X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta, jaki piękny, duży brzuchol! Wyglądasz obłędnie! ❤️

valetta94 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Valetta jaka mlodosc jest piekna :) az zazdroszcze :) w zyciu bym nie powiedziala ze zolty to taki twarzowy kolor.

Masz cudowne wlosy to juz Ci kiedys pisalam i troche podcielas?

Fajna tapete macie :)

Dziękuję <3 To jedyna sukienka w jaką się mieszczę :D Włoski podcinałam jakoś w lutym. A tapeta była kładziona w listopadzie, na miesięcznym urlopie męża :D To tapeta z naszej sypialni. U malutkiej jest taka sama tylko żółto szare piórka :)

stresant, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam chwilkę to Wam coś opowiem.

Miałam pobierany gbs. Niby wiedziałam co i jak, ale...

Leżę na tym samolocie i gin mówi: no to najpierw pobierzemy gbs. No to spoko, pobieraj. Pierwsza bagieta XXL do cipki. Luzik, żadnego problemu.
    Wyciąga druga wielką bagiete i pcha mi do tyłka. Normalne jest że się zaciska, tym bardziej że to wilgotne i zimne. I z tekstem: proszę rozluźnić. Sama się rozluźnij 😒
    Przestałam patrzeć, mówię dobra, kończ i miejmy to z głowy.
    Odeszła ode mnie ale ciągle czuję jakiś dyskomfort. Myślałam że to obtarcie po prostu.
    A ta podchodzi do mnie i mi nagle wyciąga ta bagiete z dupy jak jakiś korek z odpływu. Ta bagieta tam ciągle była. Dobrze czułam że coś mi tam nie gra.

Niezłe zdziwko zaliczyłam. Miałam minę jak rybka wyciągnięta z wody.

Ja nie wiem, że u mnie zawsze jakieś przygody 😂

Kiwona, Wiewióreczka, Kasiulka90, Lolka30, B_002, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta piękny brzusio, spora ta Twoja dziewczynka 😊 życzę powodzenia na egzaminie i żebyście zdążyli ogarnąć mieszkanie przed porodem 😊

atdcj48aq9519a2w.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie tylko posmyrał przy pobieraniu GBS nawet nie poczułam, lekko dotknął z wierzchu i już po krzyku :D Współczuję niemiłych wrażeń!

Paula 90 lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mogę go kupić stacjonarnie ale babeczka na SR powiedziala że nie warto
    Ja go bardzo polubiłam. Ładnie pachnie i resztę wykorzystam do olejowania włosów.
    Kombinowałam żeby wybrać sobie jakiś inny, ale doszłam do wniosku że skoro stworzyli taki specjalny to coś tam musi w tym być. A potem będę się wściekać sama na siebie że nie zadziałało bo miałam "zły" olej.
    Jak się nie uda ochronić krocza to przynajmniej będę miała podstawę żeby na następny raz dać sobie spokój z masażami, olejami, wiesiolkami i innymi cudami

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. - a ten wiesiolek to jak? Od kiedy?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Próbowałam nadrobić ale tyle piszecie, że szok! Widziałam, że martwiłyście się o mnie... Milusio się zrobiło na serduszku😘😘😘
    Jestem, żyje, mam się w miarę dobrze.
    Przelezalam plackiem przez te parę dni, chciałam się odstresowac, przeczytałam 2 książki. Najbardziej jestem dumna z męża, nienawidzi robić nic w kuchni a przez 3 dni obiady nam robił, oczywiście musiałam dawać instrukcje na bieżąco ale i tak jestem mega dumna i wdzięczna.

Dziś miałam wizytę u swojego gin. Na skurcze dostałam dodatkowo luteine dopochwowo. Szyjka mierzona usg dopochwowym 3,7 cm więc albo takie było mierzenie szyjki w szpitalu ręcznie na oko albo dzięki temu lezeniu odlogiem jakimś cudem się wydluzyla. Twarda i zamknieta więc odetchnelam z olbrzymią ulga!

Ale co mnie zaskoczyło... Przez ostatnich 10 tyg mała leżała główka w dół a dziś o 180°.

Te bole i klucia w szyjce i tam strasznie nisko są ponoć przez to, że mała kopie mnie centralnie w szyję, było to widać na usg dopochwowym.

Jeszcze z dobrych wieści to odplatala się pepowina z szyjki w końcu. Waga 1977g.

Za 2 tyg kolejna wizyta i już zaczynamy ktg.

A propo twardnienia i tego brzuszka bardzo nisko to "taka moja uroda". Hmm... Spodziewałam się takiej odpowiedzi.

mysla.nieskalana, Tunia76, Wiewióreczka, espoir, Lili90, Misiabella, Kasiulka90, malutka_mycha, MamaAga85, Lolka30, B_002, Kiwona, Fasolka77, Nistera, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka super wieści😃
    Dobrze, że się odezwałaś.

Menka888 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Paula. - a ten wiesiolek to jak? Od kiedy?

Od 35 tygodnia wg mojej położnej. Ja biorę 2 kapsułki dziennie od dwóch dni.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, dobre wieści! Martwiłyśmy się!
    Całe szczęście, ze jest lepiej, leż dużo i odpoczywaj! 🙂

Menka888 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kasiulka90, a Ty kupiłaś ostatecznie ten ładny cycnik z koronką? Mam tylko 1 i tak myślę, że warto mieć na zmianę ;)
    Kurde no jeszcze nie! Nadal się zastanawiam! Jestem typową kobietą, ale w ciąży to już w ogóle myślenie i podejmowanie decyzji mi kiepsko wychodzi 😂😂😂 Teraz czytam, że Basia napisała o cycniku z Happymum, a ja mam od nich sukienkę, która jest prze-cu-dow-na, więc zaraz klikam "wyślij" do tego wpisu i otwieram nową zakładkę i znowu będę tydzień rozkminiała temat 😅
    Chodzi o to, że wydaje mi się, że teraz jestem wieeelkaaa, a po porodzie może mi ładnych kilka cm od razu zejdzie pod biustem i obawiam się, że wydam sporo na cycniki, które potem odstawię w kąt, bo będą zbyt wielkie. Nadal utrzymuję, że to przez te narządy wewnętrzne, które się przesunęły w górę i rozszerzyły żebra. Przecież niemożliwe, żebym aż tak zgrubła pod piersiami 😫

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg! Valetta, ależ jesteś PIĘKNA! 😍😍😍 Aż Wam chyba zrobię specjalnie jutro zdjęcie i wgram, to się pośmiejemy 😅 Ja mam połowę Twojego brzucha 😅 Od miesiąca mi nie urósł (mierzyłam), jest wręcz malutki jak na ten etap.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialna jestem. Mam 81 cm w obwodzie pod piersiami. A cały czas myślałam, że 86. Chyba wcześniej źle zmierzyłam 😑 Brawo ja. 🐿 zamawiam ten cycnik, decyzja sama się podjęła. Próbuję 80C. Te z Happymum mnie nie przekonały. Całe szczęście, bo bym jeszcze jakąś kieckę kupiła 😅

Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka ufff cale szczęście ze sie trzymacie nadal w dwupaku. :)

Valetta ile masz w obwodzie brzuszka? Piękny jest!!

Ledwo chodze.. Tyle sie dzis naprasowalam i zero odpoczynku ze moje stopy ledwo sie w skorze mieszcza. Taka opuchlizna jak dla mnie jest hardcore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 23:30

Menka888, valetta94 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Kasiulka, mam tak samo :P Otwarte zakładki wiszą tygodniami i czekają na moją decyzję ;) mam z tym problem na co dzień, ale w ciąży apogeum. Proszę o recenzję jak przyjdzie, przede wszystkim czy jest w miarę elastyczny :)

Menka, mam ochotę Cię przytulić z radości i zasadzić kopa w dupę jednocześnie - wiesz ile stresu miałyśmy... Ale teraz wielkie UFFF...<3 "taka uroda" hihi, uwielbiam ten tekst lekarzy, jak nie potrafią czegoś sensownie wytłumaczyć ;)

Karolinka, no właśnie samopoczucie trochę podupadło po tym jak gin oznajmił, że da radę zrobić CC półtora tygodnia później niż wcześniej obiecał. Dla mnie termin tydzień przed porodem to trochę za późno, biorąc pod uwagę, że nie mogę zacząć rodzić naturalnie i że dziecko duże..wątpię, że donoszę do 39+0. Wiec taki niepokój czuję, ale zobaczę co zaproponuje profesor, może akurat ugada się ze mną na wcześniejszy termin i problem będzie z głowy. A brzuch mam wrażenie, że jest ciut lepszy niż był, trochę mniej twardnień. Szymek tylko mniej się rusza, ale tłumaczę sobie, że już miejsca mało ma.

Paula z wielką bagietą w dupie...:D :D :D Mój piękny gin to chociaż włożył i wyjął, a nie że garaż sobie urządził :P
    A chyba Wam nie mówiłam jak na koniec pytam go "ile płacę za wizytę i tego GPS-a (dżipiesa)?" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 23:42

KarmeLoVe, Kasiulka90, B_002, Fasolka77, estrella, Lolka30, Menka888, espoir, Syska2202, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Ale co mnie zaskoczyło... Przez ostatnich 10 tyg mała leżała główka w dół a dziś o 180°.
    Menka fajnie że się odezwałaś i że wszystko w porządku :)
    Nie martw się na razie ułożeniem dziecka. Miałam dokładnie tak samo. Zawsze była głową w dół a na USG w 30tc nagle głowa na górze. Minęło parę tygodni i mała znów głową w dół.
    Ma jeszcze dziecko i miejsce i czas żeby się obracać :)

Kasiulka90, Menka888 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosłownie dzisiaj rozmawiałam z kuzynką o jej ciążach i porodach. Dwie konkluzje:
    1) Ona też calutkie ciąże miała twardy brzuch i stawiającą się macicę - identycznie jak ja. Dotrwała do terminów porodów :P
    2) W drugiej ciąży na usg w 36 tygodniu Wojtuś był główką do góry, a w 38 tygodniu nagle szok i niedowierzanie, główką w dół. Ponoć mina gina była bezcenna ;) Powtarzał, że to niemożliwe, a przecież sam jej robił oba badania :) Pytałam ją, czy czuła, że się dziecko obróciło. I ona nawet dosłownie ten moment pamięta. Trwało to trochę, ale cały się przekręcił aż to było widać na brzuchu. Także jest szansa, babeczki 💪💪💪

B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, estrella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga.. Zapomniałam przed snem sie napić mleka.. Ale bol spuchnietych stóp mnie pochłonął..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Daffi ❤️
    Ja Wam powiem że teraz nie lubię nocy.. Kiedyś aż tuptalam z radości że się położę pod kołdrą.. Odpocznę.. Zasnę! :)
    A teraz noc mi się kojarzy z bezsennościa, bólem, ciezkoscia, wolno płynący czasem... Ja już tylko marze żeby rano było.. Już mi wszystko jedno czy będę spała czy nie. Zupełnie inaczej funkcjonuje w ciągu dnia.
    Jeszcze jak nie urok ciążowy to sraczka.. Te co miały aparat w buzi wiedzą... Grzebala mi w dolnym i oczywiście mam poraniony język. Moja wina.. Mogłam od razu wosk założyć... Ale po co!! Teraz szukalam bo ból jakby mnie zyletkami pocieli.
    No to takie małe nocne narzekanie... Le ogólnie jest spoko! :)
    Powtarzam sobie.. Ja zdrowa.. Maleństwo zdrowe.. Chłop chrapiacy obok zdrowy.. Reszta zdrowa!
    Wszystko jest do wytrzymania!
    Jest internet!
    Kiedyś to było gorzej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 04:56

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ