X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP z racji że tyle czekania bo lekarz poszedł na CC. Pogadałam sobie z dziewczynami. Jedna dziewczyna już po jednej cesarce ma macicę dwurożna przyszła na zabieg łyżeczkowania 7 tc brak serca to było 4 dni temu, wezwali ja przede mną. Wyszła zapłakana długo jej nie było i mowi dziewczyny jest serce ... ❤️ Takie historie to ja Lubie

KarmeLoVe, Lolka30, malutka_mycha, india, Kiwona, martusiawp, Daffi, B_002, Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek ja teraz jak mnie przyjmowali dowalilam z ciśnieniem i już mi wpisali obserwacje pod kątem nadciśnienia ale na szczęście mam teraz już niskie. Ale ja bym podjechała z takim ciśnieniem chyba że ci spadło?

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a że względu na te przepływy wizyty nie powinny być częstsze? 3 tyg to jednak trochę czasu. A 40 centyl nie jest zły, ja bym się w sumie cieszyła gdyby moja była ciut mniejsza niż 50 centyl :) łatwiej przy porodzie :)

Lili ja na pewno coś do jedzenia zabiorę ale też nie mam pomysłu co. Tylko u nas nie ma zakazu odwiedzin więc nam położna powiedziała że co sobie zazyczymy to mąż ma przywieźć. Więc będzie jechać po maca :D

A kłucia w szyjce też mam od dawna, nic złego to nie zwiastuje :)

Ja mam ostatnio jakiś armagedon, cały czas do babci do szpitala jeździmy bo ciocia z kuzynka z Niemiec przyjechały i trochę za szofera robiłam. Ale już na szczęście jutro wychodzi, więc i ona odpocznie i ja :)
    W nocy co pół godziny się budzę więc ciężko zapaść w tą głębsza faze. Już się szykuje na karmienie

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ej moja tez w 40 c także spoko.W srode miala 2700 i wszystko w normie. Ja dzisiaj od rana walcze z cisnieniem.Zaczelam od 102\100 .Czulam sie strasznie ,mialam recepte na dopegyt i wykupilam wzielam tablete i spadlo.Mam teraz w granicach 112\90 .Pisalam do lekarza i kazal juz na stale brac te leki ale zastanawiam sie na wizyta na IP.Byla ktoras z takim cisnieniem ze tylko to drugie bylo za wysokie ? Bo to pierwsze caly czas w normie.

Kasionek ja tak mam caly czas ze pierwsze ok a drugie wysokie....od 2 miesiecy biore dopegyt 1 tab. rano naczczo i pol godziny potem nie jem.....

przez pierwszy miesiac brania dopegytu bardzo ladnie mi spadlo mialam 112/70...

ale teraz od 2 tygodni jest wyzsze i drugie nie spada ponizej 87 czasami jest 91.......pytalam sie dzis lekarza i mowil ze 140/90 jest graniczne i mam nie panikowac, bo narazie 91 zarzylo sie pare razy......

Dopegyt mam barac do porodu i 6 tygodni po nim... a potem sie zobaczy.....

jezeli cisnienie bedzie wzrastac to spokojnie moge dawke leku podniesc na 1x rano i 1x wieczorem........ale narazie nie chce bo po co sie faszerowac.......

Ja na IP nie jade bo by mnie zamkli w szpitalu a tego nie chce.....na cisnienie nie ma leku ...nastawia Ci maxymalne dawki lekow ...jeszcze jakies kroplowki moga podac a jak ciagle bedzie bardzo wysokie to tylko porod......

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Karmelka u mnie codziennie jest powyżej 20 skurczy na bank chociaż nie liczę w sumie, ale chyba zacznę...

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 11 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wszystko. Po porostu gondola wózka cybex priam ich przerosła :)
    Może jednorazowa wpadka :) jednak kosze mojżesza są raczej wszystkie standardowe kształtem, tylko rozmiarem mogą się różnić.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kurde Karmelka u mnie codziennie jest powyżej 20 skurczy na bank chociaż nie liczę w sumie, ale chyba zacznę...
    Lolka w Ujastku już by cię zamknęli :) haha

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to podaj im wszystkie adresy sklepów i listę wyprawkowa :) jak się zastosuj to na pewno im niczego nie braknie :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie boli spojenie nie mogę się ruszać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 17:50

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na IP z racji że tyle czekania bo lekarz poszedł na CC. Pogadałam sobie z dziewczynami. Jedna dziewczyna już po jednej cesarce ma macicę dwurożna przyszła na zabieg łyżeczkowania 7 tc brak serca to było 4 dni temu, wezwali ja przede mną. Wyszła zapłakana długo jej nie było i mowi dziewczyny jest serce ... ❤️ Takie historie to ja Lubie
    Ja pierdole co za lekarz daje skierowanie na lyzeczkowanie na podstawie braku serca w usg 7tc ? Ja na tym etapie ledwo zarodek miałam widoczny, przecież to wystarczy późniejszą owu i już jest obsuwa w obrazie usg. Tyle niepotrzebnego stresu.

Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasionek ja tak mam caly czas ze pierwsze ok a drugie wysokie....od 2 miesiecy biore dopegyt 1 tab. rano naczczo i pol godziny potem nie jem.....

przez pierwszy miesiac brania dopegytu bardzo ladnie mi spadlo mialam 112/70...

ale teraz od 2 tygodni jest wyzsze i drugie nie spada ponizej 87 czasami jest 91.......pytalam sie dzis lekarza i mowil ze 140/90 jest graniczne i mam nie panikowac, bo narazie 91 zarzylo sie pare razy......

Dopegyt mam barac do porodu i 6 tygodni po nim... a potem sie zobaczy.....

jezeli cisnienie bedzie wzrastac to spokojnie moge dawke leku podniesc na 1x rano i 1x wieczorem........ale narazie nie chce bo po co sie faszerowac.......

Ja na IP nie jade bo by mnie zamkli w szpitalu a tego nie chce.....na cisnienie nie ma leku ...nastawia Ci maxymalne dawki lekow ...jeszcze jakies kroplowki moga podac a jak ciagle bedzie bardzo wysokie to tylko porod......
    Ja mam dopegyt 3x1..wiec zazywam normalnie,nie na czczo..Doktorek powiedział,ze gdybym czuła,ze mam jakis niepokój,kołatania to moge spokojnie zazyc czwarta tabletkę,bo ich mozna i 7 dziennie.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam dopegyt 3x1..wiec zazywam normalnie,nie na czczo..Doktorek powiedział,ze gdybym czuła,ze mam jakis niepokój,kołatania to moge spokojnie zazyc czwarta tabletkę,bo ich mozna i 7 dziennie.

no widzisz Ty taka doswiadczona a siedzisz cichutko :) od kiedy bierzesz dopegyt? i jakie masz cisnienie? co Twoj lekarz mowi? jakie jest dla niego wysokie cisnienie?

z tym na czczo to chyba nawet na ulotce napisane...sama nie czytalam ale pani w aptece tak kazala brac wiec biore.....

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czekamy na zdjęcia z ciuszkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:29

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    no widzisz Ty taka doswiadczona a siedzisz cichutko :) od kiedy bierzesz dopegyt? i jakie masz cisnienie? co Twoj lekarz mowi? jakie jest dla niego wysokie cisnienie?

z tym na czczo to chyba nawet na ulotce napisane...sama nie czytalam ale pani w aptece tak kazala brac wiec biore.....
    No ja nie miałam nic powiedziane,że na czczo,poza tym skoro mam brać 3x dziennie to nie mam jak wszystkich wziąć na czczo,więc biorę po prostu o w miarę stałych porach :)
    Ja mam zawsze u lekarza ciśnienie lekko podwyższone,ostatnio to było 143/86 i zazwyczaj u niego mam to pierwsze w granicach 140. Kupiłam ciśnieniomierz,bo zalecił mierzyć w domu i w domu miałam takie około 130/80. I chyba 2 miesiące temu na wizycie dostałam recepte i doktorek powiedział,że jak w domu cały czas będzie takie to żebym sobie kupiła ten dopegyt i zażywała 3x1,ewentualnie wiecej,bo całkiem bezpieczny. To sobie tak zażywam ponad dwa miesiące już i ciśnienie teraz to tak średnio 125/75-80.

stresant lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy podgrzewacz do butelek np avent moze byc uzywany tez do innych?chyba tak ale wole być pewna 😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później. Czekam na wizytę, miałam mieć w środę, ale na ktg skurcze wyszły.

Mniejsza ze skurczami, zaraz mam wizytę u pięknego... Problem w tym, że nie miałam wypranych pełnych gaci, a że w żadne się nie mieszczę, to ubrałam jakieś stare rozciągnięte srtingi. Dupa na wierzchu jak u pawiana. Rajstpy - całe biodra i dupa w dziurach - jakby mnie ktoś zgwałcił. Jakby tego było mało, byłam przed chwilą w wc, sikam na małysza - prosto do zamszowego botka. Zlałam się do buta....

Karollinax26, mysla.nieskalana, malutka_mycha, estrella, DorotaAnna, stresant, Tunia76, Kiwona, B_002, Lolka30, india, KarmeLoVe, Mistella, MamaAga85, Kasiulka90, Syska2202, espoir, Lili90, Mama36, Paula 90, Fasolka77, Anete lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Mi w poradni leczenia nadciśnienia powiedziała pani doktor, że mniej niż 3 dopegyt dziennie to nie ma sensu brać.
    Brałam 1 dziennie, odstawiłam i nie widzę różnicy na ciśnieniu.

mysla.nieskalana, stresant lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taka cześć :)

487af05e0890683fmed.jpg

9695ee8142e00a71med.jpg

8e73de452e50cadamed.jpg

Mamy też dwie torby dla mamy i dla Marceliny :)
    26258a2148c53c9cmed.jpg

Daffi, DorotaAnna, malutka_mycha, estrella, mysla.nieskalana, Kiwona, Tunia76, B_002, india, martusiawp, MamaAga85, Kasiulka90, Lili90, Aga2606, Mama36, Wiewióreczka, Sansivieria, Fasolka77, Anete lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant słaby ten lekarz... Nie dziwię się że się wkurzyłaś. Tyle mkm musisz jeździć a i tak nie wiadomo czy pomiary są prawidłowe. Na szczęście już niedługo będzie to za Tobą 🙂

Kiwona biedny twój synek domyślam się jak musi mu być smutno. Niestety dzieci potrafią być wredne...

Też mam ostatnio takie klucia w szyjce czy pochwie... Ciekawa jestem czy mają wpływ na szyjke ale jutro wizyta więc się dowiem. Już nie mogę się doczekać tej wizyty 🙂

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg skurczy brak, no bo tych do 20 nie liczę :D

Karolinka fajne ciuszki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:48

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ