Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To jest takie urocze jak za pierwszym razem ma sie rodzic dziecko i ci rodzice tacy spanikowani. Faceci zwlaszcza. Kobiety czuja potrafia zapanowac nad spokojem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 14:51
-
Paula 90 wrote:Pytanko o kasę: czy za luty dostajemy mniej kasy? Ja dostałam mniej i tak mi świta że tam coś było liczone za dzień 🤔
-
Paula 90 wrote:Pytanko o kasę: czy za luty dostajemy mniej kasy? Ja dostałam mniej i tak mi świta że tam coś było liczone za dzień 🤔
-
Ja pewnie jutro dostanę wypłatę, nawet paska jeszcze nie mam w aplikacji. Ale mi się też wydaje że to zależy od dni w miesiącu i luty jest krótszy wiec może przyjść trochę mniej kasy.Jvm lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja spakowalam nas oboje w kabinowke - dzidziusia w gorna 'klape' a siebie w dolna. Wszystko zmiescilam, ale nie bralam duzo.
Szczerze to nie mam pojecia czego sie spodziewac i jak dlugo beda mnie trzymac w szpitalu. Slyszalam, ze tu w uk jesli porod przebiega bez komplikacji i z dzidziusiem wszystko ok to wypisuja do domu po kilku godzinach. Pamietacie ksiezna Kate, ktora w kilka godzin po porodzie wychodzila ze szpitala juz w pelnym makijazu i fryzurze pozdrawiajac wszystkich z dzidziusiem na rekach?
Chyba, ze bylaby cesarka no to wtedy jest juz dluzszy pobyt wiec na wszelki wypadek zostawie jeszcze jakas torbe w aucie.
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie zauwazylam, ze ja ciagle pisze 'Dzidzius' i 'Dzidzius', no ale ja mojego malucha nazywam tylko 'Dzidzius'
Jakos mowic po imieniu jest mi ciezko, chyba przez to, ze sie nie zdrabnia. Jak sie urodzi to bede wolac 'Synus'Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:14
-
Szonka wrote:miala mieć cc planiwane ze wzgledu na wrodzona wade serca. Nie wiadomo co sie stalo, bo jeszcze jej cc nie zrobili.
Skoro dziecko miało wadę serca to różne rzeczy mogły się wydarzyć.
Nasze maluchy są zdrowe i z głowy sobie wyrzućmy że coś mógłoby się stać.
Już niedługo będziemy je tulić.Karollinax26, Tunia76, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Laski, u mnie takich dobrodziejstw jak Ikea nie ma, także ten .. kupiłam Gosię 😀
Marcepan zostaje Marcepanem! 😋
Karmelka, no daj temu 🐶 tego pieroga!
P.S. W kabinówkę się nie zmieściłam, rzeczy małej w osobną torbę musiałam upchać.
Karola Ja też mam dla siebie kabinowke ale sie w niej do końca nie zmieścilam więc dla małego biorę drugą torbęKarollinax26 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Każda się chwali co dzisiaj na obiad, ja regeneruje spojenie przed wypadem na sklepy z mężem więc zamówiłam obiad... Mam orgazm bez kitu. Pierogi nutellą z malina
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0cffabd283f.jpg
Karmelka to są jakieś pełnoziarniste pierogi wyglądają obłędnie ja zjadłam solidną porcję spaghetti bolognese na makaronie pełnoziarnistym z surówką z kapusty pekińskiej i po godzinie mam cukier 109 jakoś tak osłabłam.... dziwi mnie że taki niski cukierFasolka77
-
Tak Paula na zasiłku chorobowym masz policzona stawka dzienna i on się mnoży razy ilość dni w miesiącu więc w lutym jest mniej kasyPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:aż strach pomyśleć jak ktoś zapakuje rzeczy w woreczki JAN NIEZBĘDNY!
Karollinax26, Wiewióreczka, Fasolka77, Tunia76, martusiawp, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Na ważną rzecz zwróciła mi moja położna uwagę żeby zabrać takie nakładki biodegradowalne na muszle klozetowe bo mówi na narciarza po porodzie nie ma szans A lepiej takie zabezpieczenie mieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:38
Paula 90, Mama36 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:aż strach pomyśleć jak ktoś zapakuje rzeczy w woreczki JAN NIEZBĘDNY!
Paula, niestety za luty będzie mniej...i to sporo - ja dostałam dziś przelew. Proporcjonalnie oblicz - weź wypłatę za miesiąc, który miał 31 dni i oblicz to dla 28 dni.
Planowane CC robi się standardowo w skończonym 38 tc, a wadę serca chyba miała mama a nie dzidzia.. Niestety ja w tej ciąży miałam styczność z dwoma takimi przypadkami śmierci w 39 tc...jedna to dziewczyna ze szpitala, która przyszła rodzić i w nocy niestety dziecko zmarło, drugi to moja pani prenatolog....tydzień przed terminemStrasznie się tego boję. Odetchnę jak urodzę dopiero.
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Na ważną rzecz Z
Zwróciła mi moja położna uwagę żeby zabrać takie nakładki biodegradowalne na muszle klozetowe bo mówi na narciarza po porodzie nie ma szans A lepiej takie zabezpieczenie miećW Rossmannie 2 zł za 10 szt.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama mnie po każdej cesarce trzymali 2 dni. moje koleżanki po SN w sumie kilka godzin (jeśli poród z rana, to wieczorem do domu). na następny dzień położna przychodziła wszystko sprawdzić i potem kilka razy jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:36
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧