X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mi dziś rano jak mąż wrócił z pracy to też pierwsze co powiedział to że spuchlam. Serio? Dzięki 😂.
    Nie mam dziś pomysłu na obiad, co Wy robicie?
    Pomidorowke.. Wiem że nuda ale starszego u zolodek dopiero zaczyna pracować po zatruciu a tego jestem pewna i nalesniki z masą serowa. Starszy zje same na sucho chyba. O ile w ogóle przyjmie się pomidorowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mała nie wybudza. Jestem już bardzo przyzwyczajona do jej ruchow, ale jak wstanę na siku i jest to jej godzina t się rusza. Ale bez problemu zasypiam. Nie mam wyjścia...inaczej od około 22-23 do około 1-2 w nocy bym nie spała ona wtedy jest bardzo aktywna. Rano budzi się tuż po mnie

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wstaje ok 3-4 razy siku i jeszcze ani razu nie trafiłam na jej godzinę chyba 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co wstane siku i sie klade to maly kopie.. nie wiem czy budzi sie jak ja wstaje.. czy juz nie spal.. sam w sobie we snie mnie nie wybudza.

doszedl! i jeszcze bedzie kokardka do wozka:0 mega zadowolona jestem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63768d9355bc.jpg

tez sie martwię o Menke.. kurcze mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze...

stresant, mysla.nieskalana, martusiawp, estrella, Fasolka77, Lolka30, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Menka już dawno nic nie pisała, może pojechała do tego szpitala. Oby wszystko było dobrze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widze kolejna marcoweczka rozpakowuje sie :)

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi sliczny kocyk! Ja mam 1 kocyk blekitny, 1 szary, i 1 szaro-bialy w paski, ale musze dokupic jakis konkretniejszy - ciemny granat wlasnie bedzie sie pieknie komponowal w wozku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:50

Daffi lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Daffi sliczny kocyk! Ja mam 1 kocyk blekitny, 1 szary, i 1 szaro-bialy w paski, ale musze dokupic jakis konkretniejszy - ciemny granat wlasnie bedzie sie pieknie komponowal w zowku <3
    Ja mam szary wozek z jasnym szarym dodatkiem... i ten kolor bedzie dla malego cudny.. tak mi sie wydaje :P juz bym go chciala owijac w tym kocyku :P

u mnie narazie wszystko sie trzyma.. ten czop tylko we wtorek mi wylecial wieczorem ale nie w duzej ilosci. m juz przestraszony powiedzial ze seksu nie bedzie.. ale w sumie lepiej jeszcze uwazac i zaczac dzialac w bezpiecznym terminie bo na tak szybkim porodzie mi nie zalezy. wazne zeby synek byl juz gotowy.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"
    az tak opuchnieta jestes?
    moze rob sobie jakies oklady chlodzace?
    jakies badania mialas robione pod tym katem? ja owszem puchlam w pierwszej ciazy i drugiej na nogach i bylo to fizjologiczne..
    bardzo wspolczuje...
    a jakie leki bierzesz?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam ze tak bedzie!
    wczoraj mi nie chciala sprawdzic w rosman pieluszek za 1 gr to dzis dostalam maila hahha

ale jaka niesprawiedliwosc...
    M dostal tez maila a nawet2. jeden na pieluszki a drugi na olejek na rozstepy Mamas babydream..

I juz jestem przekonana ze maz moze odebrac pieluszki na siebie takze. maile przychodza zatytuowane..
    Ja dostalam Mamo... a M dostał Tato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:58

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co robie kazdego dnia rano?
    Otwieram szuflade z ubrankami i ukladam rozne zestawy w co ubiore Malego <3 tez tak robicie, czy to ja zwariowalam?
    Odkad przyszedl wozek codziennie ogladam tez wozek i jezdze nim po domu.

Wczoraj odkazilam pralke i dzisiaj nastawiam pierwsze pranie! Nie moge sie doczekac!

martusiawp, Fasolka77, Lolka30, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszzce nie wyprasowalam swojegoo prania.. ale dzis serio! ogarne wszystko.. posegreguje i poukladam. narazie bez wkladow do komody.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce byc mama ja tez jezdze wozkiem po domu :)

acard i na obnizenie cisnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek rudo - czarny profesjonalnie to autumn gold :p a kocyki mam, różowy z włóczki , musztardowy z lullalove bambus, lazurowy ( ale ten będzie do szpitala) też wloczka, miętowo szary z lullalove bambus i wełna, i musztardowy wafelek, jeszcze chce szałwię z lullalove i któryś z tych ażurowych co wejdą po weekendzie może biały do chrztu? Ma być ten jakiś nowy niebieski, jest też szałwia ale chyba szałwia mi się bardziej podoba z tej warkoczykowej przędzy.
    Jeszcze mam dwie kołderki minky+bawełna. I na liście mam jeszcze bawełna +wafelek i w sumie starczy.

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    chce byc mama ja tez jezdze wozkiem po domu :)

acard i na obnizenie cisnienia
    a czemu jeszcze masz acard? u mnie zalecali go w ciazy w 1 i 2 trymestrze. w 3 juz nie. masz jakies problemy z krazeniem? zylaki? te obnizajace cisnienia sa konieczne i na pewno lekarz wiedzial co robi przepisujac je. nie wiem czemu ta lekarka cie tak postraszyla.. sa sytuacje w ktorych trzeba nie ma wyjscia. 3 trymestr o tyle bezpieczniejszy ze dzieciatko ma wszystkie narzady tylko niektore musza jeszcze dojrzec. ja mysle ze mozesz byc spkojna o leki ktore bierzesz. ludzie z astma cala ciaze musza brac sterydy. moja szwagierka zaraz bedzie przystepowac do in vitro i lekarze wiedza z jak silna astma sie zmaga.. nawet nie ma mowy o odstawieniu tych lekow.. i co wiecej.. astma to nie przeciwskazanie do porodu naturalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:13

b2ujp2.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj mąż miał wolne w pracy, rano mieliśmy sesję. Mam nadzieję, że fajnie wyszło 😊

Basia piękne zdjęcia! Takie naturalne 😊

Cieszę się, że na wizytach wszystko ok!

Ja dzisiaj na obiad zrobię kluski leniwe, ale muszę iść do sklepu po twaróg, bo zjadłam trochę na śniadanie i teraz mam za mało.

martusiawp, B_002, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Ale mam fazę na lody, wczoraj zeżarłam całe pudełko, dziś już prawie też całe ... a miało być na wieczór.

M w szpitalu, ma kamienie w nerkach i złapał go atak, czeka na konsultacje chirurga.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Paula ja zapomnialam Ci pisac. Kiedys poruszalysmy teat porodu w soczewkach i wczoraj potwierdzilas to co wczesniej pisalam.
    Ja nie rodzilam w soczewkach a tylko niefortunnie zasnelam.. i tak mi sie skubana wywinela pod gorna powieke ze balam sie ze bede jechac na Ip zeby mi ja wyciagneli bo sama nie moglam sobie poradzic to raz a dwa paluchami tez nie ma co gmerac w oku bo zaraz sobie jakies swinstwo mozna przyplatac. dlatego ja to co z bliska do 1m to jeszcze jakos widze.. i dziecko urodzone bede widziala z pewnoscia.. jak dojde do etapu parcia kaze sobie sciagnac okulary i polozyc obok by tuz po porodzie m zarzucil mi je na nos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:18

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko! Ale mam fazę na lody, wczoraj zeżarłam całe pudełko, dziś już prawie też całe ... a miało być na wieczór.

M w szpitalu, ma kamienie w nerkach i złapał go atak, czeka na konsultacje chirurga.
    uuu to wspolczuje. Czyli M moze poczuc teraz choc troche to co Ty zaraz bedziesz czula.. rodzic kamienie nie zazdroszcze :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ