X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia zależy co kto woli. Ja wolałam zamykaną torbę zamiast otwartego koszyka, bo można ją odpiąć i przewiesić przez ramię i zabrać wszystko ze sobą.
    Przykładowo jakbym wózek trzymała na poziomie piwnicy a wszystko chciała z wózka zabrać na górę do mieszkania to mi tak będzie wygodniej.
    Tu masz porównanie czym się różnią wózki Benetto.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/
    Mi się holland ogólnie podoba, też się zastanawiałam nad wygodą tej torby pod spodem ale jednak wolę zamykaną.
    Każdy musi dopasować pod siebie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A czemu Adamex odpadł? Bo właśnie biorę go pod uwagę.Dokładnie Reggio.
    Oglądałam adamexa vicco - strasznie duży. Bebetto jakiś taki zgrabniejszy i lżejszy.
    Reggio nie oglądałam.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia zależy co kto woli. Ja wolałam zamykaną torbę zamiast otwartego koszyka, bo można ją odpiąć i przewiesić przez ramię i zabrać wszystko ze sobą.
    Przykładowo jakbym wózek trzymała na poziomie piwnicy a wszystko chciała z wózka zabrać na górę do mieszkania to mi tak będzie wygodniej.
    Tu masz porównanie czym się różnią wózki Benetto.
    https://bebetto.eu/pl/porownanie/
    Mi się holland ogólnie podoba, też się zastanawiałam nad wygodą tej torby pod spodem ale jednak wolę zamykaną.
    Każdy musi dopasować pod siebie.
    A widzisz Basiu, nie doczytałam, że to można zabrać ze sobą. No tak, to może być funkcjonalne rozwiązanie. Dzięki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok,dzięki Tunia :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A czemu Adamex odpadł? Bo właśnie biorę go pod uwagę.Dokładnie Reggio.
    Też mi się podoba wizualnie ten Reggio, ale od wielu osób słyszałam że sprzedawcy w różnych sklepach odradzaja adamexa bo jest dużo reklamacji na niego. Podobny do niego ale niby lepszy jakościowo jest Roan Esso, koleżanka to ma i sobie chwali.
    Ja ostatecznie czekam na Mutsy Nio ;).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale intensywny dzien mialam...
    najgorsze jest to ze wszyscy przyszli do mnie ze slodyczami wiedzac ze ich jesc nie moge :(

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 6 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Też mi się podoba wizualnie ten Reggio, ale od wielu osób słyszałam że sprzedawcy w różnych sklepach odradzaja adamexa bo jest dużo reklamacji na niego. Podobny do niego ale niby lepszy jakościowo jest Roan Esso, koleżanka to ma i sobie chwali.
    No właśnie ja sobie upatrzyłam tego Adamexa i ciężko mi się teraz na jakiś inny przestawić.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie ja sobie upatrzyłam tego Adamexa i ciężko mi się teraz na jakiś inny przestawić.
    Znam to, my byliśmy zdecydowani na Joolz Hub czekałam tylko na jakąś promocję, a jak w piątek na otwarciu sklepu popatrzyłam na niego po raz kolejny to nagle jego kompaktowowe rozmiary z plusy stały się dużym minusem, bo uznałam że jest tak wąski że na bank szybko się zrobi ciasny i będzie trzeba kupić większą spacerówke. W związku z tym zdecydowaliśmy się na tańszy wózek, ale podobny wizualnie i szerszy. Nawet jak będzie trzeba za jakiś czas dokupić jeszcze jedna spacerówke to nie będzie tak bolało finansowo 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:46

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Mój jest bardzo podobny - ja kupiłam Mutsy i2
    Tez wahałam się nad Joolz wiec mamy chyba podobny gust :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:47

Lolka30 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adamex barletta jest wiekszy ale mi na takim zalezalo wlasnie. chcialabym zeby Fifi pojezdzil w nim najdluzej jak sie da.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w moim rossmanie znow pojawily sie te pieluszki!

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny w moim rossmanie znow pojawily sie te pieluszki!
    kupuj daffi kupuj...dziecku nie zaluj :)

Daffi lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i jak oceniasz tego Adamexa? Bo ja se upierdzieliłam i chce tego Reggio i tyle :D Inne mi się nie podobają.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kupuj daffi kupuj...dziecku nie zaluj :)
    kupilam 3 paczki od razu. ale troche dziewczyn sie nmie zalapalo to napisalam bo moze wylapia dzis.. widcznie uzupelniaja magazyny jeszcze stara seria.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 ja mam Hollanda i w tym koszu zawsze upychałam całe podstawowe zakupy. tyle, że ja mam z 2015 roku i wygląda tak, jak na zdjęciu, teraz chyba coś zmienili...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f304da454ef8.jpg

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi i jak oceniasz tego Adamexa? Bo ja se upierdzieliłam i chce tego Reggio i tyle :D Inne mi się nie podobają.
    ja jestem zadowolona mi sie fajnie go prowadzi mega zwrotny i delikatny ale zobaczymy czy Filip podzieli moje zdanie.
    ja mam taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40aeb71bda8c.jpg

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I AM BACK! :)

a propos wychowania... nikomu się nie wp*** i mam nadzieję, że do mnie nikt się nie będzie przyp**** niech każdy wychowuje dziecko jak chce o ile mojego nie krzywdzi :) Inaczej będę walczyć jak lwica :)
    ja mam w planie zaszczepić w dziecku miłość do podróży, zwiedzania, aktywnego spędzania czasu, aktywności fizycznej- jak najmniej czasu przez TV etc... szacunku do innych, do pieniądza... mam nadzieję, że się uda :)

Basia piękna sesja! <3 ZAKOCHANA PARA! ZAKOCHANA PARA! :) gdzie robiliście te zdjęcia? w okolicy Jerzmanowic? Udało Ci się przekonać rodzinkę do opóźnienia przyjazdu po porodzie? ;)

mysla_nieskalana... jak wszystko ok po wizycie to czym się stresujesz? :)

Espoir.. ja się na razie wysypiam :) z naciskiem na NA RAZIE.. ale pewnie wkrótce się to zmieni ....

Mistella DOBREJ NOCY!!! tylko nie przesadź z melisą :) życzę kolorowych snów :)

Ja dziś nie poszczę... przez cc niestety nie mogę.. nawet rano zapomniałam i zjadłam wędlinę na śniadanie.. gdybym mogła to z chęcia zjadłabym pszenną bułeczkę z masełkiem

Tunia a propos teścia to myślę, że jakaś cięższa perswazja wskazana... nie ma co ryzykować zdrowia i życia Maluszka! nie daj się! bądź asertywna! Jezu 16.04... to już tak blisko...

Karmellka już się lepiej czujesz? kurcze co to za spadki cukrów i ciśnienia? mam nadzieję, ze to jednorazowe "wyskoki", dzięki za relację u diablo. Szkoda, że nie można brać leków na IO przy karmieniu piersią... :(

Mama18 zdjęli Ci to chomąto z ząbków ? :) jak po wizycie?

Szonka super wieści <3

Wiewiórka? co u Was? :)

Kasionek.. Jezu.. to już? za 3 tygodnie... o matko....

Daffi to niezła spychologia widzę... może nie zrozumieli problemu? Że Ty nie skarżysz na ZUS tylko na pracodawcę... no ja pierdole... dzwoń do nich koniecznie i napisz odwołanie!

Karola fajne wieści z ZUSU :)- czekaj na dalszą korespondencję.. być może, że Cię wezwą.. A L4 masz leżące czy chodzone? Kotek ok?

Angella juz jesteś po wizycie? jakie wieści?

Paula też się dziś prawie skusiłam na lody ale sprzedawczyni wolała przez tel gadać i odpuściłam.. w sumie się cieszę :) ja będe z anestezjologiem rozmawiać przed porodem... co się konkretnie dowiedziałaś? jakie pytania padły?

Byłam dziś na porodówce...pogadałam z położną.. są fajne pojedyncze sale do rodzenia.. spodziewałam się jakiś krzyków i pytam czy nikt nie rodzi a położna mówi, trwają aktualnie dwa porody.. przez uchylone drzwi widziałam leżącą na łóżku kobietę a obok z telefonem w ręce siedział facet.. więc to pewnie dopiero był początek :) Potem miałam wizytę u mojej ginki.. pytała czy się nie zniechęcilam do szpitala... Hilton to to nie jest ale ważne, że jest intymnie i nie rodzi się jak na targu. KTG ok, usg ok- AFI 16, przepływy ok :) Za tydzień kolejna wizyta :)

Zahaczyłam też o Selgrosa i zanabyłam 2 białe winka 0% alko.. stestuję w sobotę bo idziemy do znajomych na Monopol :) tą grę planszową ;) you know... ;)

No i odebraliśmy gratisowe pieluszki z Rossmanna :) dzisiejsze zamówienie z promki odbiorę w piątek

A propos pieluszek z Lidla/ Biedry to dziś rozmawiałam z mamą 3 dzieci i ona ich nie poleca... bo ponoć robi się po siku/ kupie jakiś kisielek i dziecko ma cały czas mokrą skórę.. testowała na swoich dzieciach.. no i cenowo szału nie ma... Taką ona ma opinię.. ja nawet cen nie sprawdzałam więc sie nie wypowiem...

Daffi, mysla.nieskalana, Lolka30, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z Menką? nie odezwała się?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja maila o gratisowych jeszcze nie dostalam... dzis mi baba w rosmanie nie chciala nawet skasowac i sprawdzic czy juz wejda.. powiedziala ze mam czekac na maila lub smsa...
    odebralam tylko zamowienie.. zlozylam przed chwila drugie bo zobaczylam ze zas dostepne pieluszki i zobaczymy czy tez mi anuluja czy tym razem sie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 19:11

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale intensywny dzien mialam...
    najgorsze jest to ze wszyscy przyszli do mnie ze slodyczami wiedzac ze ich jesc nie moge :(

czyli nie tylko mój "teściu" taki fajny? :) podziel się czymś.. ja bym coś słodkiego zjadła :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ