X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a czemu jeszcze masz acard? u mnie zalecali go w ciazy w 1 i 2 trymestrze. w 3 juz nie. masz jakies problemy z krazeniem? zylaki? te obnizajace cisnienia sa konieczne i na pewno lekarz wiedzial co robi przepisujac je. nie wiem czemu ta lekarka cie tak postraszyla.. sa sytuacje w ktorych trzeba nie ma wyjscia. 3 trymestr o tyle bezpieczniejszy ze dzieciatko ma wszystkie narzady tylko niektore musza jeszcze dojrzec. ja mysle ze mozesz byc spkojna o leki ktore bierzesz. ludzie z astma cala ciaze musza brac sterydy. moja szwagierka zaraz bedzie przystepowac do in vitro i lekarze wiedza z jak silna astma sie zmaga.. nawet nie ma mowy o odstawieniu tych lekow.. i co wiecej.. astma to nie przeciwskazanie do porodu naturalnego.

acard musze brac do 36 tygodnia bo mam zly przeplyw maciczny od poczatku ciazy i krew musi byc rozrzedzana aby wogole przeplywala.......a rzadka jak woda ...wycislam rano syfka na nosie i myslalam ze sie wykrwawie...leciala i leciala.....

trzymam kciuki za invitro ..kolezanka w przyszlym tygodniu rodzi CC ( duze dziecko) tez po invitro udalo sie za pierwszym razem :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    acard musze brac do 36 tygodnia bo mam zly przeplyw maciczny od poczatku ciazy i krew musi byc rozrzedzana aby wogole przeplywala.......a rzadka jak woda ...wycislam rano syfka na nosie i myslalam ze sie wykrwawie...leciala i leciala.....

trzymam kciuki za invitro ..kolezanka w przyszlym tygodniu rodzi CC ( duze dziecko) tez po invitro udalo sie za pierwszym razem :)
    aaa to wszystko teraz tlumaczy skad acard. musisz uwazac na siebie etraz z jakimkolwiek skaleczeniem.

jestem ciekawa czy im sie uda. Plemniki jej partnera sa w banku od jakiegos czasu niby slabe ale kwalifikujace się wiec ciekawe czy uda sie za 1szym razem. w maju ma miec stymulacje hormonalna.. i zobaczymy co dalej bedzie. Fajnie by byo ja urodze ona w ciazy... biedna moja tesciowa.. 3 wnuk to takie ciezkie bedzie dla niej.. w koncu ona sie nie wysypia jak te dzieci do niej przybywaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:21

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    uuu to wspolczuje. Czyli M moze poczuc teraz choc troche to co Ty zaraz bedziesz czula.. rodzic kamienie nie zazdroszcze :P

Dokładnie! A jak miał grypę żołądkową i mówił, że umiera to mu wtedy powiedziałam, że może poczuć się tak, jak ja się czułam na początku ciąży, czyli jak gówno :)

Daffi, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny wy prałyście swoje rzeczy do szpitala ? Koszule staniki itd?
    Ja pralam w proszku dziecięcym.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadę na zakupy kupię czekolady i wodę do torby porodowej, przepakujemy torby z mężem i będę miała to z glowy.
    Dziewczyny miałam na liście butelkę na mm, ale jej nie włożyłam. I cały czas się zastanawiam no bo z tego co czytam na marcówkach praktycznie każde dziecko było dokarmiane bo spadało z wagi i dziewczyny godziły się na mm żeby wyjść do domu. To samo na lutowkach.

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glupote zrobilam bo spakowalam w weekend walizke do szpitala - wlozylam tam recznik, koszule do porodu, stanik i skarpetki - wszystko wyprane i schowane w worek strunowy z ikei, a dopiero teraz uswiadomilyscie mnie, ze upralam to w zwyklym proszku razem ze wszystkim.
    Dzisiaj wyjme, wywale worek i upiore jeszcze raz w dzidziusiowym proszku no bo to rzeczywiscie bez sensu jak bede przytulac do siebie malenstwo po porodzie

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem a propos duszności jak stoję powiedziała ze to z ucisku na przeponę i ze przejdzie jak brzuch opadnie. No i gbs tym razem ujemny!

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak byłam z mężem w bobowózki to sobie oglądałam jakie tam mają nowe, i spodobało mi się że w wózkach Taco (nie znałam ich wcześniej) gondola leżącą ma opcje podnoszenia materacyka od strony głowy. Wiecie o co chodzi? Spoko to jest bo przypomniało mi się jak siostra musiała wkładać grubsza poduszkę siostrzenicy jak miała 5 miesiecy bo ona była z tych co na płasko był wrzask i ona też okropnie ulewała.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje rzeczy piore w swoich kapsułkach nie dzieciecych.
    Postęp. Prasuje :)

Karola a jednak istnieje cos takiego jak karma czy ręka sprawiedliwości. :)

KarmeLoVe, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może ja nie zrozumiałam pytanie..ja prałam dla siebie rzeczy do szpitala,ale w normalnych kapsułkach dla dorosłych.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja swoje rzeczy piore w swoich kapsułkach nie dzieciecych.
    Postęp. Prasuje :)

Karola a jednak istnieje cos takiego jak karma czy ręka sprawiedliwości. :)
    Też piore w normalnym proszku, bo idąc tym tropem musiałabym uprac swoje WSZYSTKIE ubrania w dzidziusiowym, tak samo jak i D.
    Mały będzie miał lovele, ale styczność z naszymi też, dlatego jak skończy pół roku chce przejść albo na Ariel albo persil baby.

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mój bebetto ma możliwość właśnie podnoszenia główki w gondoli, też uważam że to fajna sprawa.

Wiecie mój mąż dzisiaj dostał maila, że ma do odbioru oliwkę na rozstępy z rossmanna. Ja nie dostałam takiego a Wy? A ma zaznaczone że jest mężczyzną xd

Fasolka77, Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Też piore w normalnym proszku, bo idąc tym tropem musiałabym uprac swoje WSZYSTKIE ubrania w dzidziusiowym, tak samo jak i D.
    Mały będzie miał lovele, ale styczność z naszymi też, dlatego jak skończy pół roku chce przejść albo na Ariel albo persil baby.

Ja akurat koszule do karmienia wyprałam w dzidziusiowym proszku ale to dlatego że zbierałam do kupy wszystkie rzeczy donprania związane z dzieckiem. Ale nasze rzeczy piorę w zwykłym proszku a przecież dzidziuś będzie się do nich przytulał. I po pół toku będziemy przechodzić na zwykły proszek tylko płukanie dwukrotne

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiedziła mnie położna :) babka z jajami!!! na pewno się dogadamy! :)

mówi,że nie pracuje w weekendy i święta ale jak grałam (tak jak ona) w piłkę ręczną to przyjedzie do mnie nawet w niedzielę wielkanocną jak będzie potrzeba :) Mam dzwonić z każą pierdołą w dzień i w nocy! bosko!

z porad... mówi, żeby nie chronić krocza przy porodzie za wszelką cenę bo może to skutkować potem nietrzymaniem moczu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i patrzę a tu w mojej skrzynce mailowej mail z Rossmanna..... odebrała wczoraj pieluszki za grosz a tu kolejna niespodzianka za grosz- tym razem olejek :)

Witaj,

Już niedługo zostaniesz wspaniałym, wyjątkowym Rodzicem. Gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą!

Dziękujemy, że jesteś w naszym programie i mamy nadzieję, że zarówno w okresie oczekiwania na dziecko, jak i po narodzinach maleństwa będziesz cieszyć się benefitami programu Rossnę! – rabatami, poradami, ale też niespodziankami.

Pierwszą z nich przygotowaliśmy już teraz – coś wyjątkowego do pielęgnacji rosnącego wraz z Twoim maleństwem brzuszka – olejek na rozstępy babydream!

Przy najbliższych zakupach w naszych drogeriach weź olejek z półki, a okazując aktywną kartę Rossnę! otrzymasz go za 0,01zł!

No to jutro przy okazji odbioru pieluszek z promki wezmę olejek do brzuszka :)
    a Wy co dostałyście?

Daffi, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"

Stresant współczuję.. może jakieś badania powinnaś zrobić? no kurcze lekarz powinien wiedzieć a nie byc przerażonym.... a dziecka nie możesz w PL zaszczepić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A ja glupote zrobilam bo spakowalam w weekend walizke do szpitala - wlozylam tam recznik, koszule do porodu, stanik i skarpetki - wszystko wyprane i schowane w worek strunowy z ikei, a dopiero teraz uswiadomilyscie mnie, ze upralam to w zwyklym proszku razem ze wszystkim.
    Dzisiaj wyjme, wywale worek i upiore jeszcze raz w dzidziusiowym proszku no bo to rzeczywiscie bez sensu jak bede przytulac do siebie malenstwo po porodzie
    Ja piorę swoje rzeczy w swoim proszku, no przecież tak to musiałabym wszystkie ciuchy mojego M też prać w proszku dziecka :D Pielęgniarki i lekarki też by musiały prać rzeczy w proszku dla dzidziusia ;-)
    Jak na moje oko nie ma co przesadzać.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka mój bebetto ma możliwość właśnie podnoszenia główki w gondoli, też uważam że to fajna sprawa.

Wiecie mój mąż dzisiaj dostał maila, że ma do odbioru oliwkę na rozstępy z rossmanna. Ja nie dostałam takiego a Wy? A ma zaznaczone że jest mężczyzną xd
    Może przewidzieli prezent dla żony na Dzień Kobiet :)

Dziewczyny, jestem na fb na grupie marcówki i jedna mama właśnie napisała, że dziś miała mieć CC, a wczoraj na USG w 38 tc okazało się że dzidziuś nie żyje :( Strasznie mi jej szkoda, i nie powiem włączył mi się strach o mojego synka :( Przepraszam, że tu o tym piszę, ale musiałam się z kimś tym podzielć, jakoś ciężko mi jak o tym myślę :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi śliczny ten kocyk.. :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka taka położna to skarb.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ