Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Kochane wracam z wizyty. Malutka wazy 3300 i mam 2 cm rozwarcia, szyjki juz prawie nie ma. Przy badaniu krew ze sluzem. Odezwe sie wieczorkiem i napisze więcej co u nas :*
valetta94 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi wrote:Ale numer. 20 km od nas w jednej z miejscowości w szkole wykryto u nauczyciela gruźlicę. Wszyscy nauczyciele i uczniowie trafili pod obserwacje a szkola przejdzie dezynfekcje..
no widzisz a u nas po porodzie nie szczepia na gruzlice ....a jednak choroba dalej istnieje..... -
Paula pytałaś rano o matę tylko nie wiem czy chodziło Ci o piankowa czy materiałowa z tymi palakami. Jeśli chodzi o piankowa to ja się zastanawiam nad tą ze smyka Smiki taka szaro- kremowa normalnie kosztuje chyba 199zl ale będę polować na promke. A Ty co znalazłaś?
Dziewczyny podejslijcie jakieś fajne filmiki albo instrukcje masażu krocza, bo czas najwyższy się za to zabrać i męża nauczyć 😉.martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
My już w domku. A więc nie odzywam się bo nie mam kompletnie czasu. Chyba Lilusia niedługo będzie z nami a mieszkanie jeszcze w rozsypce. Kończymy kłaść tapetę na przedpokoju, u malutkiej już położona. Zostaje malowanie kuchni i złożenie wielkiej szafy, którą zamówiliśmy do sypialni. Potem sprzątanie i jakieś dekoracyjne sprawy, więc dobrze jakby poczekała jeszcze chociaż z tydzień aby wszystko ogarnąć
Dzisiaj chyba miałam coś ala skurcze, ból jak na okres i napinanie macicy w tym samym czasie hmm..Ciekawe czy tak będą wyglądać skurcze tylko 100 razy mocniejszy będzie ten ból? Lekarz mówił, że jedna kobieta będzie z rozwarciem chodziła 2 tygodnie a u innej zacznie się poród po kilku godzinach, więc ciężko określić jak będzie u mnie. Ale przeczuwam, że to już niedługo. Mówił, że raczej poród pójdzie szybko bo szyjki nie ma i jest mięciutka, rozwarcie jest. Tydzień temu miałam wizytę i szyjka była zamknięta.
Na uczelni jutro mamy ostatni egzamin z angielskiego, fajnie jakbym go zaliczyła bo na kolejny termin nie wiem czy już bym przyszła
Jak coś się u nas zacznie dziać w kierunku porodu to od razu wam napiszę :* Może po tym badaniu szyjki coś ruszy bo aż krew ze śluzem wyleciała i mega bolało to sprawdzenie rozwarcia.
Ciekawe która z nas pierwsza rozwiąże worek z dzieciaczkami.
Po wizycie poczułam podekscytowanie, że to już nie długo. No i ta waga 3300 mega mnie uspokaja
Aaa i dostałam skierowanie na te kwasy w kierunku cholestazy bo ostatnio mnie skóra swędzi w nocyNie wiem czy to brak nawilżenia, czy sama sobie wkręcam. Ważne, że to zbadamy i będę spokojniejsza. Kolejna wizyta u doktorka za tydzień.
Chwalę się, że malutka ma włoski a ja nie miałam ani razu zgagiCałuję was wszystkie :*
Kasionek, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, B_002, Tunia76, Kasiulka90, malutka_mycha, espoir, stresant, estrella, Mama36, Natalia-tosia, Kiwona, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Kochane wracam z wizyty. Malutka wazy 3300 i mam 2 cm rozwarcia, szyjki juz prawie nie ma. Przy badaniu krew ze sluzem. Odezwe sie wieczorkiem i napisze więcej co u nas :*
-
za każdym razem jak jest mowa o masażu krocza, to przypomina mi się jak mi Mąż robił w wannie w ciąży z Bartusiem i któregoś razu wyjął palce, a na nich wielki glut (czop). i to jego pełne przerażenia "kurwa, coś z Ciebie wyjąłem!!!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:34
Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, valetta94, B_002, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, estrella, Mama36, Kiwona, chce_byc_mama, Daffi, Paula 90, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Wiewióreczka wrote:Zwolnienie blokady, dobre Karolka
MamaAga, brzuch i cyc! A buzia ładna, nie widać kilogramów.
A u mnie 19 (dziewiętnaście) kg!!!!!!!!!
a gęba moja oj jest jej duuuużo więcej 😂😂😂😂
A Twoich 19 nie widać klmpletnie😉 tylko brzuszek masz przed sobą 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:26
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Valetta trzymam kciuki żeby Lilusia wytrzymała jeszcze ten tydzień, żebyście mogli dokończyć wszystko i na spokojnie powitać ją na świecie 🙂. Pochwal się pokoikiem jak skończycie!
valetta94 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja też dostałam 300 zł mniej
Wiecie co ostatnio zauważyłam? Że jak chodziłam do pracy to nawet jak były bardzo wysokie premie to ciagle człowiek myśli „kurde jak na to ile zapierdzielam to mała ta wypłata” i myśle że ty Karmelka mnie zrozumie bo ja też na kierowniczym stanowisku to tak naprawdę ciagle się jest pod telefonem... a jak tak siedzę w domu i ta wyplata wpływa to sobie myśle że jak za siedzenie w domu to fajna ta wyplata
Moja przyjaciółka leży w szpitalu, niby 2 stopień a taki jakiś dziwny jak mi opowiada. Powiedzcie czy to normalne bo ja się nie znam tak dokładnie. Dziewczyna ma 1,5 cm rozwarcia trafiła do szpitala przez wysokie ciśnienie w 38/39 tc. Miała 2 cm rozwarcia IP odsłon jej oksytocynę (oczywiście po unormowaniu ciśnienia). Ale czy jest sens podawać oksytocynę jeśli nie ma rozwarcia? Oksytocyna wywołuje skurcze, ale czy powoduje też rozwarcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:25
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MamaAga85 wrote:Cyc u mnie zawsze był duży ,nawet jak byłam mega szczupła🙄😉 teraz może rozmiar więcej raptem😉
a gęba moja oj jest jej duuuużo więcej 😂😂😂😂Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Pewnie lada dzien zobaczysz malą.Koniecznie daj znac gdzie rodzisz i jak bylo z przyjeciem do szpitala.A krew to normlana oznaka ?
Aaaa nie dociera to do mnie, ale być może tak się stanie i za kilka dni będziemy się tulić :* Będę jechała na Zaspę, dam znać jak poszło bo czytałam na forum tójmiasto, że odsyłają i jest masakra na porodówkach.. Krew się pojawiła przy sprawdzaniu rozwarcia, ja zawsze krwawiłam jak mnie tam mocniej podotykali więc u mnie to normaFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Valetta trzymam kciuki żeby Lilusia wytrzymała jeszcze ten tydzień, żebyście mogli dokończyć wszystko i na spokojnie powitać ją na świecie 🙂. Pochwal się pokoikiem jak skończycie!
Oby tak było :* Pochwalę się jak ograniemy ten bajzel bo jak na razie to nie ma jak przejśćFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Valetta tak naprawdę zaraz u Ciebie będzie już donoszona ciąża, mała ma ładna wage więc nic tylko czekać
Espoir mój to by chyba na zawał zszedł xdvaletta94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Zycze szybkiego przyjecia.Wczoraj bylam w Uck co tan sie dzieje .No ale jeszcze tydzien moglaby maluska posiedziec.Musisz jej obiecać cos.Nawet nie wiesz jakie te dzieci w brzuchu są pazerne.Ja jak mialam skurcze i myślałam ze rodze mowie Jasia siedz tam to dostaniesz szumisia.I co?od tygodnia nie mam skurczy i twardnien.
DorotaAnna, Tunia76, Wiewióreczka, Lolka30, espoir, Natalia-tosia, valetta94, Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Menka nic nie pisała?
A może coś na facebooku?Tunia76 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku