X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, India, ale się poryczałam... Dziękuję Ci za ten opis 😘 Poruszył mnie niesamowicie! Muszę dać mężowi do przeczytania.

india lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Chyba tak :)
    Ja mam mleczny ostatnio cały czas, miałam robioną biocenozę i wyniki bardzo dobre.
    Nie masz się czym przejmować, to pewnie fizjologiczne.
    Tą biocenoze robiłaś na Slawkowskiej?
    Duzo tam ludzi?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję, ze moj opis nikogo nie wystraszył. Ja ogólnie moj porod wspominam bardzo dobrze. Położna, ktora poród odbierala super. Mówiła mi wssytko co robić, kiedy oddychac, kiedy przec, kiedy przestać. Pękłam, ale nawet tego nie poczułam. Żałuję tylko, że nikt mnie wczesniej nie sluchał i ze zabrakło 10 min aby mąż mogl z nami uczwstniczyć w ttm cudownym momencie. PO porodzie przerazilo mnie to, ze dostalam takie jakby drgawki. Myslalam, ze to jakis wstrzas, ale oni uznali, ze to normalne. Okryli mnie pierzynka i wszystko wrocilo do normy.
    Największy strach, ktory mnie sparaliżował to była obawa o małą i o to, że nie moge juz jej dac tych kilku dodatkowych tygodni w brzuszku :( na szczescie urodziłam super dzielna i silną coreczke, ktora sobie ze wszystkim swietnie poradziła <3

Fasolka77, Kasiulka90, mysla.nieskalana, B_002, Misiabella, Lili90, Mama36, Wiewióreczka, malutka_mycha, Anete, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny mam nadzieję, ze moj opis nikogo nie wystraszył. Ja ogólnie moj porod wspominam bardzo dobrze. Położna, ktora poród odbierala super. Mówiła mi wssytko co robić, kiedy oddychac, kiedy przec, kiedy przestać. Pękłam, ale nawet tego nie poczułam. Żałuję tylko, że nikt mnie wczesniej nie sluchał i ze zabrakło 10 min aby mąż mogl z nami uczwstniczyć w ttm cudownym momencie. PO porodzie przerazilo mnie to, ze dostalam takie jakby drgawki. Myslalam, ze to jakis wstrzas, ale oni uznali, ze to normalne. Okryli mnie pierzynka i wszystko wrocilo do normy.
    Największy strach, ktory mnie sparaliżował to była obawa o małą i o to, że nie moge juz jej dac tych kilku dodatkowych tygodni w brzuszku :( na szczescie urodziłam super dzielna i silną coreczke, ktora sobie ze wszystkim swietnie poradziła <3

wrzuć nam India te cudne oczęta Poli :) <3

india lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tą biocenoze robiłaś na Slawkowskiej?
    Duzo tam ludzi?
    Nie, ja robiłam w luxmedzie bo miałam w harmonogramie badań pod koniec ciąży 33-37tc powtórzyć różne badania, m.in. biocenoze.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India <3 Cudownie się czyta takie pozytywne wspomnienia.Obie jesteście super dzielne :)

Fiefióra,Ty nie świruj,skurcze,nie skurcze,zdjęcia miały być :D A tak serio to nie strasz ludzi!

Mama18,Ty też! Sciskaj nogi i nie wymyślaj jeszcze!

Ja dziś znów się wyspałam ,niesamowite!W nocy był armagedon,jakieś ulewy,burze,deszcze.Dziś też piździ,ale słońce sobie na razie świeci.Piję kawe i mam zamiar robić nic :)

india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 10 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,jeszcze chciałam napisać,że Bruno rano znów coś chyba odsypia,bo spokojny..ale nie napiszę,bo to już nieaktualne! :D

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 10 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka,zdjęcia fury to powinny być,nie kasowałam. Adamex Reggio.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka,zdjęcia fury to powinny być,nie kasowałam. Adamex Reggio.

nie!!! dziewczyny piszą o Twoich oczętach!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dziękujemy za opis 😚 dziewczyny powiedzcie mi jak wy czujecie jak dziecię napiera na pęcherz? od 2 h mam takie bóle pęcherza , przychodzą tak jakby falami. Napewno to pęcherz bo jak miałam infekcje w ciąży to ból też był ale mocniejszy i chęć żeby biec siku .🤪

india lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia to nie jest możliwe, żeby brzuch zmalał...3 ginekologów mi to powiedziało jak sie martwiłam o mojego Gałgana... robiłaś na tym samym sprzęcie? może się przytulił do ściany macicy i stąd taki pomiar? może byś wysiusiany? dziwne to...
    Ja mysle ze tamten pomiar byl zawyzony, a ten zanizony. Czyli ze wtedy nie wazyl 1980 ale z jakies 100-200 g mniej i nie mial brzucha 292, ktory go tak wywindowal do gory, teraz byc moze brzuch zostal niedoszacowany o troche. Grunt ze nie jest ponizej 10 centyla, a babka powiedziala ze skoro 3 tyg temu byl na 10 tym i dzis, przeplywy dobre i stan wod to ona nie widzi wskazan do hospitalizacji tylko do obserwacji. Ona pracuje w szpitalu na Karowej. Szpital jeszcze o wyzszej renomie niz Orlowskiego, a podejscie bardziej racjonalne. Moj Michalek w 32 tc wazyl 1880 g i sie zastanawiam jaki termin oni wtedy rozpatrywali jako wyjsciowy, ale chyba z om a nie z usg, ktore wskazywalo rowniez na tydzien wczesniejszy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India super że się z nami podzieliłaś tą piękną historią.
    Chyba każda chciałaby mieć tak szybki poród, tylko nie tak niespodziewany.
    Dobrze że byłaś wtedy w szpitalu to od razu miałaś opiekę. Szkoda że mąż nie zdążył, ale macie dużo czasu żeby go spędzać razem. Najważniejsze że mała zdrowa.

Wiewióreczka pewnie odsypia do południa jak zwykle, myślę że skurcze jej osłabły i poszła spać normalnie.

Ja dziś idę po południu na te warsztaty Mama Wie :) Ciekawe czego nowego się dowiem.

india, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    India dziękujemy za opis 😚 dziewczyny powiedzcie mi jak wy czujecie jak dziecię napiera na pęcherz? od 2 h mam takie bóle pęcherza , przychodzą tak jakby falami. Napewno to pęcherz bo jak miałam infekcje w ciąży to ból też był ale mocniejszy i chęć żeby biec siku .🤪
    Ja tak mam że napiera i muszę wtedy lecieć siku, ale nie boli mnie to. Po prostu czuję ucisk na pęcherz.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka nie zdążył :( pod sala porodowa byl o 3.55, a poszli po niego jak ich poprosiłam z info, ze tam czeka czyli ok. 4.10

Fasolka płucka pewnie ok. 36-38 tydz sa pewnie rozwinięte. U mnie jak odeszly wody plan byl aby podac mi drugi steryd po 24h cale nie zdążyli

Mama nie na wszystko mamy wpływ. Dalas nowe życie, nie wazne jaka droga przyjdzie na nasz swiat <3 Mnie było smutno, ze maz nie zdążył ale tak naprawde nie to było przeciez najważniejsze.

Lili mnie wody odeszly na luzaka ;)

Dorota z ta opieka to naprawde różnie, wszystko zależy na jakiego człowieka trafisz. Ja zauwazylam tam mnóstwo niedociagniec, ale bylam tam ponad 2 tyg to stanowczo za dlugo. Przwz 3 dni bym wssystkiego nie zauwazyla ;)

Valetta Pola dzis nad ranem skończyła miesiąc <3 dla mnie ostatnie 30 min porodu było najbardziej bolesne, wczesniej spokojnke do wytrzymania, ja nawet o znieczuleniu nie pomyślałam ;)

Tunia sporo badan bylo w szpitalu, od kwietnia zaczynamy wizyty w poradi neonatologicznej ale nie wiem czy to jednorazowe czy wiecej wizyt.

A wiec zycze wam kochane takiej szybkiej akcji jak moja, obu tylko w odpowiednim terminie :*

Tunia76, Franka2104, mysla.nieskalana, Misiabella, Fasolka77, Wiewióreczka, Lolka30, DorotaAnna, B_002, estrella, valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia jak zdejmiesz ten żółty kocyk z siebie to Ci powiemy prawdę :)
    To moze w przyciemnionym swietle zrobie, bo mnie jeszcze wyprowadzicie z bledu ;) Zolty kocyk oznacza wzmozony okres polaczenia z internetem :) zdjecie pochodzi z okresu przed zajsciem w 1 ciaze i przed nauka do egzaminu na uprawnienia zawodowe, jak w 1 weekend obejrzalam caly sezon Mad Mena, bo uznalam ze moj umysl nie otworzy sie na tyle, jak bedzie mnie zżerac ciekawosc co bedzie w nastepnym odcinku ;)

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia poproszę przepis na te naleśniki :)
    Musze od malzonka wyciagnac :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    QUOTE=mysla.nieskalana]FasOlka!Masz i już nie marudź :D

no ja Cież pierdziele!!! ale SEX BOMBA z Ciebie!!!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka!Masz i już nie marudź :D

co to masz za spodnie na sobie? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja tak mam że napiera i muszę wtedy lecieć siku, ale nie boli mnie to. Po prostu czuję ucisk na pęcherz.

ja mam dokładnie tak samo, po prostu parcie, nie jest to ból... jeśli Cię boli to warto zrobić badanie moczu bo może jakieś zakażenie bakteryjne się wdało odpukać

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, swietnie to opisalas i historia szczesliwie zakonczona, wiec pewnie nikogo nie wystraszyla. Meza nie bylo, ale swietnie sobie poradzilas, rewelacyjnie. Gratulacje jeszcze raz :-*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 10:53

india lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ