Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Ja w przypadku mamy i teściowej nie będę aż tak restrykcyjna. Obie mogą przyjechać i odwiedzić, bo bardzo już nie mogą się doczekać, a wiem że ich wizyty nie będą uciążliwe. Ale inni goście to już gorzej, dlatego niech poczekają te 2 tygodnie aż dojdziemy do siebie
I moja siostra. A reszta ciotek i kuzynek później.
Ago, 3x1 Nospa Max jest standardowo zalecana przez learzy, ale można nawet 4 wziąć jak jest gorszy dzień - tak mi mówili. Aż tak Cię boli?
Chce-byc-mama, zawsze poszczę w Środę Popielcową i Wielki Piątek i w piątki Wielkiego Postu, ale nie że o chlebie i wodzie jestemtylko po prostu nie jem mięsa. No i msza online obowiązkowo w czasie kiedy mąż do kościoła pójdzie. Co niedzielę oglądam, jest z tym mega wygoda w internecie. Ciężko by mi było bez tego w ciąży leżącej, bo jestem wierząca.
A z wychowaniem dzieci czas pokaże... łatwo się teraz mówi, ale jak przyjdzie zmęczenie, choroba, to nie jest się w stanie zapewnić dziecku 100% uwagi. Jestem wielką przeciwniczką bicia, ale raz sama dałam siostrzeńcowi w dupę jak go wyrwałam spod kół auta, bo się wyrwał prosto na ulicę, mimo że 1000 razy było z nim to przedyskutowane...i pewnie zrobiłabym to samo teraz, bo to niestety odruch bezwarunkowy w skrajnym stresie. Tak samo bajki...nie codziennie, nie na długo, ale ja oglądałam Dobranockę, to czemu dziecku nie włączyć czasem na te 20 minut jak już będzie miało kilka latek. Nie ma co się fixować Dziewczyny na swój plan, życie samo pokaże, są zupełnie inne czasy niż jak my byłyśmy dziećmi.
malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Karmelka dobrze,że już Ci lepiej 😁 ale lepiej się nie forsuj niczym 😉
Ja w przychodni postałam 10 minut (przeciez ciąża jest nie widoczna🙄😡😂)i już mi się słabo robiło ale na szczęście mnie na pobranie zawołała.
Wcinam właśnie pomelo prosto z lodóweczki 😜uwielbiam
A co do wychowywania dziecka-ja powiem tak-ja się nikomu w wychowanie nie wpieprzam i szczerze nic mnie nie obchodzi to czy ktoś daje swojemu dziecku tablet/telefon/komputer.
Tzn.mam swoje zdanie co do tego ale nie jestem z tych co głośno komentują cudze życie i nie cierpię kiedy ktoś wchodzi z buciorami w moje.
U nas jest dostęp do kompa/telefonu ale wszystko w granicach rozsądku. Uwielbiamy grać w "państwa-miasta" i Monopol-to takie nasze fajne zabijacze czasu np.w przypadku brzydkiej pogody a tak to królują spacery,wypady nad morze albo po prostu gdzieś w łąki czy lasy i tak od małego 😉
Siedziałam w poszukiwaniach mebli do sypialni i nie wiem skąd te terminy dostaw-np.6-10 tygodni. zi przez to muszę szukać innych wzorów bo to co bym chciała dostepne jest na poczatku maja🙄 no ale to ja zwlekałam także no...
Nie wiem czy zmieścimy wsio do sypialni co bym chciała bo apartamenty to nie są😂dlatego czekam na męża zeby dokonał bardziej profesjonalnych pomiarów niż moje.Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Basia, Twoje zdjęcia bardzo mnie zaskoczyły! Są inne niż wszystkie, fajny pomysł, piękny wschód słońca, cudownie wyglądacie!
Szonka, Mama18 powodzenia!
Ja dziś 15:45 ktg i wizyta 16:30.malutka_mycha, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:B_002 cudne zdjęcia! Bardzo wzruszające! To ostatnie mnie pokonało i się rozplakalam tacy jesteście tam wpatrzeni w siebie i zakochani!!!
Takich zdjęć jest więcej i są też takie z większym zbliżeniem, ale to już do albumu, nie wszystko musi być na forummalutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja czasami od rodziców dostałam w tylek. A babcia do teraz przeżywa jak raz musiała mnie uderzyć bo podczas mycia włosów wpadłam w histerie. Podobno nie dało się mnie uspokoić. Więc czasami faktycznie może się to przydać
Żadna z nas nie chce się tu nikomu wpieprzac w życie, każda zrobi jak uwaza i każdej życie zweryfikuje planWiewióreczka, stresant lubią tę wiadomość
-
Basia, piękne zdjęcia! ❤️ Piękni Wy!
Ja byłam zanieść GBS, u lekarza rodzinnego po receptę na paski, teraz siedzę i czekam na komunikację miejską, bo byłam zdjąć hybrydę u koleżanki i od razu wzięłam ten monitor oddechu
W mojej mieścinie pampersy wykupione ale M zrobił zapas w Warszawie, musi tylko odebrać
Czyli z moją „cukrzycą” szpital o II stopniu wystarczy ? U mnie tylko taki jest.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Mała spadła w centylu z 50 na 40.Ale poza tym wszytsko ok. Przeplywy wyszły dobre. Szyjki nie badał. Jestem już wpisana na odział na 26 marca na wywołanie porodu. Także miejscówka jest zapewniona teraz tylko wytrwać do tego tygodnia.
DorotaAnna, Mama36, Wiewióreczka, estrella, B_002, martusiawp, Kiwona, Misiabella, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Basia, Twoje zdjęcia bardzo mnie zaskoczyły! Są inne niż wszystkie, fajny pomysł, piękny wschód słońca, cudownie wyglądacie!
Szonka, Mama18 powodzenia!
Ja dziś 15:45 ktg i wizyta 16:30.
Ale dziekuje.. Kciuki zawsze mile widziane... Trzymaj za zejście z samolotu bo ja z tym już mam problem hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 13:46
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Hey dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Mała spadła w centylu z 50 na 40.Ale poza tym wszytsko ok. Przeplywy wyszły dobre. Szyjki nie badał. Jestem już wpisana na odział na 26 marca na wywołanie porodu. Także miejscówka jest zapewniona teraz tylko wytrwać do tego tygodnia.
-
Ordynator zatwierdził moją cesarkę.
Zobaczę córeczkę 16.04. ❤
Obym wcześniej nie zaczęła rodzić.Wiewióreczka, estrella, Kasionek, mysla.nieskalana, B_002, DorotaAnna, Sansivieria, Daffi, MamaAga85, espoir, Lolka30, martusiawp, Paula 90, Kiwona, Rudzik1, Mama36, Kasiulka90, Fasolka77, malutka_mycha, ago91 lubią tę wiadomość
-
Jeeejku, zaczynają konkretne daty padać!
Kasionek, to Ty będziesz mieć wtedy 38+4. Ale wywołanie i poród SN? Ile Malutka waży? 40 centyl to i tak super!
Tunia, dobrze, że zatwierdził. U Ciebie 38+3 będzie. Nawet jak nie wytrwasz do terminu (tfu tfu) to i tak zrobią CC skoro ordynator klepnął. -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Jeju ale emocje. No to czekamy do Twojego szczęśliwego rozwiązania❤️, a potem My
Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Ordynator zatwierdził moją cesarkę.
Zobaczę córeczkę 16.04. ❤
Obym wcześniej nie zaczęła rodzić.
Powodzenia, wytrwaj!Tunia76 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tak czytam Was dziewczynki i myślę o tym wychowaniu dzieci.
Też miałam różne plany wychowawcze. Nie wszystkie udało się wprowadzić w życie, no ale cóż.
Teraz jak patrzę na mojego 19latka, to myślę, nie jest źle.
Wiem co powinnam zmienić, ale czy teraz się uda nie wiem. Postaram się.
Powiem Wam, że komórka to najgorsza była w gimnazjum. Teraz już dorósł i On też już inaczej patrzy na świat.
Zgadzam się, że przykład zachowania rodziców wiecej znaczy niż "trucie" teoretyczne nad głową nastolatka. Ale u nas w przypadku czytania książek zupełnie się nie sprawdziło. My z mężem czytamy bardzo dużo, a syn w cale. Chociaż od dziecka czytalismy mu bajki.
Życzę Wam kochane żeby chociaż część waszych planów wychowawczych udało się w pełni zrealizować.
Wiewióreczka, B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, Misiabella, Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasiu piękne zdjęcia ❤️ macie cudowną pamiątkę.
Daffi spełnienia wszystkich marzeń! Sto lat!
Tunia i Kasionek spotkania z waszymi maluszkami coraz bliżej 😃 też chciałabym znać datę 😉
Wiewiórka i Mama36 powodzenia na wizytach 🙂
Ja dziś przesadziłam kwiaty, posprzatalam salon i teraz odpoczywam bo za godzinkę jadę po córkę do przedszkola. Jutro przyjeżdżają meble z Ikei więc coraz bliżej i będzie porządek i miejsce na rzeczy dla malutkiej.
Powiem Wam że coraz bardziej ciąży mi ten brzuch, ułożyc się do snu ciężko, przewrócić na drugi bok też, siedzieć źle, leżeć źle... I jeszcze mała tak się wierci momentami, że mam podobne uczucie do Was... Jakby za chwilę miała wyjść. Ojj niech ten czas szybciej leci 😉Wiewióreczka, B_002, Daffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Jeeejku, zaczynają konkretne daty padać!
Kasionek, to Ty będziesz mieć wtedy 38+4. Ale wywołanie i poród SN? Ile Malutka waży? 40 centyl to i tak super!
Tunia, dobrze, że zatwierdził. U Ciebie 38+3 będzie. Nawet jak nie wytrwasz do terminu (tfu tfu) to i tak zrobią CC skoro ordynator klepnął.