X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze dziewczyny mówią :) To jeszcze wczesna ciąża i na pewno będzie więcej widać następnym razem. Nie jesteśmy robotami i to że gdzieś jest napisane że w danym dniu bije już serduszko to nie znaczy że u każdej z nas będzie to tak samo książkowo. Różnice kilku dni w rozwoju są w każdej ciąży, bo każda jest inna. Musimy być cierpliwe :)

valetta94 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie stresuj sie niepotrzebnie. Jest wiele czynników. Młodsza ciąża, jakość sprzętu oraz umiejętności lekarza albo specyfika ciazy u każdej bedzie inaczej! Moja przyjaciółka poszła w 5 tygodniu na usg nic nie bylonwidac a serduszko zobaczyła dopiero w 8 tygodniu + 2 dni !!! Jesli tak bardzo sie stresujesz zrób betę zobacz czy jest wartość ponad 1500 i moze spróbuj u innego lekarza

• Aasha Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego moja gin zapisuje po skończonym 7tc - żeby nie było niepotrzebnego stresu, jak czegoś nie będzie widać. W pierwszej ciąży poszłam na wizytę do innego gin wcześniej w 6t0d bo plamilam, było nuz serduszko, ale i tak poroniłam 3 tyg później (tzn przestało bić). W drugiej ciąży byłam w 7t0d i było piękne serducho. Pati, stres na pewno nie służy dziecku. Poza tym na tak wczesnym etapie niewielki mamy wpływ na to, co się dzieje i bieganie co chwile na usg niczego nie zmieni. Niemniej jednak z całego serca życzę Ci, abyś zobaczyła serduszko na kolejnej wizycie :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta gin umówił mnie na poniedziałek. Dzięki dziewczyny za otuchę.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Valetta gin umówił mnie na poniedziałek. Dzięki dziewczyny za otuchę.
    To będziemy miały wizytę tego samego dnia ja mam o 16.30
    Będę o tobie myślała

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pęcherzyków i serduszek.❤️ Wiem że to totalny spokój nie jest ale już też bym Chciała wiedzieć!
    A ja wczoraj prawie nic nie zjadłam. 3 jogurty i trochę obiadu pod wieczór. Im. Bliżej wieczora tym bardziej nie dobrze. Jak małż jadla obiad jak wrócił po 20 i patrzyłam na jedzenie to aż mnie rzucalo(nie umilalam mu jedzenia), a teraz spać nie mogę. Mdli mnie. Próbuję zasnąć ale w gardle gula.
    W poprzednich ciazach nie miałam czegoś takiego, oj nie.. Co prawda to było 14 i 12 lat temu ale pamiętam dobrze, potem jakieś delikatne mdłości ale nie coś takiego i nie tak wcześnie.

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to ryzyk fizyk. Mozna cos zobaczyc ale nie musowo :*

Ja rano mialam kropeczke krwi ale wydaje mi sie ze to po wieczornym seksie... hm
    No ale dzis termin @...
    Zrobilam jeszczw test ale jakis gowniany amil (wychodzil negatywny gdy na bobotescie byly rozowe kreseczki) i jest bledziuchny. Dzis na bwte skocze i powtorze w piątek

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Pati tak jak piszą dziewczyny, na tym etapie to ryzyk fizyk. Mozna cos zobaczyc ale nie musowo :*

Ja rano mialam kropeczke krwi ale wydaje mi sie ze to po wieczornym seksie... hm
    No ale dzis termin @...
    Zrobilam jeszczw test ale jakis gowniany amil (wychodzil negatywny gdy na bobotescie byly rozowe kreseczki) i jest bledziuchny. Dzis na bwte skocze i powtorze w piątek
    Trzymam mocno kciuki tym bardziej że 2 razy miałam taką sytuację. Pozytyw przed @.beta niska potem spadek i miesiączka. U Ciebie musi byc super :)
    Dlatego teraz przetrzymalam z testem prawie tydzień po @. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:21

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zamierzam bete zrobic. Czekam w kolejce ;)
    Ale cyce bolą.
    Bedzie jak ma byc

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa ja tez właśnie czekam w kolejce ale robię wszystkie badania łącznie z moczem a na betę przyjadę popołudniu mnie dzisiaj cycki z rana nie bolą. Dziewczyny tez tak macie? Ze raz cycki bola raz nie bola?

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    No wlasnie zamierzam bete zrobic. Czekam w kolejce ;)
    Ale cyce bolą.
    Bedzie jak ma byc
    Ja po becie właśnie. Rozmawiałam z Panią laborantka. Mówi że faktycznie wysoka ta beta. Pytała się jak wyglądam ostatni okres. Mówie że był bardzo słaby a wcześniej była beta 6,9 której nie powtarzałam bo test nie ciemnial i przyszedł okres. Zobaczymy.tegiej miny nie miała. Beta wysoka.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam w ciazy z corką i pamietam ze strasznie świrowałam :D

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Ja po becie właśnie. Rozmawiałam z Panią laborantka. Mówi że faktycznie wysoka ta beta. Pytała się jak wyglądam ostatni okres. Mówie że był bardzo słaby a wcześniej była beta 6,9 której nie powtarzałam bo test nie ciemnial i przyszedł okres. Zobaczymy.tegiej miny nie miała. Beta wysoka.

Wiesz co mi przeszlo przez mysl? Ze to nie byl okres tylko krwawienie ktore pojawia sie u niektorych kobiet w ciązy w terminie miesiaczki... i moze twoja ciaza jest starsza niz myslisz

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Ja tak mialam w ciazy z corką i pamietam ze strasznie świrowałam :D
    Niby piszą mi dziewczyny ze przecież mam w normie z laboratorium jak im dałam. Wynik. W górnej normie ale w normie. I że właśnie córka albo bliźniaki.
    Ale wiesz jakie baby durne.. Wiesz jakich rzeczy się naczytalam w necie??? Matko boska.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Peppa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama bo ciezarnym powinno sie internet odcinac :D

Ja sie obawiam ze odbiore dzis bete a tam bedzie mizerny wynik... a testy ppzytywne przez 5 dni wiec powinna beta wzrosnąc ladnie

hchyikgnrta9wtf8.png
    Ktosiek - kwiecień 2019
    Syn - czerwiec 2017
    Córka - luty 2016
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa wrote:
    Mama bo ciezarnym powinno sie internet odcinac :D

Ja sie obawiam ze odbiore dzis bete a tam bedzie mizerny wynik... a testy ppzytywne przez 5 dni wiec powinna beta wzrosnąc ladnie
    Dlatego trzeba sobie powiedzieć że na nic już na tym etapie nie mamy wpływu. Trzeba się uśmiechać w duchu że będzie wszystko ok. Nasze nerwy ni nie zmienia a nie pomogą niestety.
    Wiesz mój na mnie krzyczy że czytam neta a samego go słońce poparzylo to sobie wyczytał w necie że świeżb ma. Hahah. Też z niego sie smiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 07:52

oar8vfxmkgiysd36.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Mi lekarka w poprzedniej ciąży definitywnie zabroniła szperać w Internecie i doszukiwać się. wychodzę z wniosku- co ma być to będzie ;) a BĘDZIE DOBRZE! mówię Wam :*

mi wychodzi wg kalendarzy tygodni 4+3. w poniedziałek mam wizytę i ciekawe czy coś zobaczę ;) bety już nie robię- ostatnia w poniedziałek 309,1.

Co do objawów, mi jest wieczorami i rano, jak nie zjem niedobrze, piersi bolą ale nie cały czas - jeden dzień bardziej, drugi wcale. dużo siusiam (baaardzo)- ale dużo wody pijam, więc w sumie tak mam zawsze :P i mam mega wodnity katar od tygodnia :O co mnie do szału doprowadza
    aaa no i bóle podbrzusza/ jajników. poprzednią ciąże miałam tak całe 9 m-cy :/

Ja dziś mojego Synusia odprowadziłam pierwszy dzień, do przedszkola :O on bez problemu, a ja to przeżywałam hehe. a teraz w pracy :/

Wszystko będzie ok Mamusie <3
    Miłego dnia Wam życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:50

Mama360, valetta94 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Niby piszą mi dziewczyny ze przecież mam w normie z laboratorium jak im dałam. Wynik. W górnej normie ale w normie. I że właśnie córka albo bliźniaki.
    Ale wiesz jakie baby durne.. Wiesz jakich rzeczy się naczytalam w necie??? Matko boska.
    Matko nie wkręcaj się już bo o siwiejesz ci pisałam wcześniej ze twoja beta to niska w porównaniu z moją z poprzedniej ciąży to był kosmos
    Mam z tej ciąży super core i lekarz widział bete i powiedział że dobra a robiłam 2razy

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mając prywatne ubezpieczenie muszę mieć skierowanie na badania czy mogę tak po prostu pójść i sobie porobić niezbędne badania? Umówiłam się do ginekologa z ubezpieczenia na poniedziałek bo będę prowadzić ciąże prywatnie na własną rękę i z ubezpieczenia. Wizyta w poniedziałek o 12:20. Ale się zastanawiam jak to jest z badaniami bo wczoraj dostałam listę od mojego ginekologa..

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360! Jest na pewno wszytsko w porzadku, idziesz dzisiaj chyba do lekarza z tego co pamietam?
    Ja dzisiaj zrobiłam cały panel ciążowy i ten HIV to mnie jednak stresuje haha. Laborant nie mógł żyły znaleźć mam juz tak pochowane ze dramat 5 fiołek upuścił a ręka tak boli ze mam wrażenie ze odpadnie

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ