Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasionek wrote:Mała 2700 będę 39 plus2. Powinnam być 25 ale nie było już miejsc i dostalam 26.
To niecałe 3 tygodnie!
Kasionek lubi tę wiadomość
-
Wracając do tematu pieluszek to ja sobie postanowiłam na początku wypróbować różne polecane firmy i kupiłam:
88 szt Pampers Premium Care 1 (+22 gratis z Rossmanna), czyli mam 110 sztuk rozmiaru 1,
resztę kupowałam na rozmiar 2
Pampers Premium Care - 66 szt
Pampers Baby Dry - 17 szt
BabyDream - 66 szt
Dada - 64 szt
Kindii Pure&Flex - 70 szt
Z rozmiaru 2 mam 283 sztuki.
Zobaczymy na jak długo to wystaczyAle potem już się raczej będę trzymać jednej firmy, lub dwóch, zależy które wypadną najlepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 14:06
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Wiewióreczka no z USG to będzie 39+3 i dlatego boję się, że zacznę rodzić.
Pewnie, że i tak zrobią cesarkę, tylko że wowczas na pelnej dawce clexane, a to utrudnia operacje. -
Ja już po wizycie i na szczęście wszystko dobrze ufff. Na ostatnim USG wyszło synka poszerzenie w jednej nereczce, i lekarka mówiła, że to pewnie nic złego, że może się nie wysiusiał, ale trzeba to kontrolować. Więc niepokój był. Dziś poszerzenia nie było
więc wszystko dobrze
Zostało mi jeszcze pozbyć się infekcji i mogę rodzić
DorotaAnna, Wiewióreczka, Tunia76, Kasionek, B_002, Daffi, MamaAga85, stresant, estrella, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, Misiabella, Kiwona, Mama36, Kasiulka90, Fasolka77, malutka_mycha, ago91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dostalam list z inspekcji. I jestem mega zla. Chyba sie nie zrozumielismy. Przeprowadzili kontrole ustalili zatrudnienie i od kiedy jestem na l4 ciazowym. Ale ze wyplaty ma zus to pip nie ma nic do nich i nie moga nic zrobic. Zaraz tam zadawonie i spytam o co chodzi bo ja rozumiem ze wyplaty daje zus.. Ale żeby zus musial mi wyplacic to pracodawca musi dostarczyc dokumenty wiec wciaz pracodawca nie wypełnia swoich obowiązków. Doradzili skierowac sprawe do sądu pracy.. Ale ja sie z zusem nie potrzebuje sądzić.. Heh
-
B_002 wrote:Wracając do tematu pieluszek to ja sobie postanowiłam na początku wypróbować różne polecane firmy i kupiłam:
88 szt Pampers Premium Care 1 (+22 gratis z Rossmanna), czyli mam 110 sztuk rozmiaru 1,
resztę kupowałam na rozmiar 2
Pampers Premium Care - 66 szt
Pampers Baby Dry - 17 szt
BabyDream - 66 szt
Dada - 64 szt
Kindii Pure&Flex - 70 szt
Z rozmiaru 2 mam 283 sztuki.
Zobaczymy na jak długo to wystaczyAle potem już się raczej będę trzymać jednej firmy, lub dwóch, zależy które wypadną najlepiej.
-
Ja tez mam tylko 2 paczki pampersow po 56 sztuk rozm 2-5kg i 2 paczki rozm 4-6kg.
Jedne mam z Pampers a drugie (chyba o ponad polowe tansze) jakies zwykle z Lidla.
Czytalam dobre opinie o tych z Lidla i chce najpierw sprawdzic i jedne i drugie zeby wiedziec, ktorych bedzie sie nam uzywac lepiej.
Akurat pieluchy to mozna kupic wszedzie wiec aby wystarczylo nam na pierszwsze dni, a potem jak bede wiedziala, ktore lepsze to wysle meza i dokupi jeszcze z tysiac hehenie robie narazie zapasow
B_002 lubi tę wiadomość
-
I tak o to moje dziecko majace dostep do komputera czy telefonu wrocilo właśnie z wycieczki i pierwsze pytanie.. Czy moze isc na dwor do kolezanki. I juz sobie razem latają wkolo domu.
martusiawp, B_002, Tunia76, estrella, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Ja tez mam tylko 2 paczki pampersow po 56 sztuk rozm 2-5kg i 2 paczki rozm 4-6kg.
Jedne mam z Pampers a drugie (chyba o ponad polowe tansze) jakies zwykle z Lidla.
Czytalam dobre opinie o tych z Lidla i chce najpierw sprawdzic i jedne i drugie zeby wiedziec, ktorych bedzie sie nam uzywac lepiej.
Akurat pieluchy to mozna kupic wszedzie wiec aby wystarczylo nam na pierszwsze dni, a potem jak bede wiedziala, ktore lepsze to wysle meza i dokupi jeszcze z tysiac hehenie robie narazie zapasow
Daffi moja też lata już po dworzea mi przykro, bo nie mam co robić, hahaha
No, ale przecież jej tego nie powiem
A co do tego listu z inspekcji to chyba, trzeba z nimi pociągnąć temat, bo może oni nie zrozumieli tego co im napisałaś ?A może wcale nie czytali, tylko odpisali jakąś standardową regułką?
Szonka, świetnie że wszystko w porządkuCzuję, że teraz będziemy tu wracały z wizyt tylko z dobrymi wiadomościami
Kasionek super, że już masz to z głowyTeż bym chciała tak konkretnie wiedzieć kiedy ostatecznie urodzę
A tak zaczynam się już czuć jak bomba zegarowa
-
Ja slyszalam dobre opinie o tych pampersach z Lidla i na pewno je przetestuje bo tam najczęściej robimy zakupy więc fajnie by było gdyby się u nas sprawdziły. Noi cenowo też pewnie korzystniej 🙂.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wstawie wam zaraz co mi napisali. Wyraznie w zgłoszeniu zaznaczalam ze mam obsuniecia w wyplatach bo moj ksiegowy nie dostarcza na czas wymaganego druku z3 dla zus. Na zus nie mogę narzekac bo oni jak maja komplet dokumentow to serio wyplaty sa w czas.
-
stresant wrote:Kurcze ile ty masz tych pieluch ....ja chyba mam za malo po 2 paczki z kazdego rozmiaru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:08
-
Natalia-tosia wrote:Też myślałam żeby wypróbować te z lidla, nigdy nie słyszałam o nich żadnych opinii, może się skuszę
Daffi moja też lata już po dworzea mi przykro, bo nie mam co robić, hahaha
No, ale przecież jej tego nie powiem
A co do tego listu z inspekcji to chyba, trzeba z nimi pociągnąć temat, bo może oni nie zrozumieli tego co im napisałaś ?A może wcale nie czytali, tylko odpisali jakąś standardową regułką?
Szonka, świetnie że wszystko w porządkuCzuję, że teraz będziemy tu wracały z wizyt tylko z dobrymi wiadomościami
Kasionek super, że już masz to z głowyTeż bym chciała tak konkretnie wiedzieć kiedy ostatecznie urodzę
A tak zaczynam się już czuć jak bomba zegarowa
Moja mala gwiazda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b40233148fd0.jpgB_002, martusiawp, Natalia-tosia, Tunia76, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:I tak o to moje dziecko majace dostep do komputera czy telefonu wrocilo właśnie z wycieczki i pierwsze pytanie.. Czy moze isc na dwor do kolezanki. I juz sobie razem latają wkolo domu.
My jak tam jeździmy to odkładamy telefony i żyjemy w zwolnionym tempieMożna się zresetować po tygodniu pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 15:13
Daffi, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Apropo ZUSu, dostałam wczoraj pismo z ZUSu, że przyjęli mój wniosek o świadczenie rehabilitacyjne i o decyzji powiadomią mnie niezwłocznie, po podjęciu jej przez lekarza orzecznika.
Mam rozumieć, że nie będę musiała się stawiać na komisji ?Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Apropo ZUSu, dostałam wczoraj pismo z ZUSu, że przyjęli mój wniosek o świadczenie rehabilitacyjne i o decyzji powiadomią mnie niezwłocznie, po podjęciu jej przez lekarza orzecznika.
Mam rozumieć, że nie będę musiała się stawiać na komisji ?Karollinax26 lubi tę wiadomość