X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ona juz po terminie jest. Czop jej odszedl kilka dni temucmega krwisty. Lekarz w ogole wczoraj zbadala ją jakas baba uznala ze przez tydz jeszcze nie urodzi, ja obstawialam ze do niedzieli sie uda.. I dzis od 2 w nocy zauważyła pierwszy lekki upust, pozniej o 4 i teraz juz jak chodzi to coraz czesciej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nam na szkole rodzenia, powiedziała , że jeśli odejdą wody czyste to bez paniki postać 15 min żeby dziecko zatkało kanał i wolnym ruchami na spokojnie obmyć nogi ale nie wolno się kąpać! Dokończyć pakowanie jesli musimy i jechać do szpitala. Bo odejściu wód warto kontrolować tętno dziecka. i ona powiedziała "wolę żebyście pojechały od razu i nie czekały na skurcze"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:26

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jaki masz dżem? Ja kupuję Łowicz że 100% owoców w składzie nie ma cukru, ale mój diebetolog powiedział mi że nabiał, owoce dopiero na drugie śniadanie nigdy na pierwsze. Najlepsze cukry mam jak zjem na podwieczorek

wiem Karmellka... ale miałam ochotę... bo już mi jaja i parówki bokiem wychodzą... trudno... raz na jakiś czas przekroczę normę to sie świat nie zawali

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Na szczescie wrocilismy do domu. Taki szpital to masakra. Nic nie zrobili zadnych badan. Ale michalek poczul sie lepiej a to najwazniejsze. Powiedzieli ze moze ma owsiki i dlatego brzuch go boli, taka diagnoza od czapy. Robilam mu takie badanie i nie mial, poza tym my tez mielibysmy owsiki, bo czesto z nami spi. Wczoraj rano zrobilam mu badanie kalu i posiew, dzisiaj pojedziemy na usg. Wzielam ten zastrzyk o 23:30. Kanapke zjadlam o 22:30. Sprawdzilam tez cukier po 24 i mialam 142 a malo jadlam bo to byla mala kanapka moze ze stresu. Paula, Fasolka, dziekuje za odpowiedzi i troske.

Misia a idziesz z synkiem do lekarza dzisiaj? czy się już lepiej czuje ?

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Czesik :)
    dzis w nocy myslalam ze obrabie lewa reke :( przeciez z jedna tez sie da zyc...

poradzcie co ja mam robic z tymi opuchliznami ? lewa reka jest tak napuchnieta ze nie zacisne piesci nic z nia nie potrafi robic..... normalnie funkcjonowac...do tego zaczal mnie bolec nadgarstek bo opuchlizna wedruje w kierunku lokcia........
    od rana siedze i trzymam reke wysoko w gorze ale to nic nie daje :(

pytalam sie lekarza to tylko wzruszyl ramonami i powiedziel ze macica uciska....naprawde nijak sie tego nie leczy?

współczuję Stresant..ale nie pomogę...kompletnie nie wiem jak możesz się tego pozbyć... może jakaś rehabilitacja z pobudzeniem limfy?

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A pójdź Ty może serducho zbadaj... Ja lekarzem nie jestem.. Ale jak słyszę lewa ręka to jestem nadwrazliwa. Brat zmarł na serce nagle a parę Msc wczensiej go bolała ręką lewa. Nie chcę starszyc ale może skonsultuj teraz póki czas jeszcze z jakimś innym lekarzem. Wiem że każdy jest inny ale ja już w 3 ciazy jestem i nigdy nie miałam tak że mi tylko jedna część ciała puchła.

masz rację Mama18!!! Stresant zwłaszcza w ciąży szybko kardio ogarniesz :) tzn nie wiem jak w Czechach to wygląda ale w PL w ciągu 7 dni Cię przyjmą

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18ed6174d9cdc34emed.jpg

Moj brzuszek i 18kg do przodu, na szczęście waga od kilku tyg. stoi w miejscu :) na zdjęciu wydaje mi sie mały, w rzeczywistości jest jakby ciutkę większy :D

Basiu gdzie mozna zobaczyć Twoja sesje? Dziewczyny chwalą, że piekne zdjęcia a ja nie mogę znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:50

Fasolka77, mysla.nieskalana, Kasionek, Lolka30, Wiewióreczka, Daffi, ago91, martusiawp, Kasiulka90, Mama36, stresant, estrella, Tunia76, espoir lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dżem i chałka na śniadanie i cukier 140. Czyli w ramach odskoczni od żytniego chleba i wędliny mogę sobie czasem machnąć słodkie śniadanko. Mniaaam :-)

no i super :) ja wpisałam w kajet 136, żeby nikogo nie bolało ale dżemiku na śniadanie już nie zjem w ciązy bo raz, że cukier w górę to jeszcze rzyganko :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny jak sacza sie wody to do szpitala kiedy? Ta moja koleżanka z Krk wlasnie ma od 2 w nocy podklad poporodowy bo o ile wody nie chlusnely to leca z nia jakby ciagle sie posikiwala. Sa koloru jasnego bez zadnych nieprzyjemnych widokow.. Ale te za szybko jechac na szpital chyba nie ma co?

a już jest czas? ma skurcze? jak regularne to ja bym jechała... zresztą z sączącymi się też bym jechała

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też mnie przydusza dzisiaj to już w ogóle od samego rana mam przytyki. Zależy od ułożenia. Jakbym stała albo siedziała sztywno to nie mam problemu.
    Ja kupowałam kocyk wafelkowy na Olx, a miałam zamawiać na allegro jeszcze zestaw podusia plus kocyk wafelkowo bawełniany, ale się wstrzymam chwilkę bo jednak s winne rzeczy które chce mieć pierwsze :p

Wlasnie mam to samo z tym zatykaniem, zależy od pozycji... Ale ile można stać 😜 a siedzieć też wyprostowanej ciężko... A jak się lekko przechyle to już gorzej oddychać... Dobrze, że nie tylko ja tak mam bo już się zaczęłam martwić. Pewnie jak brzuch opadnie to będzie łatwiej 🙂

Kurde a ten kocyk marzy mi się kremowy a wszędzie te same kolory, tylko kremowego nie ma ☹️ no nic będę szukać.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Brawo ja!

Dopiero zobaczyłam, że gin wystawia mi L4 leżące.

no zdziwiłam się Karola jak napisałaś wczoraj, że masz chodzone a w kwitach do ZUS, że zagrożenie porodem przedwczesnym... no ale... w sumie w tej sytuacji nie powinni Cię ciągać na komisję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moj brzuszek i 18kg do przodu, na szczęście waga od kilku tyg. stoi w miejscu :) na zdjęciu wydaje mi sie mały, w rzeczywistości jest jakby ciutkę większy :D

Basiu gdzie mozna zobaczyć Twoja sesje? Dziewczyny chwalą, że piekne zdjęcia a ja nie mogę znaleźć.[/QUOTE]

Szonka gdzie Ci poszło te 18 kg????? szok... brzuszek w sumie nie jakiś wielki...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no zdziwiłam się Karola jak napisałaś wczoraj, że masz chodzone a w kwitach do ZUS, że zagrożenie porodem przedwczesnym... no ale... w sumie w tej sytuacji nie powinni Cię ciągać na komisję

Na początku miałam chodzące, dlatego później się nawet nie zagłębiałam w to jakie mam, ale już w grudniu miałam leżące 🤔

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mnie to zatykało jak poszłam na usg tarczycy i doktor kazał się położyć na płasko i odgiąć maksymalnie głowę do tyłu..se pomyślałam "łoooottt???seriooo?widzisz chłopie jakie ja mam cycki i brzuch???" :D
    Hemoroidów na razie nie wyczuwam,ale też boję się przeć na kibelku..

Dziś to nie mam żadnych planów właściwie. Pewnie się pomaluje jak zwykle żeby sie lepiej poczuć,wczoraj się ogoliłam więc od razu samopoczucie lepsze :D
    Czekam na wypłate i będę zamawiać jeszcze co mi tam brakuje :)

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    18ed6174d9cdc34emed.jpg

Basiu gdzie mozna zobaczyć Twoja sesje? Dziewczyny chwalą, że piekne zdjęcia a ja nie mogę znaleźć.
    Mam tą sama bluzke lidlowska.No brzuszek spory.Maluszek rosnie.A nogi i rece chude

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dzień dobry!

Mnie to zatykało jak poszłam na usg tarczycy i doktor kazał się położyć na płasko i odgiąć maksymalnie głowę do tyłu..se pomyślałam "łoooottt???seriooo?widzisz chłopie jakie ja mam cycki i brzuch???" :D
    Hemoroidów na razie nie wyczuwam,ale też boję się przeć na kibelku..

Dziś to nie mam żadnych planów właściwie. Pewnie się pomaluje jak zwykle żeby sie lepiej poczuć,wczoraj się ogoliłam więc od razu samopoczucie lepsze :D
    Czekam na wypłate i będę zamawiać jeszcze co mi tam brakuje :)
    Też czekam na wypłatę, wczoraj zamówiłam kosz Mojżesza a teraz chciałam zamówić do niego poduszkę i przescieradelko z kolekcji vintage z qbanamama, tylko kolekcja będzie po weekendzie. Ale wypłata już mogłaby wpłynąć 🙏 obstawiam że jutro będzie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Też czekam na wypłatę, wczoraj zamówiłam kosz Mojżesza a teraz chciałam zamówić do niego poduszkę i przescieradelko z kolekcji vintage z qbanamama, tylko kolekcja będzie po weekendzie. Ale wypłata już mogłaby wpłynąć 🙏 obstawiam że jutro będzie
    Ja ostawiam nawet dziś..Lepiej żebym się nie zawiodła,bo będzie wkurw :D
    Ja nawet nie patrzę co Ty tam za cuda chcesz kupować,bo to na pewno jest piękne i się będę denerwować :D

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro dostanę rzeczy od taty, więc będę miała co robić 🥰

mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, estrella, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a już jest czas? ma skurcze? jak regularne to ja bym jechała... zresztą z sączącymi się też bym jechała
    nie ma zadnych skurczy nic tych rzeczy.. jedynie czop odszedl i teraz wody sie sączą a jest w 40+1. szykuje sie wlasnie do szpitala.

zrobila wlasnie test paskiem do ph wody w akwarium bo nie miala lakmusowego i rzeczywiscie pole od ph wody jest az granatowe wiec bez zwatpienia sączą sie wody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:17

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś rano jak mąż wrócił z pracy to też pierwsze co powiedział to że spuchlam. Serio? Dzięki 😂.
    Nie mam dziś pomysłu na obiad, co Wy robicie?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2125 2126 2127 2128 2129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ