SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Bonprix :)
    Nigdy tam nie kupowałam nie wiem jak trafic z rozmiarami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę robić masaż krocza oliwka z hippa?

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten z hm ale z moim a w porywach b to nie trudno... mniemanie mega podobają do karmienia z oysho tylko strasznie drogie..

Misia a jak twój synek? Zdrowieje? Pytałaś wcześniej o poposiłkowa insulinę.... ja w poprzedniej ciąży miałam cukry na poziomie 140 czasem 150 160 i moj diablo twierdził ze musi być przekroczenie 3 dni pod rząd o tej samej porze żeby dać indu po.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno Pójdę do brafiterki po porodzie. Ale chciałam takie na początek nie najdroższe bo różnie może być z rozmiarem pisałam wam że moje piersi rosną i rosną one są ogromne.
    Kupiłam teraz jeden sportowy biustonosz w Pepco za 15 zł i wiecie co zastanawiam się czy w pasmanterii nie kupić sobie napów i nie zrobić ich odpinanych. Tylko czy takie sportowe mogą być? Chyba mogą nie? Nie stanie się nic piersiom

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja juz raz polecalam kappahal.Ja mam te xxl i se mega duze .I maja gumkę taką dlugą zeby nie wyciakal cycek.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Karmelka ...przymierzylam wszystkie z hM i zaden nie pasował...😑 nie muszę chyba dodawać jaka byłam wściekła i zgrzana jak wyszłam z przymierzalni ze stertą staników i z żadnym do kasy nie poszłam 😡😐

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czy mogę robić masaż krocza oliwka z hippa?
    Sprawdź czy Cię nie uczula i możesz. To chodzi głównie o ten ucisk i nawilżenie/uelastycznienie tkanek.

Olejek stworzony do tych celów to olejek Weleda. Mi przyszedł w 24h z apodiscounter

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 21:19

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ejj nie straszcie, że Valetta już, nie jestem gotowa psychicznie :P
    Ale fakt, też czuję, że do tygodnia urodzisz :)

Valetta, odezwij się po egzaminie, trzymam kciuki! Ja bym Ci dała 5 bez pytań jakbym zobaczyła Twój brzuch :D

Wiewióreczko ja też nie jestem gotowa haha
    No to pokażę Wam mój brzuszek z dzisiaj, cyknęliśmy ładną fotkę bo kupiłam ''album naszej córeczki'' i tam jest miejsce na fotkę mamusi w ciąży a ja same z telefonu miałam, więc wypadało zrobić jakieś lepsze :D

22 kg na plusie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fe4927fdf09.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 21:23

Lolka30, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Sansivieria, Kiwona, DorotaAnna, MamaAga85, stresant, Karollinax26, Anete, Tunia76, Szonka, B_002, espoir, Lili90, Kasiulka90, malutka_mycha, Daffi, Syska2202, Mama36, Fasolka77, estrella, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja ci pisałam że L z hm jest na mnie dobra i to już oczywiście nieaktualne 😂. Tzn pod biustem jest dobry ale biust już wychodzi bokiem, także długo się nie nacieszylam i znowu będę szukać..

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Sprawdź czy Cię nie uczula i możesz. To chodzi głównie o ten ucisk i nawilżenie/uelastycznienie tkanek.

Olejek stworzony do tych celów to olejek Weleda. Mi przyszedł w 24h z apodiscounter
    Mogę go kupić stacjonarnie ale babeczka na SR powiedziala że nie warto

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To nie regula.. Ja trafilam z 2cm w środę o 9, a dopiero w piatek o 14.45 mala byla z nami :)

Kurcze to i tak tylko 2 dni!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Karmelka ja ci pisałam że L z hm jest na mnie dobra i to już oczywiście nieaktualne 😂. Tzn pod biustem jest dobry ale biust już wychodzi bokiem, także długo się nie nacieszylam i znowu będę szukać..
    No właśnie mi też już nawet wzielam XL i biust wyszedł bokiem... No ono sobie żarty robią . Jeszcze jaka nie miła dziewczyna tam pracująca się nam trafiła mój mąż jest bardzo cierpliwy ale ja zjebał 😕 a ja myślałam że się tam rozplacze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja juz raz polecalam kappahal.Ja mam te xxl i se mega duze .I maja gumkę taką dlugą zeby nie wyciakal cycek.
    No jakbym miała ich stacjonarnie to bym podeszła ale ja już zwątpiłam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - ja mam taki elastyczny top z Gatty, drugi twardszy z odpinanymi ramiączkami i usztywniacze miska z Lidla (mialam standardowo rozmiar 70h a z Lidla mam 90D) i jeden z Aliexpress (najlepszy, cały miekki z wyciąganymi gąbkami, na szerokich odpinanych ramiączkach).
    Od biedy mogą być, noszę je już od jakiegoś czasu. Ten z Gatty najmniej mi odpowiada.
    Porządne staniki w moim salonie kupię jak się ustabilizuje laktacja. Moja mama podczas karmienia skoczyła z 75G na 90K. I takie nosi do tej pory. Moje staniki wszystkie razem kosztowały 80zl.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Valetta, ale urocze! Jakie gęste i świeżo podcięte włosy <3 Brzuszek jeszcze w ogóle nie opadł - śliczny i wieeeelki. Wyglądasz pięknie!

valetta94 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta jaka mlodosc jest piekna :) az zazdroszcze :) w zyciu bym nie powiedziala ze zolty to taki twarzowy kolor.

Masz cudowne wlosy to juz Ci kiedys pisalam i troche podcielas?

Fajna tapete macie :)

valetta94 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, jak się czujesz?
    Miałam dostać od Ciebie 50% zgagi, a przyleciały 2 kg. Nagle i niespodziewanie w kilka dni 2 kg więcej! Nie podejrzewam Ciebie, bo wiem, że chcesz przytyć. Ktoś inny zrobił szacher macher. Pytam więc komu ubyło??!! ;)

Karollinax26, B_002, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jeśli chodzi o Bonprix to ja tam kupowałam kostiumy kąpielowe, więc rozmiary takie jak bielizna. Zamawiałam takie jakie noszę zazwyczaj i były dobre.
    Ale najlepiej też czytać opinie pod produktami, bo czasami ktoś może napisać czy rozmiar jest zaniżony czy zawyżony.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karolka, jak się czujesz?
    Miałam dostać od Ciebie 50% zgagi, a przyleciały 2 kg. Nagle i niespodziewanie w kilka dni 2 kg więcej! Nie podejrzewam Ciebie, bo wiem, że chcesz przytyć. Ktoś inny zrobił szacher macher. Pytam więc komu ubyło??!! ;)

Miałaś wziąć całą zgagę!! Ja miałam kilka dni „spokoju”, dziś znów wróciła ...
    Oj absolutnie, ten nadbagaż to nie ode mnie, ja tam bym nie oddała 😄 kochanego ciała nigdy za wiele, nie narzekaj!

A czuję się tak o jakoś, nadal wszystko mnie boli, wszystkie mięśnie, więzadła i nadal czuję się jak po wypadku 😋
    Skurcze się zdarzają, brzuch twardy, no ale cóż, może jeszcze trochę pociągnę 🤔
    Jak Twoje samopoczucie ? Jak brzuch ? Jesteś psychicznie już nastawiona na CC ?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Fasola siedzi po cichu?

Kurcze czuje taki niepokoj dzisiaj troche po wizycie u pediatry potem post o dziewczynie z fb no i sen ktory sni mi sie juz 2razy w przeciagu tygodnia....normalnie mam kontynuacje snu :) urodzilam dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazac ze badania itp. Co 2dni chodzilam do szpitala blagalam i nie widzialam dziecka :( dzis znow mi sie to snilo ze przyszlam po tygodniu i prosilam zeby mi ja dali bo zaraz mleko strace bo nie ma kto pic :( straszny sen :(

Wiem ze sny i obawy w ciazy sa normalne ...ale straszne to jest :(

‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ