X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Żadnych stołków. Mąż mi je zdjął do mojego poziomu.
    Tylko kucać nie mogę przez tą ponczochę, bardzo mnie to ogranicza i wkur...a.
    u mnie o schylaniu czy kucaniu nie ma mowy ja nawet skarpetek nie potrafie ubrac ....a zbliza sie czas obcinania paznokci w nogach juz sie zastanawiam jak to zrobie :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie o schylaniu czy kucaniu nie ma mowy ja nawet skarpetek nie potrafie ubrac ....a zbliza sie czas obcinania paznokci w nogach juz sie zastanawiam jak to zrobie :)
    Mi już ostatnio mąż obcinał paznokcie u stóp bo ciężko mi samej.
    Z goleniem to sobie jeszcze radzę na wyczucie, ale z paznokciami trudniejsza sprawa bo trzeba jeszcze dosięgnąć.
    Ostatnio zauważyłam, że nie mogę założyć nogę na nogę to mi strasznie ciasno pod brzuchem :P Uroki 9 miesiąca :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zawsze mam przy sobie :D W Rossmannie 2 zł za 10 szt.

a propos.. Wiewiórka z czego to jest? papier? nie przenikają przez to bakterie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ale dlaczego?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Jak będą chciały to przenikną. To daje tylko poczucie higieny bo nie siadasz na czyichś sikach. Ale żeby mieć prawdziwa pewność to trzeba by jakimś chlorem przetrzeć.
    Btw - są takie chusteczki (przynajmniej były) nasączone chlorem do czyszczenia toalety. Tylko już nie wiem gdzie je kupowałam

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No właśnie jak to teraz wygląda. Dawniej robili jakieś naświetlania, a do domu dopiero jak już żółtaczki prawie nie było.

teraz tez tak jest, mnie interesuje czemu w Anglii wypuszczają od razy skoro żółtaczka występuje zazwyczaj w 2-3 dobie.

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jak będą chciały to przenikną. To daje tylko poczucie higieny bo nie siadasz na czyichś sikach. Ale żeby mieć prawdziwa pewność to trzeba by jakimś chlorem przetrzeć.
    Btw - są takie chusteczki (przynajmniej były) nasączone chlorem do czyszczenia toalety. Tylko już nie wiem gdzie je kupowałam
    Ja jak już muszę skorzystać z toalety publicznej, to najpierw przecieram chusteczką antybakteryjna, potem w kolejną chusteczke wycieram dłonie, rozkładam nakładkę i do siadam.

Paula 90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A ja dzisiaj wreszcie umyłam szyby w mojej nowej zabudowie balkonu. Bardzo jestem z siebie dumna. Teraz chodzę co chwila na balkon i podziwiam jakie czyściutkie.
    Wiem wiem do najbliższego deszczu, ale teraz jest super. 😃

Tunia nie przeginaj!! ja mam brudne okna i żyję : )

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Z papieru ale takiego jakby błyszczącego. Nie ma szans, by spełzły z muszli, pokrywają ją całą z naddatkiem, mają taki język, dzięki któremu nakładka jest automatycznie spłukiwana - wciągana przez kibelek. Ja wszędzie i wszystko robię na małysza, ale mój mąż nie potrafi i dla niego noszę :P

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

no własnie.. jak tak jest to można też papierem toaletowym obłożyć... hmmmm.... na razie daję radę na narciarza ale pewnie niebawem się to zmieni....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia nie przeginaj!! ja mam brudne okna i żyję : )
    Okna to ja mam strasznie brudne. Dla mnie mycie okien to pikuś, gorsze prasowanie i wieszanie firan. Nienawidzę tego.

A balkon musiałam umyć, bo po montażu były okropnie uciapane.
    Zresztą czuję się całkiem dobrze. Tylko skóra wokół pępka mnie boli, ale to chyba też wina tych cholernych zastrzyków.

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 bo po prostu dziecko jest i tak ciągle obserwowane przez położną, która przychodzi kilka/kilkanaście razy po porodzie. mi akurat to pasuje, ale wiadomo, pewnie wielu osobom nie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:55

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelka to są jakieś pełnoziarniste pierogi wyglądają obłędnie ja zjadłam solidną porcję spaghetti bolognese na makaronie pełnoziarnistym z surówką z kapusty pekińskiej i po godzinie mam cukier 109 jakoś tak osłabłam.... dziwi mnie że taki niski cukier
    Kochana to są normalne pierogi tylko do ciasta jest dodana nutella a w środku wkładane dwie maliny, i one są lepione inaczej. Zjadłam 5 takich pierogow i 5 ruskich i po godzinie 121

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wracam z wizyty. Malutka wazy 3300 i mam 2 cm rozwarcia, szyjki juz prawie nie ma. Przy badaniu krew ze sluzem. Odezwe sie wieczorkiem i napisze więcej co u nas :*

Fasolka77, Natalia-tosia, Daffi, Karmelllka90, Wiewióreczka, MamaAga85, estrella, Anete, Tunia76, Karollinax26, Lolka30, B_002, stresant, Kasionek, Kasiulka90, malutka_mycha, KarmeLoVe, Mama36, Kiwona, Szonka, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kochana to są normalne pierogi tylko do ciasta jest dodana nutella a w środku wkładane dwie maliny, i one są lepione inaczej. Zjadłam 5 takich pierogow i 5 ruskich i po godzinie 121

zjadłabym... hmmmmmm

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kochane wracam z wizyty. Malutka wazy 3300 i mam 2 cm rozwarcia, szyjki juz prawie nie ma. Przy badaniu krew ze sluzem. Odezwe sie wieczorkiem i napisze więcej co u nas :*

no w końcu! czekamy na wieści :)

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkoncu skończyłam prasować , zbieram się na SR. I jutro będzie segregacja rozmiarami 😁 chyba dziś poczułam 1 raz czkawkę małej 😁 rano i teraz czuję takie pykanie w okolicy lewego jajnika 😁

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta czyli to znaczy, że poród już blisko?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 obudziłam się z drzemki i pomyślałam o tobie a tu wiadomość.
    Czyli wygląda że możesz rodzić w każdej chwili? Lilka ma super wagę wiec nie ma stresu!

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer. 20 km od nas w jednej z miejscowości w szkole wykryto u nauczyciela gruźlicę. Wszyscy nauczyciele i uczniowie trafili pod obserwacje a szkola przejdzie dezynfekcje..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2133 2134 2135 2136 2137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ