Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ej Karolka jak ty przytylas 9 kg, to może te moje 12 kg faktycznie jest w brzuchu i piersiach. Bo skoro mieszczę się we wszystkie ubrania z przed ciąży, mąż mówi że nie przytyłam ... Jedynie jak woda podejdzie to jestem nabrzmiała na stopach i dłoniach... A piersi z C do F podskoczyły
Być może tak jest Kasia, ja też po sobie widzę, że to wszystko jest w brzuchu. Jeśli mam brać pod uwagę wagę sprzed ciąży to niecałe 4 kg na plusie.
Ja mam chyba dziewczyny taką przemianę materii po prostu -
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Paula aż miło czytać taki dobry humor:) ja tez mam tak ze jak siedzę w domu to mam milion dolegliwosci.
Właśnie jestem u okulisty i będą mi sprawdzać siatkówkę czy nie mam przeciwwskazań do SN bo już mam wadę ponad -6:;(( paula jaka ty masz wadę? Sprawdzali Ci tez z tymi kroplami rozszerzającymi źrenice? Pamietam ze u Ciebie nie było problemu i na to tez liczę...
Nie miałam tych kropli. Ponoć nie są potrzebne.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też nie było przeciwwskazań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:24
-
Aa to mnie uspokoiłaś Karmelka bo już się zaczęłam zastanawiać
A jak Ci piersi tak urosły to te kg to Ty w cyckach masz:D
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Może Twój trenuje pierdzenie?
To by całkiem pasowało, jeżeli wdał się w tatusia xDPaula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyZrobiliśmy z mężem porównanie pieluszek wielorazowych bambiboo i pampers premium care - generalnie ladniejsze dla nas są bambiboo chłonność wypadła chyba tak samo, ale pampers jest cieńszy i miększy. Także chyba będziemy używać jednych i drugich ale jeśli pampersy się sprawdza to nie będziemy dokupować bambiboo
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Być może tak jest Kasia, ja też po sobie widzę, że to wszystko jest w brzuchu. Jeśli mam brać pod uwagę wagę sprzed ciąży to niecałe 4 kg na plusie.
Ja mam chyba dziewczyny taką przemianę materii po prostu -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Aa to mnie uspokoiłaś Karmelka bo już się zaczęłam zastanawiać
A jak Ci piersi tak urosły to te kg to Ty w cyckach masz:D
-
ja po wizycie. wszystko jest wporzadku.
bole rzucha chyba nie robia nic zlego mam odpoczywac, łykac magnez.
szyjka miekka, bez rozwarcia i dluga. badal mi ja dzis dluzej i zdecydowanie bolesniej ale uprzedzil ze nie bedzie przyjemne.
Filipek tez ma sie dobrze. 2635g wiec od jego pomiarow 2tyg temu przybral ok 250g wiec moze juz sobie tak spokojnie bedzie rósl. to wagowo przypominalby swoja siostrę więc bez tragedii. Wyniki w normie te nerkowe wiec opuchlizna jest juz tą fizjologiczną. kolejna wizyta za 2tyg 18 marca.
i teraz wychodzi juz nam roznica nie 3 tyg a 2. jestem w 33+1 a dzidzius odpowiada 35+1. wg tego usg tp bylby 7.04 a wtedy zaczynam 38tc i jest ciaza donoszona. bardzo licze na to ze po 7 kwietnia sie uda cos zmajstrowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:45
Paula 90, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, MamaAga85, Tunia76, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Karollinax26, Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Kiwona, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasolka - ja też rozkminiałam
Na L4 ciążowym jeśli zajdziesz w czasie wychowawczego masz tak samo płatne jak miałaś płacone w tej ciąży. Do rozliczenia biorą Twoje ostatnie normalne wypłaty, czyli tez sprzed pierwszej ciąży.
Trzeba tylko przerwać wychowawczy na jeden dzień i dostarczyć L4 szybciej niż oni dadzą Ci wypowiedzenie
no i gitarkadzięki dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:19
Fasolka77
-
normalnie sie poryczalam.....pisze mi kolezanka ze lezy w szpitalu ciaza pozamacziczna wycieli lewy jajowod
naszczescie juz ma rocznego synka teraz chcieli drugie
Boze pierwsza ciaza bez problemu do 36 tygodnia pracowala ...za pierwszym razem sie udalo.....a teraz to ......czy moga sie zrosty tak same z siebie zrobic?
ryczalam jak bobr, jakby to mi sie przytrafilo......oczy czerwone a na miasto mi trzeba jechac.......
lekarze mowia ze jeszcze ma szanse na dziecko ale 50% ........ -
Karmelllka90 wrote:Ej Karolka jak ty przytylas 9 kg, to może te moje 12 kg faktycznie jest w brzuchu i piersiach. Bo skoro mieszczę się we wszystkie ubrania z przed ciąży, mąż mówi że nie przytyłam ... Jedynie jak woda podejdzie to jestem nabrzmiała na stopach i dłoniach... A piersi z C do F podskoczyły
Woda zejdzie to i obrzęki minął i będziesz lżejsza, nie mart się tym terazKarmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:normalnie sie poryczalam.....pisze mi kolezanka ze lezy w szpitalu ciaza pozamacziczna wycieli lewy jajowod
naszczescie juz ma rocznego synka teraz chcieli drugie
Boze pierwsza ciaza bez problemu do 36 tygodnia pracowala ...za pierwszym razem sie udalo.....a teraz to ......czy moga sie zrosty tak same z siebie zrobic?
ryczalam jak bobr, jakby to mi sie przytrafilo......oczy czerwone a na miasto mi trzeba jechac.......
lekarze mowia ze jeszcze ma szanse na dziecko ale 50% ........
Moja mama bez jednego jajnika miała normalne miesiączki i owulacje. Zdrowia dla koleżanki! Uda się kolejnym razem!
Mam w rodzinie przypadek ciąży pozamacicznej, a po niej była jeszcze trójka dziecistresant lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Nie mogą wtedy już dać wypowiedzenia bo jest się w ciąży
Fajny plan, też bym tak zrobiła, gdyby nie zbyt długa przerwa w pracy zawodowej. Nie mogę sobie na to pozwolić bo już nigdy nie wrócę do branży.
kurcze ja nie powiem, że planuję.. ale jak mi sie spodoba z dzidzią to czemu nie.. tak jak mówi Angela.. szkoda być jedynakiem... kiedyś rodziców zabraknie.. w każdym razie nie mówię NIE! a do tej pracy i tak nie zamierzam wracać więc ....Fasolka77