X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja właśnie się zbieram na wizytę tez pewnie dziś poznam termin cc i już nie mogę się doczekac ;)

Natalia-tosia, mysla.nieskalana, espoir, Tunia76, B_002, DorotaAnna, estrella, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi 100 lat :) dopiero doczytalam, ze dzis świętujesz :)

Jeśli chodzi o pieluchy z Lidla, ja używalam ich przy synku i wg mnie sa bardzi dobre :) nie polecam tych z baby dream, kupilam 1 paczke i za kazdym razem zawartosc wychodzila bokiem. pampersy mają natomiast duzo chemi i z tego co wiem czesto uczulaja, wiec ja je omijam.

Daffi lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u anestezjologa, nie mam przeciwwskazań do znieczulenia.
    Dowiedziałam się też że nie polecają rodzić w soczewkach bo zdarzają się przypadki że soczewka wbija się głęboko pod powiekę i może uszkodzić oko.
    Więc okulary nam zostały.

Byliśmy też odebrać pieluszki - ja jedne, mąż drugie (te za grosik) plus zamówienie 2 paczek jedynek po 88sztuk. Nic więcej nie udało się dostac.
    Mąż wychodząc z Rossmana znalazł grosik więc się zwróciło😂

Byliśmy też w pizzy hut i grycanie. I cukier 149. Ale warto było 😋

B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wlasnie slyszalam, ze Pampers moze uczulac.
    Najlepiej najpierw sprawdzic co bedzie sie nam uzywac najepiej i wtedy dopiero zrobic ewentualne zapasy.

Wole nie ryzykowac zakupu 10 opakowan po to by potem glowic sie co z nimi zrobic jesli okaze sie, ze podrazniaja, albo kupa wyplywa :P

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 6 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Byliśmy u anestezjologa, nie mam przeciwwskazań do znieczulenia.
    Dowiedziałam się też że nie polecają rodzić w soczewkach bo zdarzają się przypadki że soczewka wbija się głęboko pod powiekę i może uszkodzić oko.
    Więc okulary nam zostały.

Pierwsze slysze o tych soczewkach. Ja planowalam rodzic w soczewkach bo przez to, ze ciagle poglebia mi sie wada wzroku to mam juz -6.5 w obu oczach i soczewki nosze dopasowane, ale okulary ostatnio wymienialam jak mialam -5.25 wiec nie czuje sie w nich komfortowo bo poprostu niedowidze.
    Bede musiala zglebic temat, bo wydawalo mi sie, ze nie ma zadnych przeciwskazan by rodzic wlasnie w soczewkach

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam dziś rybę po grecku(ze sklepu) i cukier po godzinie 86, stwierdziłam że za niski, więc zjadłam teraz pudełko 450 ml lodów.

W ogóle to wiecie co .. mój kot dziś niczym Spiderman spadł z balkonu! 🙈

Tunia76, Kiwona, mysla.nieskalana, KarmeLoVe, estrella, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kurcze ile ty masz tych pieluch ....ja chyba mam za malo po 2 paczki z kazdego rozmiaru
    Ja też mam mało pieluch i zaczynam się stresować. Jak wrócimy do domu w wielki piatek to wiecie, sklepy zaraz zamkną na święta. Cały czas myślę co powinnam jeszcze kupić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, jak mnie wkurzają takie bezmyślne pisma... Ty o jednym a oni o drugim i pogadali. Masakra.
    Kasionek, Tunia, trochę Wam zazdroszczę tych konkretnych dat ;)
    Ja nie robię zapasu pieluch, może kupię jeszcze paczkę 1 w biedrze czy coś.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja też mam mało pieluch i zaczynam się stresować. Jak wrócimy do domu w wielki piatek to wiecie, sklepy zaraz zamkną na święta. Cały czas myślę co powinnam jeszcze kupić.
    Tunia no cos tych chyba nie zasika jednej paczki przez 3 dni swiat :)

a nawet jakby to mam jeszcze 30 tetrowych..... w "lany poniedzialek" bedzie w tetrowych chodzic a we wtorek kupie jak mi braknie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak mam juz wszystkie papiery zalatwione......oficjalnie od jutra jestem na urlopie macierzynskim :)

kupilam z tej okazji 2 x body z Lindexu malemu :) w przeliczeniu na 3 zl wyszly jedne no to nie kup jak tanie :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Pierwsze slysze o tych soczewkach. Ja planowalam rodzic w soczewkach bo przez to, ze ciagle poglebia mi sie wada wzroku to mam juz -6.5 w obu oczach i soczewki nosze dopasowane, ale okulary ostatnio wymienialam jak mialam -5.25 wiec nie czuje sie w nich komfortowo bo poprostu niedowidze.
    Bede musiala zglebic temat, bo wydawalo mi sie, ze nie ma zadnych przeciwskazan by rodzic wlasnie w soczewkach
    Mnie przekonali. Tym bardziej że mówiła o tym anestezjolog z tytułem doktora w oparciu o opinie okulisty z tytułem doktora.
    Wcześniej zwykły okulista mówil mi że nie powinno być przeciwwskazań.
    Nie mam zamiaru ryzykować. Kiedyś miałam sytuację że potarlam oko dość mocno po tym jak się obudziłam(usnęłam w soczewkach) i soczewka na suchym oku podeszła mi tak wysoko że nie mogłam wyciągnąć. Bolało.

Znam dwie dziewczyny które rodziły w soczewkach i było ok. Ale skoro ryzyko jest realne to ja nie będę liczyć na szczęście ;-) Jak urodzę to włożę soczewki.
    U mnie wada -9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:39

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant w ogóle nie pomyślałam o tetrze. Faktycznie przecież mam tetrowe.😃

stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 6 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawosci weszlam wlasnie na strone Rossmana, zeby porownac ceny pieluszek Pampers w UK i w Polsce.

Ja kupowalam wlasnie te 'Pampers Pure Protection' rozm. 1, ale widze, ze beda one dostepne dopiero od kwietnia.

Ciekawe jaka bedzie cena - ja placilam chyba £8 za 50, albo 35 sztuk - juz sama nie pamietam po ile byly pakowane. Musze sprawdzic w domu

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia o ile dobrze pamietam to ty masz jakąś chyba dużą dawkę clexane, ale mi wczoraj gin kazał zastrzyki robić już w porranych godz, a jakbym czuła jakieś skurcze czy że coś się zbliża to mowił, żebym w ogóle nie robiła już zastrzyku w ten dzień. Może zadzwoń do swojego lekarza i dopytaj jak z tym postępować, żeby później problemu nie było.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak znać już termin kiedy się zobaczycie z dzieckiem, to taki plus cesarki.
    Ja to się robię niecierpliwa, próbuję wyłapywać wszystkie symptomy które się pojawiają :P No ciekawe kiedy mała postanowi wyjść.
    Dziś mam dokładnie 4tyg do terminu z karty ciąży i 3tyg+2dni wg USG w 12tc.
    To już tak niedużo. Wg tego drugiego terminu pojutrze będzie ciąża donoszona :)

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie mały ma 2800 kg wiec już jestem spokojniejsza przepływy i cal reszta jest Ok :) ale jak zbadał moja szyjkę to trochę zwątpił mówił ze miękka ale już nie mierzył ile ma, za tydzień w piatek na kontrole bo później nie ma go tydzień i zdecyduje co ze mną zrobic.
    Chyba muszę się trochę bardziej oszczędzać ;)

stresant, B_002, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Daffi, estrella, martusiawp, Kasiulka90, espoir, Wiewióreczka, Fasolka77, Mama36, Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella piekna waga :)
    szyjka sie nie martw sasiadka miala 2 cm rozwarcia w 35 tygodniu ...a porod jej wywolywali w 41...chodzila z takim rozwarciem i nic sie nie dzialo...takze roznie to bywa jedna nie ma rozwarcia i zaczyna rodzic a druga ma i trzeba wywolywac..... ja z synem pozamykana na 4 spusty a w 35 zaczely sie skurcze i tak trzeba bylo urodzic......

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tunia o ile dobrze pamietam to ty masz jakąś chyba dużą dawkę clexane, ale mi wczoraj gin kazał zastrzyki robić już w porranych godz, a jakbym czuła jakieś skurcze czy że coś się zbliża to mowił, żebym w ogóle nie robiła już zastrzyku w ten dzień. Może zadzwoń do swojego lekarza i dopytaj jak z tym postępować, żeby później problemu nie było.
    U mnie to trochę inaczej, bo ja mam zakrzepice, moja dawka to 1ml co 12h.
    Muszę odstawić minimum 24h przed cesarką. Jeśli poród zacznie się nagle i pójdzie tak szybko jak z synem, to nie zdołam odstawić nawet na 12h.

Z tego co wiem, to sporo dziewczyn w ciąży bierze heparyne bardziej profilaktycznie, niż leczniczo. I mają dawkę 0.4ml raz dziennie.

Nie wiem. Początkiem kwietnia będę w szpitalu u Bonifratrow na kontroli zakrzepicy, to dopytam. Chociaż tam jest taka taśmówka, że na nic nie ma czasu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dzisiaj wózki. Adamex odpadł pomimo kół żelowych. Został na tapecie bebetto holland, ale nie jestem pewna czy ten kosz jest wygodny. Jakoś źle mi się do niego sięgało. Pewnie przez brzuch i tą cholerną ponczochę (kucanie w niej to tortury). I wpadł mi w oko bebetto vulcano z koszem otwartym. No i znów mam dylemat.
    Wiem, że sporo z Was wybrało hollanda.
    Czy ten kosz nie wydaje się Wam niepraktyczny?
    Do otwartego łatwiej coś wrzucić, nawet się nie schylając za bardzo.

Bardzo proszę o opinie. Już nawet mąż stwierdził, że czas zamówić wózek, bo jak trzeba będzie czekać, to zostało tylko 6 tygodni.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Oglądałam dzisiaj wózki. Adamex odpadł pomimo kół żelowych. Został na tapecie bebetto holland, ale nie jestem pewna czy ten kosz jest wygodny. Jakoś źle mi się do niego sięgało. Pewnie przez brzuch i tą cholerną ponczochę (kucanie w niej to tortury). I wpadł mi w oko bebetto vulcano z koszem otwartym. No i znów mam dylemat.
    Wiem, że sporo z Was wybrało hollanda.
    Czy ten kosz nie wydaje się Wam niepraktyczny?
    Do otwartego łatwiej coś wrzucić, nawet się nie schylając za bardzo.

Bardzo proszę o opinie. Już nawet mąż stwierdził, że czas zamówić wózek, bo jak trzeba będzie czekać, to zostało tylko 6 tygodni.
    A czemu Adamex odpadł? Bo właśnie biorę go pod uwagę.Dokładnie Reggio.

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ