Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to jest to GBS? ja tego w zyciu nie mialam pobieranego i miec nie bede...
A co do odbytu, to mozna miec hemoroidy w ciazy? Bo ja chyba mam....od paru dni mnie boli normalnie jelito tam w srodku w brzuchu czuje jak boli...na zewnatrz nic nie mam...normalne to ? -
B_002 wrote:Może nie miałaś dotąd takich gwałtowynych ruchów żeby wydały się niepokojące.
Mi się wydaje że ja nie czuję takich. Owszem, są czasem mocniejsze i mała rusza się przez dłuższy czas, ale czy to są własnie te gwałtowne, chyba nie.. Trudno to określić tak na prawdę.
Dzisiaj ją sobie nagrałam, przez 3 minuty filmu brzuch się ruszał cały czas i w dodatku jeszcze czkawkę miała
szczęściara.. Mój się natychmiast ucisza jak tylko trzymam telefon w ręce.. ale cały czas polujęFasolka77
-
stresant wrote:Co to jest to GBS? ja tego w zyciu nie mialam pobieranego i miec nie bede...
A co do odbytu, to mozna miec hemoroidy w ciazy? Bo ja chyba mam....od paru dni mnie boli normalnie jelito tam w srodku w brzuchu czuje jak boli...na zewnatrz nic nie mam...normalne to ?
GBS to badanie w kier. paciorkowca.. jak wychodzi dodatni to podaja antybiotyk przy porodzie. Na pewno masz takie badanie lub będziesz mieć bo paciorkowiec jest dużym zagrożeniem dla dziecka.
co do hemoroidów to mnie nic nie boli ale czuję palcem coś niepokojącego.. jak po ciąży nie zniknie to pójdę do lekarza...Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:GBS to badanie w kier. paciorkowca.. jak wychodzi dodatni to podaja antybiotyk przy porodzie. Na pewno masz takie badanie lub będziesz mieć bo paciorkowiec jest dużym zagrożeniem dla dziecka.
co do hemoroidów to mnie nic nie boli ale czuję palcem coś niepokojącego.. jak po ciąży nie zniknie to pójdę do lekarza... -
nick nieaktualnystresant wrote:A to moze przy CC sie tego nie robi? przy poprzednich porodach tego nie mialam.....ale cytologii w ciazy tez nie mialam robionej.....wogole tylko 2razy pobierali mi krew za cala ciaze....
stresant lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Co to jest to GBS? ja tego w zyciu nie mialam pobieranego i miec nie bede...
A co do odbytu, to mozna miec hemoroidy w ciazy? Bo ja chyba mam....od paru dni mnie boli normalnie jelito tam w srodku w brzuchu czuje jak boli...na zewnatrz nic nie mam...normalne to ?
Fasolka ja juz jestem po GBS:P
-
stresant wrote:A to moze przy CC sie tego nie robi? przy poprzednich porodach tego nie mialam.....ale cytologii w ciazy tez nie mialam robionej.....wogole tylko 2razy pobierali mi krew za cala ciaze....
myślę, że się robi.. a przynajmniej powinno sie robić.. zapytaj swojego lekarza.. może u Was nazywa się to badanie inaczej ?stresant, Mama36 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:szczęściara.. Mój się natychmiast ucisza jak tylko trzymam telefon w ręce.. ale cały czas poluję
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Mistella wrote:Moja dr mówiła ze gbs się pobiera 35/36 tc. Trzymajcie kciuki za moja noc, żebym spała , tak potrzebuje się wyspać
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN