Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Pani dr powiedziala mi tez komplement, ze nigdy nie dalaby mi 40 lat :) Moze to przyciemnione swiatlo mnie tak odmlodzilo ;) w szpitalu 35 latki myslaly ze jestem od nich mlodsza ha ha, tylko same wygladaly na wiecej :) Ale grunt to pocieszac sie, jak zycie daje po kosciach :) ;)

Misia jak zdejmiesz ten żółty kocyk z siebie to Ci powiemy prawdę :)

Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w tym tyg mogę się rozpakować ;) ale czy los będzie łaskawy... wyjdzie jak wyjdzie ;)

valetta94, nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Syska,Ty spryciarzu! :D

ja też chcę zobaczyć! była umowa, że trzymamy 24h :( :( :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mam część wynikow, i magnez dolna granica 0,70 a ja mam 0,75 brałam 3x2 ostatnio brałam ostatnio odjelam jedną tabletkę :/ od dzisiaj biorę magne b6 forte 3x1 z tym magnezem to dramat.

Byłam w szpitalu super położna akurat nikt nie rodził ale pokoje pełne. Pokój porodowy jest super, ale przed porodowy jest tylko jeden 3 osobowy. Mąż tam nie może być .... W Ujastku są 3 sale przedporodowe z łazienkami i siedzi sobie tam tylko mąż i rodzącą. W pokojach poporodowych jest bardzo ciasno że względu na nie ukończony remont jest dramat. Jak szliśmy na blok porodowy przez korytarz w jednym pokoju dziewczyna wietrzyla krocze ... Wiecie w stronę otwartych drzwi. Mąż też to widzial widok słaby 😑

może i słaby widok Karmellka ale podejrzewam, że nam też będzie wszystko jedno.... trzeba będzie sobie ulżyć ... byłaś w Żeromskim? i co? rodzisz jednak w Ujastku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Dziewczyny, które pakują torbę na poród i po porodzie. Jak rozdzielacie rzeczy? Rożek i jedna koszula do karmienia do torby na poród? Nie wiem czy to się przebiera koszule jeszcze na sali poporodowej czy już na oddziale?

Ja będę mieć dwie torby- jedna dla mnie a druga dla malucha :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Hmmmm good point z tym prysznicem od razu po porodzie ;) tu na korytarzach widze, ze babeczki po porodzie jeszcze jakis czas lataja w tych szpitalnych kiecach I jakos niespecjalnie to do mnie przemawia. Jednak wlasne pizamki i szlafroczek to zupełnie inny komfort.

ale jak to? dostajesz dzidzię do kangurowania i idziesz po prysznic? czy idziesz dopiero po tych dwóch godzinach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    u mnie dzis cisnienie 136/91...w poniedzialek na kontrole do kliniki (60km od domu )...zastanawiam sie czy juz brac torbe?

Stresant ja na razie raz wzięłam torbę jak jechałam do rodziców w góry ale chyba to już czas mieć ją zawsze ze sobą... w tym tygodniu spakuje Małego i wrzucę obie do bagażnika...

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Współczuję. Najgorzej jak czlowiek nie wie co mu jest, a lekarze testują różności.

Ratunku, mi się chyba hemoroidy uaktywniły. Okropieństwo.

Tunia powiedz coś więcej? co to za "uczucie"? ja miałam wczoraj znowu kumulację gastryczną.. po tym probody... byliśmy u znajomych i chyba z 6 razy musiałam lecieć do toalety... aż mnie bolało... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Pewnie, że weź. Ja na każdą wizytę do Poznania biorę i później z nią wracam, ale lepiej mieć.

Też przychodzą Wam sms-y z Rządu odnośnie huraganu?

tak, mnie obudził sms o 3 w nocy :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Mysmy z mężem na Śląsku po dwa SMS dostali 😃 takze w nocy będzie ciekawie 😃

i jak po nocy? u nas w sumie nie wiało albo tak spałam, że nic nie słyszałam... jakieś straty? oby nie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Malutka mycha, ja tez uwielbiam rzeczy z pszenicy, i mam takie ataki ze rzucam sie na nie ze zdwojona checia, ale potem zaczyna mi cos doskwierac i rzucam i wracam na swieta zwlaszcza do tego. Teraz ze wzgledu na cukrzyce odstawilam ponownie. Podobno kromka chleba pszennego tak podnosi cukier we krwi jak 6 łyzek cukru. Po nocach mi sie sni chalka z maslem i dzemem i do tego szklanka mleka. Obecnie jem same serki naturalne i jogurty. Choc kakao tez wypije raz na jakis czas z mlekiem na 2 sniadanie. Ale taka chalka lub slodki rogalik z czekolada do tego, to byloby cos ;) choc musze przyznac ze moj maz robi pyszne nalesniki bez maki pszennej i bez cukru. Zjadam je z serkiem naturalnym i jablkiem i maslem orzechowym bez cukru i tez rewelacja :)

Misia poproszę przepis na te naleśniki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Basia bezbolesne skurcze regularne jak najbardziej moga skracać szyjkę. bh nie są regularne...
    Ja ostatnio przeczytałam że bh mogą być regularne ale nie stają się coraz częstsze a wręcz przeciwnie, po takiej kąpieli właśnie mogą ustać.
    Ale ja nie jestem ekspertem, mówię tyle co się dowiedziałam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    No to dzisiaj pobiłam wszelkie rekordy. Zgaga, refluks, odbijanie, stawianie macicy, brzuch jak kamień, mdłości, a teraz na koniec 2 razy zwymiotowałam. Niech się ta doba kończy a wraz z nią wszystko powyższe.

Wiewiórka, wspieramy Cię mentalnie! Dawaj znak, jak tylko będziesz w stanie. Ale lepiej jedźcie sprawdzić czy to już czy jeszcze 😘

Kasiulka miejmy nadzieję, że to chwilowe.... ja wczoraj na szczęście już normalnie funkcjonowałam po tych 2 dniach słabości... za to tak się w kuchni narobiłam i jeszcze wieczór do 23 u znajomych, że brzuch jak skała i zmęczenie dało mi w kość...

ja nie wiem czy ta słabość, wymioty i mdłości to nie jakiś wirus przypadkiem...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobrze ze się skurcze wyciszyły Wiewióra! :) . Jeszcze z tydzień możesz zaczekac:)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka przykro mi z powodu taty :( Tule mocno <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam!! 😁 Teraz wstaje ogarniam się bo rodzice już wyjeżdżaja z domku i do 2 godzinek powinni być u nas 🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 09:08

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora, mam nadzieje ze to był fałszywy alarm. Ale szyjke dobrze by było skontrolować, u mnie te regularne bezbolesne skurcze skróciły ja z ponad 4 do 2.8. Co w sumie I tak jest wporzo na tym etapie.
    Kiedy masz wizyte w Poznaniu?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA PORÓD (proszę nie cytujcie)

Minął miesiąc...to poważna motywacja aby w końcu zdać relacje z porodu ;)
    Jak wiecie w sobotę pojechalam na IP bo zauważyłam delikatne plamienie, moj gin od razu kazał przyjechać do szpitala z torbą. Mimo, że nie było widać żródła plamienia zostawił mnie na patologii na obserwacji, bo szyjka trochę skrócona ok. 2.4 a mała dalej uparcie napierała na nią głowka. Na wszelki wypadek podano mi steryd na płucka. Cały dzien czułam sie ok, nic nie bolało, a mała jak zwykle byla aktywna, jedynie plamienie nie ustepowalo i przypominało o sobie przy kazdej wizycie w WC. Cała resztę będę wam opisywała z godzinami, bo czekajac aż poród sie zacznie robiłam sobie notatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:36

nick nieaktualny, ago91, Lolka30, valetta94, Franka2104, B_002, Kasiulka90, Tunia76, mysla.nieskalana, Syska2202, Kiwona, Daffi, Misiabella, espoir, Wiewióreczka, Reniiata, Anete, nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Cześć laseczki... Idę sobie do okna. Stoję. Patrzę jakie straty po huraganie a tu czuję leci po udach woda i kąpię na podłogę. Ucieklam do ubikacji a małż wycieral haha... Ale śmiesznie
    Zalozylam bieliznę od razu i wkładkę i zobaczymy.
    Zupełnie nie panikuje. Pewni po nocy coś się zebrało ale nie było to mleczne tylko woda.

Mama a masz papierki lakmusowe w domu? ja bym się wystraszyla... no chyba, że się posikałaś ze szczęścia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 13:36

nick nieaktualny, ago91, B_002, Kasiulka90, Misiabella, espoir, Wiewióreczka, nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ