X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Pani dr powiedziala mi tez komplement, ze nigdy nie dalaby mi 40 lat :) Moze to przyciemnione swiatlo mnie tak odmlodzilo ;) w szpitalu 35 latki myslaly ze jestem od nich mlodsza ha ha, tylko same wygladaly na wiecej :) Ale grunt to pocieszac sie, jak zycie daje po kosciach :) ;)

Misia jak zdejmiesz ten żółty kocyk z siebie to Ci powiemy prawdę :)

Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w tym tyg mogę się rozpakować ;) ale czy los będzie łaskawy... wyjdzie jak wyjdzie ;)

valetta94, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Syska,Ty spryciarzu! :D

ja też chcę zobaczyć! była umowa, że trzymamy 24h :( :( :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam część wynikow, i magnez dolna granica 0,70 a ja mam 0,75 brałam 3x2 ostatnio brałam ostatnio odjelam jedną tabletkę :/ od dzisiaj biorę magne b6 forte 3x1 z tym magnezem to dramat.

Byłam w szpitalu super położna akurat nikt nie rodził ale pokoje pełne. Pokój porodowy jest super, ale przed porodowy jest tylko jeden 3 osobowy. Mąż tam nie może być .... W Ujastku są 3 sale przedporodowe z łazienkami i siedzi sobie tam tylko mąż i rodzącą. W pokojach poporodowych jest bardzo ciasno że względu na nie ukończony remont jest dramat. Jak szliśmy na blok porodowy przez korytarz w jednym pokoju dziewczyna wietrzyla krocze ... Wiecie w stronę otwartych drzwi. Mąż też to widzial widok słaby 😑

może i słaby widok Karmellka ale podejrzewam, że nam też będzie wszystko jedno.... trzeba będzie sobie ulżyć ... byłaś w Żeromskim? i co? rodzisz jednak w Ujastku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dziewczyny, które pakują torbę na poród i po porodzie. Jak rozdzielacie rzeczy? Rożek i jedna koszula do karmienia do torby na poród? Nie wiem czy to się przebiera koszule jeszcze na sali poporodowej czy już na oddziale?

Ja będę mieć dwie torby- jedna dla mnie a druga dla malucha :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Hmmmm good point z tym prysznicem od razu po porodzie ;) tu na korytarzach widze, ze babeczki po porodzie jeszcze jakis czas lataja w tych szpitalnych kiecach I jakos niespecjalnie to do mnie przemawia. Jednak wlasne pizamki i szlafroczek to zupełnie inny komfort.

ale jak to? dostajesz dzidzię do kangurowania i idziesz po prysznic? czy idziesz dopiero po tych dwóch godzinach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie dzis cisnienie 136/91...w poniedzialek na kontrole do kliniki (60km od domu )...zastanawiam sie czy juz brac torbe?

Stresant ja na razie raz wzięłam torbę jak jechałam do rodziców w góry ale chyba to już czas mieć ją zawsze ze sobą... w tym tygodniu spakuje Małego i wrzucę obie do bagażnika...

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Współczuję. Najgorzej jak czlowiek nie wie co mu jest, a lekarze testują różności.

Ratunku, mi się chyba hemoroidy uaktywniły. Okropieństwo.

Tunia powiedz coś więcej? co to za "uczucie"? ja miałam wczoraj znowu kumulację gastryczną.. po tym probody... byliśmy u znajomych i chyba z 6 razy musiałam lecieć do toalety... aż mnie bolało... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Pewnie, że weź. Ja na każdą wizytę do Poznania biorę i później z nią wracam, ale lepiej mieć.

Też przychodzą Wam sms-y z Rządu odnośnie huraganu?

tak, mnie obudził sms o 3 w nocy :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Mysmy z mężem na Śląsku po dwa SMS dostali 😃 takze w nocy będzie ciekawie 😃

i jak po nocy? u nas w sumie nie wiało albo tak spałam, że nic nie słyszałam... jakieś straty? oby nie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Malutka mycha, ja tez uwielbiam rzeczy z pszenicy, i mam takie ataki ze rzucam sie na nie ze zdwojona checia, ale potem zaczyna mi cos doskwierac i rzucam i wracam na swieta zwlaszcza do tego. Teraz ze wzgledu na cukrzyce odstawilam ponownie. Podobno kromka chleba pszennego tak podnosi cukier we krwi jak 6 łyzek cukru. Po nocach mi sie sni chalka z maslem i dzemem i do tego szklanka mleka. Obecnie jem same serki naturalne i jogurty. Choc kakao tez wypije raz na jakis czas z mlekiem na 2 sniadanie. Ale taka chalka lub slodki rogalik z czekolada do tego, to byloby cos ;) choc musze przyznac ze moj maz robi pyszne nalesniki bez maki pszennej i bez cukru. Zjadam je z serkiem naturalnym i jablkiem i maslem orzechowym bez cukru i tez rewelacja :)

Misia poproszę przepis na te naleśniki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Basia bezbolesne skurcze regularne jak najbardziej moga skracać szyjkę. bh nie są regularne...
    Ja ostatnio przeczytałam że bh mogą być regularne ale nie stają się coraz częstsze a wręcz przeciwnie, po takiej kąpieli właśnie mogą ustać.
    Ale ja nie jestem ekspertem, mówię tyle co się dowiedziałam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No to dzisiaj pobiłam wszelkie rekordy. Zgaga, refluks, odbijanie, stawianie macicy, brzuch jak kamień, mdłości, a teraz na koniec 2 razy zwymiotowałam. Niech się ta doba kończy a wraz z nią wszystko powyższe.

Wiewiórka, wspieramy Cię mentalnie! Dawaj znak, jak tylko będziesz w stanie. Ale lepiej jedźcie sprawdzić czy to już czy jeszcze 😘

Kasiulka miejmy nadzieję, że to chwilowe.... ja wczoraj na szczęście już normalnie funkcjonowałam po tych 2 dniach słabości... za to tak się w kuchni narobiłam i jeszcze wieczór do 23 u znajomych, że brzuch jak skała i zmęczenie dało mi w kość...

ja nie wiem czy ta słabość, wymioty i mdłości to nie jakiś wirus przypadkiem...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobrze ze się skurcze wyciszyły Wiewióra! :) . Jeszcze z tydzień możesz zaczekac:)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka przykro mi z powodu taty :( Tule mocno <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam!! 😁 Teraz wstaje ogarniam się bo rodzice już wyjeżdżaja z domku i do 2 godzinek powinni być u nas 🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 09:08

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora, mam nadzieje ze to był fałszywy alarm. Ale szyjke dobrze by było skontrolować, u mnie te regularne bezbolesne skurcze skróciły ja z ponad 4 do 2.8. Co w sumie I tak jest wporzo na tym etapie.
    Kiedy masz wizyte w Poznaniu?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA PORÓD (proszę nie cytujcie)

Minął miesiąc...to poważna motywacja aby w końcu zdać relacje z porodu ;)
    Jak wiecie w sobotę pojechalam na IP bo zauważyłam delikatne plamienie, moj gin od razu kazał przyjechać do szpitala z torbą. Mimo, że nie było widać żródła plamienia zostawił mnie na patologii na obserwacji, bo szyjka trochę skrócona ok. 2.4 a mała dalej uparcie napierała na nią głowka. Na wszelki wypadek podano mi steryd na płucka. Cały dzien czułam sie ok, nic nie bolało, a mała jak zwykle byla aktywna, jedynie plamienie nie ustepowalo i przypominało o sobie przy kazdej wizycie w WC. Cała resztę będę wam opisywała z godzinami, bo czekajac aż poród sie zacznie robiłam sobie notatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:36

Paula 90, ago91, Lolka30, valetta94, Franka2104, B_002, Kasiulka90, Tunia76, mysla.nieskalana, Syska2202, Kiwona, Daffi, Misiabella, espoir, Wiewióreczka, Reniiata, Anete, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Cześć laseczki... Idę sobie do okna. Stoję. Patrzę jakie straty po huraganie a tu czuję leci po udach woda i kąpię na podłogę. Ucieklam do ubikacji a małż wycieral haha... Ale śmiesznie
    Zalozylam bieliznę od razu i wkładkę i zobaczymy.
    Zupełnie nie panikuje. Pewni po nocy coś się zebrało ale nie było to mleczne tylko woda.

Mama a masz papierki lakmusowe w domu? ja bym się wystraszyla... no chyba, że się posikałaś ze szczęścia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:36

Paula 90, ago91, B_002, Kasiulka90, Misiabella, espoir, Wiewióreczka, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ