X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja w przypadku mamy i teściowej nie będę aż tak restrykcyjna. Obie mogą przyjechać i odwiedzić, bo bardzo już nie mogą się doczekać, a wiem że ich wizyty nie będą uciążliwe. Ale inni goście to już gorzej, dlatego niech poczekają te 2 tygodnie aż dojdziemy do siebie :)
    Ja tak samo, dziadki mogą odwiedzać. W końcu to ich wnuk wyczekany :) I moja siostra. A reszta ciotek i kuzynek później.

Ago, 3x1 Nospa Max jest standardowo zalecana przez learzy, ale można nawet 4 wziąć jak jest gorszy dzień - tak mi mówili. Aż tak Cię boli?

Chce-byc-mama, zawsze poszczę w Środę Popielcową i Wielki Piątek i w piątki Wielkiego Postu, ale nie że o chlebie i wodzie jestem ;) tylko po prostu nie jem mięsa. No i msza online obowiązkowo w czasie kiedy mąż do kościoła pójdzie. Co niedzielę oglądam, jest z tym mega wygoda w internecie. Ciężko by mi było bez tego w ciąży leżącej, bo jestem wierząca.

A z wychowaniem dzieci czas pokaże... łatwo się teraz mówi, ale jak przyjdzie zmęczenie, choroba, to nie jest się w stanie zapewnić dziecku 100% uwagi. Jestem wielką przeciwniczką bicia, ale raz sama dałam siostrzeńcowi w dupę jak go wyrwałam spod kół auta, bo się wyrwał prosto na ulicę, mimo że 1000 razy było z nim to przedyskutowane...i pewnie zrobiłabym to samo teraz, bo to niestety odruch bezwarunkowy w skrajnym stresie. Tak samo bajki...nie codziennie, nie na długo, ale ja oglądałam Dobranockę, to czemu dziecku nie włączyć czasem na te 20 minut jak już będzie miało kilka latek. Nie ma co się fixować Dziewczyny na swój plan, życie samo pokaże, są zupełnie inne czasy niż jak my byłyśmy dziećmi.

malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dobrze,że już Ci lepiej 😁 ale lepiej się nie forsuj niczym 😉

Ja w przychodni postałam 10 minut (przeciez ciąża jest nie widoczna🙄😡😂)i już mi się słabo robiło ale na szczęście mnie na pobranie zawołała.

Wcinam właśnie pomelo prosto z lodóweczki 😜uwielbiam

A co do wychowywania dziecka-ja powiem tak-ja się nikomu w wychowanie nie wpieprzam i szczerze nic mnie nie obchodzi to czy ktoś daje swojemu dziecku tablet/telefon/komputer.
    Tzn.mam swoje zdanie co do tego ale nie jestem z tych co głośno komentują cudze życie i nie cierpię kiedy ktoś wchodzi z buciorami w moje.
    U nas jest dostęp do kompa/telefonu ale wszystko w granicach rozsądku. Uwielbiamy grać w "państwa-miasta" i Monopol-to takie nasze fajne zabijacze czasu np.w przypadku brzydkiej pogody a tak to królują spacery,wypady nad morze albo po prostu gdzieś w łąki czy lasy i tak od małego 😉

Siedziałam w poszukiwaniach mebli do sypialni i nie wiem skąd te terminy dostaw-np.6-10 tygodni. zi przez to muszę szukać innych wzorów bo to co bym chciała dostepne jest na poczatku maja🙄 no ale to ja zwlekałam także no...
    Nie wiem czy zmieścimy wsio do sypialni co bym chciała bo apartamenty to nie są😂dlatego czekam na męża zeby dokonał bardziej profesjonalnych pomiarów niż moje.

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Twoje zdjęcia bardzo mnie zaskoczyły! Są inne niż wszystkie, fajny pomysł, piękny wschód słońca, cudownie wyglądacie!

Szonka, Mama18 powodzenia!<3
    Ja dziś 15:45 ktg i wizyta 16:30.

malutka_mycha, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    B_002 cudne zdjęcia! Bardzo wzruszające! To ostatnie mnie pokonało i się rozplakalam tacy jesteście tam wpatrzeni w siebie i zakochani!!!
    Fajnie jak zdjęcia budzą takie emocje :)
    Takich zdjęć jest więcej i są też takie z większym zbliżeniem, ale to już do albumu, nie wszystko musi być na forum :)

malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje dziwnie , latam co chwile siku, z krzyża mnie boli jakoś jakbym za dużo pochodziła a leżę odłogiem ... nie podoba mi się to , mam nadzieje ze minie i ze jeszcze posiedzi mała w brzuchu

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami od rodziców dostałam w tylek. A babcia do teraz przeżywa jak raz musiała mnie uderzyć bo podczas mycia włosów wpadłam w histerie. Podobno nie dało się mnie uspokoić. Więc czasami faktycznie może się to przydać :)

Żadna z nas nie chce się tu nikomu wpieprzac w życie, każda zrobi jak uwaza i każdej życie zweryfikuje plan :)

Wiewióreczka, stresant lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, piękne zdjęcia! ❤️ Piękni Wy!

Ja byłam zanieść GBS, u lekarza rodzinnego po receptę na paski, teraz siedzę i czekam na komunikację miejską, bo byłam zdjąć hybrydę u koleżanki i od razu wzięłam ten monitor oddechu :)

W mojej mieścinie pampersy wykupione ale M zrobił zapas w Warszawie, musi tylko odebrać :)

Czyli z moją „cukrzycą” szpital o II stopniu wystarczy ? U mnie tylko taki jest.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella nie strasz, jeszcze niech maleństwo chwilę poczeka.
    Może to symptomy że coś się zbliża, ale niekoniecznie jutro czy pojutrze. Może jeszcze tydzień lub dwa :) A może dłużej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Mała spadła w centylu z 50 na 40.Ale poza tym wszytsko ok. Przeplywy wyszły dobre. Szyjki nie badał. Jestem już wpisana na odział na 26 marca na wywołanie porodu. Także miejscówka jest zapewniona teraz tylko wytrwać do tego tygodnia.

DorotaAnna, Mama36, Wiewióreczka, estrella, B_002, martusiawp, Kiwona, Misiabella, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idealnie by było jeszcze conajmniej do następnego piątku , wtedy mąż zaczyna urlop ;) może to z niewyspania ... dziś postaram się odpocząć

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Basia, Twoje zdjęcia bardzo mnie zaskoczyły! Są inne niż wszystkie, fajny pomysł, piękny wschód słońca, cudownie wyglądacie!

Szonka, Mama18 powodzenia!<3
    Ja dziś 15:45 ktg i wizyta 16:30.
    Kochana dziś to pewnie taki standard. Zajrzy w podwozie, usg było w pon więc wiemy że wszystko git. Badania już wszystkie będę miała zrobione. Fakt.. Fajnie by było jakby dał mi już dziś skierowanie na cc zebym mogła się umówić.. Ale mój to formalista.. Jak poowiedzial na początku że w 38 to pewnie w 38 tyg da, czyli na nastepnej wizycie :)
    Ale dziekuje.. Kciuki zawsze mile widziane... Trzymaj za zejście z samolotu bo ja z tym już mam problem hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 13:46

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Mała spadła w centylu z 50 na 40.Ale poza tym wszytsko ok. Przeplywy wyszły dobre. Szyjki nie badał. Jestem już wpisana na odział na 26 marca na wywołanie porodu. Także miejscówka jest zapewniona teraz tylko wytrwać do tego tygodnia.
    Jeju ale emocje. No to czekamy do Twojego szczęśliwego rozwiązania❤️, a potem My

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator zatwierdził moją cesarkę.
    Zobaczę córeczkę 16.04. ❤
    Obym wcześniej nie zaczęła rodzić.

Wiewióreczka, estrella, Kasionek, mysla.nieskalana, B_002, DorotaAnna, Sansivieria, Daffi, MamaAga85, espoir, Lolka30, martusiawp, Paula 90, Kiwona, Rudzik1, Mama36, Kasiulka90, Fasolka77, malutka_mycha, ago91 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeejku, zaczynają konkretne daty padać!

Kasionek, to Ty będziesz mieć wtedy 38+4. Ale wywołanie i poród SN? Ile Malutka waży? 40 centyl to i tak super!

Tunia, dobrze, że zatwierdził. U Ciebie 38+3 będzie. Nawet jak nie wytrwasz do terminu (tfu tfu) to i tak zrobią CC skoro ordynator klepnął.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jeju ale emocje. No to czekamy do Twojego szczęśliwego rozwiązania❤️, a potem My
    No ja jestem jedną z pierwszych ale wiadomo może być różnie a potem będą się sypać porody jeden po drugim. Ja dzisiaj dopytywalam bo w sumie nie widziałam czy cc czy SN i lekarz mowił,ze cc dla.mnie to ostatecznosc.Największe ryzyko przy moich chorobach. Jezu ja mam dzisiaj taki cudowny dizen. Ja wiem, że większość nie rozumie ale to ze mam juz miejsce tam zaklepane to było moje marzenie.Jest taki problem z miejscami w szpitalu w Trójmieście. Siedziałam na IP 3 godziny to odesłali chyba z 15 osób.

Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ordynator zatwierdził moją cesarkę.
    Zobaczę córeczkę 16.04. ❤
    Obym wcześniej nie zaczęła rodzić.
    Fajna data i pewnie na Wielkanoc będziecie już w domku :)
    Powodzenia, wytrwaj!

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Was dziewczynki i myślę o tym wychowaniu dzieci.
    Też miałam różne plany wychowawcze. Nie wszystkie udało się wprowadzić w życie, no ale cóż.
    Teraz jak patrzę na mojego 19latka, to myślę, nie jest źle.
    Wiem co powinnam zmienić, ale czy teraz się uda nie wiem. Postaram się.
    Powiem Wam, że komórka to najgorsza była w gimnazjum. Teraz już dorósł i On też już inaczej patrzy na świat.
    Zgadzam się, że przykład zachowania rodziców wiecej znaczy niż "trucie" teoretyczne nad głową nastolatka. Ale u nas w przypadku czytania książek zupełnie się nie sprawdziło. My z mężem czytamy bardzo dużo, a syn w cale. Chociaż od dziecka czytalismy mu bajki.

Życzę Wam kochane żeby chociaż część waszych planów wychowawczych udało się w pełni zrealizować.

Wiewióreczka, B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, Misiabella, Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu piękne zdjęcia ❤️ macie cudowną pamiątkę.

Daffi spełnienia wszystkich marzeń! Sto lat!

Tunia i Kasionek spotkania z waszymi maluszkami coraz bliżej 😃 też chciałabym znać datę 😉

Wiewiórka i Mama36 powodzenia na wizytach 🙂

Ja dziś przesadziłam kwiaty, posprzatalam salon i teraz odpoczywam bo za godzinkę jadę po córkę do przedszkola. Jutro przyjeżdżają meble z Ikei więc coraz bliżej i będzie porządek i miejsce na rzeczy dla malutkiej.

Powiem Wam że coraz bardziej ciąży mi ten brzuch, ułożyc się do snu ciężko, przewrócić na drugi bok też, siedzieć źle, leżeć źle... I jeszcze mała tak się wierci momentami, że mam podobne uczucie do Was... Jakby za chwilę miała wyjść. Ojj niech ten czas szybciej leci 😉

Wiewióreczka, B_002, Daffi, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jeeejku, zaczynają konkretne daty padać!

Kasionek, to Ty będziesz mieć wtedy 38+4. Ale wywołanie i poród SN? Ile Malutka waży? 40 centyl to i tak super!

Tunia, dobrze, że zatwierdził. U Ciebie 38+3 będzie. Nawet jak nie wytrwasz do terminu (tfu tfu) to i tak zrobią CC skoro ordynator klepnął.
    Mała 2700 będę 39 plus2. Powinnam być 25 ale nie było już miejsc i dostalam 26.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka no z USG to będzie 39+3 i dlatego boję się, że zacznę rodzić.
    Pewnie, że i tak zrobią cesarkę, tylko że wowczas na pelnej dawce clexane, a to utrudnia operacje.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ