Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie ze jak ja lezalam w szpitalu to przyszla rodzic taka dziewczyna blizniaki. Byla w 36 tc i podali jej 2 razy sterydy. Moze to jest zwiazane z waga dzieci. Jedna mala miala 1,8 kg a druga 2 kg.
-
india wrote:Fasolka nie zdążył
pod sala porodowa byl o 3.55, a poszli po niego jak ich poprosiłam z info, ze tam czeka czyli ok. 4.10
Fasolka płucka pewnie ok. 36-38 tydz sa pewnie rozwinięte. U mnie jak odeszly wody plan byl aby podac mi drugi steryd po 24h cale nie zdążyli
Mama nie na wszystko mamy wpływ. Dalas nowe życie, nie wazne jaka droga przyjdzie na nasz swiatMnie było smutno, ze maz nie zdążył ale tak naprawde nie to było przeciez najważniejsze.
Lili mnie wody odeszly na luzaka
Dorota z ta opieka to naprawde różnie, wszystko zależy na jakiego człowieka trafisz. Ja zauwazylam tam mnóstwo niedociagniec, ale bylam tam ponad 2 tyg to stanowczo za dlugo. Przwz 3 dni bym wssystkiego nie zauwazyla
Valetta Pola dzis nad ranem skończyła miesiącdla mnie ostatnie 30 min porodu było najbardziej bolesne, wczesniej spokojnke do wytrzymania, ja nawet o znieczuleniu nie pomyślałam
Tunia sporo badan bylo w szpitalu, od kwietnia zaczynamy wizyty w poradi neonatologicznej ale nie wiem czy to jednorazowe czy wiecej wizyt.
A wiec zycze wam kochane takiej szybkiej akcji jak moja, obu tylko w odpowiednim terminie :*
no szkoda, ze nie był przy narodzinach ale może następnym razem zdąży
India Ty miałaś wcześniej podawany steryd, prawda? ale z Polą wszystko ok mimo, że urodziła się ciut wcześniej?Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:FasOlka-mój "ałtfit" to: spodnie dresowe z ekskluzywnego butiku "Pepco" oraz..uwagaaaa..podkoszulek męski (bo tylko one są długie i mi brzuch zakrywają) również z tego butiku!
no patrz! a wyglądają jak materiałowe z zaszewkami i jakimś bajerem z bokuzastanawiałam się gdzie takie fikuśne ciążowe dostałaś
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:no patrz! a wyglądają jak materiałowe z zaszewkami i jakimś bajerem z boku
zastanawiałam się gdzie takie fikuśne ciążowe dostałaś
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:no szkoda, ze nie był przy narodzinach ale może następnym razem zdąży
India Ty miałaś wcześniej podawany steryd, prawda? ale z Polą wszystko ok mimo, że urodziła się ciut wcześniej?
Fasolka pierwsza dawkę dostalam w sobotę o 12.30, drugiej juz nie zdążyli podać bo odstep musi byc 24h, a ja urodzilam z sob na ndz o 3.52. Na szczęście mała sama oddychałaFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula nie czuję potrzeby wizyty na ip. Zreszta moj lekarz cały czas powtarza zebym nie panikowała bo to nie tak od razu od pierwszego sygnału urodze
w piatek poziom wód był prawidłowy, wczoraj miałam tylko takie dwa małe incydenty z tym posikiwaniem więc nawet jakby to były wody to myślę że taka ilość co wyciekła nie zrobi tam spustoszenia. Jutro skończę do miasta poszukać tych pasków do sprawdzania żeby mieć w domu w razie jakby sytuacja się powtarzała.
-
nick nieaktualnyLili90 wrote:Jutro skończę do miasta poszukać tych pasków do sprawdzania żeby mieć w domu w razie jakby sytuacja się powtarzała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilii no właśnie też do takiego wniosku doszłam. Ze jutro poszukam tych pasków dla pewności i tyle. Po dwóch porodach tyle wiem na pewno.. To się nie dzieje tak o.. Od razu, przynajmniej u mnie.
Ja mam zamiar przynajmniej 2 tyg pochodzić! ::Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 11:21
Lili90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
India piękny opis spotkania z Polą ❤
Ja wczoraj wieczorem zdążyłam Was nadrobić a później padłam na twarz po wyprawach do miasta-panele,farby...Dziś tak bolą mnie pachwiny,że ledwo chodzę...
W ciągu 2 tyg.chce dopiąć wyprawkę do końca.
Czy któraś z Was wie od czego może być ból na wysokości pępka.Umiejscowiony podłużnie.Czuje jakby dziurę(pustkę) w tym miejscu. Pojawiło się to przy wstawaniu z łóżka wczoraj.Czy to możliwe żebym czuła rosejście mięśni?india lubi tę wiadomość
-
Mama Aga, mnie tak boli właśnie, obok pępka, miałam tam mała przepukline, u mnie myślę, że to przez to. Dodatkowo rozeszły się mięśnie i jest
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku