X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też bym wolała, żeby o takich tragediach tu nie mówić, zwłaszcza teraz, kiedy same czekamy na dzidzię.

Jedna z nas może nie brać tego aż tak bardzo do siebie, natomiast kolejna(taka jak ja) może się później niepotrzebnie nakręcać, wywoływać stres u siebie i malucha.
    No przyznam szczerze że też wolałam nie przeczytać. A jeszce rano mówię do brzucha.. No młody.. Prawie Nam się udało!!
    A potem taki zonk.

Która pisała o tych nakładkach na WC z Rosssmana?? Nie mogę znaleźć. Proszę o nazwę :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kochane wracam z wizyty. Malutka wazy 3300 i mam 2 cm rozwarcia, szyjki juz prawie nie ma. Przy badaniu krew ze sluzem. Odezwe sie wieczorkiem i napisze więcej co u nas :*
    No to już niedlugo!! Strasznie trzymamy kciuki i czekamy na Dzidiolka!!!
    Ja myje okna jak będzie 37+0 tak sobie powiedziałam :D

valetta94, B_002 lubią tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak młody nie zechce się pchać wcześniej to ja powinnam zamykać worek z dzidziusiami :D naczytam się, nastresuje, dowiem od was jak co wychodzi lepiej i pójdę rodzic :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyłam sobie wizytę z moją Panią doktor, aż o tydzień! Idę w środę od razu po jej urlopie, jako ostatni pacjent tego dnia, na 21. D się śmieje, że powinnam jej kupić - jak to kiedyś było, dużo jajek za prowadzenie mojej ciayz i wytrzymane że mną 😂

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe ja mam termin na 10 maja także wiesz :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta ale fajnie, tak sie ciesze jakbym to ja zaraz miala urodzic :) chyba porod kazdej z Was bede tak przezywac :)

raz na tydzien Cie tu wspominamy ........ze 20 stron wczesniej byla o Tobie mowa :) ale same pozytywne rzeczy....wlasnie o egzaminach..ze chyba sie uczysz i czasu nie masz dla nas :)

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    KarmeLoVe ja mam termin na 10 maja także wiesz :P
    Ja mam 5 albo 8 także... :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Zycze szybkiego przyjecia.Wczoraj bylam w Uck co tan sie dzieje .No ale jeszcze tydzien moglaby maluska posiedziec.Musisz jej obiecać cos.Nawet nie wiesz jakie te dzieci w brzuchu są pazerne.Ja jak mialam skurcze i myślałam ze rodze mowie Jasia siedz tam to dostaniesz szumisia.I co?od tygodnia nie mam skurczy i twardnien.

Hahaha tylko co ja mam jej obiecać jak już wszystko jej kupiłam :D Może Karmelllka wyczaiła jakieś modne gadżety ona zawsze na bieżąco jest z nowościami :D

Aż taka tragedia w UCK? Mój lekarz mi odradzał UCK właśnie ze względu na to, że jest tam młyn i sam personel się jeszcze nie potrafi odnalezc.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie dostalam teraz sms ze w Biedronce 8 i 9.3. z karta MB sa pampersy active baby roz. 3-6 za 31,99zl przy zakupie 2 opakowan.........jest to dobra cena? bo nie jest napisana ilosc sztuk......i nie wiem czy oplaca mi sie pakowac do auta i robic wycieczke do PL...jak cena wcale nie taka dobra.......moze sie ktoras orientuje?

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Valetta ale fajnie, tak sie ciesze jakbym to ja zaraz miala urodzic :) chyba porod kazdej z Was bede tak przezywac :)

raz na tydzien Cie tu wspominamy ........ze 20 stron wczesniej byla o Tobie mowa :) ale same pozytywne rzeczy....wlasnie o egzaminach..ze chyba sie uczysz i czasu nie masz dla nas :)

Jesteście przekochane :* Ostatnio opowiadałam mężowi o Twojej akcji ze wszami w domkach nad Polskim Bałtykiem :D
    Egzaminów sporo, na szczęście każdy jest dla nas miły i gratulują. Głupio byłoby oblać ciężarną :D Od 3 tygodni mówię każdemu u kogo mam egzamin, że już jestem w terminie aby mnie puścili :D Jutro jeszcze angielski i z głowy, trzymajcie kciuki :*

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, stresant, Fasolka77, estrella, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No to już niedlugo!! Strasznie trzymamy kciuki i czekamy na Dzidiolka!!!
    Ja myje okna jak będzie 37+0 tak sobie powiedziałam :D

Oj u mnie to będzie sprzątania, okna podłogi ciekawe czy będzie mi to potrzebne czy pojedziemy rodzić bez tego :D Ogólnie ja się nie oszczędzam, pomagam w tapetowaniu i schylam się, ostatnio podłogę w kibelku myłam na kolanach. Zobaczymy jaką datę wybierze sobie nasz pulpecik <3 Ale przeraża mnie wracanie z dzidzią do nie ogarniętego mieszkania, ja to muszę mieć wszystko idealnie przygotowane :P
    Teraz mnie boli jak na okres, ale w udach.. Skurcze idące z ud? Dziwne :P

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A Twoich 19 wcale nie widać 😉 jedynie brzuszek masz a reszta szczuplutka😉

Aga już nie przesadzaj! Po Tobie też nie widać tych kg!!! Super wyglądasz!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namiar na nakładki na wc :)

https://www.rossmann.pl/Produkt/Akcesoria-podrozne/alouette-podrozne-nakladki-na-deske-sedesowa-papierowe-10-szt,193462,8359

https://www.aptekagemini.pl/toiletka-podkladka-higieniczna-toaletowe-5-sztuk.html

Mama36 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Hahaha tylko co ja mam jej obiecać jak już wszystko jej kupiłam :D Może Karmelllka wyczaiła jakieś modne gadżety ona zawsze na bieżąco jest z nowościami :D

Aż taka tragedia w UCK? Mój lekarz mi odradzał UCK właśnie ze względu na to, że jest tam młyn i sam personel się jeszcze nie potrafi odnalezc.
    Ja wczoraj siedzialam 3 godziny zeby lekarka wpisala mnie w kalendarz:) Ogólnie nie wiem jak ma oddziale ale na IP mlyn.Jak nie zalezy Ci na uck to nie naprawde lepiej jechac na zaspe bo szkoda nerwow.Doktor ktora wpisywala mnie w kalndarz miala gotowy druk do odsylania ze wzgledu na brak miejsc.No i faktycznie widac ze jeszcze nie urządzeni są.Jak czekalam w kolejce do mojego lekarza to przyszedl internista ,miał gabinet ale zapomnieli ,ze biurko i krzeslo musza wstawić.I moj maz z doktorkiem przenosil biurko z innej sali zeby ten mial gdzie przyjmowac :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No przyznam szczerze że też wolałam nie przeczytać. A jeszce rano mówię do brzucha.. No młody.. Prawie Nam się udało!!
    A potem taki zonk.

Która pisała o tych nakładkach na WC z Rosssmana?? Nie mogę znaleźć. Proszę o nazwę :*

proszę
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Akcesoria-podrozne/alouette-podrozne-nakladki-na-deske-sedesowa-papierowe-10-szt,193462,8359

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja wczoraj siedzialam 3 godziny zeby lekarka wpisala mnie w kalendarz:) Ogólnie nie wiem jak ma oddziale ale na IP mlyn.Jak nie zalezy Ci na uck to nie naprawde lepiej jechac na zaspe bo szkoda nerwow.Doktor ktora wpisywala mnie w kalndarz miala gotowy druk do odsylania ze wzgledu na brak miejsc.No i faktycznie widac ze jeszcze nie urządzeni są.Jak czekalam w kolejce do mojego lekarza to przyszedl internista ,miał gabinet ale zapomnieli ,ze biurko i krzeslo musza wstawić.I moj maz z doktorkiem przenosil biurko z innej sali zeby ten mial gdzie przyjmowac :)
    O matus!! Ale to jest jakiś oddział po remoncie czy Wam nowy szpital otwierają?

• Mistella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta urodzisz dziś w nocy , wspomnisz moje słowa hehe ja miałam przy pierwszym porodzie ból pachwin ciągnący bardzo ;)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Masakra.. Nie wybieram się tam nawet. Jadę od razu na Zaspę a jak nie to pozostaje Wojewódzki. Liczę, że pojadę z dużym rozwarciem i mnie nie odeślą :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    O matus!! Ale to jest jakiś oddział po remoncie czy Wam nowy szpital otwierają?
    Nowy szpital .Wczeniej poloznictwo bylo w bardzo starym budynku a tu teraz nowo otwarty i baby walą jak szalone.Zjezdzają sie z calego pomorza bo chcą rodzic w nowym.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robimy zaklady?
    ja mysle ze Valetta prosto z jutrzejszego egzaminu pojedzie na porodowke :)

‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ