SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a czemu jeszcze masz acard? u mnie zalecali go w ciazy w 1 i 2 trymestrze. w 3 juz nie. masz jakies problemy z krazeniem? zylaki? te obnizajace cisnienia sa konieczne i na pewno lekarz wiedzial co robi przepisujac je. nie wiem czemu ta lekarka cie tak postraszyla.. sa sytuacje w ktorych trzeba nie ma wyjscia. 3 trymestr o tyle bezpieczniejszy ze dzieciatko ma wszystkie narzady tylko niektore musza jeszcze dojrzec. ja mysle ze mozesz byc spkojna o leki ktore bierzesz. ludzie z astma cala ciaze musza brac sterydy. moja szwagierka zaraz bedzie przystepowac do in vitro i lekarze wiedza z jak silna astma sie zmaga.. nawet nie ma mowy o odstawieniu tych lekow.. i co wiecej.. astma to nie przeciwskazanie do porodu naturalnego.

acard musze brac do 36 tygodnia bo mam zly przeplyw maciczny od poczatku ciazy i krew musi byc rozrzedzana aby wogole przeplywala.......a rzadka jak woda ...wycislam rano syfka na nosie i myslalam ze sie wykrwawie...leciala i leciala.....

trzymam kciuki za invitro ..kolezanka w przyszlym tygodniu rodzi CC ( duze dziecko) tez po invitro udalo sie za pierwszym razem :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    acard musze brac do 36 tygodnia bo mam zly przeplyw maciczny od poczatku ciazy i krew musi byc rozrzedzana aby wogole przeplywala.......a rzadka jak woda ...wycislam rano syfka na nosie i myslalam ze sie wykrwawie...leciala i leciala.....

trzymam kciuki za invitro ..kolezanka w przyszlym tygodniu rodzi CC ( duze dziecko) tez po invitro udalo sie za pierwszym razem :)
    aaa to wszystko teraz tlumaczy skad acard. musisz uwazac na siebie etraz z jakimkolwiek skaleczeniem.

jestem ciekawa czy im sie uda. Plemniki jej partnera sa w banku od jakiegos czasu niby slabe ale kwalifikujace się wiec ciekawe czy uda sie za 1szym razem. w maju ma miec stymulacje hormonalna.. i zobaczymy co dalej bedzie. Fajnie by byo ja urodze ona w ciazy... biedna moja tesciowa.. 3 wnuk to takie ciezkie bedzie dla niej.. w koncu ona sie nie wysypia jak te dzieci do niej przybywaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:21

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    uuu to wspolczuje. Czyli M moze poczuc teraz choc troche to co Ty zaraz bedziesz czula.. rodzic kamienie nie zazdroszcze :P

Dokładnie! A jak miał grypę żołądkową i mówił, że umiera to mu wtedy powiedziałam, że może poczuć się tak, jak ja się czułam na początku ciąży, czyli jak gówno :)

Daffi, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Dziewczyny wy prałyście swoje rzeczy do szpitala ? Koszule staniki itd?
    Ja pralam w proszku dziecięcym.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jadę na zakupy kupię czekolady i wodę do torby porodowej, przepakujemy torby z mężem i będę miała to z glowy.
    Dziewczyny miałam na liście butelkę na mm, ale jej nie włożyłam. I cały czas się zastanawiam no bo z tego co czytam na marcówkach praktycznie każde dziecko było dokarmiane bo spadało z wagi i dziewczyny godziły się na mm żeby wyjść do domu. To samo na lutowkach.

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glupote zrobilam bo spakowalam w weekend walizke do szpitala - wlozylam tam recznik, koszule do porodu, stanik i skarpetki - wszystko wyprane i schowane w worek strunowy z ikei, a dopiero teraz uswiadomilyscie mnie, ze upralam to w zwyklym proszku razem ze wszystkim.
    Dzisiaj wyjme, wywale worek i upiore jeszcze raz w dzidziusiowym proszku no bo to rzeczywiscie bez sensu jak bede przytulac do siebie malenstwo po porodzie

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam powiem a propos duszności jak stoję powiedziała ze to z ucisku na przeponę i ze przejdzie jak brzuch opadnie. No i gbs tym razem ujemny!

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak byłam z mężem w bobowózki to sobie oglądałam jakie tam mają nowe, i spodobało mi się że w wózkach Taco (nie znałam ich wcześniej) gondola leżącą ma opcje podnoszenia materacyka od strony głowy. Wiecie o co chodzi? Spoko to jest bo przypomniało mi się jak siostra musiała wkładać grubsza poduszkę siostrzenicy jak miała 5 miesiecy bo ona była z tych co na płasko był wrzask i ona też okropnie ulewała.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje rzeczy piore w swoich kapsułkach nie dzieciecych.
    Postęp. Prasuje :)

Karola a jednak istnieje cos takiego jak karma czy ręka sprawiedliwości. :)

KarmeLoVe, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może ja nie zrozumiałam pytanie..ja prałam dla siebie rzeczy do szpitala,ale w normalnych kapsułkach dla dorosłych.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja swoje rzeczy piore w swoich kapsułkach nie dzieciecych.
    Postęp. Prasuje :)

Karola a jednak istnieje cos takiego jak karma czy ręka sprawiedliwości. :)
    Też piore w normalnym proszku, bo idąc tym tropem musiałabym uprac swoje WSZYSTKIE ubrania w dzidziusiowym, tak samo jak i D.
    Mały będzie miał lovele, ale styczność z naszymi też, dlatego jak skończy pół roku chce przejść albo na Ariel albo persil baby.

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka mój bebetto ma możliwość właśnie podnoszenia główki w gondoli, też uważam że to fajna sprawa.

Wiecie mój mąż dzisiaj dostał maila, że ma do odbioru oliwkę na rozstępy z rossmanna. Ja nie dostałam takiego a Wy? A ma zaznaczone że jest mężczyzną xd

Fasolka77, Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Też piore w normalnym proszku, bo idąc tym tropem musiałabym uprac swoje WSZYSTKIE ubrania w dzidziusiowym, tak samo jak i D.
    Mały będzie miał lovele, ale styczność z naszymi też, dlatego jak skończy pół roku chce przejść albo na Ariel albo persil baby.

Ja akurat koszule do karmienia wyprałam w dzidziusiowym proszku ale to dlatego że zbierałam do kupy wszystkie rzeczy donprania związane z dzieckiem. Ale nasze rzeczy piorę w zwykłym proszku a przecież dzidziuś będzie się do nich przytulał. I po pół toku będziemy przechodzić na zwykły proszek tylko płukanie dwukrotne

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odwiedziła mnie położna :) babka z jajami!!! na pewno się dogadamy! :)

mówi,że nie pracuje w weekendy i święta ale jak grałam (tak jak ona) w piłkę ręczną to przyjedzie do mnie nawet w niedzielę wielkanocną jak będzie potrzeba :) Mam dzwonić z każą pierdołą w dzień i w nocy! bosko!

z porad... mówi, żeby nie chronić krocza przy porodzie za wszelką cenę bo może to skutkować potem nietrzymaniem moczu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i patrzę a tu w mojej skrzynce mailowej mail z Rossmanna..... odebrała wczoraj pieluszki za grosz a tu kolejna niespodzianka za grosz- tym razem olejek :)

Witaj,

Już niedługo zostaniesz wspaniałym, wyjątkowym Rodzicem. Gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą!

Dziękujemy, że jesteś w naszym programie i mamy nadzieję, że zarówno w okresie oczekiwania na dziecko, jak i po narodzinach maleństwa będziesz cieszyć się benefitami programu Rossnę! – rabatami, poradami, ale też niespodziankami.

Pierwszą z nich przygotowaliśmy już teraz – coś wyjątkowego do pielęgnacji rosnącego wraz z Twoim maleństwem brzuszka – olejek na rozstępy babydream!

Przy najbliższych zakupach w naszych drogeriach weź olejek z półki, a okazując aktywną kartę Rossnę! otrzymasz go za 0,01zł!

No to jutro przy okazji odbioru pieluszek z promki wezmę olejek do brzuszka :)
    a Wy co dostałyście?

Daffi, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bylam u pediatry zapytac o szczepiene malego na gruzlice po porodzie ( wiecie ze u nas nie szczepia)
    nic nie zrobie bedzie nie zaszczepiony, w kraju nie ma szczepionek .....

jezeli juz zdaza sie taka sytuacja ze trzeba dziecko zaszczepic bo ktos z rodziny chorowal na gruzilice to jest to mozliwe w 4 roku zycia (jakas luka w kalendarzu szczepien gdzie mozna dodatkowa szczepionke wcisnac)..aha i musi sie zebrac 10 osob w rejonie zeby oni sprowadzili te szczepionke gdzies z europy...bo jak mniej niz 10 osob to nie nie szczepia bo nie beda po 1 szczepionke wysylac......

pozatym jak widziala moje rece to sie przerazila..... i zyczyla mi zebym jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymala i walczyla aby rodzic w tej klinice (60km od domu) bo tam oddzial neonatologii najlepszy w regionie.....
    mowila tez ze te wszystkie leki ktore biore to tez nie sa obojetne dla dziecka.....ogolnie babka " pocieszyla"

Stresant współczuję.. może jakieś badania powinnaś zrobić? no kurcze lekarz powinien wiedzieć a nie byc przerażonym.... a dziecka nie możesz w PL zaszczepić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A ja glupote zrobilam bo spakowalam w weekend walizke do szpitala - wlozylam tam recznik, koszule do porodu, stanik i skarpetki - wszystko wyprane i schowane w worek strunowy z ikei, a dopiero teraz uswiadomilyscie mnie, ze upralam to w zwyklym proszku razem ze wszystkim.
    Dzisiaj wyjme, wywale worek i upiore jeszcze raz w dzidziusiowym proszku no bo to rzeczywiscie bez sensu jak bede przytulac do siebie malenstwo po porodzie
    Ja piorę swoje rzeczy w swoim proszku, no przecież tak to musiałabym wszystkie ciuchy mojego M też prać w proszku dziecka :D Pielęgniarki i lekarki też by musiały prać rzeczy w proszku dla dzidziusia ;-)
    Jak na moje oko nie ma co przesadzać.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka mój bebetto ma możliwość właśnie podnoszenia główki w gondoli, też uważam że to fajna sprawa.

Wiecie mój mąż dzisiaj dostał maila, że ma do odbioru oliwkę na rozstępy z rossmanna. Ja nie dostałam takiego a Wy? A ma zaznaczone że jest mężczyzną xd
    Może przewidzieli prezent dla żony na Dzień Kobiet :)

Dziewczyny, jestem na fb na grupie marcówki i jedna mama właśnie napisała, że dziś miała mieć CC, a wczoraj na USG w 38 tc okazało się że dzidziuś nie żyje :( Strasznie mi jej szkoda, i nie powiem włączył mi się strach o mojego synka :( Przepraszam, że tu o tym piszę, ale musiałam się z kimś tym podzielć, jakoś ciężko mi jak o tym myślę :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi śliczny ten kocyk.. :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka taka położna to skarb.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ