X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej Karolka jak ty przytylas 9 kg, to może te moje 12 kg faktycznie jest w brzuchu i piersiach. Bo skoro mieszczę się we wszystkie ubrania z przed ciąży, mąż mówi że nie przytyłam ... Jedynie jak woda podejdzie to jestem nabrzmiała na stopach i dłoniach... A piersi z C do F podskoczyły

Być może tak jest Kasia, ja też po sobie widzę, że to wszystko jest w brzuchu. Jeśli mam brać pod uwagę wagę sprzed ciąży to niecałe 4 kg na plusie.

Ja mam chyba dziewczyny taką przemianę materii po prostu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Paula aż miło czytać taki dobry humor:) ja tez mam tak ze jak siedzę w domu to mam milion dolegliwosci.

Właśnie jestem u okulisty i będą mi sprawdzać siatkówkę czy nie mam przeciwwskazań do SN bo już mam wadę ponad -6:;(( paula jaka ty masz wadę? Sprawdzali Ci tez z tymi kroplami rozszerzającymi źrenice? Pamietam ze u Ciebie nie było problemu i na to tez liczę...
    Ja mam -9. I dwóch okulistów potwierdziło, że nie mam przeciwwskazań.
    Nie miałam tych kropli. Ponoć nie są potrzebne.

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też nie było przeciwwskazań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:24

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to mnie uspokoiłaś Karmelka bo już się zaczęłam zastanawiać :D

A jak Ci piersi tak urosły to te kg to Ty w cyckach masz :D:D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Może Twój trenuje pierdzenie? :D

To by całkiem pasowało, jeżeli wdał się w tatusia xD

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy z mężem porównanie pieluszek wielorazowych bambiboo i pampers premium care - generalnie ladniejsze dla nas są bambiboo chłonność wypadła chyba tak samo, ale pampers jest cieńszy i miększy. Także chyba będziemy używać jednych i drugich ale jeśli pampersy się sprawdza to nie będziemy dokupować bambiboo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Być może tak jest Kasia, ja też po sobie widzę, że to wszystko jest w brzuchu. Jeśli mam brać pod uwagę wagę sprzed ciąży to niecałe 4 kg na plusie.

Ja mam chyba dziewczyny taką przemianę materii po prostu :)
    Karolinka bierzesz najniższe wagę w ciazy. Ja schudłam w I trymestrze tylko 2 kg ale ja nie wymiotowałam a ty schudlas dużo dużo wymiotowalas , i nadrobiłas to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Aa to mnie uspokoiłaś Karmelka bo już się zaczęłam zastanawiać :D

A jak Ci piersi tak urosły to te kg to Ty w cyckach masz :D:D
    Kurde wam te cycki serio nie urosły aż tyle ? Eh no i nie dziwne że moje maja tyle sęków 🙄 teraz już w sumie nie wiem czy dalej F bo dzisiaj jadę kupić nowe biustonosze ale już kupuję sportowe. Bo mój mąż m je zjebał wczoraj że mam piersi zgniecione bo już są za małe te biustonosze. Ale serio najwięcej kasy wydałam na siebie w trakcie ciąży na biustonosze... Bo z ubrań kupiłam raptem 3 sztuki legginsów jedne spodnie 3 swetry a no i majtki ale to wiadomo tego muszę śmieć dużo. A biustonosze hoho co rusz

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki urosły tylko na początku, uwaga,
    z A do B. I tyle. Ja nie wiem jak to moje Dziecko wykarmie....

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie. wszystko jest wporzadku.
    bole rzucha chyba nie robia nic zlego mam odpoczywac, łykac magnez.
    szyjka miekka, bez rozwarcia i dluga. badal mi ja dzis dluzej i zdecydowanie bolesniej ale uprzedzil ze nie bedzie przyjemne.
    Filipek tez ma sie dobrze. 2635g wiec od jego pomiarow 2tyg temu przybral ok 250g wiec moze juz sobie tak spokojnie bedzie rósl. to wagowo przypominalby swoja siostrę więc bez tragedii. Wyniki w normie te nerkowe wiec opuchlizna jest juz tą fizjologiczną. kolejna wizyta za 2tyg 18 marca.
    i teraz wychodzi juz nam roznica nie 3 tyg a 2. jestem w 33+1 a dzidzius odpowiada 35+1. wg tego usg tp bylby 7.04 a wtedy zaczynam 38tc i jest ciaza donoszona. bardzo licze na to ze po 7 kwietnia sie uda cos zmajstrowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:45

Paula 90, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, MamaAga85, Tunia76, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Karollinax26, Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Kiwona, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - ja też rozkminiałam ;) Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.

Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie :D

no i gitarka :) dzięki dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:19

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie sie poryczalam.....pisze mi kolezanka ze lezy w szpitalu ciaza pozamacziczna wycieli lewy jajowod :( naszczescie juz ma rocznego synka teraz chcieli drugie :(
    Boze pierwsza ciaza bez problemu do 36 tygodnia pracowala ...za pierwszym razem sie udalo.....a teraz to ......czy moga sie zrosty tak same z siebie zrobic?

ryczalam jak bobr, jakby to mi sie przytrafilo......oczy czerwone a na miasto mi trzeba jechac.......

lekarze mowia ze jeszcze ma szanse na dziecko ale 50% ........

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej Karolka jak ty przytylas 9 kg, to może te moje 12 kg faktycznie jest w brzuchu i piersiach. Bo skoro mieszczę się we wszystkie ubrania z przed ciąży, mąż mówi że nie przytyłam ... Jedynie jak woda podejdzie to jestem nabrzmiała na stopach i dłoniach... A piersi z C do F podskoczyły
    Karmelka tak może być, bo 12kg to nie tak dużo jak się wydaje. A jeszcze jak mówisz że ci bardzo piersi urosły i masz obrzęki to większość to na pewno dodaje to kilogramów.
    Woda zejdzie to i obrzęki minął i będziesz lżejsza, nie mart się tym teraz :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 2h od lodowej rozpusty cukier 126 także chyba nie było tragedii! A ile radości!!!! 041.gif

B_002, Paula 90, Tunia76, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    normalnie sie poryczalam.....pisze mi kolezanka ze lezy w szpitalu ciaza pozamacziczna wycieli lewy jajowod :( naszczescie juz ma rocznego synka teraz chcieli drugie :(
    Boze pierwsza ciaza bez problemu do 36 tygodnia pracowala ...za pierwszym razem sie udalo.....a teraz to ......czy moga sie zrosty tak same z siebie zrobic?

ryczalam jak bobr, jakby to mi sie przytrafilo......oczy czerwone a na miasto mi trzeba jechac.......

lekarze mowia ze jeszcze ma szanse na dziecko ale 50% ........
    No przykro jak taka sytuacja się zdarza. Ale myślę że koleżanka dojdzie do siebie i z jednym jajowodem nadal będzie płodna.
    Moja mama bez jednego jajnika miała normalne miesiączki i owulacje. Zdrowia dla koleżanki! Uda się kolejnym razem!
    Mam w rodzinie przypadek ciąży pozamacicznej, a po niej była jeszcze trójka dzieci :)

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie mogą wtedy już dać wypowiedzenia bo jest się w ciąży :)
    Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.

kurcze ja nie powiem, że planuję.. ale jak mi sie spodoba z dzidzią to czemu nie.. tak jak mówi Angela.. szkoda być jedynakiem... kiedyś rodziców zabraknie.. w każdym razie nie mówię NIE! a do tej pracy i tak nie zamierzam wracać więc ....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula nawet jeśli dadzą wypowiedzenie to ono ma okres jakiś np 3 miesiące i wtedy jak dasz zwolnienie ciążowe to wypowiedzenie jest nieaktualne. Tak mi się wydaje

hohoho! a ile potem zaległego urlopu!!! miodzio! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już właśnie nie mam co zamawiać w Gemini na razie, będę szukać stacjonarnie w okolicznych aptekach w takim razie :)

to ma smak malinowy czy liściasty? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove na pewno śliczne Wam te zdjęcia wyjdą :) czekamy na efekty! Kiedy będą zdjęcia gotowe?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Także tak, + 9 kg od najniżej wagi w ciąży! :)

bd576fbe6182a5d8med.jpg

A teraz lecę robić obiad, kurczaka pieczonego z warzywami i pieczonymi ziemniakami ;)

oooo!!!! czyli ja wygrywam najmniejszą ilość kg w ciąży??? :) :) :) podskoki.gif

Karola idziesz na basen? :) wyglądasz jak w stroju kąpielowym :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, super wieści z wizyty! Myślę, że Filip będzie już teraz rósł spokojniej w swoim tempie :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ