X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wlasnie zjadlam "kopiec kreta" z bananami i bita smietana ...pycha ....
    starszak upiekl popoludniu....Franczesko az skacze z radosci tak mu smakuje :)

magiczne 80 kg na bank przekrocze :(
    Właśnie rozmawiałam z mamą i mówiłam jej że od trzech dni ślinie się na samą myśl o kopcu kreta 🤤 Chyba muszę zrobić

stresant lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Zaczynam się zamartwiać, Marcyś w ciągu dnia było mega ruchliwa a teraz tylko jakieś pojedyncze delikatne ruchy, jak nie ona.

Karola daj dziewczynie pospać :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Nic się nie martw,też tak ostatnio miałam-pół nocy się martwiłam .Ale teraz Bruniu bije ze zdwojoną siłą :) Pewnie ma senny wieczór po prostu.
    Karola ja czasami i 2 dni nie czuje......wiem ze sie martwicie i ogolnie duzo razy poruszacie temat ruszania i nie ruszania sie....... Franio w zeszlym tygodniu sie wogole nie ruszal i jakby nie to ze ma rano i wieczorem czkawke to bym wogole nie wiedziala ze tam siedzi.......
    ja moze jestem dziwna ale jakos nie mam obaw jak nie czuje dziecka.....zawsze sobie tlumacze ze spi......

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak czasem mam obawy. Bo już znam aktywność swojego synka i jak coś jest inaczej to napawa niepokojem.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak, mały ma ponad 3 kg, lekarz nieco przestraszony wagą jak a moje gabaryty.
    Szyjka 27 mm, trzyma ładnie.
    Na ktg brak skurczów.

Mam skierowanie na CC, gdyby coś się nagle zaczęło dziać. Gin sugeruje CC w 39+0, bo wtedy ma dyżur kolega, z którym razem by robił cesarkę. Dla mnie to za późno. Powiedział co prawda, że w nagłych akcjach przyjedzie nawet w środku nocy jakby coś się działo...i że za tydzień skontrolujemy...może go jakoś uproszę na 38 tc, a jak nie to rodzę w Poznaniu.

Za tydzień wizyta, tak jak zawsze marudził, że przyłażę za często, tak teraz sam mówi, że musi być częsta kontrola na tym etapie.
    Pobrał GBS - to było kurde jakieś ukłucie w dupie! Myślałam, że pobiera się z pochwy, a ten tam mi pcha! Pytam więc czemu tam grzeboli, bo myślałam, że mu się pomyliło...ostatecznie cieszę się, że nie wiedziałam jak to wygląda, bo bym przeżywała, że taki piękny chłop będzie mi w dupie grzebał.
    :)

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002, Lolka30, Daffi, estrella, martusiawp, Paula 90, stresant, DorotaAnna, Kasiulka90, Kasionek, espoir, Tunia76, Lili90, malutka_mycha, Kiwona, Anete lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja jednak czasem mam obawy. Bo już znam aktywność swojego synka i jak coś jest inaczej to napawa niepokojem.
    No podobno trzeba na to zwracać uwagę czy ruchy są regularne jak dotąd. Ale jeśli chodzi o ich siłę to chyba może się zdarzać że raz są mocniejsze a raz słabsze, ważne żeby czuć dziecko.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 6 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiefiórka dzięki! Ja chciałam iść na nieświadomce,ale musiałaś opisać! :D
    Super,że wszystko dobrze <3

Basia no właśnie,już jest jakaś rutyna ,którą raczej kojarzymy.

Wiewióreczka, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Wiewióreczka rozśmieszyłaś mnie tym kłuciem w dupie :D :D :D

Co do terminu CC to też bym się na twoim miejscu upierała bardziej przy terminie 38+0. Jak się nie uda ustalić takiego to jedź do profesora.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fiefiórka dzięki! Ja chciałam iść na nieświadomce,ale musiałaś opisać! :D
    Przynajmniej wiesz, że krecik zajrzy we wszystkie kopce :P

B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77, Lolka30, Kiwona, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Więc tak, mały ma ponad 3 kg, lekarz nieco przestraszony wagą jak a moje gabaryty.
    Szyjka 27 mm, trzyma ładnie.
    Na ktg brak skurczów.

Mam skierowanie na CC, gdyby coś się nagle zaczęło dziać. Gin sugeruje CC w 39+0, bo wtedy ma dyżur kolega, z którym razem by robił cesarkę. Dla mnie to za późno. Powiedział co prawda, że w nagłych akcjach przyjedzie nawet w środku nocy jakby coś się działo...i że za tydzień skontrolujemy...może go jakoś uproszę na 38 tc, a jak nie to rodzę w Poznaniu.

Za tydzień wizyta, tak jak zawsze marudził, że przyłażę za często, tak teraz sam mówi, że musi być częsta kontrola na tym etapie.
    Pobrał GBS - to było kurde jakieś ukłucie w dupie! Myślałam, że pobiera się z pochwy, a ten tam mi pcha! Pytam więc czemu tam grzeboli, bo myślałam, że mu się pomyliło...ostatecznie cieszę się, że nie wiedziałam jak to wygląda, bo bym przeżywała, że taki piękny chłop będzie mi w dupie grzebał.
    :)

hahaha Wiewióra mogłaś dać nam szansę na GBS... ja pierdziu.. teraz ja się zaczynam bać :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No podobno trzeba na to zwracać uwagę czy ruchy są regularne jak dotąd. Ale jeśli chodzi o ich siłę to chyba może się zdarzać że raz są mocniejsze a raz słabsze, ważne żeby czuć dziecko.

na SR mówili, że równie niepokojące są gwałtowne ruchy.. i ja się cały czas zastanawiam jakie to są te gwałtowne ruchy....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier po kolacji z winem 112 :) dopchnę jeszcze gorzką czekoladą :)

Wiewióreczka, Paula 90, B_002, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    cukier po kolacji z winem 112 :) dopchnę jeszcze gorzką czekoladą :)
    Też tak robię 😂 Jak mam na coś ochotę jeszcze i nie jestem pewna to mierze cukier i jak jest niski to "dopycham"

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie ten cukier po coli i po bułce był prawie godzinę po spożyciu.
    Ja się czułam źle raczej ze względu na ciśnienie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Też tak robię 😂 Jak mam na coś ochotę jeszcze i nie jestem pewna to mierze cukier i jak jest niski to "dopycham"

za mną dziś chodzi słodkie.. gorzka czekolada może nie jest słodka ale daje radę :) cały dzień byłam grzeczna :)
    szczerze mówiąc jakoś mi się wydawało, że wino da w palnik... gluko nie mój :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 6 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego gwałtowne ruchy to jest norma :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przy wyciskaniu cukier jest niższy, bo wyciskasz też płyn surowiczy, ktory rozrzedza krew i jednocześnie cukier we krwi.
    Uciskanie palców może dać tylko i wyłącznie wynik fałszywie niski a nie fałszywie wysoki
    No to u mnie jest odwrotnie i czytalam troche poradników w ktorych właśnie odradzali wyciskanie bo zawyza. U mnie glukometr pokazuje 115-116 a z zyly mialam 103-105 w zależności od badania.

Edit

Wszedzie takie info znajduje..

Cyt. W obecnie używanych glukometrach kropla potrzebna do pomiaru glukozy jest mała, jeżeli jednak jest zbyt mała, nie należy jej wyciskać z opuszki palca, ponieważ wyciskany jest również płyn tkankowy, w którym stężenie glukozy jest większe i może to zafałszować pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:28

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam te tortille i prosilam o łagodna a dostalam pikantna. Bedzie mnie d... szczypac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na SR mówili, że równie niepokojące są gwałtowne ruchy.. i ja się cały czas zastanawiam jakie to są te gwałtowne ruchy....
    Może nie miałaś dotąd takich gwałtowynych ruchów żeby wydały się niepokojące.
    Mi się wydaje że ja nie czuję takich. Owszem, są czasem mocniejsze i mała rusza się przez dłuższy czas, ale czy to są własnie te gwałtowne, chyba nie.. Trudno to określić tak na prawdę.

Dzisiaj ją sobie nagrałam, przez 3 minuty filmu brzuch się ruszał cały czas i w dodatku jeszcze czkawkę miała :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey! Nadrobiłam:)

Gratuluje super wizyt i pierwszych zaplanowanych terminów!!!

Niestety ten moj „miły” kolega nie żartował był szczaerze zszokowany ze można mieć taki duży brzuch...

Ja jutro wizytuje rano i mam wielkiego stresa czy królewicz obrócił się głowa q dol... trzymajciee kciuki!!!

Fasolka77, B_002, Tunia76, malutka_mycha, Wiewióreczka, Kiwona, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ