Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
chce_byc_mama wrote:Mój jest bardzo podobny - ja kupiłam Mutsy i2
Tez wahałam się nad Joolz wiec mamy chyba podobny gustStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:czyli nie tylko mój "teściu" taki fajny?
podziel się czymś.. ja bym coś słodkiego zjadła
moge oddac w calosci.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:mam tylko nadzieję, że Młody nie będzie miał na nie uczulenia... bo cholera mam cały arsenał
ale ta cena mnie kuzwa skusila! -
Ej mam ostatnio taki wilczy apetyt wieczorami że masakra. Zjadłabym konia z kopytami. Właśnie zamówiłam z kfc boxa i shake peanut butter i chyba się oslinię nim dojedzie 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:29
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi wrote:No to swoja droga.. tez mowilam ze nie robie zapasow bo sie boje.. jula je nosila ale czy mlody bedzie mogl?
ale ta cena mnie kuzwa skusila!
taki owczy pęd, nie?ale ja mam dwie znajome w młodszych ciążach to najwyżej opchnę w promce
Fasolka77
-
A z pampersami to niestety tak jak i z pielegnacja, każda będzie musiała przetestować które są dobre dla naszych maluchów, nie ma innej rady. Ile mam i dzieci, tyle opinii.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
potem bedziemy sprzedawac na allegro czy olx jak beda uczulac
czy ja z okazji urodzin moge zjesc tortille?
corka mnie dzis pocieszyla bo ubolewalam ze to juz 31.. a ona tak slodkoze dzis z kolezankami na wycieczce gadaly ktora mama ma ile lat i sie okazuje ze ja jestem najmlodsza mama w calej klasieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:23
Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeju Fasolka zdjeli!!! Co prawda z góry tylko i muszę nosić retencyjny teraz ale to i tak mega komfort!!!
Po wizycie, szyjka trzyma, brzuch twardy. 20go idę na wizytę dostaje skierowanie na CC. Teraz już co tydzień ktg mam robić.Fasolka77, mysla.nieskalana, Paula 90, Daffi, estrella, stresant, DorotaAnna, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Jeju Fasolka zdjeli!!! Co prawda z góry tylko i muszę nosić retencyjny teraz ale to i tak mega komfort!!!
Po wizycie, szyjka trzyma, brzuch twardy. 20go idę na wizytę dostaje skierowanie na CC. Teraz już co tydzień ktg mam robić.
no to co teraz zjesz dobrego? pewnie musiałaś uważać na takie papu co w aparacik wchodziło?
fajnie, że wizyta udana!ja już od zeszłego tygodnia robię KTG co tydzień ale Mały "ucieka" w trakcie i aparat wariuje
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka - dowiedziałam się o zagrożeniach i w ogóle przebiegu takiego znieczulenia. U nas w szpitalu jest dedykowany anestezjolog a że to szpital ginekologiczno-położniczy to "obsługuje" porody i planowe zabiegi ginekologiczne. Niezwykle rzadko zdarza się, że nie może podejść do rodzącej (mówiła, że tylko kiedy musi nadzorować stan zagrożenia życia albo akurat znieczula kogoś innego, ale to tylko opóźnia ewentualnie podanie a nie wyklucza)
Znieczulenie daje się od 4 cm pod warunkiem, że jest regularna czynność skurczowa i postęp porodu. Nie podaje się kiedy już jest 8cm i więcej, bo działanie znieczulenia zaczyna się po pół godzinie a przy takim rozwarciu można nie zdążyć.
Podanie znieczulenia trwa 10-15 minut, potem się leży około 20 minut pod obserwacją anestezjologa aż zacznie działać. Potem z pomocą osoby towarzyszącej/położnej można sobie wstać, pójść na piłkę, do drabinek. KTG jest założone cały czas przy znieczulonym porodzie. W moim szpitalu KTG daje możliwość poruszania się. Po 1,5h podaje się kolejną dawkę leku.
Potem mówiła o zagrożeniach, objawach, które mogą wystąpić itd. ale jest tego tyle i są tak rzadkie, że nie ma sensu ich wymieniać.
Później mieliśmy konsultacje indywidualne (było nas aż trzy osoby) podczas których Pani Doktor nas zbadała, wypełnialiśmy ankietę o stanie zdrowia, sprawdzała kręgosłup, biodra, staw skroniowo-żuchwowy, mierzyła ciśnienie, ważyła, sprawdzała puls itp
Cała konsultacja trwała 60 minut (sam wykład z informacjami o znieczuleniu jakieś 20 minut, potem indywidualne konsultacje po około 15 - byłam ostatnia) . Raczej wątpię, żebym dała radę przy skurczach to wszystko wytrzymać, super, że można to ogarnąć wcześniej.Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka, l4 mam chodzące ale gin mi na tym świstku napisała, że mam zagrożenie porodem przedwczesnym i skracającą się szyjkę, będę czekać, zobaczymy. W sumie to po co ja im tam ? Żeby na mnie popatrzyli ?
Tak, z kotem wszystko w porządku, spadł z 3 piętra ale przez swój błąd.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka jak mnie zacytowalas to zobaczyłam że mi słownik w tel peanut burgera zrobił 😂. No nic ja już się nawpiwrdzielalam jak dzika swinia i spokojnie czekam na karę w postaci zgagi 😂. Dostawca był w 20 min od zamowienia, kocham go
.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karollinax26 wrote:Fasolka, l4 mam chodzące ale gin mi na tym świstku napisała, że mam zagrożenie porodem przedwczesnym i skracającą się szyjkę, będę czekać, zobaczymy. W sumie to po co ja im tam ? Żeby na mnie popatrzyli ?
Tak, z kotem wszystko w porządku, spadł z 3 piętra ale przez swój błąd.