od kolan do dołu a teraz mam w kostkach w że się w calym stawie do koła i praktycznie codziennie ale coraz mocniejszy ....

A to prawda że nasze maluchy teraz intensywnie skupiają się na odruchu ssania i przez to te czkawki? Moja ma ich coraz więcej i tak doczytałam że to dlatego że uczy się ssać hmm...nigdy na USG nie ssała kciuka

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli że rozwijają się zupełnie prawidłowo :)
    To dobrze. Cycusie czekają z mleczkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie.. Postanowiłam... (a to jest całkiem prawdopodobne bo ledwo się już ruszam z tym brzuchem), że jak młody na usg ważyc będzie jutro 3500 to rodze go od razu. Nie czekam dłużej. Nie obchodzi mnie to... :p
    .. No dobra tydzień mogę poczekać max.

Lolka30, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Fasolka77, Sansivieria, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Słuchajcie.. Postanowiłam... (a to jest całkiem prawdopodobne bo ledwo się już ruszam z tym brzuchem), że jak młody na usg ważyc będzie jutro 3500 to rodze go od razu. Nie czekam dłużej. Nie obchodzi mnie to... :p
    .. No dobra tydzień mogę poczekać max.
    Ale że co zagrozisz mu czymś żeby wyszedl? 😂

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ