X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i laseczki. Dziś Nasze święto a więc same cudne wieści i super samopoczucia będą! ❤️
    96d94e61143d031bmed.jpg

estrella, Lolka30, Kasiulka90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, też wydaje mi się, że Marcelka od 2-3 dni mniej sie rusza. Czyżby dlatego, że trochę już wazy a miejsca mało ? Czuję ją oczywiście ale są te ruchy takie bardziej „osłabione”.

Czy któraś z Was też tak ma ?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ruchy sa intensywne. Wczoraj kolo 1szej nim sie położyłam robil taki armagedon ze nogi krzyzowalam bo balam sie ze sie posikam dal mi czadu a jednak juz duzy jest i miejsca malutko. Kazde dziecko ma inna aktywność w brzuchu i po porodzie na świecie jedne beda ciagle spać inne lobuzowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka, też wydaje mi się, że Marcelka od 2-3 dni mniej sie rusza. Czyżby dlatego, że trochę już wazy a miejsca mało ? Czuję ją oczywiście ale są te ruchy takie bardziej „osłabione”.

Właśnie tez tak mam! Mniej więcej od wczoraj- aż go trochę budziłam przed zaśnięciem żeby dał znac.

U nas znowu noc z zasinaknym łóżkiem... to odpieluchowanie w dzień nam tak super poszło a nocne coś ciężko. I wiecie co? Córa wolała mama potem ja do męża żeby wstał i pomógł przebrać łóżko a ten śpi jak kamień... ochrznilam go ze musi się nauczyc wstawać w nocy znowu (bo coś wyczuwam zasikiwanie lozka synchroniczne haha)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 06:36

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzis w donoszonej ciąży :D Jupiiiii :)

DorotaAnna, Mama36, Fasolka77, Daffi, Karmelllka90, B_002, Natalia-tosia, estrella, Kasionek, Lolka30, Kiwona, malutka_mycha, Wiewióreczka, Kasiulka90, Syska2202, Anete, espoir, mysla.nieskalana, martusiawp, valetta94 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Cos Fasola siedzi po cichu?

Kurcze czuje taki niepokoj dzisiaj troche po wizycie u pediatry potem post o dziewczynie z fb no i sen ktory sni mi sie juz 2razy w przeciagu tygodnia....normalnie mam kontynuacje snu :) urodzilam dziewczynka i nie chcieli mi jej pokazac ze badania itp. Co 2dni chodzilam do szpitala blagalam i nie widzialam dziecka :( dzis znow mi sie to snilo ze przyszlam po tygodniu i prosilam zeby mi ja dali bo zaraz mleko strace bo nie ma kto pic :( straszny sen :(

Wiem ze sny i obawy w ciazy sa normalne ...ale straszne to jest :(

okropne są takie sny.... nie śnijcie takich! :)

ucichłam bo wczoraj miałam dziwny dzień.... po śniadaniu rzyganko... po obiedzie miałam iść na spacer ale byłam kompletnie bez sił i zasnęłam.. cukier wydaje mi się, że po sporym obiedzie zdecydowanie za niski... popołudniu zjadłam lody... i zalegałam na sofie ni to śpiąc.. ni to czuwając... TV włączony a ja nie wiem co grali...kolację wmusiłam bo w ogóle głodna nie byłam i znowu stand-by... położyłam się wcześniej ale całą noc to samo.. ani to sen ani jawa... pewnie dlatego, że nie spałam głębokim snem czułam Młodego prawie całą noc... normalnie ktoś wczoraj wyjął ze mnie baterie... mam nadzieję, ze dziś będzie lepszy dzień!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tony tulipanów z okazji naszego święta!

4218da8529dc4a04med.jpg

estrella, Lolka30, Kiwona, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta, Wyglądasz obłędnie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Od 35 tygodnia wg mojej położnej. Ja biorę 2 kapsułki dziennie od dwóch dni.
    a na co on jest?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka super wieści😃
    Dobrze, że napisałaś w końcu!

Menka888 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dziewczyny smiechowy filmik na temat naszych planow co do wychowania dzieci :)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=447193072377951&id=381186448978614

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Tak!! Też tak mam martwiłam się te i miałam.wlasnie dzisiaj pisać. Ruchy są rusza się sporo ale ruchu są bardzo bardzo delikatne i wolne bałam się że tlenu ma mało czy co. Może coś pępowina bo już te historie mnie nakręciły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc tragedia! Insulina 22:00 i tak mnie zmogło spanie położyłam się ale dziwne było dla mnie więc zmierzyłam ciśnienie 95/57 jak mam takie to jakaś dziwna jestem a często mam takie. I dopadła mnie zgaga mleko nic nie pomogło albsolutnie. Całą noc wyneta, do tego syndrom niespokojnych nóg i okropny ból bioder niemoc przekręcania się dramat. Moja mała ma 2 aktywności krótkie w nocy mam nadzieję że na jedzonko a nie zabawy.
    Jestem wrakiem dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 07:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 marzec kolejna moja data, której nie mogłam się doczekać zaraz po tłustym czwartku!
    Cudownie no zasuwajcie dni tygodnia zasuwajcie!

Cudownego dnia kobietki!!

Karollinax26, B_002, estrella, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Właśnie tez tak mam! Mniej więcej od wczoraj- aż go trochę budziłam przed zaśnięciem żeby dał znac.

U nas znowu noc z zasinaknym łóżkiem... to odpieluchowanie w dzień nam tak super poszło a nocne coś ciężko. I wiecie co? Córa wolała mama potem ja do męża żeby wstał i pomógł przebrać łóżko a ten śpi jak kamień... ochrznilam go ze musi się nauczyc wstawać w nocy znowu (bo coś wyczuwam zasikiwanie lozka synchroniczne haha)
    Kochana moja córka w dzień chodziła bbez pampersa od 13 miesiąca życia, nigdy nie zdarzyła jej się wwpadka. A jeśli chodzi o noce to był koszmar! Załapała dopiero jak miała 5 lat! Co się okazało jej mózg w nocy nie wytwarzał hormonu zagęszczajacego mocz i przez to nie miała sszans na przespanie nocy bez wpadki. Wyszło to na badaniu moczu, miala zbyt niski cciężar wwłaściwy i zaczęła się dalsza diagnostyka.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego muszę znów od rana wypychac z żeber. Tak się gowniarz siłuje że łatwo nie jest...

Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja to czuję, aby jak mały mi się w brzuchu przyciąga aby, czasmi jak się rozciąganie to mało brzucha nie rozerwie, ale nie są to już takie brykanka jak kiedyś :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam się dzis w donoszonej ciąży :D Jupiiiii :)
    Ja dziś tak jak Szonka, ciąża donoszona wg jednego z tych terminów co miałam podany w 12tc :)
    No ale w środę dopiero będę taka już pewniejsza jeśli chodzi o ciążę donoszoną.
    A tak w ogóle to niech sobie jeszcze mała że 2 tygodnie spokojnie posiedzi, potem może wychodzić :)

Daffi, Karmelllka90, estrella, Kiwona, Wiewióreczka, espoir, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wypycha mi bardzo pod żebrami to jest w sumie jej największą aktywność właśnie tam pod żebrami ale chyba moje zebra rozeszły się tak bardzo że mnie nie boli raz mi nogę jakby między zebra (?) Wsadziła troszkę nie przyjemne. Może dlatego mam tyle pod biustem że staników na mnie nie ma.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja to czuję, aby jak mały mi się w brzuchu przyciąga aby, czasmi jak się rozciąganie to mało brzucha nie rozerwie, ale nie są to już takie brykanka jak kiedyś :)
    Mam podobnie, takie przeciąganie się i rozciąganie czuję i widzę na moim brzuchu.
    Nie jakieś gwałtowne ruchy tylko takie wolniejsze ale za to jak się czasem przyciągnie to mam wrażenie że skóry mi braknie w miejscu gdzie wystaje stopa :)
    Swoją drogą śmiesznie te przebijające się przez brzuch stopy wyglądają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 07:59

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ