X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziś widzę tez dobre historie! Wiewiórka trzymam kciuki za wizytę.

U mnie tez nienajlepszy dzień:
    - córka ponad 39 stopni wiec jutro na 100% pediatra czy siedlisko wsyztsko zarazków
    - cukeir na wieczór 160
    - skurcze takie ciągnące w dol kilka razy na godzinę....

Ciekawe czy coś jeszcze...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    O rany! Nie spodziewałam się tak szybko! Właśnie dostałam info, że wysłali wózek! ❤❤❤ Pewnie przyjdzie na dniach 😍
    Super, a jaki wybraliście bo już mi się miesza co która pisała o wózku 😉. Ja mam nadzieję że też na dniach przyjdzie nasz, bo 1.03. kupowalismy i miał być w sklepie w ciągu 2 tyg.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ale bedziesz swoją Marcelinke stroić :)

Wiewioreczko przez ciebie jeszcze barsziej boli mnie brzuch tak sie uśmiałam. Dobrze, że ja u swojego gina w gabinecie nie rozbieram się przy nim tylko ma taka toaletę i później aby z gołą dupka spaceruje bo zawsze trafie na brak spódniczek, chociaż najczesciej zakladam sukienkę bo on też niezły pezystojniaczek i trochę mnie to krępuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie znam się na tym cisnieniu, ale jak byłam w szpitalu to dziewczynie obok przez całą noc co 15 min mierzyli cisnienie bo miala takie wysokie i chyba co godz podawali tabletke. Rano lekarz na obchodzie zadecydował, że jadą już na cięcie bo nie ma na co czekać przy takim ciśnieniu. Dziewczyna w ryk, że to będzie wczesniak, bo to był 35 tc ale lekarz nie odpuscił, twierdził że wiecej szkody będzie miał w brzuch przy takim.cisnieniu niż w inkubatorze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze nawiązując do skurczy zapisujacych się na ktg jakie macie warosci?? Bo to chyba różnie się odczowa widziałam jak dziewczyny płakały przy wartosciach ok 60, a mi sie pisały ponad 100 i nawet nic noe poczułam.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka

Dzis to Ty jesteś mistrzem Dnia!!
    Ubawilam sie jak to czytałam.. Mam nadzieje ze nasikalas do buta po wizycie nie przed..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Super, a jaki wybraliście bo już mi się miesza co która pisała o wózku 😉. Ja mam nadzieję że też na dniach przyjdzie nasz, bo 1.03. kupowalismy i miał być w sklepie w ciągu 2 tyg.
    Mommy w kolorze Night Paradise 🙂 Jak odpakuję, to wstawię Wam zdjęcie 😊

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja to nie znam się na tym cisnieniu, ale jak byłam w szpitalu to dziewczynie obok przez całą noc co 15 min mierzyli cisnienie bo miala takie wysokie i chyba co godz podawali tabletke. Rano lekarz na obchodzie zadecydował, że jadą już na cięcie bo nie ma na co czekać przy takim ciśnieniu. Dziewczyna w ryk, że to będzie wczesniak, bo to był 35 tc ale lekarz nie odpuscił, twierdził że wiecej szkody będzie miał w brzuch przy takim.cisnieniu niż w inkubatorze.

tak to wlasnie jest ze na wysokie cisnienie jedynym lekarstwem jest porod.....a cisnienie moze sie pojawic z godziny na godzine ...tego nigdy nie wiemy......

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem sytuacji z mojego szpitala. Kolega M z pracy ma zone w ciąży. Termin miala na 15 marca.. Ustalone cc na 13 marca. W sobote odeszly jej wody.. Byla w szpitalu.. I dopiero dzis zrobili cc bo ruchow nie czula..
    Na co bylo zwlekac od soboty?
    Wazne ze juz po i synek zdrowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 20:08

b2ujp2.png

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi no głupota , to i tak miała termin CC miała bardzo późno wyznaczone ..

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam sesji noworodkowej.. I sie trochę zszokowalam cena.. Serio to tyle kosztuje?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/076925f7b7ef.jpg

robię także sesje lifestyle w domu - i jesli sesja takze pozycjonowana (3godz) to cena 500zł (plus ew dojazd) albo jesli sesja na rekach itd naturalna (1godz) to cena 400zł (plus ew dojazd)

przy 25 zdjeciach - płótno 60x90 gratis

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nie rozumiem sytuacji z mojego szpitala. Kolega M z pracy ma zone w ciąży. Termin miala na 15 marca.. Ustalone cc na 13 marca. W sobote odeszly jej wody.. Byla w szpitalu.. I dopiero dzis zrobili cc bo ruchow nie czula..
    Na co bylo zwlekac od soboty?
    Wazne ze juz po i synek zdrowy.
    Mówisz o szpitalu w Międzyrzeczu? Ja kiedyś się tyle nasluchalam o tym szpitalu od znajomej którą tam pracowala przez chwilę, że gdybym tam trafiła bez nóg to bym chyba na rękach spierdalala z niego 😂. Nie pamiętam już konkretnych historii, tylko ogólne wrażenie o tym szpitalu mi takie pozostało w głowie.

Daffi, Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś sposoby na odsunięcie małej od szyjki i odbytu ? Mam dziś takie parcie, że szok.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Daffi no głupota , to i tak miała termin CC miała bardzo późno wyznaczone ..
    No muszę sie dowiedziec do jakiego lekarza chodzila.. Bo ten moj prowadzil tez bratowa i w 38tc ją rozwiazywal choc tez odliczal kazdy dzień bo dziecko małe i zalezalo mu by dobilo do 3kg i wykalkulowal na usg idealnie bo wyszlo 3050g

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mówisz o szpitalu w Międzyrzeczu? Ja kiedyś się tyle nasluchalam o tym szpitalu od znajomej którą tam pracowala przez chwilę, że gdybym tam trafiła bez nóg to bym chyba na rękach spierdalala z niego 😂. Nie pamiętam już konkretnych historii, tylko ogólne wrażenie o tym szpitalu mi takie pozostało w głowie.
    Tak. U nas poza położnictwem i dzieciecym lepiej tam nie trafic.. To nie szpital tylko rzeź.... Duzo mozna by mówić ale wlasnie na ginekologiczno-polozniczy kobiety z roznych str Polski przyjezdzaja ale wszystko to w sytuacji gdy ciąże bez zagrożeń bo to szpital I stopnia i wtedy odsylaja karetka do odpowiedniego szpitala w Gorzowie czy w Zielonej.
    Nie mniej jednak pierwszy raz słyszę taka sytuację..

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cen sesji to niestety takie są, już przy ślubie kilka lat temu nie zdecydowaliśmy się na sesję tylko robiliśmy sam reportaż, bo po prostu uznaliśmy że kwoty są absurdalne. Teraz myślałam tylko o sesji noworodkowej, ale Mama18 znalazła ta dziewczynę, która dopiero zaczyna i ceny ma bardzo ok. Za dzisiejszą sesję 25-30 obrobionych zdjęć, sesja 1,5h zapłaciliśmy 150zl i powiedziała, że jeśli będziemy chcieli noworodkowe to policzy mniej. Jeśli będzie więcej niż 25-30 zdjęć fajnych to je tez udostępni, tylko już bez obrabiania dodatkowego.

Mama36, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Co do cen sesji to niestety takie są, już przy ślubie kilka lat temu nie zdecydowaliśmy się na sesję tylko robiliśmy sam reportaż, bo po prostu uznaliśmy że kwoty są absurdalne. Teraz myślałam tylko o sesji noworodkowej, ale Mama18 znalazła ta dziewczynę, która dopiero zaczyna i ceny ma bardzo ok. Za dzisiejszą sesję 25-30 obrobionych zdjęć, sesja 1,5h zapłaciliśmy 150zl i powiedziała, że jeśli będziemy chcieli noworodkowe to policzy mniej. Jeśli będzie więcej niż 25-30 zdjęć fajnych to je tez udostępni, tylko już bez obrabiania dodatkowego.
    Kurde liczylam do 300 zl.. Tyle bylam w stanie dac. Bede szukac dalej.. 500zl za 10 fotek to dużo i az 3 godz taka sesja by trwala..

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Szukam sesji noworodkowej.. I sie trochę zszokowalam cena.. Serio to tyle kosztuje?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/076925f7b7ef.jpg

robię także sesje lifestyle w domu - i jesli sesja takze pozycjonowana (3godz) to cena 500zł (plus ew dojazd) albo jesli sesja na rekach itd naturalna (1godz) to cena 400zł (plus ew dojazd)

przy 25 zdjeciach - płótno 60x90 gratis
    Daffi, my zapłacimy 350 zł za 10 zdjęć sesji ciążowej, a potem 500 zł za 10 zdjęć sesji noworodkowej (u jednej dziewczyny). To i tak jedna z tańszych ofert, a robiłam naprawdę spore rozeznanie. Ale warto przejrzeć portfolio, bo pomysły na zdjęcia i wykonanie jest naprawdę różne. Moim zdaniem jest sporo kiepskich fotografów, bez polotu. A cenią się tak samo 😒

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jakieś sposoby na odsunięcie małej od szyjki i odbytu ? Mam dziś takie parcie, że szok.
    Pozycja kolankowo-łokciowa przez 10-15 minut plus lekkie kołysanie tyłkiem 😉 U mnie szybko działa.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, my zapłacimy 350 zł za 10 zdjęć sesji ciążowej, a potem 500 zł za 10 zdjęć sesji noworodkowej (u jednej dziewczyny). To i tak jedna z tańszych ofert, a robiłam naprawdę spore rozeznanie. Ale warto przejrzeć portfolio, bo pomysły na zdjęcia i wykonanie jest naprawdę różne. Moim zdaniem jest sporo kiepskich fotografów, bez polotu. A cenią się tak samo 😒
    Moje miasto jest malutkie.. Wielu osob zajmujacych sie fotografia nie ma i ceny winduja jak w wielkim miescie bo konkurencja niewielka.. Ale jednak 500zl wole przeznaczyć na cos innego.. Az tak kasa nie szastam.. Bede sie rozgladac bo sie lekko zatrwozylam.

b2ujp2.png

‹‹ 2212 2213 2214 2215 2216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ