X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie wrocilismy do domu. Taki szpital to masakra. Nic nie zrobili zadnych badan. Ale michalek poczul sie lepiej a to najwazniejsze. Powiedzieli ze moze ma owsiki i dlatego brzuch go boli, taka diagnoza od czapy. Robilam mu takie badanie i nie mial, poza tym my tez mielibysmy owsiki, bo czesto z nami spi. Wczoraj rano zrobilam mu badanie kalu i posiew, dzisiaj pojedziemy na usg. Wzielam ten zastrzyk o 23:30. Kanapke zjadlam o 22:30. Sprawdzilam tez cukier po 24 i mialam 142 a malo jadlam bo to byla mala kanapka moze ze stresu. Paula, Fasolka, dziekuje za odpowiedzi i troske.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    żylaki odbytu, ogólnie boli, swędzi w srodku. w toalecie zdarza sie krew, a po porodzie wychodzą na zewnatrz. Zazwyczaj same sie wchlaniaja po ciazy, ale czasem zostają i trzeba je usunac.Ogólnie nic przyjemnego.
    Otoz to. Czesto sa wynikiem parcia silnego lub przy zaparciach powstają.
    Nic fajnego.. Nieraz nie da sie dwojki zrobić z bolu.
    Ja swoje zaleczylam czopkami procto hemolan.. Bo już na sama mysl o dwojce mialam lzy w oczach. Bol byl taki jakby mnie ktos zyletka w tych okolicach nacinal.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Na szczescie wrocilismy do domu. Taki szpital to masakra. Nic nie zrobili zadnych badan. Ale michalek poczul sie lepiej a to najwazniejsze. Powiedzieli ze moze ma owsiki i dlatego brzuch go boli, taka diagnoza od czapy. Robilam mu takie badanie i nie mial, poza tym my tez mielibysmy owsiki, bo czesto z nami spi. Wczoraj rano zrobilam mu badanie kalu i posiew, dzisiaj pojedziemy na usg. Wzielam ten zastrzyk o 23:30. Kanapke zjadlam o 22:30. Sprawdzilam tez cukier po 24 i mialam 142 a malo jadlam bo to byla mala kanapka moze ze stresu. Paula, Fasolka, dziekuje za odpowiedzi i troske.
    Kochana niekoniecznie!!!
    Przerobiłam to w grudniu bedac z corka w szpitalu.. Bole brzucha byly straszne.. Plakala caly czas i nie spala kilka nocy z rzędu.. Wszystko za sprawa silnie zaawansowanej owsicy. A my jej nie mieliśmy ale kazali odrobaczac wszystkich. Ja ze względu ze byl to 21tc nie zrobiłam tego jednak wiecej jest na nie niz na tak. Dla nas byl to horror i koszmar. Nie zawsze owsiki przejdą na dorosłego.. Jest to malo prawdopodobne ale dla zasady odrobacza sie cala rodzinę i my w tym mielismy jeszcze psa i dziadkow.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana niekoniecznie!!!
    Przerobiłam to w grudniu bedac z corka w szpitalu.. Bole brzucha byly straszne.. Plakala caly czas i nie spala kilka nocy z rzędu.. Wszystko za sprawa silnie zaawansowanej owsicy. A my jej nie mieliśmy ale kazali odrobaczac wszystkich. Ja ze względu ze byl to 21tc nie zrobiłam tego jednak wiecej jest na nie niz na tak. Dla nas byl to horror i koszmar. Nie zawsze owsiki przejdą na dorosłego.. Jest to malo prawdopodobne ale dla zasady odrobacza sie cala rodzinę i my w tym mielismy jeszcze psa i dziadkow.
    Powtorze to badanie. W warszawie jest takie laboratorium felix, dla zwierzat, ale ludzie normalnie tez tam sie badaja gdzie maja bardzo duza wykrywalnosc, jesli chodzi o robaki. Tam wlasnie robilam i nie tylko tam, ale pol roku temu nic nie wychodzilo.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do felixa z calej Polski przesylaja ludzie material do badan nawet kurierem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:57

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owsiki to podle gnidy. Moja corka miala je srednio co kilka miesiecy a w grudniu pierwszy raz tak mocno. Co śmieszne zawsze wiedzialam ze sa bo ją pupa swedziala wieczorami i nie mogla zasnac. A tym razem bylo inaczej. Ona oprocz larw miala juz jaja kolejne. Poza badaniem kalu które często ich nie ujawnialo w szpitalu zrobili nam badanie inaczej. Po spaniu rano zanim poszla do toalety przyszła pielęgniarka ze specjalnym plasterkiem z klejem i jej przykleila do pupy po czym zabrała. Owsiki zostały zlapane. Najlepiej wieczorem posmarowac pupe wazelina i one wtedy jak wyjda juz nie wejda i latwo mozna je golym okiem ujrzec.

Jesteśmy rowno 3 mce od szpitala i czas u nas na badanie. Robie jej juz profilaktycznie co 3mce zeby dzialac i nie doprowadzic do takiego stanu bolu brzucha.. Tylu łez.. Koszmar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:02

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesik :)
    dzis w nocy myslalam ze obrabie lewa reke :( przeciez z jedna tez sie da zyc...

poradzcie co ja mam robic z tymi opuchliznami ? lewa reka jest tak napuchnieta ze nie zacisne piesci nic z nia nie potrafi robic..... normalnie funkcjonowac...do tego zaczal mnie bolec nadgarstek bo opuchlizna wedruje w kierunku lokcia........
    od rana siedze i trzymam reke wysoko w gorze ale to nic nie daje :(

pytalam sie lekarza to tylko wzruszyl ramonami i powiedziel ze macica uciska....naprawde nijak sie tego nie leczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wynik gbs odbierałam na następnej wizycie u lekarza więc w sumie nie wiem ile się czeka tak normalnie.
    Hemoroidy mi wychodziły cholera w każdej ciazy... Wiecie co... Tzn po porodzie. Już się cieszyłam że nie ma.. I jeszcze leżąc w szpitalu już czułam przyjaciela. Skurczybyki.

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia znowu przygody....dobrze ze z malym juz lepiej...trzymajcie sie....bol brzucha niezawsze oznacza owsiki......

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Czesik :)
    dzis w nocy myslalam ze obrabie lewa reke :( przeciez z jedna tez sie da zyc...

poradzcie co ja mam robic z tymi opuchliznami ? lewa reka jest tak napuchnieta ze nie zacisne piesci nic z nia nie potrafi robic..... normalnie funkcjonowac...do tego zaczal mnie bolec nadgarstek bo opuchlizna wedruje w kierunku lokcia........
    od rana siedze i trzymam reke wysoko w gorze ale to nic nie daje :(

pytalam sie lekarza to tylko wzruszyl ramonami i powiedziel ze macica uciska....naprawde nijak sie tego nie leczy?
    A pójdź Ty może serducho zbadaj... Ja lekarzem nie jestem.. Ale jak słyszę lewa ręka to jestem nadwrazliwa. Brat zmarł na serce nagle a parę Msc wczensiej go bolała ręką lewa. Nie chcę starszyc ale może skonsultuj teraz póki czas jeszcze z jakimś innym lekarzem. Wiem że każdy jest inny ale ja już w 3 ciazy jestem i nigdy nie miałam tak że mi tylko jedna część ciała puchła.

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja wynik gbs odbierałam na następnej wizycie u lekarza więc w sumie nie wiem ile się czeka tak normalnie.
    Hemoroidy mi wychodziły cholera w każdej ciazy... Wiecie co... Tzn po porodzie. Już się cieszyłam że nie ma.. I jeszcze leżąc w szpitalu już czułam przyjaciela. Skurczybyki.

Mi narazie nic nie "wisi" ale obawiam sie ze bedzie :( dziwie sie bo nie mam problemu z 2 ani zaparc ani innych cudow...normalnie czuje ze mi sie chce siadam i wylatuje :) a jednak hemoroidy moga byc......moze to przez te wage i ogolna ciezkosc i ucisk w tych miejscach...

no chlop by tego nie wytrzymal :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A pójdź Ty może serducho zbadaj... Ja lekarzem nie jestem.. Ale jak słyszę lewa ręka to jestem nadwrazliwa. Brat zmarł na serce nagle a parę Msc wczensiej go bolała ręką lewa. Nie chcę starszyc ale może skonsultuj teraz póki czas jeszcze z jakimś innym lekarzem. Wiem że każdy jest inny ale ja już w 3 ciazy jestem i nigdy nie miałam tak że mi tylko jedna część ciała puchła.
    3 miesiace temu mialam holtra zalozonego na 24 godziny.......pozniej robione ekg....i wszystko w najlepszym porzadku jest.....nie mam pojecia z czego to bo w poprzednich ciazach wogole nie puchlam......

ani lezec ani chodzic......jak poleze to mi sie wydaje ze uciskam...jak pochodze to znow nogi puchna......

maz mowi ze najlepiej by blo w pozycji "na pieska" bo brzuch zwisa i odciaza zyly......ale ja tam dobrze wiem co mu po glowie chodzi...zaraz by wykorzystal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem i chałka na śniadanie i cukier 140. Czyli w ramach odskoczni od żytniego chleba i wędliny mogę sobie czasem machnąć słodkie śniadanko. Mniaaam :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sacza sie wody to do szpitala kiedy? Ta moja koleżanka z Krk wlasnie ma od 2 w nocy podklad poporodowy bo o ile wody nie chlusnely to leca z nia jakby ciagle sie posikiwala. Sa koloru jasnego bez zadnych nieprzyjemnych widokow.. Ale te za szybko jechac na szpital chyba nie ma co?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Misia znowu przygody....dobrze ze z malym juz lepiej...trzymajcie sie....bol brzucha niezawsze oznacza owsiki......
    Dlatego ja robie od razu.. Mocz, morfologie i crp. Nie czekam na skierowanie sa to tanie badania a przynajmniej wiem ze jest bez stanu zapalnego. W drugiej kolejności usg i robale.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jak sacza sie wody to do szpitala kiedy? Ta moja koleżanka z Krk wlasnie ma od 2 w nocy podklad poporodowy bo o ile wody nie chlusnely to leca z nia jakby ciagle sie posikiwala. Sa koloru jasnego bez zadnych nieprzyjemnych widokow.. Ale te za szybko jechac na szpital chyba nie ma co?
    Niech jedzie .ma 3 godzny od odejscia.bo jak leci to kanal otwarty

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo ja!

Dopiero zobaczyłam, że gin wystawia mi L4 leżące.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Niby w ciągu 3 godzin od zauważenia sączących/płynących wód powinno się sprawdzić u gina. Zazwyczaj to nic poważnego ale lepiej mieć rękę na pulsie. Ja bym sprawdziła od razu. Tym bardziej że to może oznaczać też infekcje i wymagać antybiotyków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że to się bałam zaparć w ciąży tyle o nich słyszałam, jak zaczęłam brać terdyferon też się bałam że się zacznie, tfu tfu mam lekką sprawę i tylko siadam na tym cacnym tronie i sobie czekam haha. Jak muszę obmyslec sprawę drugi raz to czasem siedzę tyle czasu że mi pupa drętwieje ale ja nie pre bo się boje...że dziecko wypre 😶

A te hemoroidy to mega nie przyjemna sprawa OMG

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - jakbyśmy się umówiły. Ja też dzisiaj dżemik, ale taki 100%owocow bez innych dodatków ani cukru. O 9:10 będę mierzyć. Ciekawa jestem aż :-)

ja zrobiłam mix... miałam trochę swojego własnej produkcji na ksylitolu z czerwonych porzeczek i kupny z czarnych oraz powidło śliwkowe...wszystko z probody...niedobrze mi się zrobiło i właśnie zwymiotowałam... :( , źle się czuję...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ