X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    acard musze brac do 36 tygodnia bo mam zly przeplyw maciczny od poczatku ciazy i krew musi byc rozrzedzana aby wogole przeplywala.......a rzadka jak woda ...wycislam rano syfka na nosie i myslalam ze sie wykrwawie...leciala i leciala.....

trzymam kciuki za invitro ..kolezanka w przyszlym tygodniu rodzi CC ( duze dziecko) tez po invitro udalo sie za pierwszym razem :)

ja biore od początku ciąży 75mg acard... ale jakoś nie zauważyłam, ze krew mi mocno leciała przy jakiś kłuciach czy zatarciach...

trzymam również kciuki za in vitro.. znajomi się starają zakwalifikować do programu z dofinansowaniem w łódzkim... 2 lata temu mieli 2 nieudane próby :( ale może do trzech razy sztuka!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Może przewidzieli prezent dla żony na Dzień Kobiet :)

Dziewczyny, jestem na fb na grupie marcówki i jedna mama właśnie napisała, że dziś miała mieć CC, a wczoraj na USG w 38 tc okazało się że dzidziuś nie żyje :( Strasznie mi jej szkoda, i nie powiem włączył mi się strach o mojego synka :( Przepraszam, że tu o tym piszę, ale musiałam się z kimś tym podzielć, jakoś ciężko mi jak o tym myślę :(

:( nie mieści mi się to w głowie :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja pralam w proszku dziecięcym.

ja w zwykłym, nie ma co przesadzać... trzeba powoli dzidzię przyzwyczajać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Dziewczyny, jestem na fb na grupie marcówki i jedna mama właśnie napisała, że dziś miała mieć CC, a wczoraj na USG w 38 tc okazało się że dzidziuś nie żyje :( Strasznie mi jej szkoda, i nie powiem włączył mi się strach o mojego synka :( Przepraszam, że tu o tym piszę, ale musiałam się z kimś tym podzielć, jakoś ciężko mi jak o tym myślę :(
    Jak to? Teraz to i ja mam panike. Czemu miała mieć cesarkę? Co było powodem? Nie czuła że dziecko się nie rusza?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak to wygląda .. chyba wystarczy do szpitala ?

a50c59bc738b9182med.jpg

Fasolka77, estrella, Daffi, DorotaAnna, Kiwona, mysla.nieskalana, Mama36, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tyle wyprasowalam i mam dosc ale w międzyczasie obiad robie..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71c41b6ff8fe.jpg

Ju stwierdzam ze nie jestem zadowolona z tych muslinowych pieluszek z gemini. Te 3 w kolorze sa super i 2 biale ze wzrokiem.. Reszta ma jakies zmechacenia po praniu rozrzedzily sie.. Sa blee

Fasolka77, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak to? Teraz to i ja mam panike. Czemu miała mieć cesarkę? Co było powodem? Nie czuła że dziecko się nie rusza?

I ja się zestresowałam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka mój bebetto ma możliwość właśnie podnoszenia główki w gondoli, też uważam że to fajna sprawa.

Wiecie mój mąż dzisiaj dostał maila, że ma do odbioru oliwkę na rozstępy z rossmanna. Ja nie dostałam takiego a Wy? A ma zaznaczone że jest mężczyzną xd
    Tak pisalam to dzis.. Oboje dostalismy dzis mail o odbior pieluszek i tylko maz dostal oliwke na rozatepy :p

DorotaAnna lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Jezu :( :( :( nie piszmy tu proszę takich rzeczy.. ja też czasem o tym myślę... przeraża mnie to... wiadomo co się stało? nie wyobrażam sobie takiej sytuacji? nie czuła dziecka? jak to możliwe w ogóle?

Karollinax26, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Fasolka taka położna to skarb.

mówili mi w przychodni, że jest "specyficzna" ale okazało się, że jest tak samo specyficzna jak ja:) bosko! nadajemy na tych samych falach! Była też zaskoczona moją medyczną wiedzą :) ja nie wiem jakie ona ma pacjentki ale wychodzi na to, że wiele kobiet po prostu "chodzi" w ciąży i mało co je interesuje....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie tak to wygląda .. chyba wystarczy do szpitala ?

a50c59bc738b9182med.jpg

Karola, żeby Ci w kartę nie wpisali Gosia zamiast Marcepan! :)

Karollinax26, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, nie przejmuj się takimi nowinami. Też słyszałam o podobnym przypadku w 32 tc. Polska długa i szeroka i na tak ogromną ilość kobiet w ciąży zawsze się trafi jakiś bardzo smutny scenariusz. Zdarza się to rzadko, ale jednak. Kochane, odrzucamy złe myśli i cieszymy się naszymi dziećmi! <3 Najlepsze, co możemy im teraz dać, to zdrowe jedzenie i dobry nastrój 😘

Tamtej dziewczynie możemy tylko współczuć i życzyć powodzenia następnym razem. Oby los jej to wynagrodził podwójnie...

Daffi, Kiwona, Fasolka77, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieraz sie tak dzieje. Mojego przyjaciela spotkalo to samo.. Tez dziwn przed wywolaniem okazalo sie ze malenstwo nie zyje i musiala jeszcze urodsic naturalnie. Teraz maja śliczna zdrowa córeczkę.. Udalo sie za drugim razem.
    Takie rzeczy sie dzieja.. Nie możemy o tym tak myslec. Znajoma z pracy urodzila zdrowego synka a lekarz powiedzial ze to cud.. Maly tak fikal ze zaplatal sobie supelek na pepowinie i nigdy go nie zacisnal.. Dzięki temu dzis ma 10 miesiecy.
    Musimy myslec ze nas to nie spotka.

Kasiulka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie teraz powiedzialam, że to napisał jakoś internetowy troll żeby straszyć matki przed porodami.

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:

Skoro miała zaplanowane cc już w 38tc to pewnie był jakiś problem, o którym nie wiemy. Musimy być wyczulone na różne niepokojące objawy, ale wszystko z głową i na spokojnie. Nasz stres nie jest dziecku potrzebny. Różne tragedie są na świecie, dużo dzieci umiera na raka, ale nie możemy myśleć, że nas to spotka, bo depresja murowana 😔 szkoda tej dziewczyny, mam nadzieję, że się z tego podniesie i będzie jej dane urodzić zdrowe dzieciątko

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    miala mieć cc planiwane ze wzgledu na wrodzona wade serca. Nie wiadomo co sie stalo, bo jeszcze jej cc nie zrobili.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historia... podoba mi się Twoja interpretacja karmellka..

Ja jeszcze zaliczyłam anestezjologa teraz - nie planuje brać znieczulenia ale moj szpital wymaga takiej pogadanki- wiadomo różnie może być i wtedy przynjamniej papierki podpisane. Nic się nie dowiedziałam nowego - tylko ciekawostka: u mnie w szpitalu podobno z kobiet rodzących SN 30% bierze znieczulenie a w USA prawie wszystkie! Dodał potem ze weekend jest jedne anestezjolog na dyżurze hehe wiec nie wiem ile w tym wolnego wyboru:p

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już o tym nie mysle, ale bardzo mnie to ruszyło.Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomysły na obiad. Ostatecznie zrobię zupę pieczarkowa A na drugie dziś będą tortellini że szpinakiem i ricottą na maselku z tartym serem A jutro gnocci z pomidorami i mozarella :).
    Daffi ja też ten kocyk kupiłam do szarego wózka, będą miały nasze Filipki podobne wystroje w brykach hihi.
    Co do oliwki z Rossmanna ja swoją odebrałam już dawno, chyba jeszcze w 1 trymestrze dostałam maila.
    Swoje rzeczy do szpitala też pytałam w zwykłym płynie.
    A historia tej dziewczyny jest straszna, ja będę spokojna dopiero jak będę trzymać dziecko w ramionach.

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola, żeby Ci w kartę nie wpisali Gosia zamiast Marcepan! :)
    Ja się właśnie tak przyglądałam i rozkmina, skąd ta Gosia, jak miał być Marcepan?! No ale w końcu wpadłam na to, że to worki marki Gosia :P Bo już się miałam oburzać :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ