X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie też położyłam spać i oczywiście zgaga się zaczyna. Jak jestem na pionowo to już nie mam bo chyba ucisk na żołądek zmalał, ale jak tylko się położę to kwasy podchodzą... ehh kiedy to się skończy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja się właśnie też położyłam spać i oczywiście zgaga się zaczyna. Jak jestem na pionowo to już nie mam bo chyba ucisk na żołądek zmalał, ale jak tylko się położę to kwasy podchodzą... ehh kiedy to się skończy.
    Jak urodzisz😉😉

B_002 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w towarzystwie zgagi...guma do zucia w ruch właśnie poszła.🙄🙄

31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jak urodzisz😉😉
    To już się nie mogę doczekać w takim razie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja miałam wczoraj, czyli 34+5 ale u mnie pobrała GBS tylko z pochwy.
    U mnie stąd i stąd - happy hour ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 00:41

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To już się nie mogę doczekać w takim razie :)
    Mama mi w pierwszej ciąży mówiła o tym,że zapomnę o zgadze jak urodze i faktycznie tak było 😉
    teraz też na to liczę bo jak można codziennie mieć zgagę🙄🙄🙄mój mąż to już mówi,że ja chyba od powietrza,którym oddycham ją mam😂

31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U mnie stąd i stąd - happy hour ;)

Przynajmniej jesteś zaspokojona 😄

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nocna zgago :/
    Też chyba mam hemoroidy. Czuję tak coś wielkiego, zwłaszcza jak mam dzień pod hasłem zaparcia. Na szczęście nie krwawi, nie boli, po prostu tam jest. Ale czuję ręką, że jest to ogromne i martwię się, że przy okazji porodu mi to peknie, bleeeee. Nie mam odwagi zajrzeć tam lusterkiem, serio się trochę brzydze, trochę boję że zobaczę coś strasznego... A się tak z adtanawiam, jak pójdę na ten gbs, to lekarz będzie miał też nielzy widoczek, nie? :/ Do dupy. Dosłownie. Happy hours Wiewiórka, nie ma co :P
    Gratki z wizyt! Jak tak Was czytam, to mam mocne postanowienie podgonienia z prasowaniem i praniem. Jeszcze kilka rzeczy muszę kupić. Wczoraj odebrałam z paczkomatu walizkę dla Kazika, kupiłam kabinowke i będę pakować, bo do mojej nie wlezie to wszystko co potrzebne.
    Auto mamy u mechanika z tymi wtryskami, u kolejnego bo poprzedni chyba mało zainteresowany i ciężko było na nim wymusić diagnozę w ogóle. No i czekamy, co tam nam spece od wtryskow powiedzą.
    Przebieram też już nogami na przelew z firmy, bo to będzie pierwszy na L4 po przeliczeniu stawki. Moje zapasy kasy uciekają a jeszcze ten mechanior. Chciałabym już wiedzieć, jak będziemy finansowo stać teraz. Martwię się wszystkim jakoś tak mocniej ostatnio. Od dłuższego czasu wydawało mi się, że finansowo jest naprawde dobrze, ale ta kasa i tak gdzieś kuźwa ucieka, jakiekolwiek zapasy topnienia w zastraszającym tempie.
    Dobra, odpycham czarne myśli. Jak tam Wasze spanko dzisiaj?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gbs tak jak KarmeLce z okolic odbyty i pochwy.. I tak jak Daffi ciut wcześniej.
    I tak jak Ona ufam mojemu lekarzowi. Wie co robi, w końcu mnie prowadzi od początku. :)
    Ja noc całkiem dobrze, czuję się ok, chodź budzę się przez ten aparat retencyjny. Wysycha mi jakby w budzi. Trochę minie zanim się przyzwyczaje.

A i z wyników moich ostatnich wyszło że byłam przeziębiona albo chora. I się mnie lekarz pytał czy tak było.. A ja mu na to może.. Nie wiem.. Wie Pan panie doktorze że matki chorować nie mogą więc ja nie zauważyłam. Smialismy się. :)
    Ale czuję się od jakiegoś czasu lepiej to może osłabione samopoczucie świadczył o tym.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sloneczka.😙
    Ja zasnęłam wczoraj ostatecznie poszłam napiłam się mleka z lodówki i szybko soac, wstałam na jedno siku w nocy zasnęłam od razu i mąż mnie obudził wychodząc do pracy.
    Dzisiaj czwartek lecą te dni super. ☺️
    Ja dzisiaj dzień lenie na pewno do popołudnia późnego a potem zaplanowane z mężem mamy zakupy. Po wczorajszych spacerach spojenie boli 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella - mi mój diabetolog mówił że mam zrobić zastrzyk z insuliny najwcześniej o 22. Czasem robię o 22:30-23:00 bo później idę spać. Wczoraj o 22 zastrzyk i hop do łóżka.
    Jak się czujecie? Dostaliście jakieś leki?
    Jesteście już w domu?

Insulinę w "wyjątkowych sytuacjach" można podać nawet przez odzież. Tylko ważne żeby dobrze wymieszać.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Może takie drgawki? Nam właśnie o drgawkach mówili, że wtedy może być problem z pepowiny, dziecko jest niedotlenione i zaczyna się telepac. Wtedy już trzeba dzwonić po karetke

no ale o drgawkach świadczy rozwój układu nerwowego dziecka.. to już sama nie wiem...

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Kurcze, a ja na sorze, ale z synkiem. Ma wirusowe zapalenie oskrzeli ale uskarzal sie na bol brzuszka, czesto sie uskarza...Ale dzis zaczal wymiotowac na wieczor i plakal z bolu. Jakies pasmo nieszczesc nas spotyka. Powinnam juz byc po insulinie. Nie wiem czy isc do lazienki wstrzykiwac czy w srodku nocy w domu moze.

ojej Misia... współczuję.. ciągle coś... uściski dla synka i zdrówka!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula, moze Ty mozesz cos madrego poradzic lub ktos cos?

już spałam Misia ale uważam, że lepiej wstrzykiwać o stałych porach więc jak masz ze sobą to zrób iniekcję w szpitalu a jak nie masz to trudno - zrobisz w domu jak wrócisz

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ale o drgawkach świadczy rozwój układu nerwowego dziecka.. to już sama nie wiem...
    Wiem, tylko te złe trwają chyba dłużej. Ona nam to tłumaczyła na przykładzie tej wypadającej pepowiny. Ze jak dziecko główka prsygniecie i nie ma dopływu tlenu to wtedy dostaje takich drgawek.
    Ja te drgawki związane z układem nerwowym miała krótkie, chwilkę się potelepala i koniec. A macie to dalej? Bo ja już w sumie od dawna tego nie czulam. Albo układ nerwowy się rozwinął albo już nie ma tyle miejsca

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Właśnie się przebudzilam, dzisiejsza noc trochę lepsza. Marcelka coś tam w nocy się poruszała ale dziś nie dam jej spokoju, będę telepać brzuchem :D

Zaraz wstaje na śniadanko, dziś pakuje nas do szpitala wreszcie!
    M wczoraj wyszedł z Rossmanna obładowany pampersami 😂 te za grosz też odebrał 😉

Fasolka77, estrella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo czekaliście na wynik GBS?

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misiabella - mi mój diabetolog mówił że mam zrobić zastrzyk z insuliny najwcześniej o 22. Czasem robię o 22:30-23:00 bo później idę spać. Wczoraj o 22 zastrzyk i hop do łóżka.
    Jak się czujecie? Dostaliście jakieś leki?
    Jesteście już w domu?

Insulinę w "wyjątkowych sytuacjach" można podać nawet przez odzież. Tylko ważne żeby dobrze wymieszać.

moja profesor mówiła, że miała pacjentkę, która normalnie zasypiała ok 21 i czekała biedna i się męczyła do 22 na zastrzyk... nie ma potrzeby.. można podać wcześniej i iść spać.. to pewnie zależy od rytmu... ja podałam najwcześniej o 21.30 i najpóźniej ok 23.30... po prostu albo zasypiam wcześniej i nie ma się co męczyć albo wracam późno do domu i podaję później
    cieszę się, że w sumie jakoś mi się to wyregulowało i pomiary wykonane w godzinę są do siebie bardzo zbliżone....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem, tylko te złe trwają chyba dłużej. Ona nam to tłumaczyła na przykładzie tej wypadającej pepowiny. Ze jak dziecko główka prsygniecie i nie ma dopływu tlenu to wtedy dostaje takich drgawek.
    Ja te drgawki związane z układem nerwowym miała krótkie, chwilkę się potelepala i koniec. A macie to dalej? Bo ja już w sumie od dawna tego nie czulam. Albo układ nerwowy się rozwinął albo już nie ma tyle miejsca

mnie się chyba 2x zdarzyło... więcej nie odczułam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testuję dżem na śniadanie bo jaja i parówki już mi bokiem wychodzą... wolałabym z miodem ale tam cukru od cholery... ciekawe ile wyjdzie za godzinę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ