X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze jak ja lezalam w szpitalu to przyszla rodzic taka dziewczyna blizniaki. Byla w 36 tc i podali jej 2 razy sterydy. Moze to jest zwiazane z waga dzieci. Jedna mala miala 1,8 kg a druga 2 kg.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Fasolka nie zdążył :( pod sala porodowa byl o 3.55, a poszli po niego jak ich poprosiłam z info, ze tam czeka czyli ok. 4.10

Fasolka płucka pewnie ok. 36-38 tydz sa pewnie rozwinięte. U mnie jak odeszly wody plan byl aby podac mi drugi steryd po 24h cale nie zdążyli

Mama nie na wszystko mamy wpływ. Dalas nowe życie, nie wazne jaka droga przyjdzie na nasz swiat <3 Mnie było smutno, ze maz nie zdążył ale tak naprawde nie to było przeciez najważniejsze.

Lili mnie wody odeszly na luzaka ;)

Dorota z ta opieka to naprawde różnie, wszystko zależy na jakiego człowieka trafisz. Ja zauwazylam tam mnóstwo niedociagniec, ale bylam tam ponad 2 tyg to stanowczo za dlugo. Przwz 3 dni bym wssystkiego nie zauwazyla ;)

Valetta Pola dzis nad ranem skończyła miesiąc <3 dla mnie ostatnie 30 min porodu było najbardziej bolesne, wczesniej spokojnke do wytrzymania, ja nawet o znieczuleniu nie pomyślałam ;)

Tunia sporo badan bylo w szpitalu, od kwietnia zaczynamy wizyty w poradi neonatologicznej ale nie wiem czy to jednorazowe czy wiecej wizyt.

A wiec zycze wam kochane takiej szybkiej akcji jak moja, obu tylko w odpowiednim terminie :*

no szkoda, ze nie był przy narodzinach ale może następnym razem zdąży :)

India Ty miałaś wcześniej podawany steryd, prawda? ale z Polą wszystko ok mimo, że urodziła się ciut wcześniej?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka-mój "ałtfit" to: spodnie dresowe z ekskluzywnego butiku "Pepco" oraz..uwagaaaa..podkoszulek męski (bo tylko one są długie i mi brzuch zakrywają) również z tego butiku! :D

Wiewióreczka, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka, daj znac co u Ciebie.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png

Wysłany: 10 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,Fiefiór to śpi do 12-13..martwiłabym się jakby się teraz odezwała,a tak to wiemy,że wszystko w normie..:)

Misiabella, KarmeLoVe, Wiewióreczka, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka-mój "ałtfit" to: spodnie dresowe z ekskluzywnego butiku "Pepco" oraz..uwagaaaa..podkoszulek męski (bo tylko one są długie i mi brzuch zakrywają) również z tego butiku! :D

no patrz! a wyglądają jak materiałowe z zaszewkami i jakimś bajerem z boku :) zastanawiałam się gdzie takie fikuśne ciążowe dostałaś ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 10 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no patrz! a wyglądają jak materiałowe z zaszewkami i jakimś bajerem z boku :) zastanawiałam się gdzie takie fikuśne ciążowe dostałaś ;)
    Zwykłe dresowe,z takimi bufiastymi kieszeniami..a jak są pod brzuchem to się robi więcej tego materiału :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w razie czego już wzielam urofuragine tak jak ostatnio co miałam zapalenie ,😊

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no szkoda, ze nie był przy narodzinach ale może następnym razem zdąży :)

India Ty miałaś wcześniej podawany steryd, prawda? ale z Polą wszystko ok mimo, że urodziła się ciut wcześniej?

Fasolka pierwsza dawkę dostalam w sobotę o 12.30, drugiej juz nie zdążyli podać bo odstep musi byc 24h, a ja urodzilam z sob na ndz o 3.52. Na szczęście mała sama oddychała

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie czuję potrzeby wizyty na ip. Zreszta moj lekarz cały czas powtarza zebym nie panikowała bo to nie tak od razu od pierwszego sygnału urodze ;) w piatek poziom wód był prawidłowy, wczoraj miałam tylko takie dwa małe incydenty z tym posikiwaniem więc nawet jakby to były wody to myślę że taka ilość co wyciekła nie zrobi tam spustoszenia. Jutro skończę do miasta poszukać tych pasków do sprawdzania żeby mieć w domu w razie jakby sytuacja się powtarzała.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

Pięknie sie czytalo Twoj porod:)
    A najpiękniejsze jest to ze Polcia byla juz duza i silna :)
    Dzielne dziewczyny.

mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Jutro skończę do miasta poszukać tych pasków do sprawdzania żeby mieć w domu w razie jakby sytuacja się powtarzała.
    Jakbyś nie mogła dostać po aptekach to idź do akwarystycznego. Weź papierki lakmusowe. Jak się barwią na kolor inny niż żółty/pomarańczowy(ciemnozielony, niebieski, fioletowy) to są to wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili- ja polecam IP, bo moja położna mówi, że każdy wyciek wód może być niebezpiecznym sygnałem i należy go pilnie sprawdzić. Oczywiście nie namawiam - skoro uważasz, że jest ok to pewnie tak jest :)

• Mistella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jak nie będzie w aptece to w zoologicznym kupisz te paski do sprawdzania pH wody 😁

Lili90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii no właśnie też do takiego wniosku doszłam. Ze jutro poszukam tych pasków dla pewności i tyle. Po dwóch porodach tyle wiem na pewno.. To się nie dzieje tak o.. Od razu, przynajmniej u mnie.
    Ja mam zamiar przynajmniej 2 tyg pochodzić! ::

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 11:21

Lili90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze daj Boże szybki bezbolesny poród ;) ale wiem ze tak rzadko bywa i ze to jest proces i trwa...

india lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India piękny opis spotkania z Polą ❤

Ja wczoraj wieczorem zdążyłam Was nadrobić a później padłam na twarz po wyprawach do miasta-panele,farby...Dziś tak bolą mnie pachwiny,że ledwo chodzę...
    W ciągu 2 tyg.chce dopiąć wyprawkę do końca.

Czy któraś z Was wie od czego może być ból na wysokości pępka.Umiejscowiony podłużnie.Czuje jakby dziurę(pustkę) w tym miejscu. Pojawiło się to przy wstawaniu z łóżka wczoraj.Czy to możliwe żebym czuła rosejście mięśni?

india lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Olymphia Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wrażenie, że kręgosłup w odcinku krzyżowym chce mi pęknąć. Co wam pomaga?

rbj0ckr.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Aga, mnie tak boli właśnie, obok pępka, miałam tam mała przepukline, u mnie myślę, że to przez to. Dodatkowo rozeszły się mięśnie i jest

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove możliwe,że i u mnie coś tam się porobiło...
    To taki glupi rodzaj bólu, że czuje jak wstaję i np.przy wchodzeniu po schodach...🤔😑

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ