Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mi dziś rano jak mąż wrócił z pracy to też pierwsze co powiedział to że spuchlam. Serio? Dzięki 😂.
    Nie mam dziś pomysłu na obiad, co Wy robicie?
    Pomidorowke.. Wiem że nuda ale starszego u zolodek dopiero zaczyna pracować po zatruciu a tego jestem pewna i nalesniki z masą serowa. Starszy zje same na sucho chyba. O ile w ogóle przyjmie się pomidorowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mała nie wybudza. Jestem już bardzo przyzwyczajona do jej ruchow, ale jak wstanę na siku i jest to jej godzina t się rusza. Ale bez problemu zasypiam. Nie mam wyjścia...inaczej od około 22-23 do około 1-2 w nocy bym nie spała ona wtedy jest bardzo aktywna. Rano budzi się tuż po mnie

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wstaje ok 3-4 razy siku i jeszcze ani razu nie trafiłam na jej godzinę chyba 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co wstane siku i sie klade to maly kopie.. nie wiem czy budzi sie jak ja wstaje.. czy juz nie spal.. sam w sobie we snie mnie nie wybudza.

doszedl! i jeszcze bedzie kokardka do wozka:0 mega zadowolona jestem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63768d9355bc.jpg

tez sie martwię o Menke.. kurcze mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze...

stresant, mysla.nieskalana, martusiawp, nick nieaktualny, Fasolka77, Lolka30, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Menka już dawno nic nie pisała, może pojechała do tego szpitala. Oby wszystko było dobrze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo widze kolejna marcoweczka rozpakowuje sie :)

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi sliczny kocyk! Ja mam 1 kocyk blekitny, 1 szary, i 1 szaro-bialy w paski, ale musze dokupic jakis konkretniejszy - ciemny granat wlasnie bedzie sie pieknie komponowal w wozku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:50

Daffi lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Daffi sliczny kocyk! Ja mam 1 kocyk blekitny, 1 szary, i 1 szaro-bialy w paski, ale musze dokupic jakis konkretniejszy - ciemny granat wlasnie bedzie sie pieknie komponowal w zowku <3
    Ja mam szary wozek z jasnym szarym dodatkiem... i ten kolor bedzie dla malego cudny.. tak mi sie wydaje :P juz bym go chciala owijac w tym kocyku :P

u mnie narazie wszystko sie trzyma.. ten czop tylko we wtorek mi wylecial wieczorem ale nie w duzej ilosci. m juz przestraszony powiedzial ze seksu nie bedzie.. ale w sumie lepiej jeszcze uwazac i zaczac dzialac w bezpiecznym terminie bo na tak szybkim porodzie mi nie zalezy. wazne zeby synek byl juz gotowy.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"
    az tak opuchnieta jestes?
    moze rob sobie jakies oklady chlodzace?
    jakies badania mialas robione pod tym katem? ja owszem puchlam w pierwszej ciazy i drugiej na nogach i bylo to fizjologiczne..
    bardzo wspolczuje...
    a jakie leki bierzesz?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam ze tak bedzie!
    wczoraj mi nie chciala sprawdzic w rosman pieluszek za 1 gr to dzis dostalam maila hahha

ale jaka niesprawiedliwosc...
    M dostal tez maila a nawet2. jeden na pieluszki a drugi na olejek na rozstepy Mamas babydream..

I juz jestem przekonana ze maz moze odebrac pieluszki na siebie takze. maile przychodza zatytuowane..
    Ja dostalam Mamo... a M dostał Tato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:58

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co robie kazdego dnia rano?
    Otwieram szuflade z ubrankami i ukladam rozne zestawy w co ubiore Malego <3 tez tak robicie, czy to ja zwariowalam?
    Odkad przyszedl wozek codziennie ogladam tez wozek i jezdze nim po domu.

Wczoraj odkazilam pralke i dzisiaj nastawiam pierwsze pranie! Nie moge sie doczekac!

martusiawp, Fasolka77, Lolka30, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszzce nie wyprasowalam swojegoo prania.. ale dzis serio! ogarne wszystko.. posegreguje i poukladam. narazie bez wkladow do komody.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce byc mama ja tez jezdze wozkiem po domu :)

acard i na obnizenie cisnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek rudo - czarny profesjonalnie to autumn gold :p a kocyki mam, różowy z włóczki , musztardowy z lullalove bambus, lazurowy ( ale ten będzie do szpitala) też wloczka, miętowo szary z lullalove bambus i wełna, i musztardowy wafelek, jeszcze chce szałwię z lullalove i któryś z tych ażurowych co wejdą po weekendzie może biały do chrztu? Ma być ten jakiś nowy niebieski, jest też szałwia ale chyba szałwia mi się bardziej podoba z tej warkoczykowej przędzy.
    Jeszcze mam dwie kołderki minky+bawełna. I na liście mam jeszcze bawełna +wafelek i w sumie starczy.

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    chce byc mama ja tez jezdze wozkiem po domu :)

acard i na obnizenie cisnienia
    a czemu jeszcze masz acard? u mnie zalecali go w ciazy w 1 i 2 trymestrze. w 3 juz nie. masz jakies problemy z krazeniem? zylaki? te obnizajace cisnienia sa konieczne i na pewno lekarz wiedzial co robi przepisujac je. nie wiem czemu ta lekarka cie tak postraszyla.. sa sytuacje w ktorych trzeba nie ma wyjscia. 3 trymestr o tyle bezpieczniejszy ze dzieciatko ma wszystkie narzady tylko niektore musza jeszcze dojrzec. ja mysle ze mozesz byc spkojna o leki ktore bierzesz. ludzie z astma cala ciaze musza brac sterydy. moja szwagierka zaraz bedzie przystepowac do in vitro i lekarze wiedza z jak silna astma sie zmaga.. nawet nie ma mowy o odstawieniu tych lekow.. i co wiecej.. astma to nie przeciwskazanie do porodu naturalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:13

b2ujp2.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj mąż miał wolne w pracy, rano mieliśmy sesję. Mam nadzieję, że fajnie wyszło 😊

Basia piękne zdjęcia! Takie naturalne 😊

Cieszę się, że na wizytach wszystko ok!

Ja dzisiaj na obiad zrobię kluski leniwe, ale muszę iść do sklepu po twaróg, bo zjadłam trochę na śniadanie i teraz mam za mało.

martusiawp, B_002, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Ale mam fazę na lody, wczoraj zeżarłam całe pudełko, dziś już prawie też całe ... a miało być na wieczór.

M w szpitalu, ma kamienie w nerkach i złapał go atak, czeka na konsultacje chirurga.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Paula ja zapomnialam Ci pisac. Kiedys poruszalysmy teat porodu w soczewkach i wczoraj potwierdzilas to co wczesniej pisalam.
    Ja nie rodzilam w soczewkach a tylko niefortunnie zasnelam.. i tak mi sie skubana wywinela pod gorna powieke ze balam sie ze bede jechac na Ip zeby mi ja wyciagneli bo sama nie moglam sobie poradzic to raz a dwa paluchami tez nie ma co gmerac w oku bo zaraz sobie jakies swinstwo mozna przyplatac. dlatego ja to co z bliska do 1m to jeszcze jakos widze.. i dziecko urodzone bede widziala z pewnoscia.. jak dojde do etapu parcia kaze sobie sciagnac okulary i polozyc obok by tuz po porodzie m zarzucil mi je na nos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:18

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Matko! Ale mam fazę na lody, wczoraj zeżarłam całe pudełko, dziś już prawie też całe ... a miało być na wieczór.

M w szpitalu, ma kamienie w nerkach i złapał go atak, czeka na konsultacje chirurga.
    uuu to wspolczuje. Czyli M moze poczuc teraz choc troche to co Ty zaraz bedziesz czula.. rodzic kamienie nie zazdroszcze :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ