X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wygladasz!

Same brzuszki dzisiaj z rana!<3

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch 108 cm:)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Paula,pięknie wyglądasz <3
    Mama18,Ty to wiadomo-petarda :)
    Ogólnie mam wrażenie,że wszystkie oprócz mnie wyglądacie super ,jeszcze mi depresji brakuje :D
    Ja też oglądam Wasze fotki i sobie myślę ciągle że same laski a ja jak jakaś orka.
    To chyba wszystkie tak mamy 😅

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Paula super wygladasz!

Same brzuszki dzisiaj z rana!<3
    Ale były też cycki 😋

B_002, Kasionek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja byłam 3 razy nacinana, przy pierwszych dwóch nie pytali ( wtedy były inne standardy). Jak rodził się synek 4 lata temu, był duży ( ponad 4kg, główka 36 cm) i główka się cofała, położna spytała czy może naciąć, to była dla mnie ulga, bo po cięciu jedno parcie i wyszedł. Gdyby nie to pewnie męczylabym się dłużej.

Ja wolę nacięie, przynajmniej jest ono kontrolowane, u mnie szybko się goiło. Tak naprawdę 3-4 dni i po bólu.

Moja szwagierka przy porodzie pękła, ( bo wypychali jej dziecko naciskając na brzuch), ale tak, że od razu po porodzie zabrali ją na salę operacyjną i zszywali ja w narkozie.
    Nie chcę być mądzejsza od położnych, ale ja wolę cięcie mimo wszystko.

A czy masz jakiekolwiek długofalowe następstwa tych nacięć?

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam sen..śniło mi się,że kupiłam wózek i on przyszedł i okazło się,że jest malutki strasznie ,zmierzyłam długość gondoli i miała 17 cm..i tak ryczałam strasznie :D :D :D

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na drugie śniadanie zjadłam 2 kanapki z avokado i jajkiem do tego pokrojony banan z truskawkami i polany masłem orzechowym. Kupiłam takie masło 100% orzechowe jest idealne no bóstwo. Dzisiaj nie tknę nic słodkiego mam nadzieję że zgagi nie będzie. 😶 Bo jak mnie złapie po chlebie to ja się poddaje.

Dziewczyny nie cierpiałam wody kranówki fuuuuj. Glownie pije wodę mama i ja, czasem Żywiec ostatnio Żywiec jest gorzka nie smakuje mi pół butelki dziennie to wsio dla mnie. Wczoraj w Biedronce kupiliśmy czajnik filtrujący wodę za całe 19,99 zł dzisiaj już wypiłam cały dzbanek kolejny czeka. Ta woda jest pyszna! Są też butelki filtrujące wodę i zastanawiam się czy nie jechać i kupić...

Ja myślałam już od jakiegoś czasu o butelce filtrującej i dzisiaj dostałam od męża 😊 u nas tyle tego plastiku po wodzie się wyrzuca, że masakra. Mam nadzieję, że mi będzie smakować kranówka. Jeszcze nie próbowałam 😳

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jest dziwne bo jak ja patrzę na mój brzuch to on się wydaje być nie duży może też dlatego że jest cały do przodu wyciągnął mi talie mam wyraźnie zaznaczoną, a jak patrzę na niektóre wasze zdjęcia to aż mam ochotę sprawdzać czy moja matrówka jakos posklejana nie jest.

Powiem wam, że ja ten brzuszek kocham ale nie wiem kiedy on tak rośnie haha 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 11:37

• Anete Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w obwodzie 91,5cm. Nie wiem gdzie te pewnie już 2,5kg ciałka Henia się mieści...

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Wszystkiego dobrego kobietki! 🌷🌷🌷

Pęknięcie jest lepsze i się szybciej goi, jeżeli jest max 2st, bo jest płytsze niż nacięcie. U nas na sr położna mówiła, że one kontrolują pęknięcie i jeśli widzą, że będzie wyższy stopień to lepiej naciąć. Przy dużym pęknięciu bez nacięcia może rozerwać odbyt (nietrzymanie 💩). To ja już wolę być nacięta w takim wypadku 😅

Otóż to...wczoraj ta moja polozna z rejonu mówiła o 20-latce, ktora orzez trzy dni nie wstawala z łóżka jak juz byla w domu... ponoc pekla i zle ja zszyli w Matce Polce, ze zrobila jej sie przetoka i kupa szla pochwa .... mowila, ze dobrze, ze drazyla temat i w ostatniej chwili ja do szpitala wziela bo juz zaczelo sie wdawac zakazenie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja myślałam już od jakiegoś czasu o butelce filtrującej i dzisiaj dostałam od męża 😊 u nas tyle tego plastiku po wodzie się wyrzuca, że masakra. Mam nadzieję, że mi będzie smakować kranówka. Jeszcze nie próbowałam 😳
    W Krakowie mamy brzydkie powietrze ale mam najczystszą wodę w Polsce i jest mega smaczna serio albo ja jakas spragniona kranowa się zachwycam hahaha

Anete, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To ja z dziś u moje 116cm i 17 kg wagi

Mama!!!! Piekny brzuszek!!! Mnie sie u fryzjera wlasnie kobieta pytala kiedy termin i zdziwiona, ze to za miesiac a brzuszek maly

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A czy masz jakiekolwiek długofalowe następstwa tych nacięć?

Nie, wszystko jest jak przed 1 porodem. Jedyne co to 1 blizna, bo nacinali mnie zawsze w tym samym miejscu.

Paula 90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja już po konsultacji z diabetologiem.
    Od razu mi powiedziała,że wiedziała,że będę w grupie trudnych pacjentów ze względu na cukrzycę typu 2 już przed ciążą i się nie myliła.
    Podkreśla przez cały czas,że insulina nie jest szkodliwa dla dziecka i tym mam się nie stresować i najważniejsze,że z dzieckiem jest wszystko w pożądku.
    Od dziś mam już dawkę podzieloną na noc-2×22jednostki(lewe+prawe udo)i dokładamy też przed kolacją dodatkowo.
    Dodatkowo codziennie mam do tej nocnej dokładać 1 jednostkę dopóki nie zejdziemy do 85 na czczo.
    Czyli teraz mam
    na czczo 8jedn.
    przed obiadem 8jedn.
    przed kolacją 4jedn.
    na noc 44jedn.
    Od razu wyjaśniła mi też bardziej obszernie zależność między cukrzycą typu 2 a tą typowo ciężarnych.
    Generalnie mogę powiedzieć wprost-mam przejebane🤬
    A pojechałam do niej bez umawianej wizyty bo kolejny dzień z rzędu miałam w granicach 140 na czczo i w recepcji bez problemu zadzwonili do pani doktor i weszłam od razu po nast.pacjencie.Na szczęście nikt z oczekujących ludzi nic nie powiedział😉
    Już w drodze do domku z kawką na wynos😉

Aga dobrze, ze masz plan działania! Super! A jaka jest roznica miedzy cukrzyca sprzed ciazy a ciazowa?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja dziś miałam sen..śniło mi się,że kupiłam wózek i on przyszedł i okazło się,że jest malutki strasznie ,zmierzyłam długość gondoli i miała 17 cm..i tak ryczałam strasznie :D :D :D
    Takie rzeczy się zdarzają jak kupujesz na Ali. Patrzysz sobie: zajebisty dywan i tylko za 20zl. To zamawiałam. I przychodzi dywan dla lalek o długości 17cm. 😂

mysla.nieskalana, martusiawp, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła 1 grudnia i mówi że ma pierdząca pochwę. Myślicie że jej się to cofnie? Przy każdym posunieciu członka i niezależne od pozycji.

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    U mnie w obwodzie 91,5cm. Nie wiem gdzie te pewnie już 2,5kg ciałka Henia się mieści...
    Wooow! No to nie jestem najmniejsza 😄 Ja mam 96 cm na linii pępka 😊

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Może od dzidziola,który wszystko uciska 🤔
    ja codziennie wieczorem jestem o krok od rzyganka...

Ciekawe czy zmienil pozycje czy podrosl.... siedze z farba, dostalam meliske i jest lepiej

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola, obstawiam ze przez ucisk tam wszystkiego w srodku, ja mam tak samo :/ Z głodu az się trzęsłam godzinę temu, ale na samą mysl o jedzeniu mnie naciągało. Jakims cudem wmusiłam w siebie śledzia.

Jak lubię sledzie to nie wcisnelabym przed poludniem ;), szacun Kiwona ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wiem co ma na myśli koleżanka hahaha tez to miałam i się cofnęło, a w wannie wody nabierałam 😂

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ