Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati dobrze dziewczyny mówią To jeszcze wczesna ciąża i na pewno będzie więcej widać następnym razem. Nie jesteśmy robotami i to że gdzieś jest napisane że w danym dniu bije już serduszko to nie znaczy że u każdej z nas będzie to tak samo książkowo. Różnice kilku dni w rozwoju są w każdej ciąży, bo każda jest inna. Musimy być cierpliwe
valetta94 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyPati nie stresuj sie niepotrzebnie. Jest wiele czynników. Młodsza ciąża, jakość sprzętu oraz umiejętności lekarza albo specyfika ciazy u każdej bedzie inaczej! Moja przyjaciółka poszła w 5 tygodniu na usg nic nie bylonwidac a serduszko zobaczyła dopiero w 8 tygodniu + 2 dni !!! Jesli tak bardzo sie stresujesz zrób betę zobacz czy jest wartość ponad 1500 i moze spróbuj u innego lekarza
-
Właśnie dlatego moja gin zapisuje po skończonym 7tc - żeby nie było niepotrzebnego stresu, jak czegoś nie będzie widać. W pierwszej ciąży poszłam na wizytę do innego gin wcześniej w 6t0d bo plamilam, było nuz serduszko, ale i tak poroniłam 3 tyg później (tzn przestało bić). W drugiej ciąży byłam w 7t0d i było piękne serducho. Pati, stres na pewno nie służy dziecku. Poza tym na tak wczesnym etapie niewielki mamy wpływ na to, co się dzieje i bieganie co chwile na usg niczego nie zmieni. Niemniej jednak z całego serca życzę Ci, abyś zobaczyła serduszko na kolejnej wizycie
-
Valetta gin umówił mnie na poniedziałek. Dzięki dziewczyny za otuchę.
-
Gratuluję pęcherzyków i serduszek.❤️ Wiem że to totalny spokój nie jest ale już też bym Chciała wiedzieć!
A ja wczoraj prawie nic nie zjadłam. 3 jogurty i trochę obiadu pod wieczór. Im. Bliżej wieczora tym bardziej nie dobrze. Jak małż jadla obiad jak wrócił po 20 i patrzyłam na jedzenie to aż mnie rzucalo(nie umilalam mu jedzenia), a teraz spać nie mogę. Mdli mnie. Próbuję zasnąć ale w gardle gula.
W poprzednich ciazach nie miałam czegoś takiego, oj nie.. Co prawda to było 14 i 12 lat temu ale pamiętam dobrze, potem jakieś delikatne mdłości ale nie coś takiego i nie tak wcześnie. -
Pati tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to ryzyk fizyk. Mozna cos zobaczyc ale nie musowo :*
Ja rano mialam kropeczke krwi ale wydaje mi sie ze to po wieczornym seksie... hm
No ale dzis termin @...
Zrobilam jeszczw test ale jakis gowniany amil (wychodzil negatywny gdy na bobotescie byly rozowe kreseczki) i jest bledziuchny. Dzis na bwte skocze i powtorze w piątek -
Peppa wrote:Pati tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to ryzyk fizyk. Mozna cos zobaczyc ale nie musowo :*
Ja rano mialam kropeczke krwi ale wydaje mi sie ze to po wieczornym seksie... hm
No ale dzis termin @...
Zrobilam jeszczw test ale jakis gowniany amil (wychodzil negatywny gdy na bobotescie byly rozowe kreseczki) i jest bledziuchny. Dzis na bwte skocze i powtorze w piątek
Dlatego teraz przetrzymalam z testem prawie tydzień po @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:21
-
nick nieaktualny
-
Peppa wrote:No wlasnie zamierzam bete zrobic. Czekam w kolejce
Ale cyce bolą.
Bedzie jak ma byc -
Mama360 wrote:Ja po becie właśnie. Rozmawiałam z Panią laborantka. Mówi że faktycznie wysoka ta beta. Pytała się jak wyglądam ostatni okres. Mówie że był bardzo słaby a wcześniej była beta 6,9 której nie powtarzałam bo test nie ciemnial i przyszedł okres. Zobaczymy.tegiej miny nie miała. Beta wysoka.
Wiesz co mi przeszlo przez mysl? Ze to nie byl okres tylko krwawienie ktore pojawia sie u niektorych kobiet w ciązy w terminie miesiaczki... i moze twoja ciaza jest starsza niz myslisz -
Peppa wrote:Ja tak mialam w ciazy z corką i pamietam ze strasznie świrowałam
Ale wiesz jakie baby durne.. Wiesz jakich rzeczy się naczytalam w necie??? Matko boska. -
Peppa wrote:Mama bo ciezarnym powinno sie internet odcinac
Ja sie obawiam ze odbiore dzis bete a tam bedzie mizerny wynik... a testy ppzytywne przez 5 dni wiec powinna beta wzrosnąc ladnie
Wiesz mój na mnie krzyczy że czytam neta a samego go słońce poparzylo to sobie wyczytał w necie że świeżb ma. Hahah. Też z niego sie smiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 07:52
-
Hej Dziewczyny,
Mi lekarka w poprzedniej ciąży definitywnie zabroniła szperać w Internecie i doszukiwać się. wychodzę z wniosku- co ma być to będzie a BĘDZIE DOBRZE! mówię Wam :*
mi wychodzi wg kalendarzy tygodni 4+3. w poniedziałek mam wizytę i ciekawe czy coś zobaczę bety już nie robię- ostatnia w poniedziałek 309,1.
Co do objawów, mi jest wieczorami i rano, jak nie zjem niedobrze, piersi bolą ale nie cały czas - jeden dzień bardziej, drugi wcale. dużo siusiam (baaardzo)- ale dużo wody pijam, więc w sumie tak mam zawsze i mam mega wodnity katar od tygodnia co mnie do szału doprowadza
aaa no i bóle podbrzusza/ jajników. poprzednią ciąże miałam tak całe 9 m-cy
Ja dziś mojego Synusia odprowadziłam pierwszy dzień, do przedszkola on bez problemu, a ja to przeżywałam hehe. a teraz w pracy
Wszystko będzie ok Mamusie
Miłego dnia Wam życzę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:50
Mama360, valetta94 lubią tę wiadomość
-
Mama360 wrote:Niby piszą mi dziewczyny ze przecież mam w normie z laboratorium jak im dałam. Wynik. W górnej normie ale w normie. I że właśnie córka albo bliźniaki.
Ale wiesz jakie baby durne.. Wiesz jakich rzeczy się naczytalam w necie??? Matko boska.
Mam z tej ciąży super core i lekarz widział bete i powiedział że dobra a robiłam 2razy -
Dziewczyny czy mając prywatne ubezpieczenie muszę mieć skierowanie na badania czy mogę tak po prostu pójść i sobie porobić niezbędne badania? Umówiłam się do ginekologa z ubezpieczenia na poniedziałek bo będę prowadzić ciąże prywatnie na własną rękę i z ubezpieczenia. Wizyta w poniedziałek o 12:20. Ale się zastanawiam jak to jest z badaniami bo wczoraj dostałam listę od mojego ginekologa..
-
nick nieaktualnyMama360! Jest na pewno wszytsko w porzadku, idziesz dzisiaj chyba do lekarza z tego co pamietam?
Ja dzisiaj zrobiłam cały panel ciążowy i ten HIV to mnie jednak stresuje haha. Laborant nie mógł żyły znaleźć mam juz tak pochowane ze dramat 5 fiołek upuścił a ręka tak boli ze mam wrażenie ze odpadnie