X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Długo czekaliście na wynik GBS?
    Coś około 4 dni. Mówili mi do tygodnia.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w czwarteczek 😁😁😁

Córka już prawie gotowa do szkoły,ja po śniadaniu leżę i czekam na pomiar.
    Pózniej idę w końcu spotkać się z koleżanką,z którą wcześniej pracowałam chwilę. Ciągle którejś z nas coś wypadało więc to cud,że w końcu się umówiłyśmy😂
    Spadam więc ogarniać chate przed wyjściem😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Tak się wczoraj zmeczylam porządkami, że o 21 padlam razem z córką 🙂 ale za to jestem dziś wyspana więc mogę działać dalej.

Powodzenia na wizytach!

Dziewczyny czy Wam się też tak ciężko oddycha? Normalnie ciężko wziąć głęboki oddech... Męczy mnie to ☹️

Poszukuje kocyka z bawełny wafelkowej, wiem, że ktoś tu taki kupował 🙂 polecicie jakąś stronę?

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    już spałam Misia ale uważam, że lepiej wstrzykiwać o stałych porach więc jak masz ze sobą to zrób iniekcję w szpitalu a jak nie masz to trudno - zrobisz w domu jak wrócisz
    Nie zgodzę się. Wstrzykiwanie o stałych porach na sens jeśli prowadzi się bardzo uregulowany tryb życia (kładziesz się zawsze o tej samej godzinie itd). Szczyt działania tej insuliny którą mamy przypada na okolice 5 godziny po podaniu a potem maleje. Jeśli weźmiesz o 22, uśniesz o 2:00 to uśniesz w szczycie działania, który powinien przypaść na sen głęboki. Po podaniu tej insuliny nie powinno się już być zbyt aktywnym, bo ona się spali i nie zadziała jak powinna.
    Bierze się najpóźniej jak się da przed snem ale nie wcześniej niż o 22.
    Tak przynajmniej mi tłumaczono.

Oczywiście biorę też o 21:30 bo jak usypiam już na stojąco to nie ma sensu. Ale staram się przestrzegać tego że podanie insuliny to ostatnie co robię przed snem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:13

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój diebetolog powiedział że mogę brać insulinę o 21:30 to w niczym nie przeszkadza, ja biorę codziennie o 22:00 bo jem kanapkę o tej godzinie i zaraz po podaje insulinę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie to mają... położna mówiła, że będzie 10-11 i dzwoni teraz, że czeka pod furtką... no kurde... ja jestem w proszku... na szczęście pojedzie gdzie indziej i przyjedzie później.. wkurza mnie coś takiego... co to znaczy "nie mogę zaplanować"... ja też mogłam rano mieć zaplanowane np badania i mogło mnie najzwyczajniej w świecie nie być w domu... a tak włosy jak piorun w rabarbar.... makijażu brak... ech

witam się powoli w 35tc :) - dziś kończę 34 :)

dżemik beeeee.... cukier po 1h 153....

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja miałam wczoraj, czyli 34+5 ale u mnie pobrała GBS tylko z pochwy.
    Ja tez miałam wczoraj GBS i tez tylko z pochwy.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dzień dobry 🙂

Tak się wczoraj zmeczylam porządkami, że o 21 padlam razem z córką 🙂 ale za to jestem dziś wyspana więc mogę działać dalej.

Powodzenia na wizytach!

Dziewczyny czy Wam się też tak ciężko oddycha? Normalnie ciężko wziąć głęboki oddech... Męczy mnie to ☹️

Poszukuje kocyka z bawełny wafelkowej, wiem, że ktoś tu taki kupował 🙂 polecicie jakąś stronę?
    Też mnie przydusza dzisiaj to już w ogóle od samego rana mam przytyki. Zależy od ułożenia. Jakbym stała albo siedziała sztywno to nie mam problemu.
    Ja kupowałam kocyk wafelkowy na Olx, a miałam zamawiać na allegro jeszcze zestaw podusia plus kocyk wafelkowo bawełniany, ale się wstrzymam chwilkę bo jednak s winne rzeczy które chce mieć pierwsze :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - jakbyśmy się umówiły. Ja też dzisiaj dżemik, ale taki 100%owocow bez innych dodatków ani cukru. O 9:10 będę mierzyć. Ciekawa jestem aż :-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ludzie to mają... położna mówiła, że będzie 10-11 i dzwoni teraz, że czeka pod furtką... no kurde... ja jestem w proszku... na szczęście pojedzie gdzie indziej i przyjedzie później.. wkurza mnie coś takiego... co to znaczy "nie mogę zaplanować"... ja też mogłam rano mieć zaplanowane np badania i mogło mnie najzwyczajniej w świecie nie być w domu... a tak włosy jak piorun w rabarbar.... makijażu brak... ech

witam się powoli w 35tc :) - dziś kończę 34 :)

dżemik beeeee.... cukier po 1h 153....
    Jaki masz dżem? Ja kupuję Łowicz że 100% owoców w składzie nie ma cukru, ale mój diebetolog powiedział mi że nabiał, owoce dopiero na drugie śniadanie nigdy na pierwsze. Najlepsze cukry mam jak zjem na podwieczorek

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Co to jest to GBS? ja tego w zyciu nie mialam pobieranego i miec nie bede...

A co do odbytu, to mozna miec hemoroidy w ciazy? Bo ja chyba mam....od paru dni mnie boli normalnie jelito tam w srodku w brzuchu czuje jak boli...na zewnatrz nic nie mam...normalne to ?
    Można mieć i duzo kobiet w ciązy ma, zwlaszcza po porodzie ( od parcia). Jak są na zewnatrz to juz kolejna faza, jak czujesz ze cis sie dzieje w środku mozesz sobie kupic masc lub czopki, powinno pomoc. Jak wychodzą na zewnatrz to zazwyczaj zostaje juz operacja, żeby sie tego pozbyć.

stresant lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tez miałam wczoraj GBS i tez tylko z pochwy.
    Szonka ile synuś wczoraj ważył? Bo cudak ostatnio dość fajna wagę już miał nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przymierzam do kupna maty piankowej. Nadal nie zdecydowałam się końca która chce. Ta skip hop mi się podoba ale nie mam zamiaru płacić za markę. Znalazłam bezpieczne fajne puzzle, stonowane w kolorach na allegro.
    Chyba je wezmę. Idę zaraz oporządzić się przed wizytą u gina o 16. A muszę zdążyć przed 10 bo na 11 mam jeszcze położną ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to są te hemoroidy? Na marcowkach ładnie czytałam że dziewczyny mają a iNso ma po cesarce, nie po SN.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szonka ile synuś wczoraj ważył? Bo cudak ostatnio dość fajna wagę już miał nie?
    Nie mierzyl go, u mnie gin nie speawdza wagi ( chodze na NFZ i raczej slaba opieka), ale jutro ide do lekarza gdzie chce rodzic, zeby sprawdzic czy na pewno mam wszystkie badania. Moze wtedy zmierzy.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio w 35t5d wazyl 3300g :) Mam nadzieje ze to byla pomyłka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Co to są te hemoroidy? Na marcowkach ładnie czytałam że dziewczyny mają a iNso ma po cesarce, nie po SN.
    Wpisz sobie w google. Bardzo bolesne i trudne do leczenia schorzenie. Są hemoroidy odbytu ale też pochwy. To są żylaki. Ale z racji umiejscowienia często się nadkazaja, uszkadzają i ogólnie babrze się to.
    Są sposoby zapobiegania ;-)
    Często powstają w ciąży, ale mężczyźni też je miewają (oczywiście te odbytu a nie pochwy 😂)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:33

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    żylaki odbytu, ogólnie boli, swędzi w srodku. w toalecie zdarza sie krew, a po porodzie wychodzą na zewnatrz. Zazwyczaj same sie wchlaniaja po ciazy, ale czasem zostają i trzeba je usunac.Ogólnie nic przyjemnego.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Długo czekaliście na wynik GBS?
    Ok 5 dni.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - jednym z podstawowych sposobów zapobiegania hemoroidom jest na przykład picie dużej ilości wody i zdrowe odżywianie - zapobiega to zatwardzenie, które sprzyja hemoroidom.
    Nie powinno się też przeć w toalecie. Siadasz i czekasz aż pójdzie :-D
    To takie najprostsze

‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ