X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia zależy co kto woli. Ja wolałam zamykaną torbę zamiast otwartego koszyka, bo można ją odpiąć i przewiesić przez ramię i zabrać wszystko ze sobą.
    Przykładowo jakbym wózek trzymała na poziomie piwnicy a wszystko chciała z wózka zabrać na górę do mieszkania to mi tak będzie wygodniej.
    Tu masz porównanie czym się różnią wózki Benetto.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/
    Mi się holland ogólnie podoba, też się zastanawiałam nad wygodą tej torby pod spodem ale jednak wolę zamykaną.
    Każdy musi dopasować pod siebie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A czemu Adamex odpadł? Bo właśnie biorę go pod uwagę.Dokładnie Reggio.
    Oglądałam adamexa vicco - strasznie duży. Bebetto jakiś taki zgrabniejszy i lżejszy.
    Reggio nie oglądałam.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia zależy co kto woli. Ja wolałam zamykaną torbę zamiast otwartego koszyka, bo można ją odpiąć i przewiesić przez ramię i zabrać wszystko ze sobą.
    Przykładowo jakbym wózek trzymała na poziomie piwnicy a wszystko chciała z wózka zabrać na górę do mieszkania to mi tak będzie wygodniej.
    Tu masz porównanie czym się różnią wózki Benetto.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/
    Mi się holland ogólnie podoba, też się zastanawiałam nad wygodą tej torby pod spodem ale jednak wolę zamykaną.
    Każdy musi dopasować pod siebie.
    A widzisz Basiu, nie doczytałam, że to można zabrać ze sobą. No tak, to może być funkcjonalne rozwiązanie. Dzięki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok,dzięki Tunia :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A czemu Adamex odpadł? Bo właśnie biorę go pod uwagę.Dokładnie Reggio.
    Też mi się podoba wizualnie ten Reggio, ale od wielu osób słyszałam że sprzedawcy w różnych sklepach odradzaja adamexa bo jest dużo reklamacji na niego. Podobny do niego ale niby lepszy jakościowo jest Roan Esso, koleżanka to ma i sobie chwali.
    Ja ostatecznie czekam na Mutsy Nio ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale intensywny dzien mialam...
    najgorsze jest to ze wszyscy przyszli do mnie ze slodyczami wiedzac ze ich jesc nie moge :(

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 6 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Też mi się podoba wizualnie ten Reggio, ale od wielu osób słyszałam że sprzedawcy w różnych sklepach odradzaja adamexa bo jest dużo reklamacji na niego. Podobny do niego ale niby lepszy jakościowo jest Roan Esso, koleżanka to ma i sobie chwali.
    No właśnie ja sobie upatrzyłam tego Adamexa i ciężko mi się teraz na jakiś inny przestawić.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie ja sobie upatrzyłam tego Adamexa i ciężko mi się teraz na jakiś inny przestawić.
    Znam to, my byliśmy zdecydowani na Joolz Hub czekałam tylko na jakąś promocję, a jak w piątek na otwarciu sklepu popatrzyłam na niego po raz kolejny to nagle jego kompaktowowe rozmiary z plusy stały się dużym minusem, bo uznałam że jest tak wąski że na bank szybko się zrobi ciasny i będzie trzeba kupić większą spacerówke. W związku z tym zdecydowaliśmy się na tańszy wózek, ale podobny wizualnie i szerszy. Nawet jak będzie trzeba za jakiś czas dokupić jeszcze jedna spacerówke to nie będzie tak bolało finansowo 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:46

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Mój jest bardzo podobny - ja kupiłam Mutsy i2
    Tez wahałam się nad Joolz wiec mamy chyba podobny gust :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:47

Lolka30 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adamex barletta jest wiekszy ale mi na takim zalezalo wlasnie. chcialabym zeby Fifi pojezdzil w nim najdluzej jak sie da.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w moim rossmanie znow pojawily sie te pieluszki!

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny w moim rossmanie znow pojawily sie te pieluszki!
    kupuj daffi kupuj...dziecku nie zaluj :)

Daffi lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i jak oceniasz tego Adamexa? Bo ja se upierdzieliłam i chce tego Reggio i tyle :D Inne mi się nie podobają.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kupuj daffi kupuj...dziecku nie zaluj :)
    kupilam 3 paczki od razu. ale troche dziewczyn sie nmie zalapalo to napisalam bo moze wylapia dzis.. widcznie uzupelniaja magazyny jeszcze stara seria.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 ja mam Hollanda i w tym koszu zawsze upychałam całe podstawowe zakupy. tyle, że ja mam z 2015 roku i wygląda tak, jak na zdjęciu, teraz chyba coś zmienili...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f304da454ef8.jpg

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi i jak oceniasz tego Adamexa? Bo ja se upierdzieliłam i chce tego Reggio i tyle :D Inne mi się nie podobają.
    ja jestem zadowolona mi sie fajnie go prowadzi mega zwrotny i delikatny ale zobaczymy czy Filip podzieli moje zdanie.
    ja mam taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40aeb71bda8c.jpg

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I AM BACK! :)

a propos wychowania... nikomu się nie wp*** i mam nadzieję, że do mnie nikt się nie będzie przyp**** niech każdy wychowuje dziecko jak chce o ile mojego nie krzywdzi :) Inaczej będę walczyć jak lwica :)
    ja mam w planie zaszczepić w dziecku miłość do podróży, zwiedzania, aktywnego spędzania czasu, aktywności fizycznej- jak najmniej czasu przez TV etc... szacunku do innych, do pieniądza... mam nadzieję, że się uda :)

Basia piękna sesja! <3 ZAKOCHANA PARA! ZAKOCHANA PARA! :) gdzie robiliście te zdjęcia? w okolicy Jerzmanowic? Udało Ci się przekonać rodzinkę do opóźnienia przyjazdu po porodzie? ;)

mysla_nieskalana... jak wszystko ok po wizycie to czym się stresujesz? :)

Espoir.. ja się na razie wysypiam :) z naciskiem na NA RAZIE.. ale pewnie wkrótce się to zmieni ....

Mistella DOBREJ NOCY!!! tylko nie przesadź z melisą :) życzę kolorowych snów :)

Ja dziś nie poszczę... przez cc niestety nie mogę.. nawet rano zapomniałam i zjadłam wędlinę na śniadanie.. gdybym mogła to z chęcia zjadłabym pszenną bułeczkę z masełkiem

Tunia a propos teścia to myślę, że jakaś cięższa perswazja wskazana... nie ma co ryzykować zdrowia i życia Maluszka! nie daj się! bądź asertywna! Jezu 16.04... to już tak blisko...

Karmellka już się lepiej czujesz? kurcze co to za spadki cukrów i ciśnienia? mam nadzieję, ze to jednorazowe "wyskoki", dzięki za relację u diablo. Szkoda, że nie można brać leków na IO przy karmieniu piersią... :(

Mama18 zdjęli Ci to chomąto z ząbków ? :) jak po wizycie?

Szonka super wieści <3

Wiewiórka? co u Was? :)

Kasionek.. Jezu.. to już? za 3 tygodnie... o matko....

Daffi to niezła spychologia widzę... może nie zrozumieli problemu? Że Ty nie skarżysz na ZUS tylko na pracodawcę... no ja pierdole... dzwoń do nich koniecznie i napisz odwołanie!

Karola fajne wieści z ZUSU :)- czekaj na dalszą korespondencję.. być może, że Cię wezwą.. A L4 masz leżące czy chodzone? Kotek ok?

Angella juz jesteś po wizycie? jakie wieści?

Paula też się dziś prawie skusiłam na lody ale sprzedawczyni wolała przez tel gadać i odpuściłam.. w sumie się cieszę :) ja będe z anestezjologiem rozmawiać przed porodem... co się konkretnie dowiedziałaś? jakie pytania padły?

Byłam dziś na porodówce...pogadałam z położną.. są fajne pojedyncze sale do rodzenia.. spodziewałam się jakiś krzyków i pytam czy nikt nie rodzi a położna mówi, trwają aktualnie dwa porody.. przez uchylone drzwi widziałam leżącą na łóżku kobietę a obok z telefonem w ręce siedział facet.. więc to pewnie dopiero był początek :) Potem miałam wizytę u mojej ginki.. pytała czy się nie zniechęcilam do szpitala... Hilton to to nie jest ale ważne, że jest intymnie i nie rodzi się jak na targu. KTG ok, usg ok- AFI 16, przepływy ok :) Za tydzień kolejna wizyta :)

Zahaczyłam też o Selgrosa i zanabyłam 2 białe winka 0% alko.. stestuję w sobotę bo idziemy do znajomych na Monopol :) tą grę planszową ;) you know... ;)

No i odebraliśmy gratisowe pieluszki z Rossmanna :) dzisiejsze zamówienie z promki odbiorę w piątek

A propos pieluszek z Lidla/ Biedry to dziś rozmawiałam z mamą 3 dzieci i ona ich nie poleca... bo ponoć robi się po siku/ kupie jakiś kisielek i dziecko ma cały czas mokrą skórę.. testowała na swoich dzieciach.. no i cenowo szału nie ma... Taką ona ma opinię.. ja nawet cen nie sprawdzałam więc sie nie wypowiem...

Daffi, mysla.nieskalana, Lolka30, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z Menką? nie odezwała się?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja maila o gratisowych jeszcze nie dostalam... dzis mi baba w rosmanie nie chciala nawet skasowac i sprawdzic czy juz wejda.. powiedziala ze mam czekac na maila lub smsa...
    odebralam tylko zamowienie.. zlozylam przed chwila drugie bo zobaczylam ze zas dostepne pieluszki i zobaczymy czy tez mi anuluja czy tym razem sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:11

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale intensywny dzien mialam...
    najgorsze jest to ze wszyscy przyszli do mnie ze slodyczami wiedzac ze ich jesc nie moge :(

czyli nie tylko mój "teściu" taki fajny? :) podziel się czymś.. ja bym coś słodkiego zjadła :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ